Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Μα σιγουρα ειναι.

Το θεμα δεν ειναι το ποιανου ειναι προβλημα, το θεμα ειναι οτι περιγραφω μια πολυ ρεαλιστικη κατασταση, δε συμφωνεις;

Τωρα το τι αποφαση θα παρει εκαστος καπνιστης, θα παιξουν πολλα ρολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορεις να διεκδικησεις κατι το οποιο στις πιο πολλες των περιπτωσεων ειναι παρανομο. Σε παρα πολλα καταστηματα ο εξωτερικος χωρος δεν τους επιτρεπει να βγαλουν ουτε σκαμπω και το κανουν μονο οσοι "μπορουν". Το να διεκδικησεις λοιπον απο τον καταστηματαρχη να εχει σομπες απ' εξω τη στιγμη που δεν μπορει... ειναι παραλογο.

Και βεβαια ξεχναμε κατι σημαντικο, παντα εχουμε στο μυαλο μας τις καφετεριες με τις μεγαλες πλατειες απ' εξω, και την ωρα να ειναι απογευμα, αντε ελαφρα βραδακι. Τι ακριβως ομως θα κανεις απ' εξω Σαββατο στις 3-4 το πρωι με 0 ως -5 το Γεναρη, σε καποιο μπαρ η κλαμπ που δεν θα μπορει να εχει απ' εξω σομπες; Και καθε ποτε θα βγεις εξω;

Δεν εννοω σομπες δαπεδου αλλου μικρες θερμαστρες τοιχου,πιθανως να εχεις δει σε καποια μερη.Αυτο λογικα θα επιτρεπετε και χωραει παντου.

Στο περιπου ειναι κατι σαν αυτο

Για το κρυο φορας το σακακι/τζακετ σου οταν πας εξω αν και συνηθως οι μικρες θερμαστρες τοιχου κανουν καλη δουλεια για 5 /10 λεπτα ακομα και σε θερμοκρασιες κατω απο μειον 5.

Το καθε ποτε βγαινει κανεις εξω για τσιγαρο εξαρταται απο τον καθενα.

Σε χωρες που απαγορευεται το καπνισμα βγαινω εξω απο μπαρ / καφε περιπου καθε 40 λεπτα και για 5 λεπτα,εκτος αν πιασω κουβεντα εξω με καποιον/καποια οποτε κανω και δευτερο τσιγαρο.

Τελος παντων εννοω οτι με τον νεο νομο πρεπει να ψαξουμε να βρουμε λυσεις..

• Moderators
Εστω οτι απανταω εγω σαν εκπροσωπος ολων των μη καπνιζοντων:

Οχι δεν θα ειχαμε προβλημα!

Τωρα εσυ μου εξασφαλιζεις οτι αυριο ξαφνικα θα αποκτουσαμε την νοοτροπια Εγγλεζων?

Οχι!;);)

Οποτε προς τι η ανουσια αυτη ερωτηση?

Η ουσία της ερώτησης είναι πως θέλω να διαπιστώσω αν το πρόβλημά σας είναι το γεγονός ότι καπνίζουμε ή το γεγονός ότι σας ενοχλεί ο καπνός που εκπέμπουμε. Για προσωπικούς λόγους την έκανα και με καλύψατε, όσοι απαντήσατε.

Εν τω μεταξύ δεν καταλαβαίνω γιατί σχεδόν σε κάθε σου ποστ προσάπτεις άσχημους χαρακτηρισμούς. Ναι, μερικά επιχειρήματα των καπνιστών είναι ηλίθια, συμφωνώ. Εξίσου βλαμμένα, όμως, είναι και μερικά επιχειρήματα των μη καπνιστών. Εδώ κουβέντα κάνουμε και το αν κάποιος λέει μια βλακεία μπορείς να του αποδείξεις ότι λέει βλακεία με κάποιο αντεπιχείρημα, όχι χαρακτηρίζοντας.

Smokers tend to rationalize

Πολύ ενδιαφέρον το link που δίνεις, αλλά δε νομίζω ότι έχει πολύ νόημα. Μου έρχονται τουλάχιστον άλλες 12 κοινωνικές ομάδες που υπερασπίζονται αυτό που τους αρέσει να κάνουν. Ο καθένας δικαιολογεί τις συνήθειές του και την συμπεριφορά του μέσα στο μυαλό του. Επίσης, όταν κοντράρονται δύο ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα, σπάνια έχει δίκιο μόνο η μία. Έτσι πιστεύω, τουλάχιστον. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Μα οι ιδιοκτητες ουτε τζιρο θα χασουν ουτε πελατεια με το να καπνιζετε εξω. Απλα δεν θελουν να χαλασουν λεφτα για να παρουν σομπες τεντες κλπ. Εδω δεν χαλασανε λεφτα για να κανουν εξαερισμο της προκοπης και απλα εχουν αυτες τις προπελες στα παράθυρα απο το 1950.

