Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Γιατι να καπνισεις και να χαλασεις την υγεια σου? Βαλε νερο με καπνο, αστο Λιγη ωρα και δωστου να πιει. Θα παει πιο γρηγορα.

Χα.:-)

Πραγματικα θα μου λειψουν αυτα (αν γινει το 8 θαυμα) Να καπνιζει ο αλλος παιζοντας το ταβλακι του στην καφετερεια, πινοντας το ποτακι του το βραδακι χουφτωνοντας κανα γκομενακι,να ριχνει τα λελουδα στην πιστα , και να νομιζει (να λεει βασικα ) οτι κανει την επανασταση του εναντια στην υποδουλωση της ανθρωποτητας και στις εξυγιασμενες κοινωνιες.Πραγματικα μονο εδω :-)

Επεξ/σία από bluesattack
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και pournara ποιο πιθανο ειναι να καπνιζανε αυτοι οι 1-2 εξω για λιγο παρα να μενανε μεσα. 1-2-5-10 φορες θα αλλαζε η συνήθεια του chain smoking, εδω δεν εχεις δει πως εχουν αλλαξει οι δικες μας? Μαθαμε να αναπνεουμε τον καπνο σας και να σας κανουμε να νομιζετε οτι αυτη η ατμοσφαιρα ειναι το νορμαλ.

Δεν παυω ομως να θελω τη βοηθεια του κρατους, για να επιβληθω στην παρεα μου. Δε θα την ελεγα υγιη παρεα αυτη, οπως και να εχει, καλυτερα να διαλυθει και ο καθενας ας παει στο δρομο του.

Ποτε δεν με αναγκασαν να κανω κατι που δε θελω, οποτε δε θα αναγκασω κι εγω κανενα να κανει αυτο που δε θελει. Και βεβαια αν ο καπνιστης ερθει στο μαγαζι των μη καπνιζοντων με την παρεα ΜΟΥ, θα βγει εξω να κανει 1-2-5-100 οσα γουσταρει, αλλιως ας παει στο διπλα μαγαζι των καπνιστων που δε θα παω ΕΓΩ. Αλλα να του επιβαλλω η ερχεσαι μαζι μου, ή κατσε σπιτι σου... το θεωρω τελειως λαθος. Στην τελικη ο καθενας κανει την παρεα του, και πολλες μπορει να βαλουν την παρεα πανω απο ολα και να καταφερουν να βρουν μια μεση λυση. Αυτο ομως τους το απαγορευει ο καθε μη καπνιστης που δεν καταφερνει να βρει μια μεση λυση με την παρεα του, και ζητα απο το κρατος να κανει το μπατσο.

Δεν έχει καμία σχέση το νοσοκομείο με το Club.

Μάλιστα όταν κάποιο μαγαζί είχε κακό εξαερισμό και ενοχλούσε ακόμα και τους καπνιστές, υπήρχε η ατάκα, "αν δεν σου αρέσει να πας σε νοσοκομείο". :lol:

Τι σχέση έχει το νοσοκομείο με το bar τώρα? Ότι θες συγκρίνεις. Έλεος.

Μαθε να διαβαζεις καλα! Ειπε ΤΟΤΕ. ΤΟΤΕ!

Τι σημαινει αυτο, και τι εννοουσε?

Οτι αν ειναι να αρχισει η υποδουλωση της ανθρωποτητας οπως ειπες με τον νεο αυτο νόμο κατα του τσιγαρου, να βοηθησουμε ολοι βρε αδερφε να μην περασει αυτο! Και πως θα γινει αυτο? Με το να παρουμε δραστικα μετρα, πχ να αρχισουμε να καπνιζουμε ολοι στα νοσοκομεια κλπ. Τοτε ισως καταλαβουν αυτοι οι κακοι που πανε να υποδουλωσουν την ανθρωποτητα με τετοιους νομους, οτι δνε θα μπορεσουν να μας υποδουλωσουν.

Καταλαβες γιατι το ειπε? ;)

Δεν έχει καμία σχέση το νοσοκομείο με το Club.

Μάλιστα όταν κάποιο μαγαζί είχε κακό εξαερισμό και ενοχλούσε ακόμα και τους καπνιστές, υπήρχε η ατάκα, "αν δεν σου αρέσει να πας σε νοσοκομείο". :lol:

Τι σχέση έχει το νοσοκομείο με το bar τώρα? Ότι θες συγκρίνεις. Έλεος.

Χαχα μας εκανες και γελασαμε ρε μπαγασα.

