Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν φοραμε καμια μαυρη κουκουλα και παιρνουμε τηλεφωνο. Τοσο απλα.

Ρουφιάνος δηλαδή.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ναι το έχω κάνει, εκτός απο παράδειγμα είναι και true story. Mε βρίσκεις άδικο?

Πήρες τηλέφωνο να έρθουν να πιάσουν μαγαζάτορα επείδη κάπνιζαν μέσα ?

---------- Προσθήκη στις 14:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:20 ----------

Δεν φοραμε καμια μαυρη κουκουλα και παιρνουμε τηλεφωνο. Τοσο απλα.

Μετά φαντάζομαι θα μπεις μέσα και θα πεις ότι το έκανες εσύ έτσι ? Εκεί κολλάει η κουκούλα

Δημοσ.
Ρουφιάνος δηλαδή.

Δηλαδή αν πάρω τηλέφωνο την αστυνομία να τους ενημερώσω ότι γίνεται ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τράπεζας είμαι ρουφιάνος;

Δημοσ.
Πήρες τηλέφωνο να έρθουν να πιάσουν μαγαζάτορα επείδη κάπνιζαν μέσα ?

Όχι δεν πήρα για κάπνισμα, για την μαλάκω που έσφαξε το στοπ πήρα. Και ναι το κατάλαβε οτι ήμουν εγώ γιατί πήρα μπροστά της...

Αλλά ναι, υποχθόνια δεν θα έκανα κάτι τέτοιο, να πάρω τηλέφωνο και να το παίζω κινέζος.... θα του έλεγα ή εφαρμόζεις τον νόμο ή καλώ την αστυνομία, και αν δεν, θα την έπερνα τηλέφωνο μπροστά του....

Και γενικότερα αν διαβάζεις μπλόγκς, δεν σου φαίνεται κάπως, να βγαίνει ο κάθε τυχάρπαστος, και να λέει "αίσχος, πήγα στο τάδε μαγαζί και δεν μου δώσανε απόδειξη..." , αυτά τα θεωρώ καραγκιοζηλίκια, αν δεν σου δίνει απόδειξη, τηλέφωνο στο ΣΔΟΕ επιτόπου και μπροστά του. Το να το γράψω στο μπλογκ, ούτε θα με δικαιώσει ηθικά ούτε θα με κάνει μάγκα...

Δημοσ.
Δηλαδή αν πάρω τηλέφωνο την αστυνομία να τους ενημερώσω ότι γίνεται ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τράπεζας είμαι ρουφιάνος;

Όχι βέβαια, αρκεί μετά να μπεις μέσα και να πεις ότι το έκανες εσύ! :P

Δημοσ.
Όχι δεν πήρα για κάπνισμα, για την μαλάκω που έσφαξε το στοπ πήρα. Και ναι το κατάλαβε οτι ήμουν εγώ γιατί πήρα μπροστά της...

Όταν το κανεις τότε ξαναπες μου να σου απαντήσω.

Δημοσ.

Όχι, αλλά το τσιγάρο ακούγεται στα αυτιά μου το ίδιο με το "κάποιος μου έκλεψε το παγωτό στο πάρκο".

Δημοσ.
Όχι, αλλά το τσιγάρο ακούγεται στα αυτιά μου το ίδιο με το "κάποιος μου έκλεψε το παγωτό στο πάρκο".

Και τα δύο παραβίαση του νόμου είναι.

Τα κριτήρια σου δηλαδή εξαρτώνται απο το αν ο άλλος κρατάει όπλο;

Δημοσ.
Όταν το κανεις τότε ξαναπες μου να σου απαντήσω.

Φίλε μου έχει τύχει στο σεισμανόγλειο να δω νοσοκόμες να καπνίζουν σε δωμάτιο και τους έκανα τρελές καφρίλες, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να μου δώσεις μια απλή απάντηση. Όταν εσύ διεκδικείς το δίκιο σου, γίνεσαι ρουφιάνος? Δεν είναι ερώτηση παγίδα....

