Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εδω πρωην (μανιακος) καπνιστης.Δεν με πολυενοχλει(προσωπικα) το τσιγαρο των αλλων εκτος απο την ζηλεια καποιες φορες (αλλα το ξεπερνω)...Αλλα ειμαι 100% υπερ του μετρου,θεωρωντας την θεωρια περι "προλειανσης εδαφους" το λιγοτερο κωμικη (σορρυ),αφου το προβλημα καρκινοπαθεις vs ασφαλιστικα ταμεια αρχιζει και μεγενθυνεται..Οταν πχ το κρατος η καποιο ασφαλιστικο ταμειο τελοσπαντων πληρωνει για εναν μεσο καρκινοπαθη 3μηνιαια αγωγη με φαρμακα που κοστιζουν 8-10.000 ευρω η ταμπλετα των 8 χαπιων,ποση φαντασια θελει για να αντιληφθει κανεις οτι οι καπνο-φοροι που πληρωσε ο εν λογω καπνιστης στο παρελθον(οριακα 2000 ευρωπουλα τον χρονο) ουτε καν αγγιζουν τα εξοδα που προκαλει στο κρατος η φρικτη του ασθενεια?Απο εκει και περα,κατα τυχη ωφελουνται και οι παθητικοι καπνιστες,και το κρατος ας καταστειλει μανιακα την αποκλινουσα συμπεριφορα των καπνιστων.Αυτος ειναι ο ρολος του σαν κατασκευη εξαλλου.Φαιν γουιθ μι.

Ασχετο,αλλα θυμαμαι μια φορα που καπνιζα στην αυλη του Αγιου Σαββα και μου εκαναν τρακα ασθενεις....:fear::fear::fear:

Δημοσ.

" ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ... " Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΑΚ ΧΙΟΥΜΟΡ ?

ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ?

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΟ ΠΡΟΜΟ?

ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ?

ΕΙΜΑΙ MARKETING?

ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ , ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ... ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ89.png

159428-image001.jpg

159429-image002.jpg

http://oynagki.pblogs.gr/2008/07/to-kapnisma-mas-fernei-pio-konta-h-syneheia-apo-pisw.html

Δημοσ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΑΠΤΗΡΕΣ ΝΟΜΙΖΩ... ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ

Φερε φερε! Θα μας χρειαστει για να κανουμε ενα τσιγαρακι,

εις αναμνηση μερικων με στατιστικες αυταπατες αθανασιας :lol:

...δεν επινε, δεν ετρωγε, δεν καπνιζε,

απετυχε και το ban... το πηρε βαρεως...

και πανω που ξεσπουσε στο ινσομνια... να το εγκεφαλικο!

Θιός σχουρεστουν του μακαριτ... :fear:

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Φερε φερε! Θα μας χρειαστει για να κανουμε ενα τσιγαρακι,

εις αναμνηση μερικων με στατιστικες αυταπατες αθανασιας :lol:

Νομίζω για αυτούς η υπογραφή σου τα λεει όλα :lol:

On topic τώρα, ήδη στην καφετέρια οπου συχνάζω έχουν αρχίσει και το παίρνουν σοβαρά το θέμα... με την ανάλογη ανταπόκριση απο τους θαμώνες. Οψόμεθα.

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...

Παρότι καπνίστρια, είμαι σαφώς υπέρ της απαγόρευσης αλλά έχω τη μικρή ένσταση και αμφιβολία που έχουν πολλοί... Τέτοια μέτρα για να τηρηθούν απαιτούν την ανάλογη παιδεία που - έχω την αίσθηση, μπορεί να κάνω και λάθος :-) - δεν διαθέτουμε στη χώρα μας. Υπάρχουν κατηγορίες καταστημάτων, όπως πχ τα μπουζούκια, των οποίων η κύρια πελατεία είναι καπνιστές. Θα εφαρμοστεί εκεί ο νόμος; Γιατί δεν είμαστε κολλημένοι τόσο με τη νικοτίνη όσο με τα ... συνοδευτικά της (ποτό, καφές κτλ). Δεν πιστεύω δηλαδή ότι θα βγαίνει ο άλλος έξω στο ψοφόκρυο μόνο και μόνο για να καπνίσει 2 λεπτά ένα τσιγάρο, δεν είναι εκεί το πρόβλημά του. Επομένως, δεν νομίζω να εφαρμοστεί γιατί ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε μπουζουκοειδούς καταστήματος θα προτιμήσει να πληρώνει τα πρόστιμα παρά να χάσει την πλειονότητα της πελατείας του... Ιν μάι οπίνιον, οφ κόρς!