Σοβαρα τωρα, γιατι να μην παει στο νοσοκομειο να καπνισει? Εσυ γουσταρεις να πινεις τα σκληρα ποτα σου και να καπνιζεις συνεχως, εγω να τρωω και να πινω σουμαδα και εκεινος να καπνιζει πανω απο αρρωστους. Γιατι εσυ να καπνιζεις διπλα απο αλλους αρρωστους (και ο εθισμος ξερεις ειναι μια ψυχικη διαταραχη) και αυτος οχι?

Καπνισμα παντου δεν θελατε? Σε ολα τα μαγαζια, γιατι οχι σε ολα τα νοσοκομεια, σε ολα τα λεωφορεία, σε ολα τα σχολεια.

Να θα ερθει και αυτος:

smokerx.jpg

Δεν πιστευω να νευριασεις οταν θα καπνισει στην μαπα του παιδιου σου, εξαλλου και εσυ το ιδιο θα κανεις.

Στο bar πας εν γνώση σου σ' ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.

Πραγμα οχι και τοσο καλο ετσι? Αρα πρεπει να αλλαχθει.

Τα κακα πρεπει να τα αλλαζουμε ετσι?

Τοτε να κατσω και εγω στο νοσοκομειο , πανω απο τον αρρωστο να καπνισω .Δεν πιστευω αν ειναι συγγενης σας (χτυπα ξυλο ) να σας πειραξει ? Μικρη 'επιβαρυνση' οταν τιθεται θεμα υποδουλωσης ολοκληρης της ανθρωποτητας , ετσι δεν ειναι ?

Φίλε μου, επειδή όλοι μας τελικά ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια, έχοντας μπει σε ένα απίστευτο loop, αυτό που προσπαθούν να πουν κάποιοι καπνιστές (μεταξύ τους και γω) είναι το εξής απλό.

Ούτε να καπνίζουμε θέλουμε στα νοσοκομεία, ούτε στις ταβέρνες, ούτε στα σχολεία.

Σε ένα μπάρ θέλουμε να καπνίζουμε, πίνοντας τον καφέ ή το ποτό μας. Κατανοούμε το δικό σας το πρόβλημα, και κάποιοι απο εμάς (γιατί υπάρχουν και ζώα) σας συμπονούμε. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

Ας υποθέσουμε τώρα οτι έρχεται η απαγόρευση (και καλώς να έρθει αν θες), εσάς τους μη καπνιστές, τι σκατά σας ενοχλεί να φτιαχτεί επιτέλους ένας χώρος ΜΟΝΟ για καπνιστές, οπου θα μπορούμε να καταστρέφουμε την υγεία μας με την ησυχία μας?

ΟΚ είσαι μη καπνιστής και το σέβομαι, μην τα ξαναλέμε. Θέλω να έχω όμως τον χώρο μου και να μπορώ να καπνίζω χωρίς να ενοχλώ και χωρίς να ακούω γκρίνιες. Ποια είναι η ένσταση δεν μπορώ να καταλάβω.

Η δικαιολογία είναι οτι έτσι θα γίνουν όλα τα μαγαζιά καπνιστών. ΟΚ λογικό σαν σκέψη, αλλά γιατί να μην βρεθεί 1 (όχι πολλοί, ένας μόνο) που θα κάνει ένα μπαρ μη καπνιστών και να χεστεί στο φράγκο (αφού θα έχει μονοπώλιο στην ουσία) απο τους μη καπνιστές? Ένας να το κάνει και να βγάλει μαρούλι, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν (γνωστό το ελληνικό επιχειρηματικό μοντέλο της αντιγραφής).

Να στο πω διαφορετικά (και ναι γνωρίζω οτι δεν έχει σχέση αλλά το φέρνω ως παράδειγμα). Εγώ είμαι straight. Αν όμως έβλεπα οτι στην Αθήνα ΔΕΝ υπάρχει κάποιο gay/lesbian club (και με την λογική οτι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά και γεμίζουν), μόνο και μόνο για το χρήμα, θα το άνοιγα.

Αν όμως ήξερα οτι δεν θα πατήσει κανείς, δεν νομίζω να το επιχειρούσα.