Απολύτως αντικειμενικά: Θα χάσουν. Τουλάχιστον στην αρχή, αρκετά. Θα υπάρξει πολύς κόσμος που δεν θα βγει γιατί δεν θα μπορεί να καπνίσει στο χώρο που θα βρίσκεται, όπως επίσης θα υπάρξει αρκετός κόσμος που θα το κόψει. Προσωπικά εγώ το πιθανότερο είναι να το κόψω, λόγω βαρεμάρας στο να βγαίνω έξω από το μαγαζί κάθε τρεις και λίγο. Πέραν εμού, όμως υπάρχουν πολλοί φανατικότεροι καπνιστές που θα σταματήσουν να βγαίνουν, είτε από αδυνάμια να πάψουν να καπνίζουν λόγω έθισμου, είτε λόγω της κλασικής ηλίθιας νοοτροπίας του Έλληνα να κοντράρει τα πάντα χωρίς λόγο και αιτία. Το οικονομικό κενό στα καταστήματα ή/και στις εισπράξεις του κράτους (λόγω της πτώσης των πωλήσεων, αφού κάποιοι θα το κόψουμε, θα χάνονται και φόροι) θα είναι σημαντικό. Σημαντικό μεν, αλλά εντελώς ασήμαντο μπροστά στην δημόσια υγεία (για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου :Ρ ).

Και βεβαια ξεχναμε κατι σημαντικο, παντα εχουμε στο μυαλο μας τις καφετεριες με τις μεγαλες πλατειες απ' εξω, και την ωρα να ειναι απογευμα, αντε ελαφρα βραδακι. Τι ακριβως ομως θα κανεις απ' εξω Σαββατο στις 3-4 το πρωι με 0 ως -5 το Γεναρη, σε καποιο μπαρ η κλαμπ που δεν θα μπορει να εχει απ' εξω σομπες; Και καθε ποτε θα βγεις εξω;

Αυτή την απορία την έχω κι εγώ. Ειδικά, στα clubs, ποιός νοήμων άνθρωπος θα σπρώχνει κόσμο για να φτάσει στην είσοδο να πάρει την τζούρα του κάθε 15 λεπτά; Εντελώς μη λειτουργικό το βλέπω. Επίσης, στα καζίνο, πολύ θα ήθελα να δω ποιός υπάλληλος θα πηγαίνει στον XYZ παίκτη -που θα χάνει μερικές χιλιάδες ευρώ- να του λέει "Παρακαλώ, μην καπνίζετε". This would be fun! :P

Όπως είπα και σε παλιότερο ποστ μου, μήπως μια καλή αρχή θα είναι να βάλουν τασάκια ΠΑΝΤΟΥ στους εξωτερικούς χώρους, όπως έχουν σε όλες τις χώρες που απαγορεύτηκε το κάπνισμα; Που θα βάζουμε τις γόπες; Στις τσέπες μας;

malthador, τα λες αυτα λες και μονο στην ελλαδα πινουν οσοι καπνιζουν, μονο στην ελλαδα πανε σε clubs, μονο στην ελλαδα χανουν στα καζινο...

Απολύτως αντικειμενικά: Θα χάσουν. Τουλάχιστον στην αρχή, αρκετά. Θα υπάρξει πολύς κόσμος που δεν θα βγει γιατί δεν θα μπορεί να καπνίσει στο χώρο που θα βρίσκεται, όπως επίσης θα υπάρξει αρκετός κόσμος που θα το κόψει. Προσωπικά εγώ το πιθανότερο είναι να το κόψω, λόγω βαρεμάρας στο να βγαίνω έξω από το μαγαζί κάθε τρεις και λίγο. Πέραν εμού, όμως υπάρχουν πολλοί φανατικότεροι καπνιστές που θα σταματήσουν να βγαίνουν, είτε από αδυνάμια να πάψουν να καπνίζουν λόγω έθισμου, είτε λόγω της κλασικής ηλίθιας νοοτροπίας του Έλληνα να κοντράρει τα πάντα χωρίς λόγο και αιτία. Το οικονομικό κενό στα καταστήματα ή/και στις εισπράξεις του κράτους (λόγω της πτώσης των πωλήσεων, αφού κάποιοι θα το κόψουμε, θα χάνονται και φόροι) θα είναι σημαντικό. Σημαντικό μεν, αλλά εντελώς ασήμαντο μπροστά στην δημόσια υγεία (για να κάνω και λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου :Ρ ).