Υ.Γ. Να προσθέσω φυσικά ότι αυτό το μέτρο θα συμβάλλει στο να εξαφανιστεί και το τελευταίο ψήγμα του γνωστού τρόπου φλερτ "Να ΣΕ ανάψω;" ;)

Δημοσ.

Να δείτε που θα χωρίσουν τις μποζουκερί στα 2 , όπως προβλέπει ο νόμος, και το μπουκάλι στο κομμάτι που θα είναι για καπνιστές θα το χρεώνουν διπλάσιο από το μπουκάλι στους μη καπνιστές :-)

Δημοσ.

Ενώ όταν οι μη καπνιστές κάθονται σχεδόν πάντα σε τραπέζια δίπλα στις τουαλέτες κι οι καπνιστές στα καλύτερα(καφετέριες,ταβέρνες κοκ..) δεν υπάρχει διαχωρισμός;; :-)

Δημοσ.
Ενώ όταν οι μη καπνιστές κάθονται σχεδόν πάντα σε τραπέζια δίπλα στις τουαλέτες κι οι καπνιστές στα καλύτερα(καφετέριες,ταβέρνες κοκ..) δεν υπάρχει διαχωρισμός;; :-)

Στα καλύτερα είναι αυτοί που καπνίζουν Marlboro,οι άλλοι κάθονται δίπλα στην ψησταριά,αυτοί που καπνίζουν lights στο τζάκι μέσα.

Δλδ πως εξηγείται αυτό που λες;Σε ρωτάνε όταν κλείνεις τραπέζι αν καπνίζεις;

Εκτός αν δεν κατάλαβα κάτι που δεν αποκλείεται.

Δημοσ.
Στα καλύτερα είναι αυτοί που καπνίζουν Marlboro,οι άλλοι κάθονται δίπλα στην ψησταριά,αυτοί που καπνίζουν lights στο τζάκι μέσα.

Να στο εξηγησω εγω πολυ απλα.

Ειναι πολυ σπανιο φαινομενο, 4 ατομα που δεν καπνιζουν, να πιουν πιο πολυ απο 4 ατομα που καπνιζουν. Οποτε δεν παει με βαση το αν καπνιζουν αλλα το τι θα πιουν. Και οταν μπουν στα μπουζουκια, και θελουν 2 ουισκυ, 1 μπυρα και 1 αναμεικτο, ενω οι αλλοι 4 θελουν ενα μπουκαλακι την ωρα, οχι διπλα, μεσα στην τουαλετα μπορει να τους βαλει.

Οποτε εκ του αποτελεσματος κρινονται ως μη αντικαπνιστες :-).

Δημοσ.
[...]γιατί ο ιδιοκτήτης του εκάστοτε μπουζουκοειδούς καταστήματος θα προτιμήσει να πληρώνει τα πρόστιμα παρά να χάσει την πλειονότητα της πελατείας του... Ιν μάι οπίνιον, οφ κόρς! [...]

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν πάει έτσι:

(α) επιβάλλεται πρόστιμο έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης, το μέγεθος και τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης και τα μέτρα που έχει λάβει ο υπεύθυνος.

(β) Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται για κάθε παράβαση πρόστιμο έως 2.000 ευρώ, βάσει των ίδιων κριτηρίων.

