Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΟΛΑ αυτα τα μαγαζια, το καλοκαιρι πως λειτουργουν τοτε? Δεν θα πρεπε να κλεινουν αφου δεν εχουν ανοικτο χωρο?

Μα κλεινουν, ποιος σου ειπε οτι μενουν ανοικτα. Για αυτο γινονται τα καλοκαιρινα, και αυτα ξανανοιγουν τελη Σεπτεμβρη αρχες Οκτωβρη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ε καλα δεν κλεινουν ολα, για 5-10% των μαγαζιων μιλας.

Αν αφαιρεσεις τις καφετεριες, ολα τα αλλα, μπουζουκια, μπαρ, κλαμπ κλπ κλεινουν. Δεν πορκειται ποτε να γεμισει στην ελλαδα κλειστο μαγαζι το καλοκαιρι με 40 βαθμους εξω. Το 5-10% σε αριθμο μπορει να ειναι, αλλα οταν καθενα απο αυτα παιρνει μεσα 1000 - 2000 ατομα (δεκα φορα πανω απο μια μεση καφετερια) σε ποσοστο κοσμου ειναι πολυ παραπανω.

Αυτα λες να μην εχουν χωρο για υποδομες? απο τα ορθαδικα πηγαμε στα 1000 ατομα?

Σορρυ, επρεπε βα βαλω "μεχρι και 1000-2000 ατομα". Δεν εννοω ολα. Αλλα και παλι σου φαινονται πολλα 1000 ατομα για ορθαδικο; Ενα μεσο ορθαδικο ειναι.

Οσο για υποδομες... στην πολη μου τουλαχιστον δεν εχει κανενα. Δεν μπορω να ξερω ξεχωριστα την περιπτωση του καθε καταστηματος.

Λογικο.Εχω δυο αποριες.:-)

Μαγαζια τετοια θα υπαρχουν και στο εξωτερικο (οπου εφαρμοζεται αυτο ο νομος).Πως αντιμετωπιζεται ?

Χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης και με σεβασμο να πω τα εξης:

Η αντιμετωπιση ειναι απλη.Ο κοσμος βγαινει εξω να καπνισει.

Δεν ειναι μια θεωρια.Ειναι κατι που συμβαινει εδω και χρονια σε πολλες χωρες και δουλευει μια χαρα.

Πιστεψε με,καπνιζω 20 χρονια και τα τελευταια 7 εχω ζησει σε διαφορες *non smoking * χωρες τις ευρωπης.

Δεν νιωθω οτι καταπιεστικα,εκτος απο τους πρωτους 2 μηνες λιγο..

• Moderators
malthador, τα λες αυτα λες και μονο στην ελλαδα πινουν οσοι καπνιζουν, μονο στην ελλαδα πανε σε clubs, μονο στην ελλαδα χανουν στα καζινο...

Σύμφωνοι. Αποφασίστε όμως οι μη καπνιστές αν θέλετε στην κουβέντα μας να κάνουμε συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού ή όχι. Γιατί αν είναι να κάνουμε συγκρίσεις, ας συγκρίνουμε (για τρίτη φορά το λέω αυτό :Ρ) με την Ισπανία όπου στα μισά μαγαζιά επιτρέπεται, ενώ στα άλλα μισά απαγορεύεται το κάπνισμα. Και καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όοοολα καπνιζόντων, όπως λέτε ότι θα γίνει στην Ελλάδα αν ίσχυσει ο διαχωρισμός, αλλά τουναντίον, στην Ισπανία, τα περισσότερα μαγαζάκια είναι μη καπνιζόντων. Που οφείλεται αυτό; Και εν τέλει θα κάνουμε ή όχι συγκρίσεις με τα λοιπά κράτη;

Σου εχει τυχει να πας σε ενα μαγαζι και να μην εχει θεση να καθισεις ? Να ειναι τοσο γεματο που να μην μπορεις να μπεις ? Εμενα αρκετες φορες.Αρα μην δραματοποιουμε τα πραγματα, θεωρωντας οτι στο μαγαζι παει μονο ο Γιωργος και ο Νικος και αμα μας κρατησουν μουτρα αυτοι ..το μαγαζι θα βουλιαξει.Αμα πηγαινουν μονο αυτοι το μαγαζι εχει προβλημα γενικως,κατι πρεπει να βελτιωσει ,με η ανευ τσιγαρου.Ναι ολοι καταλαβαινουμε την πτωση λογω της οικονομικης κρισης αλλα μην τα κανουμε τοσο τραγικα πια.Ο Ελληνας δεν θα κατσει και ολο το χρονο (οπου οι 10 μηνες ειναι..καλοκαιρι σχεδον) μεσα στο σπιτι.

