Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σας κυριοι,

ειμαι καπνιστης και βαρυς θα ελεγα αφου καπνιζω πανω απο δεκα χρονια πανω απο ενα πακετο καμελ ημερησιως.

Στο ζητημα της γενικης απαγορευσης του καπνισματος στους δημοσιους χωρους ειμαι απολυτα συμφωνος παρ'ολα αυτα για τον απλουστατο λογο οτι ενω το να καπνιζω ειναι επιλογη μου ο παθητικος καπνιστης αποκτα αυτην την ιδιοτητα εξαναγκαστικα και οχι απο επιλογη.

Ειναι αδικο επειδη εγω εχω μια εξαρτηση να αναγκαζω και τον διπλανο μου να συμπασχει.

Επισης θελω να πω οτι για κανα χρονο προλαβα στην Ιταλια την απαγορευση του καπνισματος στους δημοσιους χωρους και ενω και εγω στην αρχη ειχα αντιδρασει θεωρωντας οτι μου στερουν ενα δικαιωμα μου στην πορεια ειδα οτι ειχε βελτιωθει η ποιοτητα της ζωης μου απο αυτον τον περιορισμο.

Πιστευω οτι αν εφαρμοστει στην Ελλαδα αυτο το πραγμα στην αρχη θα ειναι δυσκολα τα πραγματα γιατι κατα καποιον τροπο εχει γινει κουλτουρα το καπνισμα ομως μονο θετικες επιδρασεις πιστευω οτι θα υπαρξουν.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ιδέες προς συζήτηση έθεσα και όχι ιδιαίτερα επεξεργασμένες, καλύτερα πρωτοτυπία παρά ένας απόλυτος νόμος που δεν θα λειτουργήσει. Πολύ απλά θα μπορούσαν να υπάρχουν μαγαζιά καθαρά για καπνιστές, το πρόβλημα που θεώρησα ότι προκύπτει από αυτό είναι ότι θα εκβιάζονται οι υπόλοιποι επιχειρηματίες έτσι, γι'αυτό και οι πιο πολύπλοκες προτάσεις οι οποίες δεν μου φαίνονται παράλογες παρότι πρωτότυπες. Στην καθαρή λύση καταστημάτων μόνο για καπνιστές τι απαντάς δηλαδή ;

Γιατί δε θα λειτουργήσει ο νόμος; Εννοείς επειδή οι καπνιοστές θα τον γράψουν στα @@ τους; Γιατί γενικότερα αυτή την τάση βλέπω.

Παγκοσμίως πάντως τα μέτρα είναι τα ίδια. Στην Ελλάδα γιατί ψάχνουμε την πρωτοτυπία πάλι;

Tώρα εδώ τι να εξηγήσω ; Όταν παρερμηνεύεις με τέτοια διάθεση :rolleyes:. Αναφερόμουν στον μη καπνιστή φίλο στην δικιά μου παρέα όχι σε κάποια άλλη και ακόμη πιο ειδικά σε συγκεκριμένο στυλ μαγαζιού το οποίο δεν νομίζω ότι προσελκύει ιδιαίτερα αντικαπνιστές απ´τον χαρακτήρα του και μόνο και να είσαι σίγουρος ότι δεν περιμένουν από αυτούς να το γεμίσουν σε περίπτωση απαγόρευσης, και όταν λέω φίλο εννοώ φίλο και όχι γνωστό. Αν δεν παρεξήγησες ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το συμπέρασμα σου. Δεν θέτω καμία αρχή εις βάρος σου, ελπίζω και συ να μην είσαι από αυτούς που επιθυμούν απαγόρευση επειδή δεν μπορείς να τα βρεις με τους φίλους σου.

Μπες στο κόπο να διαβάσεις τι λέω στο προηγούμενο και στο επόμενο ποστ αυτού που σχολιάζεις. Κάνεις μια γενίκευση ενώ πουθενά δεν προτείνω να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση. Στην "μηδενική ανοχή" διαφωνώ που είναι και ανεφάρμοστη και άδικη, εκτός αν καταφέρεις να πείσεις όλους τους καπνιστές με την προσέγγιση που κάνεις. Τέτοια μέτρα έπονται δεν προηγούνται. Εγώ θέλω κάτι συγκεκριμένο, κανενός τα δικαιώματα δεν επιθυμώ να καταπατήσω, πες το μικρό μπαρ, κουτούκι, τεκέ, θέλω ένα χώρο να μπορώ να καπνίσω και να πιω με την υπόλοιπη παρέα μου και μαζί με άλλους ανθρώπους που με συμμερίζονται στην σχέση ποτό-τσιγάρο-διασκέδαση δύο φορές την βδομάδα.