Σου εχει τυχει να πας σε ενα μαγαζι και να μην εχει θεση να καθισεις ? Να ειναι τοσο γεματο που να μην μπορεις να μπεις ? Εμενα αρκετες φορες.Αρα μην δραματοποιουμε τα πραγματα, θεωρωντας οτι στο μαγαζι παει μονο ο Γιωργος και ο Νικος και αμα μας κρατησουν μουτρα αυτοι ..το μαγαζι θα βουλιαξει.Αμα πηγαινουν μονο αυτοι το μαγαζι εχει προβλημα γενικως,κατι πρεπει να βελτιωσει ,με η ανευ τσιγαρου.Ναι ολοι καταλαβαινουμε την πτωση λογω της οικονομικης κρισης αλλα μην τα κανουμε τοσο τραγικα πια.Ο Ελληνας δεν θα κατσει και ολο το χρονο (οπου οι 10 μηνες ειναι..καλοκαιρι σχεδον) μεσα στο σπιτι.

---------- Προσθήκη στις 14:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:12 ----------

Αυτή την απορία την έχω κι εγώ. Ειδικά, στα clubs, ποιός νοήμων άνθρωπος θα σπρώχνει κόσμο για να φτάσει στην είσοδο να πάρει την τζούρα του κάθε 15 λεπτά; Εντελώς μη λειτουργικό το βλέπω.

Δηλαδη αμα του ερθει κατουρημα , θα τα κανει πανω του , για να μην σπρωξει τον κοσμο :lol:

Καθε 15 λεπτα τσιγαρο ? Και ποτε προλαβαινει να πινει ? :lol::lol:

---------- Προσθήκη στις 14:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:14 ----------

Και επειδη πολυ παιζει η οικονομικη κριση γενικως να ρωτησω και εγω κατι.

Ποιος θα κανει μεγαλυτερη καταναλωση ποτου ? Αυτος που εχει ηδη ενα σοβαρο καθημερινο εξοδο (το τσιγαρο) η αυτος που δεν το εχει ?

...είτε λόγω της κλασικής ηλίθιας νοοτροπίας του Έλληνα να κοντράρει τα πάντα χωρίς λόγο και αιτία.

Όπως είπα και σε παλιότερο ποστ μου, μήπως μια καλή αρχή θα είναι να βάλουν τασάκια ΠΑΝΤΟΥ στους εξωτερικούς χώρους, όπως έχουν σε όλες τις χώρες που απαγορεύτηκε το κάπνισμα; Που θα βάζουμε τις γόπες; Στις τσέπες μας;

Στο πρώτο να σου πω, πως και σε άλλες χώρες του εξωτερικού κοντράρουν αλλαγές που δε τους αρέσουν. Δεν έχουν το προνόμιο οι έλληνες. Στο δεύτερο, έχουν το προνόμιο οι έλληνες. Πέταξέ τες κάτω...:X

Δεν εννοω σομπες δαπεδου αλλου μικρες θερμαστρες τοιχου,πιθανως να εχεις δει σε καποια μερη.Αυτο λογικα θα επιτρεπετε και χωραει παντου.

Στο περιπου ειναι κατι σαν αυτο

Για το κρυο φορας το σακακι/τζακετ σου οταν πας εξω αν και συνηθως οι μικρες θερμαστρες τοιχου κανουν καλη δουλεια για 5 /10 λεπτα ακομα και σε θερμοκρασιες κατω απο μειον 5.

Το καθε ποτε βγαινει κανεις εξω για τσιγαρο εξαρταται απο τον καθενα.

Σε χωρες που απαγορευεται το καπνισμα βγαινω εξω απο μπαρ / καφε περιπου καθε 40 λεπτα και για 5 λεπτα,εκτος αν πιασω κουβεντα εξω με καποιον/καποια οποτε κανω και δευτερο τσιγαρο.

Οι λυσεις ειναι ελαχιστες και δεδομενες (με αξονα παντα την συνεχιση και επιβολη του υπαρχοντος νομου).

