Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

P.S Επωνυμος τραγουδιστης ειχε εκφρασει την εξης αποψη:το κρατος δεν απαγορευει το καπνισμα επειδη ενδοιαφερθηκε για την υγεια μας,το κοβει θελοντας να κανει 1 πειραμα.θελει να δει κατα ποσο οι νομοι του μπορουν να επιβληθουν.ενα τοσο μεγαλο παθος εαν μπορει να το σταματησει(εαν τα καταφερει μηπως τοτε ακολουθησουν χειροτεροι νομοι?)

Αυτό είναι το χειρότερο: να ακούμε φιλοκαπνιστικές αμπελοφιλοσοφίες από ανθρώπους της τέχνης.:mad:

Προφανώς αυτά τα λέει, πριν ακόμη του διαγνώσουν έναν καρκίνο του πνευμονα για παράδειγμα...μετά...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Αντε σιγα σιγα, και ο επομενη κινηση θα ειναι να μπαινουμε σε δημοσιους χωρους με μασκα μιας και μπορει να φταρνιστει ο διπλα μας, και να κολλησουμε, οποτε και σε μερικα χρονια να γινουμε παθητικοι μικροβιοληπτες, οποτε και να βγαλουμε εκτος νομου οσους με το φταρνισμα τους μας αναγκασαν τοσα χρονια να υπομενουμε τα μικροβια τους.

Υποκρισια και τιποτε αλλο.

Σε περίπτωση που είσαι κρυολογημένος ή άρρωστος, επιβάλλεται να πάρεις άδεια από την δουλειά σου και αν έχεις τσίπα να αποφύγεις κάθε κλειστό χώρο, είτε δημόσιο, είτε ιδιωτικό.

Μην τα γενικεύεις όλα.;)

Δημοσ.
το κακως το ειπα με την εξης εννοια

κακως που το απαγορευει διοτι μου βρωμαει η αιτια που το κανει

καλως οσον αφορα το αποτελεσμα,να το κοψουνε αρκετοι ανθρωποι(αν αυτο μπορει να επιτευχθει)που δεν το βλεπω!!!

Πρέπει να υπάρχει παραπάνω λόγος απ'το να δείχνει πολιτισμένη η χώρα σου και σου βρομάει;

Δημοσ.
Πρέπει να υπάρχει παραπάνω λόγος απ'το να δείχνει πολιτισμένη η χώρα σου και σου βρομάει;

Το μη-κάπνισμα είναι δηλαδή ένδειξη πολιτισμού;

Δημοσ.

Το να απαγορευθει το τσιγαρο σε ΜΜΜ δημοσιες υπηρεσιες κλπ ειναι απολυτα θεμιτο, αλλα το να ζητας πρωτα απο μια ιδιωτικη επιχειρηση να διαμορφωσει το χωρο της οπως εσυ γουσταρεις (το β' ενικο παει γενικα οχι σε εσενα, μην παρεξηγηθω παλι), να ζητας απο την επιχειρηση να πληρωσει απο την τσεπη της για αλλαγες στο χωρο, και τελος να ζητας απο τον καπνιστη να σηκωθει να φυγει απο το χωρο αυτο αν δε συμμορφωθει με τους δικους σου κανονες, αυτο εννοω υποκρισια.

Όταν ζητάς από τον ιδιώτη να διαμορφώσει το χώρο, ώστε να τηρεί τους κανόνες υγιεινής στην κουζίνα, τους κανονισμούς ασφάλειας των εργαζομένων, τους κανονισμούς πυρασφάλειας κτλ. δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα; Άρα, να φτιάχνει ο καθένας την επιχείρησή του όπως γουστάρει και, αν θέλουμε να τηρήσει κάποιους κανονισμούς, να του δίνουμε επιδοτήσεις;

Τα καταστήματα που θυμάμαι απαγόρευαν το κάπνισμα ήταν τα starbucks και ήταν μονίμως άδεια στον μέσα χώρο τουλάχιστον από όσο θυμάμαι στην Θεσσαλονίκη για 2 μαγαζιά.Νομίζω άρθηκε η απαγόρευση κ από τότε γεμίζουν.