Δεν τίθεται θέμα μηδενικής ανοχής. Δε σου απαγορεύει κανένας να καπνίσεις έξω. Κάθησε στον εξωτερικό χώρο της ουζερί και κάπνισε και πούρο.

Το πας αλλού τώρα. Αυτή η στεναχώρια οφείλεται στα λεφτά που έχασαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Όχι στο οτι τους πήραν τον αμίαντο και τώρα δεν έχουν με τί να κοιμηθούν μαζί.

Η στεναχώρια οφείλονταν στον ότι έπρεπε να ρίξουν λεφτά για να φτιάξουν αντίστοιχα φρένα. Και η στεναχώρια των οδηγών στο ότι είχαν χειρότερα φρένα. Και η στεναχώρια των καπνιστών έγκειται στο ότι δε μπορούν να καταπιέζουν τους μη καπνιστές.

Δεν υπάρχει τίποτα το σωστό σε αυτού του είδους ανακύκλωση. Είπα για σωστό εξαερισμό όχι για ανακύκλωση του αέρα. Άσχετο παράδειγμα οι πισίνες και τελείως διαφορετικά τα δεδομένα.

Δηλαδή εξαερισμός πώς ακριβώς θα γίνεται; Θα φέρνει φρέσκο αέρα απ' έξω; Ωραία, σε μια πισίνα με συνεχή ροή φρέσκου νερού, στα δεξιά εμείς κατουράμε, στα αριστερά εσείς όχι. Καλές βουτιές! Μην ξεχάσεις να κλείσεις το στόμα σου!

Δημοσ.
νομιζω οτι το δικο σου παραδειγμα δεν ευσταθει

οι ναρκομανείς κανουν κακο μονο στον εαυτο τους και δεν ενοχλουν κανεναν αλλο

οτι κανουν το κανουν κρυφα

δεν ερχονται να σου μπηξουν τη συρριγγα με το ζορι

Εγώ μιλάω για το θέμα που έθιξες στην προηγούμενη δημοσίευσή σου στην οποία κατέληξες στο συμπέρασμα οτι επειδή δεν μπορεί κάποιος να βγεί να γκαρίζει στις 3 τα ξημερώματα και πρέπει να συμμορφώνεται, κατά αντίστοιχο τρόπο πρέπει να συμμορφώνονται και οι καπνιστές επειδή αυτοί έχουν το πρόβλημα.

Σου απάντησα λοιπόν πως ναι μεν αυτοί έχουν το πρόβλημα αλλά το κράτος οφείλει να βρεί λύσεις για όλους. Αυτό είναι το θέμα στο οποίο απάντησα και όχι το αν έρχονται να σου μπήξουν τη βελόνα οι ναρκωμανείς. Τους ναρκωμανείς τους ανέφερα ακριβώς επειδή και αυτοί έχουν κάποιο δικό τους πρόβλημα αλλά το κράτος δεν τους αφήνει έτσι. Κατά τον ίδιο τρόπο δεν μπορεί να αμελήσει και για τα δικαιώματα των καπνιστών, τα οποία πρέπει να μην υπερβαίνουν το αναφαίρετο δικαίωμα του άκαπνου να μην μολύνεται σε καμία δραστηριότητά του στην κοινωνία.

Δημοσ.

το ιδιο πραγμα λεμε

εγω αυτο που ειπα ηταν απαντηση σε αυτο

Αρχικό μήνυμα απο paredwse viewpost.gif

Όταν το Κράτος απαγορεύει το τσιγάρο σε όλους τους δημόσιους χώρους, αυτός δεν είναι περιορισμός των δικαιωμάτων μιας μερίδας συμπολιτών μας;

το να στερεις απο καποιον τη δυνατοτητα να βλαπτει αλλους πολιτες δεν αποτελει

περιορισμό των δικαιωμάτων του

αλλα υπερασπιση των δικαιωματων των υπολοιπων

Δημοσ.

Και η στεναχώρια των καπνιστών έγκειται στο ότι δε μπορούν να καταπιέζουν τους μη καπνιστές.

