Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλα τωρα μου φαινεται λεμε οτι να ναι και ειμαστε και εκτος θεματος. Δηλαδη σε ενα μαγαζι καπνιστων θα απορριψουν καποιον επειδη δεν ειναι καπνιστης? Δηλαδη ο μαγαζατορας θα θεωρησει προσον οτι καπνιζεις και που και που θα κλεβεις χρονο να κανεις καμια τζουρα και θα σε προτιμησει αντι για τον μη καπνιστη.

---------- Προσθήκη στις 18:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:48 ----------

αν δεν έχουν δεν χρειάζεται να το γράφουν κιόλας...

που ξέρεις όμως ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ δεν έχουν πρόβλημα και απλά δηλώνουν έτσι επείδη θέλουν να πιάσουν δουλειά?! αυτό είναι το θέμα...

Αυτο ειναι επιλογη του. Κοιτα με την ιδια λογικη και εγω δεν μπορω να πιασω δουλεια σε ενα μαγαζι μη καπνιστων. 8 ωρες χωρις τσιγαρο το εχω κανει μονο οταν κοιμαμαι.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

διάλλειμα και έξω, που είναι το πρόβλημα? το κάνουν στο εξωτερικό οι πολιτισμένοι όπως γράφτηκε πιο πάνω, γιατί όχι εδώ?

Δημοσ.
διάλλειμα και έξω, που είναι το πρόβλημα? το κάνουν στο εξωτερικό οι πολιτισμένοι όπως γράφτηκε πιο πάνω, γιατί όχι εδώ?

Κατά το Μάρτη μεριά οι υπερ-αντικαπνιστές του θέματος θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και για το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, γιατί οι καπνιστές θα παθαίνουν πνευμονία και θα κολλάνε και τους μη-καπνιστές.

Άρα : θέμα δημόσιας υγείας. Άρα : να απαγορευτεί και το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο.

:lol::lol::lol:

Δημοσ.

Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οι αντικαπνιστες κοιτανε μονο τον ευατο τους. Αν ενα μπαρ ειναι καπνιστων μην πας εκει ρε ανθρωπε. Οπως και εγω δεν προκειται να πατησω σε μπαρ μη καπνιστων. Φαινεται ομως πως τα θελουν ολα για την παρτυ τους...

• Super Moderators
Δημοσ.
Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως οι αντικαπνιστες κοιτανε μονο τον ευατο τους.

μα τους εγωίσταρους που ενδιαφέρονται για την ΥΓΕΙΑ τους...

πάντως το κορυφαίο είναι λες και αγνοούμε τελείως το κίνδυνο υγείας και απλά συζητάμε λες και το θέμα μας είναι απλά η μπόχα από τον καπνό...

Δημοσ.

πάντως το κορυφαίο είναι λες και αγνοούμε τελείως το κίνδυνο υγείας και απλά συζητάμε λες και το θέμα μας είναι απλά η μπόχα από τον καπνό...

Δεν σου λεει κανενας να πας σε μπαρ καπνιστων. Το παραβλεπεις αυτο. Πηγαινε στο μπαρ μη καπνιστων απολαυσε τον καθαρο αερα και ολα ok.

Ασε ομως και εμενα ρε αδερφε να βγω το Σαββατοβραδο και να παω να απολαυσω το ποτο μου. Ντε και καλα να κλειστω μεσα στο σπιτι η να ειμαι καθε 10 λεπτα στο πεζοδρομιο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν σου λεει κανενας να πας σε μπαρ καπνιστων.

ούτε εσένα σου λέει κάποιος να καπνίζεις...

αν δεν καπνίσεις δεν πρόκειται πεθάνεις , δεν πρόκειται να χειροτερεύσει η υγεία σου, δεν πρόκειται να χάσεις λεφτά, κτλπ εξαιτίας της έλλειψης καπνού...

η να ειμαι καθε 10 λεπτα στο πεζοδρομιο?

να το μειώσεις τότε, για να βγαίνεις λιγότερο συχνά...

Δημοσ.
ούτε εσένα σου λέει κάποιος να καπνίζεις...

αν δεν καπνίσεις δεν πρόκειται πεθάνεις , δεν πρόκειται να χειροτερεύσει η υγεία σου, δεν πρόκειται να χάσεις λεφτά, κτλπ εξαιτίας της έλλειψης...

