Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ότι έχω δίκιο, για αυτό το λέω.

Προ νόμου όμως δεν είχατε τέτοια ναζιστική αντιμετώπιση στο θέμα, ξαφνικά θυμήθηκαν οι μη καπνιστές ότι έχουν πνευμόνια όμως.

Ποια ναζιστικη συμπεριφορα ? (μετα τις κουκουλες ηρθαν και οι ναζι).Μαλλον εσεις εχετε χασει το μετρο τελειως.Μιλατε για ναζιστικη συμπεριφορα οταν με εντελως απολυταρχικη σταση λετε '΄αν δεν θελεις να σου ερχεται ο καπνος , κατσε σπιτι σου'.

---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:36 ----------

Γιατί συγκεκριμένα ένα; Γιατί ο περιορισμός; Ποιος θα γκρινιάξει; Τόσες μέρες κάνουμε κύκλους στην ίδια συζήτηση για το λόγο του ότι είναι καθολική η απαγόρευση όχι για κανένα άλλο λόγο, είναι άσχημο ρε φίλε, μπορεί να ΜΗΝ καπνίζεις αλλά για έλα στην δικιά μου θέση..

Μόνο τα άκρα υπάρχουν δηλαδή;

Μπηκατε εστω για ενα λεπτο στην θεση των αλλων εσεις (νοερα, γιατι στην πραξη γελαμε, λες και εφαρμοστηκε ποτε η απαγορευση μεχρι τωρα ) ??

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μα ρε status στα ακρα το εχετε παει τοσα χρονια οι καπνιστες, οταν τραβας ενα σκοινι απο καποιον και ο αλλος εχει απομεινει με ενα μικρο κομματι στα χερια του, δεν θα παει να το τραβιξει απαλα, αλλα με οσο πιο πολυ δυναμη εχει για να το φερει παλι στην μεση.

Και αυτα που ανεφερα, και τα 2 καποτε δεν ειχαν καλυψη απο κανενα νομικο πλαισιο και ηταν και κοινωνικα αποδεκτα με την εξαιρεση της παιδεραστιας (που φυσικα αναφερεται σε πραξη απο ανηλικο ανδρα προς παιδι και οχι και απο γυναικα αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση).

Επισης, και τα μαχαιρια πωλουνται νομιμα, αυτο σημαινει οτι πρεπει να αρχιζω να σφαζω? Καποιος ειχε πει για την εξατμιση απο το αμαξι, για την αποχετευση, και τα 2 νομιμα ειναι αλλα δεν θα με αφισουν να εχω εξατμισεις απο αμαξια να σκανε μεσα στο μαγαζι μου ουτε η αποχετευση μου να βγαζει στον δρομο. Γιατι οχι? Ελα στην δικη μου θεση!

Δημοσ.

Θέλω μία σοβαρή απάντηση πριν πατήσω ακύρωση συνδρομής στο συγκεκριμένο θρεντ:

Γιατί πιστεύετε (οι μη καπνιστές) ότι δεν θα υπάρξουν καθαρά μη καπνιστών μπαράκια/καφέ αν αφεθεί στο χέρι του εκάστοτε καταστηματάρχη το τι θα το δηλώσει;

Δημοσ.
Ποια ναζιστικη συμπεριφορα ? (μετα τις κουκουλες ηρθαν και οι ναζι).Μαλλον εσεις εχετε χασει το μετρο τελειως.Μιλατε για ναζιστικη συμπεριφορα οταν με εντελως απολυταρχικη σταση λετε '΄αν δεν θελεις να σου ερχεται ο καπνος , κατσε σπιτι σου'.

---------- Προσθήκη στις 15:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:36 ----------

Μπηκατε εστω για ενα λεπτο στην θεση των αλλων εσεις (νοερα, γιατι στην πραξη γελαμε, λες και εφαρμοστηκε ποτε η απαγορευση μεχρι τωρα ) ??