Καλό. Να πα να γμθν οι καπνιστές που έχουν αυτή τη στεναχώρια. Δεν ασχολούμαι με αυτούς. Βάλε σοβαρούς ανθρώπους στη συζήτηση και συνεχίζουμε.

Δηλαδή εξαερισμός πώς ακριβώς θα γίνεται; Θα φέρνει φρέσκο αέρα απ' έξω;

Θα βγάζει τον καπνό απο μέσα.

Ωραία, σε μια πισίνα με συνεχή ροή φρέσκου νερού, στα δεξιά εμείς κατουράμε, στα αριστερά εσείς όχι. Καλές βουτιές! Μην ξεχάσεις να κλείσεις το στόμα σου!

Οι πισίνες όπως λειτουργούν σήμερα, ανακυκλώνουν το νερό το οποίο φιλτράρεται και καθαρίζει. Επίσης, όποιος κατουράει σε πισίνες είναι κάφρος. Βρες άλλο παράδειγμα αν θέλεις. Οι πισίνες είναι εκτός κουβέντας απο τη μεριά μου.

Δημοσ.
Γιατί δε θα λειτουργήσει ο νόμος; Εννοείς επειδή οι καπνιοστές θα τον γράψουν στα @@ τους; Γιατί γενικότερα αυτή την τάση βλέπω.

Παγκοσμίως πάντως τα μέτρα είναι τα ίδια. Στην Ελλάδα γιατί ψάχνουμε την πρωτοτυπία πάλι;

Δεν θα λειτουργήσει γιατί θα προκαλέσει σύγκρουση, και το κράτος προτιμάει να έχει ένα νόμο βιτρίνα παρά να συγκρουστεί, μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε η εφαρμογή του δεν παύει να έχει πολιτικά και οικονομικά κριτήρια όμως, από τον αναίσθητο καπνιστή ελάχιστα πιστεύω θα προστατευτείτε. Και η αδικία ποια είναι : ένα μεγάλο κλαμπ ή ένας μεγάλος χώρος εστίασης τέλος πάντων είτε είναι σκυλάδικο, καμιά μεγάλη "ταβέρνα" κτλ μπορεί να ζυγίσει το θέμα και να ρισκάρει ακόμη και αν υπάρχουν έλεγχοι, τα μικρά μαγαζιά που είναι και ποιο λογικό να αποφασίζουν μόνα τους τι χαρακτήρα θα έχουν θα πιέζονται περισσότερο. Παγκοσμίως αν εξαιρέσεις Ευρώπη και Β.Αμερική όπου υπάρχει και μια τάση από την μεριά των πολιτών άλλες χώρες που να διακρίνονται για την δημοκρατία τους δεν ξέρω να εφαρμόζεται κάτι τέτοιο, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα, μην μου πεις την Σιγκαπούρη μόνο. Εγώ κάνω μια εκτίμηση για την Ελλάδα, αν βγω τόσο έξω και ο Έλληνας τελικά το δεχτεί χωρίς πολλά πολλά θα το διαπιστώσουμε σύντομα.

Δεν τίθεται θέμα μηδενικής ανοχής. Δε σου απαγορεύει κανένας να καπνίσεις έξω. Κάθησε στον εξωτερικό χώρο της ουζερί και κάπνισε και πούρο.

Ξαναείπα ότι δεν έχει νόημα να το κάνω έτσι, δεν θα το κάνω καθόλου. Αλλά και στην περίπτωση που το κάνω θα υπάρχει θέμα ηχορύπανσης γιατί δεν θα είμαι μόνος, θα είναι και το μισό μαγαζί μαζί μου, το σκέφτομαι πραγματικά σε δύο μαγαζιά που είναι σε κατοικημένες περιοχές και γελάω, θα μας βρέχουν απ'τα μπαλκόνια.

Δημοσ.

Εν (συνολικό) κατακλείδει...από τη στιγμή που ο Έλληνας δεν είναι επαναστάτης αλλά είναι βολεψάκιας για ποιό λόγο κάποιοι ψάχνονται να βρούνε και άλλους για να μην νοιώθουν μόνοι...να νοιώθουν ενταγμένοι σε κάποια τάχα ομάδα και μιλούν περί "είμαστε τόσοι" ή "δεν είμαι ο μόνος". Επαναστάτες είναι μόνο οι Γάλλοι. Για ψύλλου πήδημα θα κατεβούν σε διαδήλωση αλλά θα επιμένουν σε αυτά που διεκδικούν αμετακίνητοι.

