Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

είδες από που καταλαβαίνω ότι τον παραλογισμό?

όταν βλέπω συγκρίση καπνίσματος με χρήση internet λες και όταν κάποιος χρησιμοποιεί το internet κάνει αυτομάτως κακό στην υγεία κάποιου άλλου...

Γιατί; Δεν είναι εθισμός το ίντερνετ κλπ; Αμφιβάλλεις ότι εξίσου μακροπρόθεσμα δημιουργεί προβλήματα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Γιατί; Δεν είναι εθισμός το ίντερνετ κλπ; Αμφιβάλλεις ότι εξίσου μακροπρόθεσμα δημιουργεί προβλήματα;

γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα, τέλος..

εσύ αμφιβάλεις ότι με το internet μπορείς να παράγεις κάτι χρήσιμο, να μορφωθείς, να ενημερωθείς, να δουλεύεις ,να βελτιώσεις τη ζωή κτλπ κτλπ ενώ με το τσιγάρο δεν έχεις απολύτως κανένα όφελος στην υγεία σου παρά μόνο αρνητικά?

αυτή είναι η τεράστια διαφορά, το τσιγάρο δεν προσφέρει απολύτως τπτ παρά μόνο ευχαρίστηση που μπορείς να την έχεις από χίλια δυο άλλα πράγματα!

με νοιάζουν οι εργαζόμενοι, εσένα από ότι φαίνεται όχι...

Υπαρχουν παρα πολλα εργασιακα περιβαλλοντα τα οποια ειναι ακρως ανθυγιεινα, οπως επιλεγει (η οπως δεν εχει αλλη επιλογη καποιος εργατης), ετσι επιλεγει κι εδω. Ποσο μαλλον εδω που το μεγαλυτερο ποσοστο εργαζομενων ειναι ατομα που απλα μεγαλωνουν το χαρτζιληκι τους, και δεν εχουν αμεση αναγκη χρηματων. Οταν λοιπον εισαι μη καπνιστης, και απεχθανεσαι ενα χωρο γιατι ειναι ντουμανι, προφανως και ουτε θα το σκεφτεις να πας για δουλεια εκει, οπως δε θα πηγαινες σε κανενα εργασιακο χωρο που απεχθανεσαι. Εκτος βεβαια υπερβολικα μεγαλης αναγκης, οποτε μπαινεις στην ιδια μοιρα πχ των ναυτεργατων που οσο επιλογη εχουν εκεινοι, αλλη τοση θα εχεις κι εσυ.

Ουτε κι αυτος που ειναι μεσα στο κρυο η στη βροχη, μαζευει κρυο η μαζευει γριππη και πνευμονια. Εργασια κανει κατω απο καποιες συνθηκες. Ουτε του οδηγου του λεοφωρειου δουλεια του ειναι να αναπνεει καυσαεριο, να οδηγαει ειναι δουλεια του. Ουτε των εργατων του λιγνιτη (και ολης της περιοχης), δουλεια τους ειναι να πεθαινουν προωρα απο καρκινο (οσες προστασιες και να βρουν). Ουτε του σκουπιδιαρη δουλεια του ειναι να μαζεψει οποιαδηποτε αρρωστεια παιξει μεσα στα σκουπιδια, δουλεια του ειναι αλλη. Υπαρχουν δεκαδες δουλειες που κανοντας τες ξερεις οτι μαζευεις αργο θανατο, αλλα δυστυχως τις κανεις.

Οσο για το επιδομα, και βεβαια να το παρουν, οπως και το επιδομα νυχτερινης εργασιας και σαββατοκυριακου, που η συντριπτικη πλειοψηφεια δυστυχως δεν το παιρνει.

2312312

.

γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα, τέλος..

εσύ αμφιβάλεις ότι με το internet μπορείς να παράγεις κάτι χρήσιμο να δουλεύεις να βελτιώσεις τη ζωή κτλπ κτλπ ενώ με το τσιγάρο δεν έχεις απολύτως κανένα όφελος στην υγεία σου παρά μόνο αρνητικά?

αυτή είναι η τεράστια διαφορά, το τσιγάρο δεν προσφέρει απολύτως τπτ παρά μόνο ευχαρίστηση που μπορείς να την έχεις από χίλια δυο άλλα πράγματα!

Το ίδιο ακριβώς είναι, εθισμός το ένα εθισμός και το άλλο, αν δεν ήταν εθισμός δεν θα υπήρχαν σχετικά κέντρα απεξάρτησης έτσι..

Αν δε το βλέπεις σαν εθισμό είσαι στην ακριβώς ΙΔΙΑ κατάσταση με έναν καπνιστή.

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα εργασιακά περιβάλοντα που αναφέρεις pournara είναι ανθυγιεινά επειδή για να παραχθεί κάτι αναγκαστικά υπάρχουν και κάποιες συνέπειες...

ο καπνός του τσιγάρου είναι αναγκαστικό "προιόν" της καφετέριας και του club/bar?