Να σου πω, στην πρώτη φάση του νόμου ο επιχειρηματίας είχε την επιλογή να το κάνει το μαγαζί του ότι θέλει, καπνιστών και μη, σωστά;

Που ακριβώς ήταν το πρόβλημα;

Εδώ Ηράκλειο 3 καταστήματα μόνο δήλωσαν ότι ήταν μη καπνιζόντων, αναλογικά δηλαδή στις περιοχές που είστε πόσα έκαναν το ίδιο; Δεν είχατε επιλογές;

Μα ρε status στα ακρα το εχετε παει τοσα χρονια οι καπνιστες, οταν τραβας ενα σκοινι απο καποιον και ο αλλος εχει απομεινει με ενα μικρο κομματι στα χερια του, δεν θα παει να το τραβιξει απαλα, αλλα με οσο πιο πολυ δυναμη εχει για να το φερει παλι στην μεση.

Και αυτα που ανεφερα, και τα 2 καποτε δεν ειχαν καλυψη απο κανενα νομικο πλαισιο και ηταν και κοινωνικα αποδεκτα με την εξαιρεση της παιδεραστιας (που φυσικα αναφερεται σε πραξη απο ανηλικο ανδρα προς παιδι και οχι και απο γυναικα αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση).

Επισης, και τα μαχαιρια πωλουνται νομιμα, αυτο σημαινει οτι πρεπει να αρχιζω να σφαζω? Καποιος ειχε πει για την εξατμιση απο το αμαξι, για την αποχετευση, και τα 2 νομιμα ειναι αλλα δεν θα με αφισουν να εχω εξατμισεις απο αμαξια να σκανε μεσα στο μαγαζι μου ουτε η αποχετευση μου να βγαζει στον δρομο. Γιατι οχι? Ελα στην δικη μου θεση!

Εμείς οι δύο θα τα πούμε όταν ξανακάνεις καντοσούβλια. :Ρ

Δημοσ.

Γιατί πιστεύετε (οι μη καπνιστές) ότι δεν θα υπάρξουν καθαρά μη καπνιστών μπαράκια/καφέ αν αφεθεί στο χέρι του εκάστοτε καταστηματάρχη το τι θα το δηλώσει;

Αγαπημενη μου γαρνελα, δεν θα γινει αυτο επειδη ο καταστηματαρχης ειχε μεχρι κατι τωρα που δουλευε, γιατι να το αλλαξει? Θα πει οτι αφου ετσι και αλλιως ερχονται ολοι εδω ενω καπνιζανε, γιατι να μην ερθουν και τωρα που θα το κανω καπνιστων?

Δημοσ.

Αυτό θα πει "εθελοτυφλώ" αγαπημένε μου τούφα.

Και θα το ξαναπώ, τα μπαράκια πουλάνε και συντηρούνται από την κίρρωση του ήπατος και τον καρκίνο σε συνδυασμό, αφού αλλιώς πίνει ο θεριακλής-καπνιστής-ένα τσώνι μαύρο με δυο πάγους και αλλιώς ο μη καπνιστής. Και δεν εννοώ ότι οι μη καπνιστές είστε φλώροι, δε γαμάτε, κάνετε συλλογή από πεταλούδες, όχι.

Απλώς γενικά ισχύει το ότι αν πουν σε κάποιον να διαλέξει ένα γουηκεντ όλο τρέλα στην κόλαση ή στον παράδεισο, ε ποιος θα πάει στον παράδεισο; =ρ

Δημοσ.
Αγαπημενη μου γαρνελα, δεν θα γινει αυτο επειδη ο καταστηματαρχης ειχε μεχρι κατι τωρα που δουλευε, γιατι να το αλλαξει? Θα πει οτι αφου ετσι και αλλιως ερχονται ολοι εδω ενω καπνιζανε, γιατι να μην ερθουν και τωρα που θα το κανω καπνιστων?

Ισως γιατι τα καταστηματα δεν ειναι 5-10 ωστε να υπαρξει ενα εστω και ακουσιο "καρτελ", αλλα χιλιαδες σε ολη την ελλαδα, και ισως γιατι μεσα σε ολους τους καταστηματαρχες θα υπαρξει το ιδιο ποσοστο μη καπνιστων, που θα υπερασπιστουν με νυχια και με δοντια τη μη καπνιζειν, οπως το κανουν και αρκετοι χρηστες εδω μεσα. Οποτε εστω και ενας σε μια πολη να παρει την αποφαση, σιγουρα θα ακολουθησουν κι αλλοι.