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το παράδειγμα με τις θέσεις. Ή μάλλον, ναι, παρόμοιο είναι. Όπως ΔΕΝ θα κάτσει κάποιος (καπνιστής ή μη) σε ένα μαγαζί που δεν έχει καρέκλες, έτσι ΔΕΝ θα κάτσει κάποιος καπνιστής σε ένα μαγαζί που δεν θα μπορεί να καπνίσει. Δεν με έχεις καταλάβει, δεν κρίνω αν αυτό είναι καλό ή κακό, θετικό ή αρνητικό. Απλα λέω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα υπάρξει όντως πτώση του τζίρου. Και κατά την άποψή μου, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για τους τζίρους των μαγαζιών, από τη στιγμή που εν τέλει καλό μας κάνει ένας τέτοιος νόμος. Απλά σχολιάζω μερικές επιπτώσεις.

Στο πρώτο να σου πω, πως και σε άλλες χώρες του εξωτερικού κοντράρουν αλλαγές που δε τους αρέσουν. Δεν έχουν το προνόμιο οι έλληνες. Στο δεύτερο, έχουν το προνόμιο οι έλληνες. Πέταξέ τες κάτω...:X

Δεν έζησα σε άλλη χώρα την εποχή της τσιγαροαπαγόρευσης, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν οι Γερμανοί καπνιστές ή οι Άγγλοι καπνιστές έβγαζαν τόσα κόμπλεξ ενάντια σε μία αλλαγή που εν τέλει τους έκανε καλό.

Εδω εχει δικιο μονο η μια. Δες πχ ΑΥΤΟ!

Period.

Το στυλάκι σου είναι τόσο υποτιμητικό που καταντάει εκνευριστικό. Αυτά τα "period" κλπ τα λέω κι εγώ στα fora που θέλω να τρολλάρω. Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά μάλλον θα πρέπει να χαμηλώσεις λίγο τους τόνους και να μειώσεις ελαφρώς τους χαρακτηρισμούς.

Το στυλάκι σου είναι τόσο υποτιμητικό που καταντάει εκνευριστικό. Αυτά τα "period" κλπ τα λέω κι εγώ στα fora που θέλω να τρολλάρω.

Δεν με νοιαζει τι κάνεις εσυ εγω παντως δεν τρολαρω.

Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά μάλλον θα πρέπει να χαμηλώσεις λίγο τους τόνους και να μειώσεις ελαφρώς τους χαρακτηρισμούς.

Ωραια χαμηλωνω τους τονους και μειωνω ελαφρως τους χαρακτηρισμους:

Επίσης, όταν κοντράρονται δύο ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα, σπάνια έχει δίκιο μόνο η μία.

Συμφωνεις οτι εχει δικιο εδω μόνο η μια πλευρα?

Γιατι δεν παιρνετε ολοι ηλεκτρονικα τσιγαρα? Ενας φιλος μου που πηρε προσφατα λεει οτι ειναι περιπου το ιδιο με το κανονικο. So?

Γιατι δεν παιρνετε ολοι ηλεκτρονικα τσιγαρα? Ενας φιλος μου που πηρε προσφατα λεει οτι ειναι περιπου το ιδιο με το κανονικο. So?

ξέρω γω; εσύ γιατι δεν παίρνεις μια φουσκωτή κούκλα; ένας φίλος μου ο bud bundy λέει είναι περίπου ίδιο με το κανονικό

• Moderators

Συμφωνεις οτι εχει δικιο εδω μόνο η μια πλευρα?

Πολύ καλύτερα τώρα.

