Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καμιά σχέση με σταρχιδιστές καπνιστές,ο νέος νόμος απαιτεί λιγότερο έλεγχο

άλλο να ελέγχεις μαγαζί αν τηρεί προδιαγραφές μπλα μπλα μπλα και άλλο να χρειάζεται μόνο να δεις αν καπνίζουν μέσα,άλλο βλέπω άλλο ελέγχω

Οι οποίοι έλεγχοι αναφέρονται στη λειτουργία μηχανισμών και όχι σε προδιαγραφές τις οποίες μπορεί να επικυρώσει μία υπηρεσία όπως η πολεοδομία. Ουσιαστικά ο έλεγχος πρέπει να περιλαμβάνει πράγματα όπως το βαθμό στεγανότητας και απομόνωσης τυχόν χωρισμάτων, τη σωστή και πλήρη λειτουργία συστήματος εξαερισμού κτλ.

Σε επίπεδο αρχικής αδείας τα παραπάνω μπορούν να ελεγχτούν (τουλάχιστον ώς προδιαγραφές και σχετικές μετρήσεις). Σε επίπεδο λειτουργίας ο έλεγχος τους είναι σχεδόν αδύνατος. Εκτός και αν θεωρούμε ότι οι ελεγχτές υγείας θα έχουν μαζί τους ένα κινητό 'Χημείο του Κράτους' για να εκτελούν ελέγχους.

Όπως καταλαβαίνεις σε ελεγκτικό επίπεδο υπάρχει σοβαρό θέμα. Για αυτό το λόγο μερικές φορές ο νόμος επιβάλει μεγαλύτερους περιορισμούς απο το εύλογο προκειμένου να υπάρχει και δυνατότητα εφαρμογής τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τόσες σελίδες προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Ο νόμος μας δίνει όσο χώρο θέλουμε για να καπνίσουμε. Αρκεί να μην είναι κλειστός και δημόσιος. Το να το θεωρεί κάποιος άδικο αυτό είναι τουλάχιστον παράλογο.

Είναι τόσο απλό. Ο καπνός βρωμάει και είναι βλαβερός για την υγεία. Αν θέλεις να καπνίσεις, βγες έξω. Δεν σου φταίνε οι άλλοι σε τίποτα. Και τίποτα άλλο δεν είναι πιο ηθικό, σημαντικό και δημοκρατικό από αυτό.

Δεν θα πάθουμε τίποτα αν καπνίζουμε λιγότερο.

Μου φαίνεται θα γίνω καταδότρια.

• Moderators
Ναι, κι αμα υπωχρεωσουν ολους οσους καπνιζουν να μαζευονται σε ενα συγκεκριμενο χωρο (εξωτερικο παντα) μεσα στην πολη, τοτε να δεις τι γνωριμιες εχεις να κανεις :-)

Αφου βλεπεις πως προσπαθω να χρυσωσω το χαπι, γιατι μου το χαλας? :lol:

Ο καπνός βρωμάει και είναι βλαβερός για την υγεία. Αν θέλεις να καπνίσεις, βγες έξω. Δεν σου φταίνε οι άλλοι σε τίποτα. Και τίποτα άλλο δεν είναι πιο ηθικό, σημαντικό και δημοκρατικό από αυτό.

Μου φαίνεται θα γίνω καταδότρια.

ποιοι άλλοι;

Μιλάμε για χώρο καπνιστών,οι άλλοι είναι οι καπνιστές που απο επιλογή θα πάνε εκεί.

Φαντάσου να σου λεγε επιτρέπεται μόνο υποβρυχίως ε,εκεί να δεις χώρος,ο πλανήτης γεμάτος νερό είναι,θα ναι λίγο άδικο βέβαια,θα υπάρχει περισσότερος χώρος για καπνιστές απ οτι για μη

Τους καπνιστες τωρα σας επιασε ο καημος για τα δικαιωματα σας, τοσα χρονια ομως στα αχαμνα σας τα δικα μας.
Αυτό ακριβώς

Αυτό ακριβώς τι;

Εκδίκηση κι έτσι;

Ναι, γιατι οχι?