Κανενας δεν μου το λεει. Θελω και το κανω. Και θελω να μπορω να παω καπου να πιω ενα ποτο η να δω εναν αγωνα και να μπορω να καπνισω. Τοσο παραλογο σου ακουγεται?

• Super Moderators
Δημοσ.
Κανενας δεν μου το λεει. Θελω και το κανω. Και θελω να μπορω να παω καπου να πιω ενα ποτο η να δω εναν αγωνα και να μπορω να καπνισω. Τοσο παραλογο σου ακουγεται?

το παράλογο είναι ότι δεν καταλαβαίνεις πως με αυτή τη συνήθεια δεν κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου (προβλημά σου) αλλά και στους άλλους (προβλημά τους)...

το να πάει ένας μη καπνιστής όπου θέλει σε κάποιο δημόσιο χώρο δεν κάνει κακό σε κάποιον, το να κάπνίσεις εσύ όπου θες σε κλειστό δημόσιο χώρο κάνει, άρα το δικαίωμα του μη καπνιστή υπερισχύει του δικού σου...

έχει χιλιοειπωθεί σε αυτό το topic...

απορία:

όταν στο μέλλον αποκτήσεις παιδί θα του λες βγες έξω στο μπαλκόνι ή πήγαινε σε άλλο δωμάτιο γιατί θέλω να κάνω τσιγάρο και να πιω ένα ποτό/να δω ένα αγώνα καπνίζοντας ή θα καπνίζεις μέσα στη μάπα του?

Δημοσ.
το παράλογο είναι ότι δεν καταλαβαίνεις πως με αυτή τη συνήθεια δεν κάνεις κακό μόνο στον εαυτό σου (προβλημά σου) αλλά και στους άλλους (προβλημά τους)...

Το καταλαβαινω αυτο. Απο που εβγαλες αυτο το συμπερασμα δεν καταλαβαινω.

το να πάει ένας μη καπνιστής όπου θέλει σε κάποιο δημόσιο χώρο δεν κάνει κακό σε κάποιον, το να κάπνίσεις εσύ όπου θες σε κλειστό δημόσιο χώρο κάνει, άρα το δικαίωμα του μη καπνιστή υπερισχύει του δικού σου...

Δεν θα παω σε κλειστο δημοσιο χωρο μη καπνιστων να καπνισω. Θελω να μπορω να παω σε ενα χωρο καπνιστων. Εσυ μην ερχεσαι εκει πηγαινε καπου αλλου...

όταν στο μέλλον αποκτήσεις παιδί θα του λες βγες έξω στο μπαλκόνι ή πήγαινε σε άλλο δωμάτιο γιατί θέλω να κάνω τσιγάρο και να πιω ένα ποτό/να δω ένα αγώνα καπνίζοντας ή θα καπνίζεις μέσα στη μάπα του?

Οχι θα κανω αυτο που κανω και τωρα. Στο σπιτι μου καπνιζω μονο εγω. Δεν καπνιζω σε ολο το σπιτι αλλα σε ενα συγκεκριμενο δωματιο. Κατι αναλογο με αυτο που λεμε για τα μπαρ. Θα καπνιζω μονο σε συγκεκριμενα μπαρ. Αν παω σε μη καπνιστων δεν θα καπνισω.

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί δεν θα παραπονιόσουν και θα έβγαινες έξω εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρχει ο νόμος, επειδή θα σεβόσουν την υγεία των συνανθρώπων σου...

το έκανες? όχι, γιατί αν το έκανες θα είχες συνηθίσει και δεν θα είχε πρόβλημα να βγαίνεις τώρα έξω, απλά τους έγραφες εκεί που δεν έπιανε μελάνι...

Δεν θα παω σε κλειστο δημοσιο χωρο μη καπνιστων να καπνισω. Θελω να μπορω να παω σε ενα χωρο καπνιστων. Εσυ μην ερχεσαι εκει πηγαινε καπου αλλου...

ο κλειστός ΔΗΜΟΣΙΟΣ χώρος έχει άδεια ΔΗΜΟΣΙΑΣ χρήσης και από την στιγμή που ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να πάει και κάποιος που δεν καπνίζει το κράτος οφείλει να τον προστατεύσει...