είναι δυνατόν να συγκρίνεις αυτές τις περιπτώσεις?!?!?!?

Το ίδιο ακριβώς είναι, εθισμός το ένα εθισμός και το άλλο, αν δεν ήταν εθισμός δεν θα υπήρχαν σχετικά κέντρα απεξάρτησης έτσι..

Αν δε το βλέπεις σαν εθισμό είσαι στην ακριβώς ΙΔΙΑ κατάσταση με έναν καπνιστή.

ε εντάξει δεν έχει νόημα να συνεχίζει, μιλάω σε τοίχους...

Δηλαδή το δικό σου επιχείρημα στέκει; Αν είναι λάθος κάποια πράγματα, ένα λάθος ακόμη (το οποίο είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα διαπιστωμένα), θα κάνει την κατάσταση καλύτερη; ΟΜΓ και θρι λολ

"Smokers tend to rationalize their continued smoking just as alcoholics rationalize their continued drinking, so it is easy to imagine how smokers could misinterpret partial bans to mean: ‘If the authorities really believed that second-hand smoke is unhealthy they would implement a total ban’. "

Πηγή : Study of the impact of laws regulating tobacco consumption on the prevalence of passive smoking in Spain

Από παρόμοιας κάστας ανθρώπους με μας, για να μη λέτε για "Αμερικανάκια" και "κουτόφραγκους". Και ξανά το bold μπας και το εμπεδώσετε (που δε πρόκειται)

Smokers tend to rationalize

Πάμε άλλη μια φορά :

Και μια τελευταία:

To πιάνετε ή μπα;

ας το ξαναδιαβάσω για να προσέχω άλλη φορά...

Επεξ/σία από ThReSh

ε εντάξει δεν έχει νόημα να συνεχίζει, μιλάω σε τοίχους...

Κάτσε ρε, αμφιβάλεις ότι είναι εθισμός ναι ή όχι;

Όπου smokers βάλε addicted internet users.

• Super Moderators
Κάτσε ρε, αμφιβάλεις ότι είναι εθισμός ναι ή όχι;

αμφιβάλεις ότι το τσιγάρο δεν προσφέρει τπτ στην υγεία αλλά έχει μόνο επιπτώσεις?

άρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να συγκρίνεις αυτές τις περιπτώσεις!

Φυσικά και μπορώ.

Για περίμενε, πόσοι χρήστες έχουν πεθάνει σε νετκαφέ από ασιτία;

• Super Moderators
Φυσικά και μπορώ.

Για περίμενε, πόσοι χρήστες έχουν πεθάνει σε νετκαφέ από ασιτία;

και πάνω σε ένα κρεβάτι πεθαίνουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη, άρα το κρεβάτι είναι το πιο επικίνδυνο μέρος στον κόσμο!

πες μου ότι το κάνεις επίτηδες (στο msn να μην φαίνεται εδώ...)

πες μου ότι το κάνεις επίτηδες (στο msn να μην φαίνεται εδώ...)

Δεν το κάνω επίτηδες και το ξέρεις.

Παραθέτεις και αντιπαραθέτω, ναι μεν το ίντερνετ βλάπτει άμεσα μόνο έναν (εντάξει η αλόγιστη χρήση του έτσι), αλλά άμεσα πολλούς (τον περίγυρό του)

Το μετρο ειναι περα για περα ρατσιστικο. Κατι το οποιο ειναι νομιμο (το τονιζω για να μη ξαναγραψετε καποια γελοια παραδειγματα που διαβασα προηγουμενως για ναρκωτικα, βενζινομυριστες ως και για γεροντακια που χαιδευουν παιδακια :shock::shock::shock::shock:), μου απαγορευουν να το κανω.

Η καντε το τσιγαρο παρανομο η δωστε την δυνατοτητα στα μαγαζια να επιλεξουν αν θα ειναι για καπνιστες η οχι.

Κολλα, βενζινα. Ολα ΝΟΜΙΜΑ. Θα εισαι οκ αν εγω μυριζω κολλα και βενζινα διπλα σου? Αν εγω θελω να παιρνω σωληνα απο την εξατμιση του αμαξιου μου και να το φερνω μεσα στην καφετερια θα ειναι οκ? Γιατι οχι? Νομιμη ειναι η εξατμιση. Γιατι εισαι ρατσιστης? Αν μου αρεσει να φτυνω στο πατωμα? Γιατι να θιχτεις? Κανω κατι παρανομο βρε ρατσιστη?

Επισης

Από τη στιγμή που το κράτος με φορολογεί ΒΑΡΥΤΑΤΑ (ως καπνιστή) και με βάζει στον προϋπολογισμό, δεν μπορεί από την άλλη να μου απαγορεύει να καπνίζω, π.χ. στο ιδιωτικό γραφείο μου.

Όπου μπορώ κάλλιστα να έχω ένα χώρο υποδοχής των πελατών όπου θα απαγαρεύεται το κάπνισμα.

Ναι, είναι ρατσιστικό.

