Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την παράθεσή σου, το α, β, γ δεν νομίζω να τους απασχολήσουν δεδομένου ότι τα κέρδη τους - κατά την ταπεινή μου άποψη - είναι πολύ υψηλότερα. Τώρα το θέμα είναι το δ, το οποίο θεωρητικά έρχεται να τους βάλει το αυγό στον... πισινό... Και γι' αυτό, θεωρώ ότι η απάντησή μου υπάρχει ήδη στο πρώτο μου post.

Όπως γνωρίζουμε όλοι, οι ιδιοκτήτες αυτών των καταστημάτων έχουν τις άπειρες γνωριμίες και βύσματα. Επομένως, είναι λίγο δύσκολο έως αδύνατο - μιλάω με βάση την ελληνική νοοτροπία πάντα - να μην μπορέσουν να τραβήξουν νήματα ώστε να μην ανακληθεί η άδεια λειτουργίας τους.

Θεωρητικά, αν μιλούσαμε για ανθρώπους ευσυνείδητους, οι οποίοι θα λειτουργούσαν με γνώμονα το τι τους επιβάλλει η εκάστοτε νομοθεσία και ο σεβασμός προς όλους τους πελάτες τους, τότε βεβαίως και είχαν χρόνο να κάνουν διαρρύθμιση και να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα (όπου "επιθυμητό αποτέλεσμα" ο διαχωρισμός μεταξύ χώρων καπνιζόντων και μη πελατών).

Αλλά το θέμα (και η ένστασή μου) βασίζεται στο ότι δεν αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους άτομα, αλλά σε άτομα που χρόνια τώρα ψάχνουν και βρίσκουν τρόπους να αυξάνουν τα κέρδη τους μέσω άνομων - συνήθως - οδών και να παραμένουν στο απυρόβλητο. (Εντάξει, ξέρω ότι ακούγεται τραβηγμένο ως διατύπωση, αλλά νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ...)

Επομένως, γιατί να μην πείσουν τα άτομα που θα τους ελέγχουν για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου να κάνουν τα στραβά μάτια για άλλη μία φορά; Τι θα τους εμποδίσει;

Επεξ/σία από Φιλολογίνα
Η απάντηση αναφέρεται στην παράθεση του akpe... Συγγνώμη παιδιά, τώρα το μαθαίνω το site, είμαι newfish...
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Υ.Γ. Να προσθέσω φυσικά ότι αυτό το μέτρο θα συμβάλλει στο να εξαφανιστεί και το τελευταίο ψήγμα του γνωστού τρόπου φλερτ "Να ΣΕ ανάψω;" ;)

Κι ομως εδω στην Αγγλια που ολοι βγαινουν εξω για να καπνισουν παιζει πολυυυ ψηστηρι στους χωρους που εχουν τα μαγαζια στα πεζοδρομια

Δημοσ.
Επομένως, γιατί να μην πείσουν τα άτομα που θα τους ελέγχουν για την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου να κάνουν τα στραβά μάτια για άλλη μία φορά; Τι θα τους εμποδίσει;

Σωστό point. Σε τέτοιου είδους ταρζανιές μπορεί να βοηθήσει το γεγονός πως, αν είχα διαβάσει σωστά, καταγγελία μπορεί να γίνει και από εμάς. Τώρα το πως... Ο έλεγχος θα γίνεται μόνο από κάποια αρμόδια αρχή (π.χ. υγειονομικό); Θα μπορεί να γίνει επιτόπου έλεγχος σε κάθε καταγγελία από την ίδια την αστυνομία ή ακόμα και μύνηση;

Για να δούμε.

Δημοσ.
Στα καλύτερα είναι αυτοί που καπνίζουν Marlboro,οι άλλοι κάθονται δίπλα στην ψησταριά,αυτοί που καπνίζουν lights στο τζάκι μέσα.

Δλδ πως εξηγείται αυτό που λες;Σε ρωτάνε όταν κλείνεις τραπέζι αν καπνίζεις;

Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι που δεν αποκλείεται.

Εξηγείται από το γεγονός ότι σχεδόν ό,που κι αν πας,τα 2/3 των τραπεζιών είναι για καπνίζοντες και υπάρχουν και 3-4 τραπέζια,υποτίθεται για μη καπνίζοντες που είναι μονίμως άδεια γιατί βρίσκονται κάπου εκεί παραπεταμένα...Στη χειρότερη δε των περιπτώσεων δεν υπάρχει καν χώρος γαι μη καπνίζοντες...