Οι Έλληνες από τη στιγμή που φοβούνται να μένουν εκτός κοπαδιού είναι "καλά παιδιά", έτσι τους ανέθρεψαν οι μανάδες τους (μας) άλλωστε. Είμαστε τα καλά παιδιά και μόνο σε καφρο-καταστάσεις (ποδόσφαιρο/ψευτοπολιτικά κ.λ.π.) θα υψώσουμε ένα ανάστημα έτσι του χαβαλέ σαν δείγμα αντριλικίου...

Απόδειξη της μαλθακότητας και απραξίας των Ελλήνων είναι οτι η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο αλλά ο Έλληνας είναι χαρούμενος μόνο όταν γκρινιάζει-δεν δρά (αντιδρά), δεν ξέρει τι σημαίνει, 400 χρόνια είχε τον ζυγό-συνήθησε. Μην του πεις για επαναστάσεις και λοιπές "μαλακίες" που να μπλέκει τώρα!!!!έχει καταφέρει με κόπο να τα έχει όλα από δύο σε αυτή τη δύσκολη ζωή (κινητά, αυτοκίνητα, σπίτια, γυναίκες κ.λ.π.) και έχει πολύ περισσότερο ανάγκη να τα επιδεικνύει από το να κοπιάσει ώστε να προσπαθήσει να αλλάξει η εργασιακή/κοινωνική καθημερινότητά του.

Έτσι λοιπόν και 200 σελίδες να πάει αυτό το θέμα θα φωνάξει η κυβέρνηση, θα καταλαγιάσουν τα πράϊτα.

;)

Δημοσ.

Μετά από τόση ανάγνωση,τόσες απόψεις,τόσα επιχειρήματα τι προέκυψε ;

Έχω την εντύπωση τίποτα ουσιαστικό, και εννοώ ότι σίγουρα κανείς αντικαπνιστής δεν έγινε φιλοκαπνιστής (ή ενάντιος των νέων μέτρων) , ούτε και κάποιος καπνιστής το αντίθετο..

Εγώ κλείνοντας την ασχόληση μου με το θέμα αυτό θα πω τα εξής :

1) Ας εφαρμόσουμε μια φορά στην Ελλάδα τα μέτρα που εφαρμόζονται και στον υπόλοιπο κόσμο (και που τελικά καλό κάνουν και στην υγεία των θεριακλήδων -μείωση καπνίσματος εννοώ) χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες και φωνές.

2) Ας σταματήσουμε να αυτοαποκαλούμαστε λαός με "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά" , γιατί και η καρδιά,και το συκώτι και οι πνεύμονες οι δικοί μας δεν έχουν "ιδιαίτερα χαρακτηριστικά" σε σχέση με των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

ΥΓ : Εύχομαι να καταφέρουν όλοι οι insomniac καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα πριν εφαρμοστούν τα μέτρα και έτσι να μη νιώσουν την καταπίεση αυτών.

Δημοσ.

εγω λεω καλυτερα να το αποδεχθουν οι καπνιζοντες γιατι δε προκειται να αλλαξει. μιλατε μιλατε και? τι εγινε? αλλαξε κατι? οπως λεει και ο κανακης :P

Δημοσ.

Τρεις χιλιάδες τσιγάρα ετησίως αντιστοιχούν σε κάθε Έλληνα

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα στη λίστα του «Εconοmist» για τη διάδοση του καπνίσματος, με την αναλογία των 3.000 τσιγάρων ανά Έλληνα, ανεξάρτητα αν είναι καπνιστές ή όχι. Όσο για το προφίλ του καπνιστή, δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών...

Στις 20 πρώτες χώρες οι 18 είναι ευρωπαϊκές, με την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αγγλία να βρίσκονται χαμηλά στον κατάλογο, λόγω και των πρόσφατων μέτρων απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Στην Ελλάδα μάλιστα το προφίλ του καπνιστή με τουλάχιστον δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών και με παράλληλη πλήρη αποχή από τους κανόνες της υγιεινής ζωής, με άξονες την ισορροπημένη διατροφή και τη συστηματική άσκηση, αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες ενός μοιραίου εμφράγματος στις ηλικίες κάτω των 35 ετών. Εννέα στους δέκα καπνιστές που έχουν υποστεί έμφραγμα μέχρι αυτή την ηλικία έκαναν αυτού του τύπου τη ζωή.