Αντίστοιχα λοιπόν, οι μαγαζάτορες νιώθουν οτι με την απαγόρευση, θα χάσουν πελατεία και προτιμούν ή να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή να συνεχίσουν να παρανομούν. Ένας όμως να βρεθεί και να τους δείξει οτι τα "καθαρά" μαγαζιά έχουν χρήμα, θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δες τι έγινε με τα μαγαζιά βιολογικών προιόντων, πριν 20 χρόνια δεν άκουγες τίποτα, και με το που έκανε ένας και χέστηκε στο χρήμα, ακολούθησαν και άλλοι.

Το να λες, ρητή απαγόρευση παντού (που στο κάτω κάτω ασε εμένα να κόπτομαι για την υγεία μου), δεν είναι οτι θες να περνάς εσύ καλά σε καθαρά μαγαζιά. Είναι οτι θες να μην περνά καλά ο καπνιστής οταν δεν θα βρίσκει μαγαζί να καπνίσει. Και οκ κάτι που επίσης έχετε πει επανηλημένως και έχετε και δίκιο, τόσα χρόνια σας καταπιέζαμε κλπ κλπ. Δεκτό και αυτό. Είναι ώριμο να έρθει η "σειρά" σας τώρα? Κάπου στην μεση δηλαδή δεν γίνεται να τα βρούμε και να ήμαστε όλοι ικανοποιημένοι?

Και οι γυναίκες τόσες χιλιάδες χρόνια στην καταπίεση ήταν (και σε μερικές χώρες συνεχίζουν να είναι) , πρέπει όταν θα αλλάξει αυτό, να γυρίσουν και να μας "πηδήξουν" επειδή ήρθε η "σειρά" τους? Ένα μέτρο, μια χρυσή τομή δεν μπορεί να υπάρξει τελικά ωστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι?

Έπειτα κουβεντιάζουμε και τουλάχιστον εγώ είμαι υπέρ της απαγόρευσης από παντού, εκτός από bars/Clubs.

Στο bar πας εν γνώση σου σ' ένα ανθυγιεινό περιβάλλον. Το νοσοκομείο είναι μέρος ανάρωσης. Επίσης 1χ1=1. Μάλλον σε μερικούς πρέπει να τους μαθαίνουμε τα βασικά.

Μήπως θέλεις στα bar να μη σερβίρουν πάνω από 5 ποτά και η μουσική να είναι σε χαμηλώτερα επίπεδα? Σύμφωνα με τη δική σου λογική...

Αν τη πάρουμε λέξη προς λέξη, τότε στα bar ούτε αλκοόλ θα έπρεπε να σερβίρουν. Φιδέ ανάλατο και πολύ είναι!

Το αλκοολ που πινεις εσυ δεν βλαπτει εμενα που καθομαι διπλα σου και πινω την σουμαδα καθως τρωω.

Γιατι το bar/club ειναι ανθυηιεινο περιβαλλον? Το οτι ετσι μαθαμε δεν σημαινει οτι ειναι το σωστο.

Πριν 100κατι χρονια αν ελεγες σε καποιον, ξερεις θα μπαινουμε σε ενα πραγμα με φτερα και θα πηγαινουμε σε αλλες χωρες θα σε ελεγε τρελλο. Αλλαζουν τα πραγματα. Εχετε μερικοι αποψεις λες και ειστε 70 χρονων που νομιζουν οτι αυτα που ξερουν ειναι μονο σωστα. Το οτι δεν εχεις μπει ΕΣΥ σε μαγαζι που γυαλίζει μεσα και ντρεπεσαι να πατησεις απο το ποσο καθαρο ειναι δεν σημαινει οτι δεν υπαρχουν. Οταν πηγα πρωτη φορα σε σοβαρο club στο εξωτερικο, κοιταγα σαν χαζος μια ωρα γιατι νομιζα πως αυτα τα πραγματα δεν υπαρχουν.

και να νομιμοποιησουν το χορτο

εγω σημερα παντως εδωσα στεγνα μια βολεμενη στην εφορια που πηγα και καθοταν αραχτη μπροστα στην πινακιδα "ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΑΠΟ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ" της το λεω και μου κανει "ελα μωρε γιαυτο υπαρχουν νομοι ..ετσι για να τους εχουμε.."

τηλεφωνακι 1142 και ηρθε και τη μαζεψε ο προισταμενος της και θα της ερθει και ο λογαριασμος στο σπιτι

Είχα χρόνια να μπώ και να κάνω post στο insomnia και μάγκα μου ναι..με κατάφερες να ξαναμπώ.. Μπράβο σου και σε ευχαριστώ.