(γ) Σε περίπτωση τρίτης παράβασης, απαγορεύεται με απόφαση αρμόδιας αρχής η πώληση προϊόντων καπνού και εάν η επιχείρηση δεν πωλεί προϊόντα καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από 2.000 έως 20.000 ευρώ.

(δ) Σε περίπτωση τέταρτης και κάθε περαιτέρω παράβασης, ανακαλείται προσωρινά ή και οριστικά η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης

Τυπικά δηλαδή τον ιδιοκτήτη τον συμφέρει να ρυθμίσει τον χώρο του αν και όπως μπορεί. Όσο να'ναι είχε τον απαραίτητο χρόνο να κάνει σωστή μελέτη, τώρα αν θέλει να ρίξει διαχωρισμούς σαν αυτούς που αναφέρουν οι Nomikaria/Jabbar, αυτά είναι καθαρά θέμα ιδιοκτήτη, όχι νόμου. Έχω δει καφετέριες που ενώ είναι σχετικά μικρές έχει ήδη γίνει η απαραίτητη μελέτη, έχω δει και καφετέριες που έχουν άπλετο χώρο και έχουν επιλέξει άκυρους χώρους για καπνιστές ή μη, έτσι για μόστρα. Ο νόμος προβλέπει πεντακάθαρα σωστό διαχωρισμό, τώρα αν ο κάθε ιδιοκτήτης βαριέται ή τσιγκουνεύεται να διαμορφώσει τον χώρο του (πλήν εξαιρέσεων βέβαια) ή πετάει έναν ιονιστή και ένα παραβάν για 2-3 τραπέζια και τελειώσαμε, I rest my case.

BTW:

Στους πολίτες που (και πριν την 1.7.2009) καταναλώνουν προϊόντα καπνού σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, αλλά και σε όσους (από την 1.7.2009) καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού στους δημόσιους και ιδιωτικού χώρους που προαναφέρθηκαν (α-ζ) επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ

;)

Ικανούς τους έχω.

Αν δεν κάνω λάθος πάντως σε κάποια εστιατόρια ήδη ισχύει αυτό, σε ρωτάνε αν καπνίζεις και σε βάζουν σε ανάλογο τραπέζι. Όχι δίπλα στις τουαλέτες πάντως.

Δημοσ.
Να στο εξηγησω εγω πολυ απλα.

Ειναι πολυ σπανιο φαινομενο, 4 ατομα που δεν καπνιζουν, να πιουν πιο πολυ απο 4 ατομα που καπνιζουν. Οποτε δεν παει με βαση το αν καπνιζουν αλλα το τι θα πιουν. Και οταν μπουν στα μπουζουκια, και θελουν 2 ουισκυ, 1 μπυρα και 1 αναμεικτο, ενω οι αλλοι 4 θελουν ενα μπουκαλακι την ωρα, οχι διπλα, μεσα στην τουαλετα μπορει να τους βαλει.

Οποτε εκ του αποτελεσματος κρινονται ως μη αντικαπνιστες :-).

Δεν νομίζω ότι όποιος δεν καπνίζει δεν πίνει κι ολας.

Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να είναι "αλκοόλας" και να μη το ακουμπάει το τσιγάρο

Δημοσ.
Δεν νομίζω ότι όποιος δεν καπνίζει δεν πίνει κι ολας.

Πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να είναι "αλκοόλας" και να μη το ακουμπάει το τσιγάρο

Ολοι πινουν, αλλα η ποσοτητα μετραει, και αν μιλησεις με καταστηματαρχες θα δεις οτι η πλειονοτητα αυτων που πινουν πολυ ειναι οι καπνιστες. Δεν λεμε το ολον αλλα η πλειονοτητα. Επισης μην ξεχναμε και παρα πολλους που κοβοντας το τσιγαρο, μειωσαν και το ποτο στο απειροελαχιστο, επειδη το ποτο τους φερνει διαθεση να καπνισουν.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...