Οπότε δεν τίθεται ζήτημα να σε ρωτάνε ή όχι,αν τους πεις ότι δεν καπνίζεις,στάνταρ κάπου θα σε πετάξουν,μου'χει τύχει άπειρες φορές δυστυχώς( και το ντουμάνι δεν το γλιτώνω κιόλας..:mad:)

• Super Moderators
Δημοσ.
Κι ομως εδω στην Αγγλια που ολοι βγαινουν εξω για να καπνισουν παιζει πολυυυ ψηστηρι στους χωρους που εχουν τα μαγαζια στα πεζοδρομια

Bερολίνο που'χα πάει πριν 1 χρόνο, το ίδιο ακριβώς, χαμός έξω, τρελλό ψηστήρι. :-)

Δημοσ.

Τέλεια!! Δηλαδή, πέρα από τη βελτίωση της υγείας μας, καθότι μαζί με τον καπνό θα αναπνέουμε - αναγκαστικά :-) - και δροσερό αέρα, θα συσφίξουν και οι ανθρώπινες σχέσεις;; Γουστάρω :mrgreen:!!

Να δεις που, επειδή πλέον το ψηστήρι θα γίνεται έξω, θα το αρχίσουν και οι μη καπνιστές χεχε:-D (Πλακίτσα παιδιά, μη μου τα χώσετε, μακάρι να μην το αρχίσετε ποτέ!)

Δημοσ.
Τέλεια!! Δηλαδή, πέρα από τη βελτίωση της υγείας μας, καθότι μαζί με τον καπνό θα αναπνέουμε - αναγκαστικά :-) - και δροσερό αέρα, θα συσφίξουν και οι ανθρώπινες σχέσεις;; Γουστάρω :mrgreen:!!

Ελα μωρε σιγα, τι νομιζεις θα γνωρισεις εξω στο πεζοδρομιο κανεναν σοβαρο ανθρωπο? Το πολυ πολυ κανενα καπνιστη να συναντησεις :P

Δημοσ.

Και ποιος σου είπε ότι εγώ θέλω να γνωρίζω σοβαρούς ανθρώπους; Μήπως και εγώ "ασόβαρη" καπνίστρια δεν είμαι;:-D

On topic πάντως, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μέτρο αποκλείεται να εφαρμοστεί απρόσκοπτα...

Κι επειδή διάβασα όλο το thread να πω και κάτι άλλο στους φίλους συν-καπνιστές: Είναι άκυρο και ολίγον παράλογο να ζητάμε να σεβαστούν οι άλλοι κάτι που τους βλάπτει, μόνο και μόνο επειδή επιλέγουμε να το κάνουμε εμείς. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει για την περίπτωσή μας είναι να υπάρχουν μέρη και καφετέριες που να είναι αποκλειστικά για καπνίζοντες... Λέω εγώ τώρα...

Δημοσ.
Και ποιος σου είπε ότι εγώ θέλω να γνωρίζω σοβαρούς ανθρώπους; Μήπως και εγώ "ασόβαρη" καπνίστρια δεν είμαι;:-D

On topic πάντως, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι το μέτρο αποκλείεται να εφαρμοστεί απρόσκοπτα...

Κι επειδή διάβασα όλο το thread να πω και κάτι άλλο στους φίλους συν-καπνιστές: Είναι άκυρο και ολίγον παράλογο να ζητάμε να σεβαστούν οι άλλοι κάτι που τους βλάπτει, μόνο και μόνο επειδή επιλέγουμε να το κάνουμε εμείς. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει για την περίπτωσή μας είναι να υπάρχουν μέρη και καφετέριες που να είναι αποκλειστικά για καπνίζοντες... Λέω εγώ τώρα...

Ηδη μιλαμε σε λαθος τοπικ απο χτες.

Εδω http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=312919

ειναι τα τελευταια νεα, μεσα στα οποια ειναι και οι εξαιρεσεις, που δινουν τη δυνατοτητα σε χωρους κατω των 70τμ, να διαλεξουν τι θα ειναι (για καποιο διαστημα βεβαια, μεχρι να κοπει τελειως ολη η φαση).

• Super Moderators
Δημοσ.