Ιδιωτικος χωρος ειναι το γραφειο σου που εργαζεσαι μονος σου ή κανω λαθος?

Κατά το Μάρτη μεριά οι υπερ-αντικαπνιστές του θέματος θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και για το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, γιατί οι καπνιστές θα παθαίνουν πνευμονία και θα κολλάνε και τους μη-καπνιστές.

Άρα : θέμα δημόσιας υγείας. Άρα : να απαγορευτεί και το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο.

:lol::lol::lol:

Εδω μαλλον ελειπες απο το μαθημα, μαλλον το ειχανε την ιδια μερα με τις αρχες της δημοκρατιας. Δεν παθαινεις πνευμονια ουτε αρωσταινεις αν εισαι στο κρυο. Ιωσεις ειναι απο μικρόβια. 2011 παμε σε λιγο, αφηστε αυτα που λεγανε οι γιαγιαδες μας.

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οι αντικαπνιστες κοιτανε μονο τον ευατο τους. Αν ενα μπαρ ειναι καπνιστων μην πας εκει ρε ανθρωπε. Οπως και εγω δεν προκειται να πατησω σε μπαρ μη καπνιστων. Φαινεται ομως πως τα θελουν ολα για την παρτυ τους...

Ποια ολα? Αυτα που ειχατε κανει εσεις τοσο καιρο? Ε ειμαστε αλητες, αντι να σας αφηνουμε να καπνιζετε σε οσα μαγαζια γουσταρουν να πανε εναντια στην αδεια τους...

Δεν σου λεει κανενας να πας σε μπαρ καπνιστων. Το παραβλεπεις αυτο. Πηγαινε στο μπαρ μη καπνιστων απολαυσε τον καθαρο αερα και ολα ok.

Ασε ομως και εμενα ρε αδερφε να βγω το Σαββατοβραδο και να παω να απολαυσω το ποτο μου. Ντε και καλα να κλειστω μεσα στο σπιτι η να ειμαι καθε 10 λεπτα στο πεζοδρομιο?

Προβλημα που εβαλες εσυ στον εαυτο σου, θα πρεπει να το λυσεις μονος σου, οχι να αλλαξουν οι αλλοι στεκια επειδη εσυ δεν μπορεις. Σπιτακι ή μπουφανακι... Εμεις τοσο καιρο ηταν σπιτακι ή βρωμα και καπνος. Αν αντεχουμε εμεις, γιατι οχι και εσυ?

Κανενας δεν μου το λεει. Θελω και το κανω. Και θελω να μπορω να παω καπου να πιω ενα ποτο η να δω εναν αγωνα και να μπορω να καπνισω. Τοσο παραλογο σου ακουγεται?

Βαλε nova.

Απο ολοκληρο το σπιτι καπνιζω σε ΕΝΑ δωματιο. Ε σε αυτο το δωματιο θα καπνιζω ρε φιλε. Και αυτο παραλογο σου φαινεται?

Sorry κυριε επιστημονα, νομιζαμε τοσο καιρο πως εκτος απο τον καπνο που βλεπουμε με γυμνο ματι, υπαρχουν και ενα σωρο αλλα συστατικα απο το καπνισμα στον αερα, αυτα που δεν βλεπουμε και ισως αυτα να παιζουνε καποιο ρολο στο παθητικο καπνισμα και στις επιπτωσεις του. Το οτι τα ρουχα σου μεταφερουν τον καπνο και στους αλλους χωρους το λεγαμε για πλακα. Το οτι εδω κοιτανε για 3rd hand smoking και αυτο για το χουζουρι...

Που ειναι το προβλημα σου δεν το καταλαβαινω οντως. Αν ενα μαγαζι επιτρεπει το καπνισμα μην πας σε αυτο.

1 μαγαζι καπνιστων για 10 μη καπνιστων ανα 1000 κατοικους? και αυτα να μην ειναι σε αποσταση μικροτερη απο 150 μετρα το ενα με το αλλο? Αρα να λαδωσουμε να παρουμε την αδεια, εκει ο τζιρος δεν μας νοιαζει, μονο η τσεπη μας.

Δηλαδη πρεπει να αναγκασεις και εμας να μην καπνιζουμε?

Αν το βλεπεις ετσι, ναι οπως με αναγκαζες εσυ να καπνιζω.

• Super Moderators

Παραθέτεις και αντιπαραθέτω, ναι μεν το ίντερνετ βλάπτει άμεσα μόνο έναν (εντάξει η αλόγιστη χρήση του έτσι), αλλά άμεσα πολλούς (τον περίγυρό του)

ναι αλλά δεν μπορείς να κάνεις άμεση-σωστή σύγκριση και να μου την αντιπαραθέτης ως επιχείρημα γιατί έχουν μόνο ένα κοινό στοιχείο και τα υπόλοιπα στοιχεία τα διαφοροποιούν τρομακτικά...

Μάλλον έμμεσα ήθελες να πεις στο τέλος. Πώς ακριβώς βλάπτει έμμεσα ο εθισμένος στο internet τον περίγυρό του;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...