Σε καταστηματα οπως καφετεριες - εστιατορια, οπου και χωρος υπαρχει, αλλα και νωρις θα πας, για καφε αντε και 1-2 μπυρες - ποτα, εκει ναι, μπορεις και θα το κανεις, το να βγεις 1-2 φορες εξω να καπνισεις.

Τα δυσκολα ειναι αλλου. Για εναν ανθρωπο που καπνιζει ημερησιως 1 πακετο, και που την παρασκευη - σαββατο βραδυ, θα βγει να παει σε ενα μπαρ μετα τις 11-12 και να πιει (οχι 1-2 μπυρες, αλλα 5-6 ποτα), εκει πλεον θελει πανω απο μισο πακετο μονο μεσα σε αυτο το μαγαζι. Αυτον λοιπον δεν μπορεις να του πεις να βγει 2-3 φορες εξω αν παει να καπνισει. Δυστυχως το πολυ ποτο για τον καπνιστη, θελει πολλαπλασιο τσιγαρο. Εξαιρεσεις σιγουρα θα υπαρχουν αλλα οχι κανονας.

Ενα αλλο θεμα ειναι ο κοσμος. Αν πας σε ενα τετοιο κλαμπ ορθαδικο με 500 + ατομα μεσα, με ενα ποσοστο 40-50% να θελει να καπνισει, αναγκαστικα θα πρεπει να εχει απ'εξω του 50 + ατομα ταυτοχρονα. Για ενα κλαμπ λοιπον που απέξω εχει απλα το κασσικο πεζοδρομιο (απειρα τετοια), αυτο ειναι αδυνατο, ποσο μαλλον οταν υπαρχει και πορτιερης, υποδοχη κλπ, αντε να σου βγουνε οι 250 τρεις τεσσερις φορες εξω... η καλυτερη μερια θα ειναι η πορτα.

Αρα κατα τη γνωμη μου, η διασκεδαση σε αυτου του ειδους τα μαγαζια θα κοπει μαχαιρι για τους καπνιστες, οι οποιοι θα αρκεστουν σε εξοδους τυπου παω καφετερια, πινω καφε και 2-3 ποτα και παω σπιτι μου. Εκει θα υπαρξει και η τεραστια πτωση εσοδων που θα επηρρεασει βεβαια πολλα πραγματα, οπως μειωση δημοτικων εσοδων, απολυση πολλων υπαλληλων, κλεισιμο καποιων ηδη κατασηματων που μεχρι σημερα εβγαζαν ενα απλο μεροκαματο κλπ. Θα μου πειτε μικρο το κακο, γιατι μπροστα στην υγεια δεν μπορεις να βαζεις τα οικονομικα. Δεκτο, αλλα πραγματικοτητα.

Οι λυσεις ειναι ελαχιστες και δεδομενες (με αξονα παντα την συνεχιση και επιβολη του υπαρχοντος νομου).

Σε καταστηματα οπως καφετεριες - εστιατορια, οπου και χωρος υπαρχει, αλλα και νωρις θα πας, για καφε αντε και 1-2 μπυρες - ποτα, εκει ναι, μπορεις και θα το κανεις, το να βγεις 1-2 φορες εξω να καπνισεις.

Τα δυσκολα ειναι αλλου. Για εναν ανθρωπο που καπνιζει ημερησιως 1 πακετο, και που την παρασκευη - σαββατο βραδυ, θα βγει να παει σε ενα μπαρ μετα τις 11-12 και να πιει (οχι 1-2 μπυρες, αλλα 5-6 ποτα), εκει πλεον θελει πανω απο μισο πακετο μονο μεσα σε αυτο το μαγαζι. Αυτον λοιπον δεν μπορεις να του πεις να βγει 2-3 φορες εξω αν παει να καπνισει. Δυστυχως το πολυ ποτο για τον καπνιστη, θελει πολλαπλασιο τσιγαρο. Εξαιρεσεις σιγουρα θα υπαρχουν αλλα οχι κανονας.

Ενα αλλο θεμα ειναι ο κοσμος. Αν πας σε ενα τετοιο κλαμπ ορθαδικο με 500 + ατομα μεσα, με ενα ποσοστο 40-50% να θελει να καπνισει, αναγκαστικα θα πρεπει να εχει απ'εξω του 50 + ατομα ταυτοχρονα. Για ενα κλαμπ λοιπον που απέξω εχει απλα το κασσικο πεζοδρομιο (απειρα τετοια), αυτο ειναι αδυνατο, ποσο μαλλον οταν υπαρχει και πορτιερης, υποδοχη κλπ, αντε να σου βγουνε οι 250 τρεις τεσσερις φορες εξω... η καλυτερη μερια θα ειναι η πορτα.

