Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως καπνιστής στα μπαράκια την πάλευα σχετικά ,αν και το μισό μπαρ έξω ήτανε και κάπνιζε , και επιμένω ότι δεν έγιναν πιο "υγιεινά "

Τι εννοείς δεν έγιναν πιο υγιεινά;

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αθάνατοι Ελληνάρες!!! Με το που θίγεται το <<δικαίωμα>> τους να καπνίζουν (το οποίο θεωρούν δεδομένο) σε όλους τους χώρους και να μη σέβονται τίποτα, αμέσως βγαίνει το συμπέρασμα ότι εδώ είναι Ελλάδα και δεν θα ισχύσει ΠΟΤΕ τέτοιο μέτρο. Εργαζόμουν σε μια εταιρεία 2 χρόνια με <<θεριακλήδες>> καπνιστές και καπνίστριες που τους ήταν δύσκολο να σεβαστούν ακόμα και τις δύο εγκυμονούσες του γραφείου. Τελικά οι κοπέλες αναγκάστηκαν να υπομείνουν 7 μήνες αυτή την κατάσταση (με όποια επίπτωση είχε στην υγεία των παιδιών τους) και παρόλο τις έντονες διαμαρτυρίες τους το γραφείο συνέχιζε να θυμίζει τοπίο στην ομίχλη. Αναγκάστηκα να αλλάξω δουλειά - παρόλο που μου άρεσε πάρα πολύ το αντικείμενο και οι λοιπές συνθήκες - για αυτό το λόγο! Ρωτάω λοιπόν τους φίλους καπνιστές αν όλα αυτά τους φαίνονται Δημοκρατικά, γιατί επικαλούνται το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους. Επίσης φίλος και φανατικότατος καπνιστής, ενώ στο Ελλαδιστάν ντουμάνιαζε τους πάντες γύρω του, χωρίς να δίνει καμία σημασία, δέχθηκε με χαρά να κόψει το κάπνισμα προκειμένου να αποδεχθεί θέση εργασίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία με κίνητρο τον τεράστιο μισθό που του προσφέρθηκε.

Έχουν απόλυτο δίκιο όποιοι λένε ότι ο Έλληνας μόνο όταν φοβάται αποδίδει και φέρεται πολιτισμένα. Μη στεναχωριόμαστε λοιπόν όταν λέμε ότι είμαστε οι φτωχότεροι ευρωπαίοι και η γενιά των 700? και λοιπές τέτοιες μπούρδες. Για την ακρίβεια δεν αντιδρά κανείς, τόσα μποϊκοτάζ έχουν γίνει, εμείς στο Super market κανονικά γεμίζουμε το καρότσι. Μόνο με τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών μας πείραξε η <<υποτιθέμενη>> αύξηση του κομίστρου και αρχίσαμε να ανταλλάσουμε mail που προωθούσαν την πολλαπλή χρήση του εισιτηρίου.

Για να μη βγω εκτός θέματος κλείνω εδώ, πιστεύοντας ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ισχύσει αυτό το μέτρο. Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμά μας!

Δημοσ.
θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ισχύσει αυτό το μέτρο. Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμά μας!

εγώ έχω πάρει ήδη τα μέτρα μου :

TSEKFG600WEB.jpgAirsoft-Gun-G3A3-Electric-Gun-Gearing-with-Metal-Box-TD91513-.jpg