Τα δεδομένα παρουσιάστηκαν κατά τη συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, στις 31 Μαΐου.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=904830&lngDtrID=252

Δημοσ.
Μιλάω για τεράστια κέρδη απο το κράτος απο τις καπνοβιομηχανίες , καμία συνωμοσία τα πράγματα ειναι πολύ απλά , ενδιαφέρεται η πολιτεία για την υγεία σου ; είναι ή δεν είναι αποδεδειγμένο οτι ΚΑΙ το παθητικό κάπνισμα είναι άκρως ανθυγιεινό ; Ε , ρε πουστη μου ΚΛΕΙΣΕ τις καπνοβιομηχανίες , τι μαλακίες ειναι αυτες με το χώρο καπνίσματος , με τον χώρο μη -καπνίσματος, με τους δημοσίους χώρους και βύρα και δώστου !Δεν μπορώ να το καταλάβω !!!! Αυτή ειναι η υποκρισία , προκειται για lobby και για τεράστια κέρδη απο τα τσιγάρα , τι νόμιζεις οτι επειδη υπάρχει μια καμπάνια και μια ενημέρωση οτι θα σταματήσει ο κόσμος ως δια μαγείας ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΠΝΟ ? Ακόμα και σε ιδανικές συνθήκες με συνειδητοποιημένους πολίτες , τα λεφτά θα είναι πολλά ΑΡΗ ! So ,σου έρχεται να πεις ..."χέστε μας με την νομοθεσία σας και την υποκρισία σας για άλλον ένα βλακώδη περιορισμό, ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΒΛΑΚΩΔΗ, νοιαστηκαν αυτοι για την υγεία μου ;εντάξει , φάε κόσμε ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ! "

μα και να γινόταν αυτό (να κλείσουν οι καπνοβιομηχανίες) , που δε νομίζω, -στη σφαίρα της φαντασίας λοιπόν-, θα επακολουθούσαν χειρότερα ντράβαλα με μαύρες αγορές κτλ. ο Ελληνάρας καπνιστής (και δεν το λέω ειρωνικά, μιας και απαντάω με ένα στριφτό στο στόμα αυτή τη στιγμή) όλο και κάποιο τρόπο θα βρει να καπνίσει ξανά. Σούμα : δεν συμφέρει οικονομικά την εκάστοτε κυβέρνηση (η λέξη οικονομικά να τονιστεί παρακαλώ) και εφόσον δεν γίνεται με ένα μαγικό ραβδί να εξαφανιστούν οι φυτείες καπνού έχουμε ως επόμενο να μην προστατεύεται και η υγεία αυτών που θα θέλουν να καπνίσουν. Γιατί εδώ βρίσκεις εύκολα άλλα και άλλα (πρέζα, "κανταϊφια" κτλ), καπνό δεν θα έβρισκες;

Δημοσ.

Παιδια πολυ απλα δεν υπαρχει περιπτωση να εφαρμοστει ποτε! Δεν θα καπνιζουμε στα καφε, στα εστιατορια, στις ταβερνες, στα κλαμπ.... Τι λεμε τωρα ας ειμαστε ρεαλιστες! Αν γινει αυτο...θα πρεπει να κλεισουν τα μισα! Να χασουν λεφτα οι μαγαζατορες δεν υπαρχει περιπτωση, οποτε καποια πατεντα θα επινοησουν! Το ολο σκηνικο μου θυμιζει νομο Παπαθεμελη, φουσκωσε για ενα διαστημα και ξεφουσκωσε!

Στην Αγγλια ναι το τηρουν, αλλα στην Αγγλια απο το '93 υπηρχαν smoking και non-smoking, οποτε ειναι τελειως διαφορετικο, και ε μπας η περιπτωση ο Ελληνας δεν ειναι Αγγλος και δυσκολα θα γινει.

Στην Ιταλια παλι που προσφατα (2 χρονια) αρχισε να εφαρμοζεται...ισχυει μεν αλλα! Τυπικα ισχυει...αλλα στα περισσοτερα μαγαζια καπνιζει και ο μαγαζατορας! Ειδικα αν μιλαμε για Σικελια μερια!

Φανταστειτε λοιπον στην Ελλαδιτσα τι εχει να γινει!

Οποτε αγαπητοι καπνιστες μην αγχωνεστε! Τιποτα δεν θα γινει και ολοι μαζι μπορουμε να πεθανουμε απο καρκινο ή εμφραγμα χαρουμενοι!

:-D

Δημοσ.