Σωστα αυτα αλλα να προσθεσω δυο πραγματα.

Σε μια παρεα καπνιζουμε συχνα μιμητικα,αναβει τσιγαρο ο φιλος διπλα,αναβουμε και εμεις.Σε ενα χωρο που απαγορευεται το καπνισμα ολοι καπνιζουν αρκετα λιγοτερο για αυτο το λογο.

Μια καλη λυση για μεγαλους χωρους (π.χ κλαμπ) ειναι η διαμορφωση πισω αυλης/ακαλυπτου σε χωρο καπνιστων.

Μην ξεχνας επισης οτι σε χωρες που απογορευεται το καπνισμα και κλαμπ υπαρχουν και οι ανθρωποι βγαινουν εξω να καπνισουν.Συνηθεια ειναι.

Και τελος ειμαι σιγουρος οτι το ελληνικο δαιμονιο θα βρει λυσεις που ουτε που μου περνανε απο το μυαλο τωρα..

Αρα κατα τη γνωμη μου, η διασκεδαση σε αυτου του ειδους τα μαγαζια θα κοπει μαχαιρι για τους καπνιστες, οι οποιοι θα αρκεστουν σε εξοδους τυπου παω καφετερια, πινω καφε και 2-3 ποτα και παω σπιτι μου.

Λογικο.Εχω δυο αποριες.:-)

Μαγαζια τετοια θα υπαρχουν και στο εξωτερικο (οπου εφαρμοζεται αυτο ο νομος).Πως αντιμετωπιζεται ?

Επισης , γιατι να κοπει η διασκεδαση μαχαιρι (ενταξει στην αρχη) και να μην μειωθει απλως το καπνισμα.Σε αυτα τα ορθαδικα δεν θα παει συνηθως ο 50αρης.Θα παει ο 20αρης, 30αρης.Αυτος που θελει να ακουσει την μουσικη του,και κυριως να χαζεψει κοσμο (γκομενακια δηλαδη).Αυτος θα κλειστει σπιτι και απλως θα πηγαινει νωρις για καφε ? Και μεχρι ποτε ?

Αρχικά καταχωρημένο από status

Ανάμεσα στον καπνιστή και τον μη καπνίζοντα (έστω ότι έχουν 100 μέτρα απόσταση) μεσολαβεί Χ αριθμός αυτοκινήτων και λοιπών βλαβερών εκπομπών ας μην είμαστε χαζοί έτσι.

Δηλαδή ειλικρινά το παρέθεσες αυτό σαν επιχείρημα;

Δηλαδή το δικό σου επιχείρημα στέκει; Αν είναι λάθος κάποια πράγματα, ένα λάθος ακόμη (το οποίο είναι μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα διαπιστωμένα), θα κάνει την κατάσταση καλύτερη; ΟΜΓ και θρι λολ

Δεν την παλευουν οι καπνιστες. Τα επιχειρηματα τους εχουν ξεφυγει απο τα ορια του παραλογισμου!

Η προσπαθεια τους για να υποστηριξουν το καημενο τους τσιγαρο, ειναι συγκινητικη.

Πολύ ενδιαφέρον το link που δίνεις, αλλά δε νομίζω ότι έχει πολύ νόημα.

:-(:-(

Επίσης, όταν κοντράρονται δύο ομάδες με αντικρουόμενα συμφέροντα, σπάνια έχει δίκιο μόνο η μία.

Εδω εχει δικιο μονο η μια. Δες πχ ΑΥΤΟ!

Period.

Γιατι δεν παιρνετε ολοι ηλεκτρονικα τσιγαρα? Ενας φιλος μου που πηρε προσφατα λεει οτι ειναι περιπου το ιδιο με το κανονικο. So?

Μαζεψτε τους καπνιστες ολους και στειλτε τους πακετο ταξιδακι σε κανα πακισταν να μεινουν εκει παρεα με την κανελλη αρχηγο

Δεν την παλευουν οι καπνιστες. Τα επιχειρηματα τους εχουν ξεφυγει απο τα ορια του παραλογισμου!

Η προσπαθεια τους για να υποστηριξουν το καημενο τους τσιγαρο, ειναι συγκινητικη.