4336.jpg

Δημοσ.
Αθάνατοι Ελληνάρες!!! Με το που θίγεται το <<δικαίωμα>> τους να καπνίζουν (το οποίο θεωρούν δεδομένο) σε όλους τους χώρους και να μη σέβονται τίποτα, αμέσως βγαίνει το συμπέρασμα ότι εδώ είναι Ελλάδα και δεν θα ισχύσει ΠΟΤΕ τέτοιο μέτρο. Εργαζόμουν σε μια εταιρεία 2 χρόνια με <<θεριακλήδες>> καπνιστές και καπνίστριες που τους ήταν δύσκολο να σεβαστούν ακόμα και τις δύο εγκυμονούσες του γραφείου. Τελικά οι κοπέλες αναγκάστηκαν να υπομείνουν 7 μήνες αυτή την κατάσταση (με όποια επίπτωση είχε στην υγεία των παιδιών τους) και παρόλο τις έντονες διαμαρτυρίες τους το γραφείο συνέχιζε να θυμίζει τοπίο στην ομίχλη. Αναγκάστηκα να αλλάξω δουλειά - παρόλο που μου άρεσε πάρα πολύ το αντικείμενο και οι λοιπές συνθήκες - για αυτό το λόγο! Ρωτάω λοιπόν τους φίλους καπνιστές αν όλα αυτά τους φαίνονται Δημοκρατικά, γιατί επικαλούνται το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους. Επίσης φίλος και φανατικότατος καπνιστής, ενώ στο Ελλαδιστάν ντουμάνιαζε τους πάντες γύρω του, χωρίς να δίνει καμία σημασία, δέχθηκε με χαρά να κόψει το κάπνισμα προκειμένου να αποδεχθεί θέση εργασίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία με κίνητρο τον τεράστιο μισθό που του προσφέρθηκε.

Έχουν απόλυτο δίκιο όποιοι λένε ότι ο Έλληνας μόνο όταν φοβάται αποδίδει και φέρεται πολιτισμένα. Μη στεναχωριόμαστε λοιπόν όταν λέμε ότι είμαστε οι φτωχότεροι ευρωπαίοι και η γενιά των 700? και λοιπές τέτοιες μπούρδες. Για την ακρίβεια δεν αντιδρά κανείς, τόσα μποϊκοτάζ έχουν γίνει, εμείς στο Super market κανονικά γεμίζουμε το καρότσι. Μόνο με τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών μας πείραξε η <<υποτιθέμενη>> αύξηση του κομίστρου και αρχίσαμε να ανταλλάσουμε mail που προωθούσαν την πολλαπλή χρήση του εισιτηρίου.

Για να μη βγω εκτός θέματος κλείνω εδώ, πιστεύοντας ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ισχύσει αυτό το μέτρο. Είναι αναμφισβήτητο δικαίωμά μας!

Στην Ελλάδα υπάρχει και άλλος τρόπος να ισχύσουν οι νόμοι. Θα πέφτουν οι 300άρες και τα 3χίλιαρα σύννεφο και να δείς τι καλά δεν θα καπνίζει κανείς.

Δημοσ.

Εμένα πολύ με χαλάνε οι απαγορεύσεις για το τσιγάρο. Ακόμα και τώρα ως μη καπνίστρια (το κοψα πρόσφατα) σέβομαι τους διπλανούς μου καπνιστές εφόσον με σέβονται και κείνοι.. Δεν υπάρχει πιο σπαστικό απ το να μη μπορείς να καπνίσεις πουθενά!

Απ' την άλλη όμως δεν είναι να σε προβληματίζει το γεγονός ότι όπου εφαρμόστηκε το μέτρο της απαγόρευσης σώθηκαν ζωές;; Μειώθηκε το ποσοστό των καπνιστών! Τι να πω... ελπίζω να ξέρουν τι κάνουν οι υθίνοντες και να βας βγει σε καλό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ έχω σταματήσει το κάπνισμα εδώ και μισό χρόνο.Με το καλό να έρθει το νέο μέτρο.Αλλά σιγά μην πέσει καρφίτσα.Εδώ η αστυνομία δεν κόβει κλήσεις για πιο σοβαρά θέματα,θα τρέχει να μαζεύει όποιον καπνίζει σε κάποιο δημόσιο χώρο.Χλωμό...Σαν την απαγόρευση του κοκορετσιού θα είναι.

Δημοσ.

Στο χέρι μας είναι να το επιβάλουμε. Στη δουλειά μου είναι κανόνας και έχουμε ένα χώρο για αυτό το λόγο. Όποιος κάνει τη μαλακία τρώει χέσιμο. Το θέμα είναι καθαρά "κλίμα". Όταν θα υπάρξει το κλίμα του "ανάβω τσιγάρω και προσέχω τους γύρω μου μη με φάνε" τότε θα κάνουμε δουλειά. Αλλιώς άστα. Ας έρθει ο νόμος και σιγά σιγά θα πάνε όλα καλά. Πάω να πλακωθώ με τον πατέρα μου επί ευκαιρίας!!!