Στην Αγγλια ναι το τηρουν, αλλα στην Αγγλια απο το '93 υπηρχαν smoking και non-smoking, οποτε ειναι τελειως διαφορετικο, και ε μπας η περιπτωση ο Ελληνας δεν ειναι Αγγλος και δυσκολα θα γινει.

Στην Ιταλια παλι που προσφατα (2 χρονια) αρχισε να εφαρμοζεται...ισχυει μεν αλλα! Τυπικα ισχυει...αλλα στα περισσοτερα μαγαζια καπνιζει και ο μαγαζατορας!

επειδη ημουν στην αγγλια οταν εφαρμοστηκε το smoking ban μπορω να σου πω οτι για παραδειγμα σε μια pub που κλεινει 2 το πρωι τα μισα ατομα που καπνιζαν ειχαν κλεισει το μισο δρομο απεξω. αυτο θα γινει και σε εμας.

στην ιταλια που λες οτι δεν εφαρμοζεται φανταζομαι οτι το κρατος θα εχει πλουτισει απο τα προστιμα ε?

Δημοσ.

http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Nigeria/200734.html

Τσιγάρο και σύλληψη στη Νιγηρία

01 - 06 - 2008 22:09

Δρακόντεια μέτρα κατά του καπνίσματος έλαβε η Νιγηρία καθώς οι καπνιστές που θα ανάβουν τσιγάρο σε δημόσιους χώρους θα συλλαμβάνονται αμέσως και θα προσάγονται σε δίκη.

Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι «θα εφαρμόσουμε το νόμο κατά του καπνίσματος που είχε κυρωθεί το 1994. Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν ειδοποιηθεί».

Η κυβέρνηση της Νιγηρίας έχει εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης κατά του καπνίσματος σε εθνικό επίπεδο, εδώ και πολλά χρόνια.

Το κεντρικό σύνθημα της διαφημιστικής καμπάνιας είναι ότι «οι καπνιστές πεθαίνουν νέοι», ενώ η διαφήμιση προϊόντων καπνού έχει ήδη απαγορευτεί στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και σε αφίσες.

Μέχρι και οι τριτοκοσμικές χώρες μας ξεπέρασαν :mrgreen:

Δημοσ.

Έχοντας ζήσει τον νόμο στην Αγγλία , και εφόσων εγώ ήμουνα αυτόςπου άρχισε το παλιό θρεντ , σας το λέω μάγκες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί στην Ελλάδα...ειλικρινά.

Στο πανεπιστήμιο όλοι οι Έλληνες καθόμασταν έξω με -3 βαθμους με καφέ και τσιγάρο. Χαρακτηριστική η φωτό που έχω βγάλει και ειμαι παγωμένος, και οι Έλληνες χλευάζανε τον νόμο , και ΠΟΥ , στην Αγγλία , που μας βάζανε άγριο χέρι , και έχω ένα ολόκληρο άλμπουμ με Έλληνες που κάνουνε κωλόχερα σε πινακίδες και καπνίζουνε σε χώρους που δεν επιτρέπεται.

827zb90mqyxi5wauybw3.jpg

Και να σας πώ γιατί υπήρξε αυτή η (ίσως λίγο ανώριμη)αντίδραση ? Γιατί οι μλκς οι Άγγλοι μας είχανε σαν άτομα ενός κατώτερου Θεού , και ακόμα και αν κάπνιζες σε ένα υπόστεγο , σου την λέγανε και μάλιστα άσχημα ( Αυτό για κάποιους που είπανε ότι θα ρουφιανεύουνε).

Ως καπνιστής στα μπαράκια την πάλευα σχετικά ,αν και το μισό μπαρ έξω ήτανε και κάπνιζε , και επιμένω ότι δεν έγιναν πιο "υγιεινά " . Αλλά αυτός ο ρατσισμός με πείραξε και μάλιστα πολύ.

Οπότε φανταστείτε τον παραδοσιακό Ελληνάρα θεριακλή και φανταστείτε τί έχει να γίνει .... πραγματικά , ως ανώριμος λαός , θα χλευάζουμε τον νόμο , και κατα την γνώμη μου θα έχει και μια βάση , διότι τον θεωρώ υπερβολικό.

Πιστεύω ότι θα εφαρμοστεί έτσι τους πρώτους μήνες , για τα μάτια της ΕΕ , και μετά σιγά σιγά θα γυρίσουμε στα παλιά....

Είδωμεν....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...