Λολ απλά λολ

Σωστα αυτα αλλα να προσθεσω δυο πραγματα.

Σε μια παρεα καπνιζουμε συχνα μιμητικα,αναβει τσιγαρο ο φιλος διπλα,αναβουμε και εμεις.Σε ενα χωρο που απαγορευεται το καπνισμα ολοι καπνιζουν αρκετα λιγοτερο για αυτο το λογο.

Μια καλη λυση για μεγαλους χωρους (π.χ κλαμπ) ειναι η διαμορφωση πισω αυλης/ακαλυπτου σε χωρο καπνιστων.

Μην ξεχνας επισης οτι σε χωρες που απογορευεται το καπνισμα και κλαμπ υπαρχουν και οι ανθρωποι βγαινουν εξω να καπνισουν.Συνηθεια ειναι.

Και τελος ειμαι σιγουρος οτι το ελληνικο δαιμονιο θα βρει λυσεις που ουτε που μου περνανε απο το μυαλο τωρα..

Δυστυχως οτι και να βρει το δαιμονιο θα ειναι παρανομο (οπως αυτο που αναφερεις με τις αυλες που ισως καποια καταστηματα εχουν).

Λογικο.Εχω δυο αποριες.:-)

Μαγαζια τετοια θα υπαρχουν και στο εξωτερικο (οπου εφαρμοζεται αυτο ο νομος).Πως αντιμετωπιζεται ?

Επισης , γιατι να κοπει η διασκεδαση μαχαιρι (ενταξει στην αρχη) και να μην μειωθει απλως το καπνισμα.Σε αυτα τα ορθαδικα δεν θα παει συνηθως ο 50αρης.Θα παει ο 20αρης, 30αρης.Αυτος που θελει να ακουσει την μουσικη του,και κυριως να χαζεψει κοσμο (γκομενακια δηλαδη).Αυτος θα κλειστει σπιτι και απλως θα πηγαινει νωρις για καφε ? Και μεχρι ποτε ?

Δυστυχως για το πως εφαρμοζεται στο εξωτερικο, δεν εχω ιδια αποψη μπορουν να βοηθησουν οσοι ειναι εκει. Και βεβαια καλο θα ηταν αποψεις για κλαμπ, οχι για το κυριλε εστιατοριο.

Τωρα για το αν θα κοπει η διασκεδαση μαχαιρι, εγω αυτο πιστευω (τουλαχιστον βεβαια στην αρχη, μετα θα δουμε τι θα υπερισχυσει). Αλλα οπως και να το κανουμε, οταν κοψεις απο ενα ανθρωπο που εκανε ενα πακετο τσιγαρα μαζι με τα ποτα του, το καπνισμα, του αλλαζεις ολη του τη ζωη, ολες του τις συνηθειες, οσο και να μην θελουν να το καταλαβουν αυτο οι μη καπνιστες (για αυτο και παντα θεωρω αστειο αυτο το χιτακι "θα βγεις εξω μωρε να κανεις ενα δυο τσιγαρα" ), οποτε τουλαχιστον για αρχη, βλεπω μεγαλη αλλαγη. Αν μετα αυτο εξομαλυνθει... δεν ξερω εδω ειμαστε και θα το δουμε. Το σιγουρο ειναι οτι πολλα παιδακια θα μεινουν χωρις δουλεια (ειρωνια, να εισαι αναγκασμενος να δουλευεις σε βρωμερο περιβαλλον, και οταν αυτο καθαρισει, να μην εχεις πλεον θεση εκει μεσα).

Αν πας σε ενα τετοιο κλαμπ ορθαδικο με 500 + ατομα μεσα, με ενα ποσοστο 40-50% να θελει να καπνισει, αναγκαστικα θα πρεπει να εχει απ'εξω του 50 + ατομα ταυτοχρονα. Για ενα κλαμπ λοιπον που απέξω εχει απλα το κασσικο πεζοδρομιο (απειρα τετοια), αυτο ειναι αδυνατο, ποσο μαλλον οταν υπαρχει και πορτιερης, υποδοχη κλπ, αντε να σου βγουνε οι 250 τρεις τεσσερις φορες εξω... η καλυτερη μερια θα ειναι η πορτα.

ΟΛΑ αυτα τα μαγαζια, το καλοκαιρι πως λειτουργουν τοτε? Δεν θα πρεπε να κλεινουν αφου δεν εχουν ανοικτο χωρο?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...