Δημοσ.
Ρουφιάνος δηλαδή.

Ναι γιατι οχι? Αν ειναι να προστατευσω την υγεια μου ναι κανενα προβλημα.

Εξαλλου το να εισαι ρουφιανος δεν ειναι παντα κακο.

Πχ σε αυτη την περιπτωση που καποιοι καπνιζουν μεσα σε ενα μαγαζι παρανομως, ειναι καλο να γινει καποιος ρουφιανος για να τηρηθει ο νόμος(εκτος ολων των αλλων).

Δημοσ.
Και τα δύο παραβίαση του νόμου είναι.

Τα κριτήρια σου δηλαδή εξαρτώνται απο το αν ο άλλος κρατάει όπλο;

Εσύ πηγαινε σε παρέα χαρλεάδων που καπνίζουνε και άρχισε το Bashing περι τσιγάρου και ότι θα καλέσεις την αστυνομία . Έτσι δεν θα είσαι ρουφιάνος . Απλά χρειάζεται να τους το πεις και να τους προειδοποιήσεις ότι θα καλέσεις αστυνομία.

Δημοσ.
Εσύ πηγαινε σε παρέα χαρλεάδων που καπνίζουνε και άρχισε το Bashing περι τσιγάρου και ότι θα καλέσεις την αστυνομία . Έτσι δεν θα είσαι ρουφιάνος . Απλά χρειάζεται να τους το πεις και να τους προειδοποιήσεις ότι θα καλέσεις αστυνομία.

Τί προσπαθείς να μου πείς ότι θα με πλακώσουν επειδή τους είπα να σταματήσουν να καπνίζουν; Φοβερή λογική.

Δηλαδή αν μαζί μου έχω μία φίλη έγκυο στον 8ο μήνα τί νομίζεις ότι θα γίνει; Ή εκεί ξαφνικά πρέπει να δείξουν σεβασμό;

Δημοσ.
Φίλε μου έχει τύχει στο σεισμανόγλειο να δω νοσοκόμες να καπνίζουν σε δωμάτιο και τους έκανα τρελές καφρίλες, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να μου δώσεις μια απλή απάντηση. Όταν εσύ διεκδικείς το δίκιο σου, γίνεσαι ρουφιάνος? Δεν είναι ερώτηση παγίδα....

Αν ήμουν έξω απο μια καφετέρια και έβλεπα ότι μεσα κανπίζουν όλοι(το πρώτο παράδειγμα που ανέφερα ) απλά θα φύγω. Γιατι ?

Αφου εκεί μέσα υπαρχουν άνθρωποι που γελάνε και διασκεδάζουν και δεν με βλάπτουν δεν θα πάρω τηλέφωνο. Αν πάρω τηλέφωνο ούτε εγώ θα είμαι χαρούμενος ούτε αυτοί. Θα μαμήσω μια βραδυά διασκέδασης για πάρα πολλά άτομα μαζι και την δικιά μου. Ναι μπορεί να έχουν άδικο. Αλλά προτιμώ να τους αφήσω στην διασκεδαση τους και να προχωρήσω στην δικιά μου έστω και με αλλαγμένα πλάνα.

Δημοσ.

Μετά από τόσες σελίδες νομίζω ότι αυτή η αντιπαράθεση δεν έχει νόημα γιατί πολύ απλά για τον κάθε καπνιστή η απόλαυση του (ή εξάρτηση) είναι σημαντικότερη από τη δυσαρέσκεια που προκαλεί σε μια άλλη ομάδα. Όλοι το κάνουμε αυτό, σε άλλους αρέσει να τρέχουν υπερβολικά, σε άλλους να βάζουν δυνατά μουσική κλπ. Τον νόμο τον βρίσκω σωστό, τουλάχιστον μέχρι τώρα κανένα από τα επιχειρήματα που έχω διαβάσει στις προηγούμενες 279 σελίδες δεν με έβαλε σε σκέψη αμφισβήτησης.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...