Και δε μιλαμε για κρυα καταστηματα τυπου σταρμπακ, αλλα για μπαρ και κλαμπ, οπου θα παιξει παιγνιδι, θα δουλεψει μεχρι αργα κλπ.

Βεβαια αυτη ειναι καθαρα δικη μου γνωμη και εν τελει ισως να κανω λαθος, αλλα θελω να πιστευω πως μπορει να πραγματοποιηθει.

Στην τελικη ολα ειναι στο χερι των μη καπνιστων.

Δημοσ.

Ελάχιστα σε σχέση με τα θεριακλίδικα.

καθότι ο "υποδοχεύς" συνδυάζεται με "έξοδο".

...και μην ξεχνάμε ότι παθητικοί καπνιστές δεν υπάρχουν.Υπάρχουν όμως αντιπαθητικοί αντικαπνιστές.Όχι,δεν καπνίζω,με ενοχλεί ο καπνός,αλλά εδώ θα τα χαλάσουμε;

Δημοσ.

Εδώ Ηράκλειο 3 καταστήματα μόνο δήλωσαν ότι ήταν μη καπνιζόντων, αναλογικά δηλαδή στις περιοχές που είστε πόσα έκαναν το ίδιο; Δεν είχατε επιλογές;

1.Τι καταστηματα ? clubs ? (απο περιεργεια,οχι οτι αλλαζει κατι)

2.Tι ποσοστο ειναι αυτο επι το συνολου των μαγαζιων ? (παλι απο περιεργεια)

3.Δηλαδη θα το αφησουμε στην ευχερεια τους ? Και αν στην περιοχη καποιου αλλου κανεις δεν προτιθεται να το κανει ? Ετσι ειναι η παλιοζωη ?

Δημοσ.
1.Τι καταστηματα ? clubs ? (απο περιεργεια,οχι οτι αλλαζει κατι)

2.Tι ποσοστο ειναι αυτο επι το συνολου των μαγαζιων ? (παλι απο περιεργεια)

3.Δηλαδη θα το αφησουμε στην ευχερεια τους ? Και αν στην περιοχη καποιου αλλου κανεις δεν προτιθεται να το κανει ? Ετσι ειναι η παλιοζωη ?

1 )Καφετέριες (νομίζω δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, δεν βγαίνω στο κυνοτροφειο εεεεε στο Ηράκλειο;ρ)

2 ) Πολλά, αλλά εδώ ειναι περισσότεροι οι καπνιστές έτσι..

3) Γιατί ρε φίλε, αν υπάρχουν κάμποσοι μη καπνιστές και συμπληρώνουν άνω των 3 μαγαζιών τι θα γίνει; Δεν θα ανοίξουν/μετατραπούν και άλλα μαγαζιά;

Δημοσ.

Σκέφτομαι το σενάριο γκετοποίησης των μη καπνιστών σε περιοχές. Το ΧΑΡΛΕΜ και το ΜΠΡΙΞΤΟΝ του υποχόνδριου, μαγαζιά που μυρίζουν λεβάντα και γιασεμί, ντετόλ σε κάθε φανάρι και κανένα ψιλικατζίδικο δε θα έχει τσιγάρα και πλήρες γιαούρτι. Γελάω μόνη μου.

Δημοσ.
Αυτό θα πει "εθελοτυφλώ" αγαπημένε μου τούφα.

Και θα το ξαναπώ, τα μπαράκια πουλάνε και συντηρούνται από την κίρρωση του ήπατος και τον καρκίνο σε συνδυασμό, αφού αλλιώς πίνει ο θεριακλής-καπνιστής-ένα τσώνι μαύρο με δυο πάγους και αλλιώς ο μη καπνιστής. Και δεν εννοώ ότι οι μη καπνιστές είστε φλώροι, δε γαμάτε, κάνετε συλλογή από πεταλούδες, όχι.

Ε ΚΑΙ?:whistle:

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...