αν είχε χαρακτηριστεί καπνιστήριο/λέσχη καπνιστών που θα κάπνιζαν μόνο μέσα και δεν θα είχαν άδεια για να παρέχουν άλλες υπηρεσίες τότε αλλάζει το πράγμα...

Οχι θα κανω αυτο που κανω και τωρα. Στο σπιτι μου καπνιζω μονο εγω. Δεν καπνιζω σε ολο το σπιτι αλλα σε ενα συγκεκριμενο δωματιο. Κατι αναλογο με αυτο που λεμε για τα μπαρ. Θα καπνιζω μονο σε συγκεκριμενα μπαρ. Αν παω σε μη καπνιστων δεν θα καπνισω.

άρα αν είναι στο ίδιο δωμάτιο με σένα θα το διώχνεις, ok...

Δημοσ.
ούτε εσένα σου λέει κάποιος να μπεις στο ίντερνετ...

αν δεν μπεις στο ίντερνετ δεν πρόκειται πεθάνεις , δεν πρόκειται να χειροτερεύσει η υγεία σου, δεν πρόκειται να χάσεις λεφτά, κτλπ εξαιτίας της έλλειψης ίντερνετ...

να το μειώσεις τότε, για να βγαίνεις περισσότερο...

Do it, απ την στιγμή που με το ζόρι το θέλετε να είναι εθισμός και μόνο, ε όχι ρε είναι και μια σχετική απόλαυση που ίσως να μην την εννοείς.

Όπα ρε Θρες τη σε νοιάζει εσένα αν υπάρχει μαγαζί που επιτρέπει το κάπνισμα αν υπάρχει Χ αριθμός μαγαζιών που το απαγορεύουν;

Κατά το Μάρτη μεριά οι υπερ-αντικαπνιστές του θέματος θα αρχίσουν να γκρινιάζουν και για το κάπνισμα σε εξωτερικούς χώρους, γιατί οι καπνιστές θα παθαίνουν πνευμονία και θα κολλάνε και τους μη-καπνιστές.

Άρα : θέμα δημόσιας υγείας. Άρα : να απαγορευτεί και το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο.

:lol::lol::lol:

Δε χόρρορ!

Δημοσ.
γιατί δεν θα παραπονιόσουν και θα έβγαινες έξω εδώ και χρόνια χωρίς να υπάρχει ο νόμος, επειδή θα σεβόσουν την υγεία των συνανθρώπων σου...

άρα αν είναι στο ίδιο δωμάτιο με σένα θα το διώχνεις, ok...

Απο ολοκληρο το σπιτι καπνιζω σε ΕΝΑ δωματιο. Ε σε αυτο το δωματιο θα καπνιζω ρε φιλε. Και αυτο παραλογο σου φαινεται?

Οπως ειπε και ο status

Όπα ρε Θρες τη σε νοιάζει εσένα αν υπάρχει μαγαζί που επιτρέπει το κάπνισμα αν υπάρχει Χ αριθμός μαγαζιών που το απαγορεύουν;

Που ειναι το προβλημα σου δεν το καταλαβαινω οντως. Αν ενα μαγαζι επιτρεπει το καπνισμα μην πας σε αυτο. Δηλαδη πρεπει να αναγκασεις και εμας να μην καπνιζουμε?

• Super Moderators
Δημοσ.
Do it, απ την στιγμή που με το ζόρι το θέλετε να είναι εθισμός και μόνο, ε όχι ρε είναι και μια σχετική απόλαυση που ίσως να μην την εννοείς.

είδες από που καταλαβαίνω ότι τον παραλογισμό?

όταν βλέπω συγκρίση καπνίσματος με χρήση internet λες και όταν κάποιος χρησιμοποιεί το internet κάνει αυτομάτως κακό στην υγεία κάποιου άλλου...

με νοιάζουν οι εργαζόμενοι, εσένα από ότι φαίνεται όχι...

Απο ολοκληρο το σπιτι καπνιζω σε ΕΝΑ δωματιο. Ε σε αυτο το δωματιο θα καπνιζω ρε φιλε. Και αυτο παραλογο σου φαινεται?

μου φαίνεται παράλογο να καπνίζει κάποιος ενώ υπάρχει παιδί στο σπίτι ναι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...