Δημοσ.

Αντε σιγα σιγα, και ο επομενη κινηση θα ειναι να μπαινουμε σε δημοσιους χωρους με μασκα μιας και μπορει να φταρνιστει ο διπλα μας, και να κολλησουμε, οποτε και σε μερικα χρονια να γινουμε παθητικοι μικροβιοληπτες, οποτε και να βγαλουμε εκτος νομου οσους με το φταρνισμα τους μας αναγκασαν τοσα χρονια να υπομενουμε τα μικροβια τους.

Υποκρισια και τιποτε αλλο.

Δημοσ.

yah, that's really mature...

Χμ, μιας και τελευταία φορά που τσέκαρα δεν είχαμε κάποιο ξέσπασμα coxsackie ή h5n1 και ο captain trips βρίσκεται (προς το παρόν) στην φαντασία του King, είναι λίγο ανούσιο εως και προκλητικό imho να συγκρίνεις, έστω και ειρωνικά, το κοινό κρυολόγημα με όλα αυτά.

Όποιος απαιτεί σεβασμό, θα πρέπει πρώτα να μάθει να σέβεται.

Δημοσ.
yah, that's really mature...

Χμ, μιας και τελευταία φορά που τσέκαρα δεν είχαμε κάποιο ξέσπασμα coxsackie ή h5n1 και ο captain trips βρίσκεται (προς το παρόν) στην φαντασία του King, είναι λίγο ανούσιο εως και προκλητικό imho να συγκρίνεις, έστω και ειρωνικά, το κοινό κρυολόγημα με όλα αυτά.

Όποιος απαιτεί σεβασμό, θα πρέπει πρώτα να μάθει να σέβεται.

Σκοπος μου δεν ηταν να συγκρινω τα αποτελεσματα δυο τελειως διαφορετικων πραγματων, αλλα την ολη υποκριτικη κινηση που υπαρχει παγκοσμιως και ερχεται και σε εμας με γοργους ρυθμους.

Το να απαγορευθει το τσιγαρο σε ΜΜΜ δημοσιες υπηρεσιες κλπ ειναι απολυτα θεμιτο, αλλα το να ζητας πρωτα απο μια ιδιωτικη επιχειρηση να διαμορφωσει το χωρο της οπως εσυ γουσταρεις (το β' ενικο παει γενικα οχι σε εσενα, μην παρεξηγηθω παλι), να ζητας απο την επιχειρηση να πληρωσει απο την τσεπη της για αλλαγες στο χωρο, και τελος να ζητας απο τον καπνιστη να σηκωθει να φυγει απο το χωρο αυτο αν δε συμμορφωθει με τους δικους σου κανονες, αυτο εννοω υποκρισια.

Πας σε ενα μαγαζι για καφε, και στο διπλανο τραπεζι καποιος μυριζει πολυ ασχημα, η αρχιζει και κλανει, η βηχει σα φυματικος κλπ κλπ. τι πιο φυσιολογικο, το να σηκωθεις και να φυγεις (αφου ριξεις και τα απαραιτητα καντηλια). Πας σε ενα μαγαζι, και ο χωρος δε σου αρεσει, η εξυπηρετηση δε σου αρεσει, η ξινισμενη φατσα του ιδιοκτητη δε σου αρεσει κλπ κλπ. την κανεις με ελαφρα και δεν ξαναπατας το ποδι σου εκει. Πας ομως σε ενα μαγαζι και ο απεναντι σου καπνιζει... κι εδω αντι να την κανεις εσυ που κατι σε ενοχλει στο χωρο, ζητας απο το χωρο να αλλαξει προς οφελος σου αντιθετα με ολα τα παραπανω...