Δε νομίζω να έχουν άρει την απαγόρευση τα Starbucks, είναι πάγια πολιτική της εταιρείας. Στην Αθήνα τουλάχιστον. Ε και δεν πάνε κι άσχημα, σαν τα μανιτάρια πολλαπλασιάζονται!

P.S Επωνυμος τραγουδιστης ειχε εκφρασει την εξης αποψη:το κρατος δεν απαγορευει το καπνισμα επειδη ενδοιαφερθηκε για την υγεια μας,το κοβει θελοντας να κανει 1 πειραμα.θελει να δει κατα ποσο οι νομοι του μπορουν να επιβληθουν.ενα τοσο μεγαλο παθος εαν μπορει να το σταματησει(εαν τα καταφερει μηπως τοτε ακολουθησουν χειροτεροι νομοι?)

Ο Μαχαιρίτσας το είχε πει στον Κανάκη. Καλό θα ήταν να συνεχίσει να γράφει μουσική, που ξέρει, παρά να μιλάει για το παθητικό κάπνισμα, θέμα για το οποίο είναι καταφανώς άσχετος. Για εξηγήστε μου. Σε τι διαφέρει αυτή η άποψη από αυτά που λέει ο Λιακόπουλος;

Το μη-κάπνισμα είναι δηλαδή ένδειξη πολιτισμού;

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων είναι ένδειξη πολιτισμού. Και, ω τι σύμπτωση, οι χώρες που έχουν αυστηρές απαγορεύσεις για το κάπνισμα είναι αυτές που επιδεικνύουν (ως κράτη) και τον μεγαλύτερο σεβασμό σε άτομα με κινητικά προβλήματα, σε εγκύους, σε πεζούς κ.ο.κ.

Δημοσ.
Όταν ζητάς από τον ιδιώτη να διαμορφώσει το χώρο, ώστε να τηρεί τους κανόνες υγιεινής στην κουζίνα, τους κανονισμούς ασφάλειας των εργαζομένων, τους κανονισμούς πυρασφάλειας κτλ. δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα; Άρα, να φτιάχνει ο καθένας την επιχείρησή του όπως γουστάρει και, αν θέλουμε να τηρήσει κάποιους κανονισμούς, να του δίνουμε επιδοτήσεις;

Εχεις ενα δικιο οσον αφορα τους κανονισμους, αν και η δημιουργια κουζινας πχ, δεν ειναι υποχρεωτικη, καποιος μπορει να θελει να βγαζει μονο φυστικια, θελω να πω δηλ. με λιγα λογια οτι υπαρχει το δικαιωμα της επιλογης. Εδω υπαρχει ομως; Ωστε να πει καποιος οτι "εγω την δικη μου καφετερια θελω να την κανω καπνιζοντων και οσοι μη καπνιζοντες ερχονται μεσα, ερχονται με δικη τους ευθυνη". Γιατι πρεπει να υπαρχει οπωσδηποτε κατι το μονομερες και να χωρισουμε τους ανθρωπους σε καλους που δεν καπνιζουν αρα μπορουν να εχουν ολους τους χωρους συνεστιασης, και σε κακους που καπνιζουν και μπορουν να καπνιζουν μονο στα κρυφα, και ολα αυτα μεσα σε χωρους που δημιουργουνται με λεφτα αλλων.

Δημοσ.

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων είναι ένδειξη πολιτισμού. Και, ω τι σύμπτωση, οι χώρες που έχουν αυστηρές απαγορεύσεις για το κάπνισμα είναι αυτές που επιδεικνύουν (ως κράτη) και τον μεγαλύτερο σεβασμό σε άτομα με κινητικά προβλήματα, σε εγκύους, σε πεζούς κ.ο.κ.

Κι ο σεβασμός των δικαιώματός μου να καπνίζω σε πχ καφετέριες αποκλειστικά καπνιστών, πού είναι;

Γιατί θα πρέπει να το εκλάβω σαν ένδειξη πολιτισμού κι όχι ρατσισμού; (Μη μου πεις ότι ενδιαφέρονται για την υγεία μου και προσπαθούν να με προφυλάξουν)

Δημοσ.

