Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν ποινικοποιούν τη χρήση του σε δημόσιους χώρους, ποινικοποιούν τη χρήση του σε δημόσιους κλειστούς χώρους.
παράβλεψή μου που το παρέλειψα ...αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα την άποψή μου...

Αν χρησιμοποιήσεις το αμάξι σου σε ανοικτό χώρο είσαι νόμιμη. Αν βάλεις το αμάξι σου σε ένα κλειστό χώρο χωρίς αερισμό και το βάλεις σε συνεχή λειτουργία το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι θα πεθάνουν. Το γεγονός ότι αυτό είναι παράνομο δε συνεπάγεται ότι ποινικοποιείται η χρήση του Ι.Χ. Κάνεις λογικά άλματα.

και άλλα τόσα παραδείγματα μπορώ να σου φέρω σαν και αυτό που αναφέρεις αλλα εξήγησέ μου πρόκειται περί συνήθειας αυτό ή απλά το αναφέρεις σαν εγκληματική ενέργεια;
  • Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

sos, ήρθες να αντισταθμίσεις τα επιχειρήματα του κροκόδειλου για μόλυνση του περιβάλλοντος;

Για να καταλάβω δηλαδή, είσαι υπέρ του καπνίσματος σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους; Μιλάμε γι' αυτό το άκρο;

Δημοσ.
παράβλεψή μου που το παρέλειψα ...αλλά δεν αλλάζει σε τίποτα την άποψή μου...

και άλλα τόσα παραδείγματα μπορώ να σου φέρω σαν και αυτό που αναφέρεις αλλα εξήγησέ μου πρόκειται περί συνήθειας αυτό ή απλά το αναφέρεις σαν εγκληματική ενέργεια;

Tί σχέση αν είναι σύνηθες ή ... ασύνηθες; Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει για τη δημόσια υγεία!

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι εγώ είμαι παντελώς περίεργος και το έχω συνήθεια να συνδέω την εξάτμιση του ΙΧ μου με τον χώρο της καφετέριας. Έχει καλό εξαερισμό η καφετέρια και δε θα πεθάνεις απλά θα έχει μία περίεργη μυρωδιά. Θές να μου πείς ότι δε θα μου φέρεις αστυνομία να με μαζέψει;!

Δημοσ.
Tί σχέση αν είναι σύνηθες ή ... ασύνηθες; Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα έχει για τη δημόσια υγεία!

Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι εγώ είμαι παντελώς περίεργος και το έχω συνήθεια να συνδέω την εξάτμιση του ΙΧ μου με τον χώρο της καφετέριας. Έχει καλό εξαερισμό η καφετέρια και δε θα πεθάνεις απλά θα έχει μία περίεργη μυρωδιά. Θές να μου πείς ότι δε θα μου φέρεις αστυνομία να με μαζέψει;!

Καταλαβαίνεις τώρα ότι με τέτοια παραδείγματα στέλνεις τη συζήτηση στο μικρό σπίτι στο λιβάδι να μαζέψει παπαρούνες, έτσι;

Δημοσ.
sos, ήρθες να αντισταθμίσεις τα επιχειρήματα του κροκόδειλου για μόλυνση του περιβάλλοντος;

Για να καταλάβω δηλαδή, είσαι υπέρ του καπνίσματος σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους χώρους; Μιλάμε γι' αυτό το άκρο;

μιλάω για αυτορύθμιση σε καθεστώς δικαιοσύνης και ισότητας... ας δείξει η κοινωνία το πρόσωπό της,αν το κεφάλι της πονέσει δεν πρέπει αναγκαστικά και να της το κόψουμε...

το ότι δεν μπορέσαμε ακόμη να τον κατεβάσουμε δεν σημαίνει πως θα πάμε με τα νερά του επειδή θέλει ντε και καλά να αλλάξει πρόσωπο μόνος του...

οπότε μιλάω για δυνατότητα επιλογής στον καθένα/καθεμιά...

---------- Προσθήκη στις 16:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:18 ----------

εγώ όχι...
Δημοσ.
Καταλαβαίνεις τώρα ότι με τέτοια παραδείγματα στέλνεις τη συζήτηση στο μικρό σπίτι στο λιβάδι να μαζέψει παπαρούνες, έτσι;

Μα γιατί; Τα επιχειρήματα είναι βασικά ότι πρόκειται για μία νόμιμη συνήθεια που θα έπρεπε να επιτρέπεται.