Μας γραφατε τοσα χρονια και δεν σας ενοιαζαν τα δικαιωματα μας?

Ε σας γραφουμε και εμεις τωρα και δεν μας νοιαζουν τα δικα σας(το σουπερ "δικαιωμα" τελοσπαντων του να καπνιζετε)!

Οχι! Δεν ειμαστε υπερ των χωρων καπνιζοντων και μη καπνιζοντων.

Ολα για μη καπνιζοντες θα γινουν!

Οπως τοσα χρoνια ηταν για καπνιζοντες τα παντα.

Καλως?

Καλως-ξεκαλως ετσι θα γινει γιατι με ενα τηλεφωνακι σου τη σπαω αμα θελω γιατι εχω τον νόμο υπερ μου. Χαχαχαχαχααααααααααααα:-)

Μια ερωτηση χωρις ιχνος ειρωνειας ή δηκτικοτητας.

Οι μη καπνιστες που αναφερουν ως επιχειρημα το οτι μεχρι πριν καποια χρονια οι καπνιστες δεν μαχονταν για τα δικαιωματα των πρωτων, μπορουν να πουν για ποιον λογο δεν το επρατταν οι ιδιοι για τους εαυτους τους?

Αν και δεν μου αρεσει να επικαλουμαι προσωπικες εμπειριες ως επιχειρηματα, να πω πως ποτε κανεις απο τον κυκλο μου δεν μου ζητησε να παμε σε ενα καταστημα στο οποιο απαγορευοταν το καπνισμα (λ.χ starbucks). Με βαση την λογικη των παραπανω λοιπον, εγω θα επρεπε να προτεινω απο μονος μου τα starbucks ως μερος εξοδου. Γιατι να το κανω?

Αυτο επειδη αναφερθηκε πως "παλια δεν σας εκοφταν τα δικαιωματα των μη καπνιστων ενω τωρα μαθατε λεξεις οπως ρατσισμος (sic) κλπ κλπ".

Οπως ξαναειπα εγω το βλεπω ως πιθανοτητα να μειωσω τα τσιγαρα που καπνιζω και μπορει παω σε καποια λεσχη (που ακουσα πως δημιουργουνται, αληθεια τι παιζει με αυτο?), οποτε δεν εχω θεμα (αν και με ενοχλει που δεν μου επιτρεπεται να καπνιζω εντος του εμπορικου μαγαζιου μου), αλλα βλεπω τους μη καπνιστες να εξανιστανται τωρα, ενω για καποιον λογο στο παρελθον σιωπουσαν.

Παντως αυτο που εγραψε καποια στιγμη ο Τοufas πως καπνιζοντας εξω απο τα μπαρ κλπ γνωριζεις ατομα αφου groupαρεσαι, ισχυει οπως παρατηρησα στην Ιταλια. :D

Εγω παντως οσες φορες ειπα σε ατομο εκτος παρεας να μην καπνισει (μιας και δεν ειναι μονο τα starbucks το θεμα γιατι τα starbucks δεν εχουν ακομα belvedere) ή θα μαλωνα ή θα ακουγα αυτα που θα ελεγε μεσα απο τα δοντια του και θα μαλωνα παλι. Αν ειναι να μου χαλασει την βραδια το καθε ζωο τι να πω? Και ναι, μπορει εσεις παιδια να ειστε γαματοι και δεν το λεω ειρωνικα, αλλα δεν αποτελειτε δειγμα πληθυσμού και ουτε φερεστε οπως οι πιο πολλοι εκει εξω (γιατι εδω ειναι ελλαδα κλπ κλπ)

---------- Post added at 12:55 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

Επισης οι καπνιστες που δεν μπορειτε χωρις τσιγαρο ουτε να βγειτε εξω, πατε cinema? Σε αεροπλανο μπαινετε? Αν καποιο ατομο σας ειναι αρρωστο στο νοσοκομειο δεν πατε να τον δειτε? Τα ΜΜΜ χρησιμοποιείτε καθολου?