Άκου κάτι. Ξέρεις γιατι οι Ιάπωνες π.χ είναι αγκαλίτσα και βγάζουν φωτό με τις αρχές του κράτους τους? Γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν είχαν δεχθεί ξένο ζυγό απο πάνω τους. Εμείς δυστηχώς είχαμε τους Τουρκους 400 χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις το "κράτος" ήταν αυτοί. Αυτοί έλεγαν τί και πώς θα το κάνουμε. Δυστηχώς για τις επόμενες γενιές, λόγο του παρελθόντος, το 'Κράτος" είναι ο "Εχθρός" λόγο βιωμάτων που περνάνε απο γενεά σε γενεά. (Δέν μιλάω αυθαίρετα, αν το ψάξεις λιγάκι αυτό έγκειται στην ψυχολογία των μαζών) Έτσι και σήμερα λοιπόν , ίσως λιγότερο, η στέρηση οποιασδήποτε ελευθερίας (ακόμα και του καπνίσματος) απο το Ελληνικό πλέον Κράτος, είναι

αυτόματα κατακριταία απο αυτόν που στερείται του δικαιωματός του..

Οπότε λογικό κάποιοι καπνιστές να διαμαρτύρονται, δικαιωμά τους είναι και αυτό!!

Ο λόγος όμως που γράφω είναι ο εξής. Όπως επί Λεωνίδα είχαμε ένα Εφιάλτη.

Όπως επί Τουρκοκρατίας είχαμε προδότες και γιουσουφάκια.

Όπως επί Χίτλερ είχαμε πολλούς με το όνομα "Αρτέμης Μάτσας" έτσι και σήμερα έχουμε εσένα και τούς ομοίους σου..

Σαν δεν ντρέπεσαι ρε που καυχιέσαι κιόλας που έδωσες την γυναίκα..Θέλω αύριο που θα πάρεις το αμαξάκι σου και θα τρέχεις σε δρόμο με σήμανση 80Χλμ. να σε δώσει κάποιος που εσύ έτρεχες με 160Χλμ. και να σου πάρουν δίπλωμα και αμάξι καρεκλά-κάγκουρα γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο είσαι.

Σου αφιερώνω και το παρακάτω τραγουδάκι..

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=TVFpUcHioTU[/ame]

Δεν παυω ομως να θελω τη βοηθεια του κρατους, για να επιβληθω στην παρεα μου. Δε θα την ελεγα υγιη παρεα αυτη, οπως και να εχει, καλυτερα να διαλυθει και ο καθενας ας παει στο δρομο του.

Ποτε δεν με αναγκασαν να κανω κατι που δε θελω, οποτε δε θα αναγκασω κι εγω κανενα να κανει αυτο που δε θελει. Και βεβαια αν ο καπνιστης ερθει στο μαγαζι των μη καπνιζοντων με την παρεα ΜΟΥ, θα βγει εξω να κανει 1-2-5-100 οσα γουσταρει, αλλιως ας παει στο διπλα μαγαζι των καπνιστων που δε θα παω ΕΓΩ. Αλλα να του επιβαλλω η ερχεσαι μαζι μου, ή κατσε σπιτι σου... το θεωρω τελειως λαθος. Στην τελικη ο καθενας κανει την παρεα του, και πολλες μπορει να βαλουν την παρεα πανω απο ολα και να καταφερουν να βρουν μια μεση λυση. Αυτο ομως τους το απαγορευει ο καθε μη καπνιστης που δεν καταφερνει να βρει μια μεση λυση με την παρεα του, και ζητα απο το κρατος να κανει το μπατσο.

Ρε μαν, στην παρεα μου εγω καλως ή κακως κανω κουμαντο και παμε εκει που θελω εγω. Στην δικια σου παρεα ομως δεν κανω, γιατι εισαι αγνωστος.

Φίλε μου, επειδή όλοι μας τελικά ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια, έχοντας μπει σε ένα απίστευτο loop, αυτό που προσπαθούν να πουν κάποιοι καπνιστές (μεταξύ τους και γω) είναι το εξής απλό.

Ούτε να καπνίζουμε θέλουμε στα νοσοκομεία, ούτε στις ταβέρνες, ούτε στα σχολεία.

Σε ένα μπάρ θέλουμε να καπνίζουμε, πίνοντας τον καφέ ή το ποτό μας. Κατανοούμε το δικό σας το πρόβλημα, και κάποιοι απο εμάς (γιατί υπάρχουν και ζώα) σας συμπονούμε. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

Ας υποθέσουμε τώρα οτι έρχεται η απαγόρευση (και καλώς να έρθει αν θες), εσάς τους μη καπνιστές, τι σκατά σας ενοχλεί να φτιαχτεί επιτέλους ένας χώρος ΜΟΝΟ για καπνιστές, οπου θα μπορούμε να καταστρέφουμε την υγεία μας με την ησυχία μας?