Επειδή είχα γράψει εξαντλητικά παλιότερα, όταν ήταν ενεργό το thread, βαριέμαι να ξαναεπιχειρηματολογώ αναλυτικά, οπότε ζητώ κατανόηση για τη λακωνικότητά μου:

@pournaras: Θα δεχόσουν να υπάρχουν καφετέριες που δεν πληρούν τους κανονισμούς πυρασφάλειας ή που έχουν αμίαντο στους τοίχους, οι οποίες να λένε "οι πελάτες μπαίνουν με δική τους ευθύνη, για ό,τι τυχόν τους συμβεί;"

@antonl: Το έχω ξαναπεί εδώ και ελπίζω κάποτε να το κάνουν και διαφήμιση στην τηλεόραση, γιατί κανείς δεν το σκέφτεται. Το μέτρο έχει μεγαλύτερη αξία για τους εργαζόμενους σε χώρους εστίασης και καφετέριες. Αυτοί, που είναι χιλιάδες, δουλεύουν σε καρκινογόνο περιβάλλον. Αυτών το δικαίωμα υπερασπιζόμαστε κυρίως με την απαγόρευση και όχι των υπολοίπων πελατών. Προσωπικά, θεωρώ ότι το δικαίωμα ορισμένων να καπνίζουν γιατί τους αρέσει δεν είναι ισχυρότερο από το δικαίωμα των εργαζομένων να δουλεύουν σε μη καρκινογόνο περιβάλλον.

Δημοσ.

το περίεργο είναι ότι στις ΗΠΑ που είναι όλες σχεδόν οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες έχει απαγορευτεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους εδώ και χρονια.

Δημοσ.
Ο Μαχαιρίτσας το είχε πει στον Κανάκη. Καλό θα ήταν να συνεχίσει να γράφει μουσική, που ξέρει, παρά να μιλάει για το παθητικό κάπνισμα, θέμα για το οποίο είναι καταφανώς άσχετος. Για εξηγήστε μου. Σε τι διαφέρει αυτή η άποψη από αυτά που λέει ο Λιακόπουλος;

Δεν καταλαβα τι εχει η αποψη του Λιακοπουλου.προσωπικα τον βρισκω σωστο στα περισσοτερα,μονο που τα παραφουσκωνει και γινεται γραφικος.τεσπα αλλο θεμα αυτο.

Δημοσ.
Επειδή είχα γράψει εξαντλητικά παλιότερα, όταν ήταν ενεργό το thread, βαριέμαι να ξαναεπιχειρηματολογώ αναλυτικά, οπότε ζητώ κατανόηση για τη λακωνικότητά μου:

@pournaras: Θα δεχόσουν να υπάρχουν καφετέριες που δεν πληρούν τους κανονισμούς πυρασφάλειας ή που έχουν αμίαντο στους τοίχους, οι οποίες να λένε "οι πελάτες μπαίνουν με δική τους ευθύνη, για ό,τι τυχόν τους συμβεί;"

Και βεβαια δε θα δεχομουν αλλα αυτα που λες σαν παραδειγματα ειναι ηδη νομοι οι οποιοι αν δε εφαρμοστουν το εν λογω καταστημα θα πρεπει να κλεισει, ΑΛΛΑ ειναι νομοι που ισχυουν προς οφελος ολων των πελατων και οχι προς μερος αυτων αναλογα με το ποιοι ειναι και πως ζουνε.

Εδω μιλαμε για ενα νομο (που περα απο την αντιθεση μου ξερω οτι πρεπει να εκλειψει το καπνισμα, αλλα οχι με αυτου του ειδους τις νοοτροπιες), ο οποιος χωριζει τους πολιτες σε 2 κατηγοριες, και για να παμε στο παραδειγμα σου και να το φερουμε στα μετρα μας, θα ηταν σα να λεμε να βγει ενας νομος που στην πυρασφαλεια να επιτρεπει εξοδους κινδυνου με ανοιγμα πχ, μονο μισου μετρου (για καποιο Α φανταστικο λογο), δημιουργωντας προβλημα σε ενα μεγαλο μερος ευτραφων πελατων. Τοτε ναι ο νομος αυτος θα ηταν λαθος γιατι θα λειτουργουσε εις βαρος καποιων.