ποιοι άλλοι;

Μιλάμε για χώρο καπνιστών,οι άλλοι είναι οι καπνιστές που απο επιλογή θα πάνε εκεί.

και γιατί να πρέπει ο υπάλληλος να δουλεύει σε ανθυγιεινό περιβάλλον?

εκτός αν προσλαμβάνουν καπνιστές για αυτές τις θέσεις.

Οπως τοσα χρoνια ηταν για καπνιζοντες τα παντα.

Καλως?

Καλως-ξεκαλως ετσι θα γινει γιατι με ενα τηλεφωνακι σου τη σπαω αμα θελω γιατι εχω τον νόμο υπερ μου. Χαχαχαχαχααααααααααααα:-)

Συγκεντρώσου άνθρωπε γιατί από την στρουμφοχαρά σου γίνεσαι υπερβολικός.

τα ίδια δικαιώματα έχουν όλοι,και ξαναματαλέω

1.Η συνήθεια τους είναι νόμιμη

2.Δεν ενοχλούν τον άλλον που έχει διαφορετικές συνήθειες

οπότε έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν τον χώρο τους

Λαθος! Super FAIL ερχεται!

Η συνηθεια τους δεν ειναι νομιμη στους δημοσιους χωρους.

Ειναι νομιμη εξω απο τους δημοσιους χωρους, στην υπαιθρο.

Συγκεντρώσου άνθρωπε γιατί από την στρουμφοχαρά σου γίνεσαι υπερβολικός.

γιατι ξερεις κανα μερος που να απαγορευοταν το καπνισμα και να υπηρχε σεβασμος?

ακομα και στα καραβια καπνιζανε στους χωρους μη καπνιστων.

• Moderators
Λαθος! Super FAIL ερχεται!

Η συνηθεια τους δεν ειναι νομιμη στους δημοσιους χωρους.

Ειναι νομιμη εξω απο τους δημοσιους χωρους, στην υπαιθρο.

Φιλτατε εσυ εισαι fail, λυπαμαι. Η συνηθεια per se ειναι νομιμοτατη.

Φιλτατε εσυ εισαι fail, λυπαμαι. Η συνηθεια per se ειναι νομιμοτατη.

Η συνηθεια του να καπνιζεις σε κλειστους δημοσιους χωρους?

Προφανως δεν ξερεις να διαβαζεις και ετσι δεν ξερεις για τον νεο νόμο.

Παμε λοιπον μια βοηθεια αρχιζοντας απο τα βασικα: HEEEEEELP....

γιατι ξερεις κανα μερος που να απαγορευοταν το καπνισμα και να υπηρχε σεβασμος?

ακομα και στα καραβια καπνιζανε στους χωρους μη καπνιστων.

Σοβαρά τώρα.

Από τότε που απαγορεύτηκε το κάπνισμα εντός των εσωτερικών χώρων του πλοίου, εντελώς όμως, κι όχι από αριστερά καπνιστές, από δεξιά μη καπνιστές, δεν έχω δει άνθρωπο που να μην σεβόταν το γεγονός ότι αυτό το πράγμα απαγορεύεται εδώ μέσα.

Όλοι έξω. Όλοι τον σέβονται. Δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς; Φυσικά και μπορούν. Αντίδραση, τσιγάρο όλοι μέσα. Γιατί να το κάνουν, για να χαλάσουν τη διάθεση των εαυτών τους και των υπολοίπων;

Αυτό στο οποίο αναφέρεσαι έχει να κάνει α) με γαϊδούρια, β) με απουσία συνετισμού από το πλήρωμα που βρίσκεται εκείνη τη στιγμή βάρδια στο σαλόνι του πλοίου, γ) αδιαφορία - ωχαδερφισμό από τους ίδιους τους μη καπνίζοντες.

Δηλαδή κάτσε, μια φορά εγώ έκανα το λάθος κι έκατσα κι ασυναίσθητα άναψα τσιγάρο.