ΟΚ είσαι μη καπνιστής και το σέβομαι, μην τα ξαναλέμε. Θέλω να έχω όμως τον χώρο μου και να μπορώ να καπνίζω χωρίς να ενοχλώ και χωρίς να ακούω γκρίνιες. Ποια είναι η ένσταση δεν μπορώ να καταλάβω.

Η δικαιολογία είναι οτι έτσι θα γίνουν όλα τα μαγαζιά καπνιστών. ΟΚ λογικό σαν σκέψη, αλλά γιατί να μην βρεθεί 1 (όχι πολλοί, ένας μόνο) που θα κάνει ένα μπαρ μη καπνιστών και να χεστεί στο φράγκο (αφού θα έχει μονοπώλιο στην ουσία) απο τους μη καπνιστές? Ένας να το κάνει και να βγάλει μαρούλι, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν (γνωστό το ελληνικό επιχειρηματικό μοντέλο της αντιγραφής).

Να στο πω διαφορετικά (και ναι γνωρίζω οτι δεν έχει σχέση αλλά το φέρνω ως παράδειγμα). Εγώ είμαι straight. Αν όμως έβλεπα οτι στην Αθήνα ΔΕΝ υπάρχει κάποιο gay/lesbian club (και με την λογική οτι στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά και γεμίζουν), μόνο και μόνο για το χρήμα, θα το άνοιγα.

Γιατι ειναι πονηρος .Θα πιασει ολο το φασμα πελατων.Και των καπνιστων και των μη που αναγκαστικα (αφου ουτε λιγο , ουτε πολυ θα ισχυσει το ιδιο καθεστως ) θα αναγκαστουν να ξανατρωνε το καπνο στην μαπα.Ειναι πονηρος ,πρεπει εγω να κανω τον μ@λ@κα συνεχεια ?

Είχα χρόνια να μπώ και να κάνω post στο insomnia και μάγκα μου ναι..με κατάφερες να ξαναμπώ.. Μπράβο σου και σε ευχαριστώ.

Άκου κάτι. Ξέρεις γιατι οι Ιάπωνες π.χ είναι αγκαλίτσα και βγάζουν φωτό με τις αρχές του κράτους τους? Γιατί ποτέ, μα ποτέ δεν είχαν δεχθεί ξένο ζυγό απο πάνω τους. Εμείς δυστηχώς είχαμε τους Τουρκους 400 χρόνια. Όπως καταλαβαίνεις το "κράτος" ήταν αυτοί. Αυτοί έλεγαν τί και πώς θα το κάνουμε. Δυστηχώς για τις επόμενες γενιές, λόγο του παρελθόντος, το 'Κράτος" είναι ο "Εχθρός" λόγο βιωμάτων που περνάνε απο γενεά σε γενεά. (Δέν μιλάω αυθαίρετα, αν το ψάξεις λιγάκι αυτό έγκειται στην ψυχολογία των μαζών) Έτσι και σήμερα λοιπόν , ίσως λιγότερο, η στέρηση οποιασδήποτε ελευθερίας (ακόμα και του καπνίσματος) απο το Ελληνικό πλέον Κράτος, είναι

αυτόματα κατακριταία απο αυτόν που στερείται του δικαιωματός του..

Οπότε λογικό κάποιοι καπνιστές να διαμαρτύρονται, δικαιωμά τους είναι και αυτό!!

Ο λόγος όμως που γράφω είναι ο εξής. Όπως επί Λεωνίδα είχαμε ένα Εφιάλτη.

Όπως επί Τουρκοκρατίας είχαμε προδότες και γιουσουφάκια.

Όπως επί Χίτλερ είχαμε πολλούς με το όνομα "Αρτέμης Μάτσας" έτσι και σήμερα έχουμε εσένα και τούς ομοίους σου..

Σαν δεν ντρέπεσαι ρε που καυχιέσαι κιόλας που έδωσες την γυναίκα..Θέλω αύριο που θα πάρεις το αμαξάκι σου και θα τρέχεις σε δρόμο με σήμανση 80Χλμ. να σε δώσει κάποιος που εσύ έτρεχες με 160Χλμ. και να σου πάρουν δίπλωμα και αμάξι καρεκλά-κάγκουρα γιατί σίγουρα κάτι τέτοιο είσαι.