Λέω λοιπόν:

Εμένα η συνήθεια μου είναι να αναπνέω τα καυσαέρια του Ι.Χ. μου. Περίεργη μέν συνήθεια δε. Θέλω όταν πάω στην καφετέρια να τραβάω ένα σωλήνα και να φέρνω τα καυσαέρια μέσα. Μπορώ να σου αποδείξω ότι τα καυσαέρια λόγω καταλύτη έχουν λιγότερους ρύπους απο ότι τα τσιγάρα, απλά πιο έντονη οσμή.

Όποιος μου πάει κόντρα θα φάει μύνηση για παραβίαση του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μου. Συνήθεια μου είναι και δε θέλω να μου την κόψετε, στην τελική έχει καλό εξαερισμό και δεν ενοχλεί κανένα.

Είμαι υπο διωγμό, καταναγκασμό και μου δημιουργείτε ψυχολογικά προβλήματα :P

Κάπως έτσι δεν πάει;

• Moderators
Δημοσ.
Η συνηθεια του να καπνιζεις σε κλειστους δημοσιους χωρους?

Προφανως δεν ξερεις να διαβαζεις και ετσι δεν ξερεις για τον νεο νόμο.

Παμε λοιπον μια βοηθεια αρχιζοντας απο τα βασικα: HEEEEEELP....

Δεν ξερω αν το καταλαβες, αλλα σου απαντησα με τον τροπο που απαντησες εσυ στον elven. Λεει: "η συνηθεια δεν απαγορευεται". (σωστοτατο)

Απαντας: "fail, η συνηθεια απαγορευται σε κλειστους χωρους" (σωστο, αλλα δεν αναιρει το παραπανω)

Και λεω εγω: "fail, η συνηθεια per se δεν απαγορευεται" (επισης σωστο, επισης δεν αναιρει αυτο που ειπες)

Βεβαια μπορει να μην ξερω οντως να διαβαζω και να εννοουσες κατι αλλο.

Δημοσ.

Μα γιατί; Τα επιχειρήματα είναι βασικά ότι πρόκειται για μία νόμιμη συνήθεια που θα έπρεπε να επιτρέπεται.

Λές λοιπόν:

Εμένα η συνήθεια μου είναι να αναπνέω τα καυσαέρια του Ι.Χ. μου. Περίεργη μέν συνήθεια δε. Θέλω όταν πάω στην καφετέρια να τραβάω ένα σωλήνα και να φέρνω τα καυσαέρια μέσα. Μπορώ να σου αποδείξω ότι τα καυσαέρια λόγω καταλύτη έχουν λιγότερους ρύπους απο ότι τα τσιγάρα, απλά πιο έντονη οσμή.

Όποιος μου πάει κόντρα θα φάει μύνηση για παραβίαση του συνταγματικά προστατευόμενου δικαιώματος στην ανάπτυξη της προσωπικότητας μου. Συνήθεια μου είναι και δε θέλω να μου την κόψετε, στην τελική έχει καλό εξαερισμό και δεν ενοχλεί κανένα.

Κάπως έτσι δεν πάει;

double-facepalm.jpg

Σοβαρά, θεωρώ πως έχουν αρχίσει και βγαίνουν επικίνδυνα συμπεράσματα δω μέσα.

Σε φάση έχω αρχίσει και φοβάμαι.

Θα βρεθώ καμιά ώρα στην πυρά (με τις ξενέρωτες) γιατί καπνίζω.

Δημοσ.

Λέω λοιπόν:

Κάπως έτσι δεν πάει;

κάντο τι να σου πω δικό σου θέμα είναι... τι με νοιάζει εμένα ... δεν μου πέφτει λόγος... αν συμφωνούν και οι άλλοι μπορείτε να το μοιραστείτε το καυσαέριο και να περάσετε χάρμα...
Δημοσ.
μιλάω για αυτορύθμιση σε καθεστώς δικαιοσύνης και ισότητας... ας δείξει η κοινωνία το πρόσωπό της,αν το κεφάλι της πονέσει δεν πρέπει αναγκαστικά και να της το κόψουμε...

Ναι, κι αν η κοινωνία (υποθετικά τώρα) δε δίνει μία, τι παίζει εκεί; Σπάω κεφάλια ως γρανάζι της γενικότερης αυτορύθμισης; Αν εσύ μου γουστάρεις αλλά δε γουστάρω και πολύ μπλαμπλα, σε ρίχνω στους θάμνους και σε αυτορυθμίζω; Ή αν εγώ και άλλοι 10 εκατομμύρια θέλουμε ΜΠΑΤΣΟΥΣ και ΝΟΜΟΥΣ (τους πρώτους ίσους απέναντι στους δεύτερους) ως κομμάτι αυτορύθμισης, τι παίζει εκεί;

Γενικά, κάντο λίγο λιανά γιατί νομίζω ότι το θέμα_κάπνισμα ως απλό σύμβολο μιας ασαφούς ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ δε βγάζει ζουμί.