Αυτο θεωρω υποκρισια και εκει ειναι το σημειο που εχω την ενσταση μου, αν και ειμαι 2 μηνες χωρις τσιγαρο και μακαρι να εξαφανιζοταν ολα τα τσιγαρα του κοσμου εν μια νικτυ ωστε να το ξεχασω πιο ευκολα, αλλα οχι και επειδη αλλαξα εγω, απο αυριο να περναω και σε ολες τις καφετεριες της πολης μου και να ζηταω να αλλαξουν.

Δημοσ.

....

Πας ομως σε ενα μαγαζι και ο απεναντι σου καπνιζει... κι εδω αντι να την κανεις εσυ που κατι σε ενοχλει στο χωρο, ζητας απο το χωρο να αλλαξει πτος οφελος σου αντιθετα με ολα τα παραπανω...

αν εκεί που κάθεσαι εσύ σκάσει ο άλλος και αρχίζει να καπνίζει δίπλα σου; πάλι την κάνεις; ή του ζητάς ευγενικά να μην το κάνει ή να κάτσει αλλού και βλέπεις την ξινισμένη φάτσα του;

Δημοσ.

Bασικά ο πιό αντιπαθητικός αντικαπνιστής είναι ο πρώην καπνιστής πιστεύω.Αν περάσει κάποιος καιρός που το έχεις κόψει,σε ενοχλεί απίστευτα.Πάντως εγώ δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στα καταστήματα..Οι περισσότεροι χρωστάνε δάνεια για ανακαινίσεις δε νομίζω να ξηλωθούνε πάλι επειδή κάποιοι αποφάσισαν εν μια νυκτί.Ας τους δώσουν επιδοτήσεις.Τα καταστήματα που θυμάμαι απαγόρευαν το κάπνισμα ήταν τα starbucks και ήταν μονίμως άδεια στον μέσα χώρο τουλάχιστον από όσο θυμάμαι στην Θεσσαλονίκη για 2 μαγαζιά.Νομίζω άρθηκε η απαγόρευση κ από τότε γεμίζουν.Γνώμη μου οτι το μέτρο θα δημιουργήσει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις σε άλλους χώρους.Φαντάσου τι έχει να γίνει σε στάσεις λεωφορείων και σε εισόδους κτιρίων.Όλοι σαν τα πρεζόνια θα είναι απέξω και θα καπνίζουν.

Δημοσ.

λοιπον με αυτο το μετρο που κακως ερχεται στην χωρα μας κατ εμε(και για ανεξηγητους λογους) η λυση ειναι μια:να το κοψουμε

Δεν μπορουμε να καπνιζουμε σε συγκεκριμενους χωρους στις καφετεριες για 2 λογους.

1)μπορει στην παρεα να υπαρχει και καποιος που δεν καπνιζει.τι φταιει λοιπον αυτος να αναπνεει ολο αυτον τον καπνο απο τους καπνιστες και

2)δεν μου αρεσει να με αντιμετωπιζουν ρατσιστικα του τυπου <<δεν εισαι καλο παιδι που καπνιζεις,κατσε στην γωνια>>

P.S Επωνυμος τραγουδιστης ειχε εκφρασει την εξης αποψη:το κρατος δεν απαγορευει το καπνισμα επειδη ενδοιαφερθηκε για την υγεια μας,το κοβει θελοντας να κανει 1 πειραμα.θελει να δει κατα ποσο οι νομοι του μπορουν να επιβληθουν.ενα τοσο μεγαλο παθος εαν μπορει να το σταματησει(εαν τα καταφερει μηπως τοτε ακολουθησουν χειροτεροι νομοι?)

Δημοσ.
αυτο το μετρο που κακως ερχεται στην χωρα μας κατ εμε

Δηλαδή προτιμάς να παραμείνουμε οι τελευταίοι του δάσους σε αυτή την χώρα :-(

Α ρε Ελλάδα με τα παιδιά σου

Δημοσ.

το κακως το ειπα με την εξης εννοια

κακως που το απαγορευει διοτι μου βρωμαει η αιτια που το κανει

καλως οσον αφορα το αποτελεσμα,να το κοψουνε αρκετοι ανθρωποι(αν αυτο μπορει να επιτευχθει)που δεν το βλεπω!!!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...