το λες, πρώτα...εκτός αν είσαι τελείως Χλαπάτσας ώστε να τους δίνεις στεγνά :P

Δημοσ.
το λες, πρώτα...εκτός αν είσαι τελείως Χλαπάτσας ώστε να τους δίνεις στεγνά :P

βασικα δε με ενοχλει αλλα γουσταρω τη φαση..:P:p

Δημοσ.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μόρφωσης και γενικότερα της παιδείας:-).Αυτό είναι που λέμε ανοικτό μυαλό και σωστή νοοτροπία.Κοπελιά μακάρι να είχαν έστω οι μισοί αυτό τον τρόπο σκέψης κ αντίληψης.Σου βγάζω το καπέλο hatsoff.gif

Δημοσ.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της μόρφωσης και γενικότερα της παιδείας:-).Αυτό είναι που λέμε ανοικτό μυαλό και σωστή νοοτροπία.Κοπελιά μακάρι να είχαν έστω οι μισοί αυτό τον τρόπο σκέψης κ αντίληψης.Σου βγάζω το καπέλο hatsoff.gif

Ντάξει πες μου ότι κάνεις πλάκα.

9/10 posts καπνιστών έχουν την ίδια πρόταση για το ζήτημα

να υπάρχουν μέρη και καφετέριες που να είναι αποκλειστικά για καπνίζοντες

κι έχει πέσει ΤΟ Κράξιμο απο τους περισσότερους μη-καπνιστές.

Πιστεύω ότι μπορώ να βάλω πάνω απο 100 quotes ,και αν δεν με απατά η μνήμη μου κάποια απο αυτά θα είναι και δικά σου.

Δημοσ.
Ντάξει πες μου ότι κάνεις πλάκα.

9/10 posts καπνιστών έχουν την ίδια πρόταση για το ζήτημα

κι έχει πέσει ΤΟ Κράξιμο απο τους περισσότερους μη-καπνιστές.

Πιστεύω ότι μπορώ να βάλω πάνω απο 100 quotes ,και αν δεν με απατά η μνήμη μου κάποια απο αυτά θα είναι και δικά σου.

Δε κάνω πλάκα να και θα έπρεπε να βγάλω το τελευταίο σκέλος με τα μαγαζιά ειδικά για καπνιστές γιατί πολύ απλά θα γίνουν το 90% τέτοια από τα παραθυράκια του νόμου.Εννούσα το σημείο το οποίο οι καπνιστές ζητούν σεβασμό στο δικαίωμα του καρκίνου,κάτι που σε δημόσιο χώρο είναι παράλογο.Να το θέσω αλλιώς.Οι περισσότεροι καπνιστές εδώ μέσα είναι πχ επιπόλαιοι οδηγοί αυτοκινήτων και οι μη καπνιστές είναι οι "φλώροι" που οδηγούν σύμφωνα με τον κώδικα.Επειδή λοιπόν οι πρώτοι οδηγούν επικίνδυνα και προκαλούν ατυχήματα που στοιχίζουν τη ζωή και την ακεραιότητα στους ίδιους αλλά και στους σωστούς που κυκλοφορούν μεταξύ τους, βγαίνει νόμος που απαγορεύει στους κάγκουρες να κυκλοφορούν στους ίδιους δρόμους με τους συνετούς οδηγούς αλλά ταυτόχρονα τους δίνει μια εναλλακτική να κυκλοφορούν σε χωματόδρομους εκτός πόλης κι εκεί να κάνουν ότι γουστάρουν.Επειδή όμως οι κάγκουρες σπάνε τα αυτοκίνητά τους εκεί,επικαλούνται το δικαίωμα τους να οδηγούν επικίνδυνα και πως θα έπρεπε ο νόμος να επιτρέπει την κυκλοφορία τους μαζί με τους άλλους αλλά να είναι χωρισμένοι οι δρόμοι με χάρτινους πίνακες.Φαντάσου τι χάος θα δημιουργούνταν στο κυκλοφοριακό,αν θα μειωνόντουσαν τα ατυχήματα και αν θα είχε πλέον λόγο ύπαρξης ο συγκεκριμένος νόμος.Ο προηγούμενος έκανε τα χωρίσματα με γραμμές από κιμωλία.Καλά θα ήταν αυτός να μην έχει παραθυράκια κ τα μαγαζιά για καπνιστές να είναι ΣΟΒΑΡΑ περιορισμένα σε άριθμό.Δηλαδή 10/100.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...