Οπως προανεφερα η μονη μου αντιθεση ειναι με τον τροπο που παει να περαστει το ολο ζητημα, για μενα απο τη στιγμη που ο χωρος δεν ειναι καθαρα δημοσιος, αλλα δημιουργειται απο καποιον ιδιωτη, ειναι αυτος υπευθυνος ωστε να διαμορφωσει καταλληλα το χωρο του, ειτε δεχομενος καπνιζοντες ειτε οχι, κανοντας απο την αρχη το διαχωρισμο, και απο κει και περα αν ο καπνιζων παει (επειδη παει η παρεα του πχ) σε μη καπνιζοντων ειναι υποχρεωμενος να μην καπνισει, οπως και ο μη καπνιζων αν παει σε χωρο καπνιζοντων ειναι υποχρεωμενος να υποστει τον καπνο.

Το ιδιο ισχυει και για τους εργαζομενους, κι εκει παλι θα ειναι προς οφελος η οχι του επιχειρηματια το ποια μερια θα διαλεξει, και το αν θα βρει εργαζομενους να στελεχωσει το καταστημα του.

Που ειναι δηλαδη το τοσο δυσκολο και πρεπει να βγει νομος τελειως μονομερως.

Δημοσ.

Το ιδιο ισχυει και για τους εργαζομενους, κι εκει παλι θα ειναι προς οφελος η οχι του επιχειρηματια το ποια μερια θα διαλεξει, και το αν θα βρει εργαζομενους να στελεχωσει το καταστημα του.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν στις χώρες της Ευρώπης και της Β.Αμερικής, οι εργαζόμενοι προστατεύονται σε κάθε περίπτωση. Αν το περιβάλλον είναι νοσογόνο, ο εργοδότης υποχρεώνεται από την πολιτεία να λάβει μέτρα προστασίας. Υποτίθεται ότι έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο πολιτισμού, όπου δεν επιτρεπουμε να "αναγκάζονται" οι εργαζόμενοι να κάνουν δουλειές που βλάπτουν την υγεία τους. Σε όλα τα επαγγέλματα έχουν δημιουργηθεί κανόνες προστασίας. Άρα το επιχείρημα "ας γίνει καφετέρια καπνιστών και όποιος εργαζόμενος θέλει, ας πάει να δουλέψει" δεν υπάρχει στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, εκτός αν είναι υποχρεωτικές οι μπουκάλες οξυγόνου για τους σερβιτόρους.

Edit: antonl, χαχαχα. Στην Ελλάδα όμως, δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί θα πλακώσουν οι παραθρησκευτικές οργανώσεις έξω από τις καφετέριες και θα φωνάζουν.

Δημοσ.

Κοίτα, έρχονται καλές φορολογίες και τα τσιγάρα δεν θα τα λυπηθούν. Αυτό σε συνδυασμό με το νέο νόμο θα βοηθήσει για ένα καθαρότερο και πιο υγειηνό περιβάλλον. Τώρα όσες συζητήσεις και να κάνουμε, εφόσον οι καπνιστές είναι πολυάριθμοι, αποκτούν "ψευτοδικαιώματα" και επιχειρηματολογία "αλά σκόπια".

Δημοσ.

Για οσους ψαχνουνε γιατι να ενδιαφερονται οι κυβερνησεις για την ηγεια μας η απαντηση ειναι απλη...

Σε χωρες που δεν εχουν καβατσα κανα δισεκατομμυριο πολιτες σε περιπτωση που πεθανει καποιος απο καπνισμα, αλλα μολις μερικα εκατομμυρια, καθε ανθρωπος που πεθαινει κοστιζει στο κρατος πολλα ευρω.

Το ιδιο και αυτοι που πεθαινουν απο τροχαια κτλ.

Αυτος ειναι ο λογος που ειναι σκληροι οι νομοι για καποια πραγματα.

Επισεις γιατι νομιζετε οτι το εμβολιο κατα του HPV γινεται δωρεαν σε πολλες χωρες, οπως και πολλα αλλα εμβολια για διαφορες ασθενειες?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...