Όχι δεν έχει δίκιο η μία μόνο πλευρά, διότι τα κριτήρια είναι υποκειμενικά. Τους μεν μη καπνιστές τους ενδιαφέρει πάνω από όλα η υγεία τους, τους δε καπνιστές τους ενδιαφέρει ο εθισμός τους και το πως θα τον ικανοποιήσουν. Αν ρωτάς εμένα προσωπικά,την υποκειμενική μου άποψη για το ποιά ομάδα υπερτερεί στα επιχειρήματα, τότε θα σου πω με τα μάτια κλειστά, οι μη καπνιστές (βέβαια ο τρόπος σας συνήθως είναι τόσο εκρηκτικός που χάνετε το δίκιο σας). Και ξαναλέω, ότι προκειμένου να μην βγαίνω έξω να καπνίζω, θα το κόψω μαχαίρι και λήγει το θέμα. Από εκεί και πέρα, μπορώ να μπω στη θέση κάποιου που δεν θέλει να καπνίζει και παράλληλα δεν θέλει να βγαίνει έξω κάθε τρεις και λίγο. Εσύ μπορείς να μπεις στη θέση του; Ή λες απλά ένα "δεν με νοιάζει" και επαφίεσαι σε αυτό;

Για το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν ξέρω και δεν μπορώ να σχολιάσω. Αν σε ένα μαγαζί κάπνιζαν όλοι ηλεκτρονικά τσιγάρα, δεν θα σε ενοχλούσε ο καπνός τους;

guido ξερεις οτι το μονο που ειναι εθισμενος καποιος καπνιστης ειναι η νικοτινη ε? ΟΛΑ τα αλλα ειναι ψυχοσωματικα.

δεν μιλάω για εθισμό. για θέμα απόλαυσης μιλάω. οκ δεν έχω δοκιμάσει ηλεκτρονικό , αλλά ουτε με πλαστική κούκλα έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω οτι δεν θαναι το ίδιο :P

• Moderators
δεν μιλάω για εθισμό. για θέμα απόλαυσης μιλάω. οκ δεν έχω δοκιμάσει ηλεκτρονικό , αλλά ουτε με πλαστική κούκλα έχω δοκιμάσει, αλλά ξέρω οτι δεν θαναι το ίδιο :P

Μπα μην παίρνεις κι όρκο. Σκέψου ότι γλιτώνεις τις αγκαλίτσες μετά το σεξ. :P

Σύμφωνοι. Αποφασίστε όμως οι μη καπνιστές αν θέλετε στην κουβέντα μας να κάνουμε συγκρίσεις με χώρες του εξωτερικού ή όχι.

Ενταξει ας κανουμε

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το παράδειγμα με τις θέσεις. Ή μάλλον, ναι, παρόμοιο είναι. Όπως ΔΕΝ θα κάτσει κάποιος (καπνιστής ή μη) σε ένα μαγαζί που δεν έχει καρέκλες, έτσι ΔΕΝ θα κάτσει κάποιος καπνιστής σε ένα μαγαζί που δεν θα μπορεί να καπνίσει. Δεν με έχεις καταλάβει, δεν κρίνω αν αυτό είναι καλό ή κακό, θετικό ή αρνητικό. Απλα λέω ότι θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα υπάρξει όντως πτώση του τζίρου. Και κατά την άποψή μου, χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για τους τζίρους των μαγαζιών, από τη στιγμή που εν τέλει καλό μας κάνει ένας τέτοιος νόμος. Απλά σχολιάζω μερικές επιπτώσεις.

Εσυ δεν με καταλαβες η μαλλον το παραδειγμα .Εσυ λες οτι θα γινει κατι τετοιο.Δεν σημαινει οτι θα ειναι και ετσι. :-)

Δεν έζησα σε άλλη χώρα την εποχή της τσιγαροαπαγόρευσης, αλλά πολύ αμφιβάλλω αν οι Γερμανοί καπνιστές ή οι Άγγλοι καπνιστές έβγαζαν τόσα κόμπλεξ ενάντια σε μία αλλαγή που εν τέλει τους έκανε καλό.

Για να δουμε πιο κατω...

Ενα παραδειγμα ..που μπορει να ειναι η απαντηση σε ΟΛΑ...

---------- Προσθήκη στις 16:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:43 ----------

Χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης και με σεβασμο να πω τα εξης:

Η αντιμετωπιση ειναι απλη.Ο κοσμος βγαινει εξω να καπνισει.

Δεν ειναι μια θεωρια.Ειναι κατι που συμβαινει εδω και χρονια σε πολλες χωρες και δουλευει μια χαρα.

Πιστεψε με,καπνιζω 20 χρονια και τα τελευταια 7 εχω ζησει σε διαφορες *non smoking * χωρες τις ευρωπης.

Δεν νιωθω οτι καταπιεστικα,εκτος απο τους πρωτους 2 μηνες λιγο..

...........Οριστε...:-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...