Δημοσ.
Σοβαρά τώρα.

Από τότε που απαγορεύτηκε το κάπνισμα εντός των εσωτερικών χώρων του πλοίου, εντελώς όμως, κι όχι από αριστερά καπνιστές, από δεξιά μη καπνιστές, δεν έχω δει άνθρωπο που να μην σεβόταν το γεγονός ότι αυτό το πράγμα απαγορεύεται εδώ μέσα.

Όλοι έξω. Όλοι τον σέβονται. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς; Φυσικά και μπορούν. Αντίδραση, τσιγάρο όλοι μέσα. Γιατί να το κάνουν, για να χαλάσουν τη διάθεση των εαυτών τους και των υπολοίπων;

Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι έχει να κάνει α) με γαϊδούρια, β) με απουσία συνετισμού από το πλήρωμα που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή βάρδια στο σαλόνι του πλοίου, γ) αδιαφορία - ωχαδερφισμό από τους ίδιους τους μη καπνίζοντες.

Δηλαδή κάτσε, μια φορά εγώ έκανα το λάθος κι έκατσα κι ασυναίσθητα άναψα τσιγάρο.

Μου την είπαν, το έσβησα. Δεν άλλαξα θέση. Απλά δεν κάπνισα για μισή ώρα.

Πόσο δύσκολο είναι ρε μπούστη μου να μιλήσεις;

Δε θες να χαλάσεις τη διάθεση σου;

Μα γιατί να τη χαλάσεις; Εσύ κάνεις το σωστό ρε ζωάδι όταν τη λες στον άλλο που δε σέβεται κάτι. Να νιώθεις υπερήφανος που είχες το σθένος και πριν τον καινούριο νόμο να την πεις σε κάποιον που δε σεβόταν τους γύρω του.

Και τώρα μου έρχεσαι ως άλλος "καταδότης" (πόσο υποτιμάτε τους εαυτούς σας, το ξαναλέω) να κάνεις το σωστό, επειδή νομίζεις ότι ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας θα φοβηθεί ένα νόμο.

Έλεος, πραγματικά έλεος.

μιλαω για πριν εφαρμοστει ο νομος

τα καραβια ηταν χωρισμενα στη μεση

απο τη μια καπνιστες απο την αλλη μη καπνιστες

οι καπνιστες καπνιζαν παντου.

το πληρωμα δεν γινεται να ειναι παντου να τους κηνυγαει,και ουτε εχει ορεξη να τσακωνεται

αρχισαμε παλι με τους καταδοτες και τους ρουφιανους

διαβασε ιστορια και δες ποιοι ηταν οι καταδοτες και ρουφιανοι,επι κατοχης κτλ,και ασε τις παπαντζες για το τσιγαρο

Δημοσ.

Αυτός ο αλληλοσεβασμός των απόψεων και από της δύο μεριές ειλικρινά με εξιτάρει.

Δεν θα βάλω νόβα ρε, national geographic έχει εδώ.

Δημοσ.
Ναι, κι αν η κοινωνία (υποθετικά τώρα) δε δίνει μία, τι παίζει εκεί; Σπάω κεφάλια ως γρανάζι της γενικότερης αυτορύθμισης; Αν εσύ μου γουστάρεις αλλά δε γουστάρω και πολύ μπλαμπλα, σε ρίχνω στους θάμνους και σε αυτορυθμίζω; Ή αν εγώ και άλλοι 10 εκατομμύρια θέλουμε ΜΠΑΤΣΟΥΣ και ΝΟΜΟΥΣ (τους πρώτους ίσους απέναντι στους δεύτερους) ως κομμάτι αυτορύθμισης, τι παίζει εκεί;

Γενικά, κάντο λίγο λιανά γιατί νομίζω ότι το θέμα_κάπνισμα ως απλό σύμβολο μιας ασαφούς ΑΥΤΟΡΥΘΜΙΣΗΣ δε βγάζει ζουμί.

εγώ που δεν καπνίζω,δεν θα πάω αναγκαστικά σε χώρο που καπνίζουν... μπορώ κάλλιστα να βρώ τον κατάλληλο προς εμένα κλειστό δημόσιο χώρο,δεν θα χαλαστώ και δεν θα την χαλάσω...το ίδιο και με τον άλλον που καπνίζει και θέλει να είναι μαζί μου ή θα σεβαστεί την δική μου θέληση,αν την εκδηλώσω,να μην καπνίζει σε αυτόν τον χώρο ή δεν θα βρίσκεται μαζί μου ...τόσο απλά ...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...