Σου αφιερώνω και το παρακάτω τραγουδάκι..

http://www.youtube.com/watch?v=TVFpUcHioTU

μα ειναι γαματο να τρεχεις με διπλασια ταχυτητα απο το οριο

και αμα πατησεις καποιον χεστηκες,πατας γκαζι και την κοπανας.

και μαλλον δεν εχεις ιδεα απο ιστορια

οι ιαπωνες τον ειχανε πιει απο το 1945 και μετα απο τους αμερικανους.

τους ελεγχανε πληρως.

οποτε εισαι double epic fail

Αν όμως ήξερα οτι δεν θα πατήσει κανείς, δεν νομίζω να το επιχειρούσα.

Αντίστοιχα λοιπόν, οι μαγαζάτορες νιώθουν οτι με την απαγόρευση, θα χάσουν πελατεία και προτιμούν ή να κλείσουν τα μαγαζιά τους ή να συνεχίσουν να παρανομούν. Ένας όμως να βρεθεί και να τους δείξει οτι τα "καθαρά" μαγαζιά έχουν χρήμα, θα ακολουθήσουν και άλλοι. Δες τι έγινε με τα μαγαζιά βιολογικών προιόντων, πριν 20 χρόνια δεν άκουγες τίποτα, και με το που έκανε ένας και χέστηκε στο χρήμα, ακολούθησαν και άλλοι.

Το να λες, ρητή απαγόρευση παντού (που στο κάτω κάτω ασε εμένα να κόπτομαι για την υγεία μου), δεν είναι οτι θες να περνάς εσύ καλά σε καθαρά μαγαζιά. Είναι οτι θες να μην περνά καλά ο καπνιστής οταν δεν θα βρίσκει μαγαζί να καπνίσει. Και οκ κάτι που επίσης έχετε πει επανηλημένως και έχετε και δίκιο, τόσα χρόνια σας καταπιέζαμε κλπ κλπ. Δεκτό και αυτό. Είναι ώριμο να έρθει η "σειρά" σας τώρα? Κάπου στην μεση δηλαδή δεν γίνεται να τα βρούμε και να ήμαστε όλοι ικανοποιημένοι?

Και οι γυναίκες τόσες χιλιάδες χρόνια στην καταπίεση ήταν (και σε μερικές χώρες συνεχίζουν να είναι) , πρέπει όταν θα αλλάξει αυτό, να γυρίσουν και να μας "πηδήξουν" επειδή ήρθε η "σειρά" τους? Ένα μέτρο, μια χρυσή τομή δεν μπορεί να υπάρξει τελικά ωστε όλοι να είναι ικανοποιημένοι?

Υπαρχει χωρος, λεγεται ανοικτος δημοσιος χωρος και θα επρεπε να βρισκεται απεξω απο το μαγαζι μαζι με σομπες και τασακια. Αλλα ξερεις επειδη αυτα κοστιζουν, φωναζουν οι καταστηματαρχες και καλα οτι θα πεσει ο τζιρος, οχι οτι δεν θελουν να επενδυσουνε τα λεφτα που βγαζουνε στο ιδιο τους το μαγαζι. Γιατι αυτο ειναι το θεμα στην τελικη, ο ελληνας δεν κοιταει ΠΟΤΕ μακροπροθεσμα. Διακοπες ολοι εχουμε παει, δειτε πως πιανουν τον κωλο του καθενος ζητωντας οτι θελουνε και φυσικα ξερουν οτι θα παει το θυμα καθε χρονο. Αλλα δεν κοιτανε να πει ο αλλος, α ωραια ηταν εδω θα ερθω ξανα του χρονου και θα το πω σε αλλα 4-5 ατομα, κοιτανε να φανε οτι μπορουνε σαν να μην υπαρχει αυριο. Απομειναρια απο τον κατακτητη (χριστιανικο και τουρκικο) ολα αυτα, γιατι τοσα χρονια στο εξωτερικο δεν την εχω ξαναδει.

Επισης στα lgbt μαγαζια που ειπες, αν πας μεσα δεν θα παθεις κατι, ουτε σου το απαγορευει κανεις πραγμα που με το παθητικο καπνισμα δεν ειναι στο χερι σου.

Δηλαδη να σε αφησουν ολοι να τρεχεις με 160 εκει για να μην χαρακτηριστουν Εφιαλτες ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...