Μου την είπαν, το έσβησα. Δεν άλλαξα θέση. Απλά δεν κάπνισα για μισή ώρα.

Πόσο δύσκολο είναι ρε μπούστη μου να μιλήσεις;

Δε θες να χαλάσεις τη διάθεση σου;

Μα γιατί να τη χαλάσεις; Εσύ κάνεις το σωστό ρε ζωάδι όταν τη λες στον άλλο που δε σέβεται κάτι. Να νιώθεις υπερήφανος που είχες το σθένος και πριν τον καινούριο νόμο να την πεις σε κάποιον που δε σεβόταν τους γύρω του.

Και τώρα μου έρχεσαι ως άλλος "καταδότης" (πόσο υποτιμάτε τους εαυτούς σας, το ξαναλέω) να κάνεις το σωστό, επειδή νομίζεις ότι ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας θα φοβηθεί ένα νόμο.

Έλεος, πραγματικά έλεος.

Η συνηθεια του να καπνιζεις σε κλειστους δημοσιους χωρους?

Προφανως δεν ξερεις να διαβαζεις και ετσι δεν ξερεις για τον νεο νόμο.

Παμε λοιπον μια βοηθεια αρχιζοντας απο τα βασικα: HEEEEEELP....

αν και είμαι αντικαπνίστρια ομολογώ πως δεν πέφτω από τα σύννεφα με την πολεμική των επιχειρημάτων που καταθέτεις...

δεν αναγνωρίζω ως άνθρωπος τους νόμους που δημιουργούνται από καμμία εξουσία...

πολύ περισσότερο νόμους που ενώ έχουν νόμιμη την αγορά του τσιγάρου ποινικοποιούν την χρήση του σε δημοσιους χώρους χωρίς άλλη δυνατότητα επιλογής στους καπνίζοντες ...

ο νόμος είναι φασιστικός αφου ποινικοποιεί την συνήθεια άρα την συμπεριφορά σε νόμιμο προς διάθεση προιόν ...

καθιστά πολίτες σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας απαγορεύοντας τους την είσοδο σε δημόσιους χώρους συνεύρεσης λόγω της συνήθειά τους, η οποία είναι με τους νόμους τους νόμιμη,ρατσιστικός ως εκ τούτου ...

από κει και πέρα το διαίρει και βασίλευε εγκαθιδρύεται σαν νοοτροπία,

και η δυνατότητα αυτορύθμισης ακόμα ακόμα και κάτω από το πρίσμα του καπιταλισμού ,πετιέται σαν άχρηστος μοχλός μέσα στην κοινωνία...

γιατί μόνο έτσι λύνονται δίκαια και σε καθεστώς ισότητας όλες οι δυσλειτουργίες μιας ελεύθεης κοινωνίας...

αν και είμαι αντικαπνίστρια ομολογώ πως δεν πέφτω από τα σύννεφα με την πολεμική των επιχειρημάτων που καταθέτεις...

δεν αναγνωρίζω ως άνθρωπος τους νόμους που δημιουργούνται από καμμία εξουσία...

πολύ περισσότερο νόμους που ενώ έχουν νόμιμη την αγορά του τσιγάρου ποινικοποιούν την χρήση του σε δημοσιους χώρους χωρίς άλλη δυνατότητα επιλογής στους καπνίζοντες ...

Δεν ποινικοποιούν τη χρήση του σε δημόσιους χώρους, ποινικοποιούν τη χρήση του σε δημόσιους κλειστούς χώρους.

Αν χρησιμοποιήσεις το αμάξι σου σε ανοικτό χώρο είσαι νόμιμη. Αν βάλεις το αμάξι σου σε ένα κλειστό χώρο χωρίς αερισμό και το βάλεις σε συνεχή λειτουργία το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι θα πεθάνουν. Το γεγονός ότι αυτό είναι παράνομο δε συνεπάγεται ότι ποινικοποιείται η χρήση του Ι.Χ. Κάνεις λογικά άλματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...