Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

δεν αναιρεί τίποτα αυτό,μπορείς να παίρνεις την ουσία αν είναι νόμιμη,άσχετα που θα τρέχεις να τ απαοδείξεις και 2 μιλάμε για καταπάτηση δικαιώματων,όχι αποδοχής απο το κοινωνικό σύνολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

επειδη μερικες ουσιες εχουν την ιδια μορφη με παρανομες, δεν σημαινει οτι ειναι παρανομες

http://en.wikipedia.org/wiki/JWH-018 http://en.wikipedia.org/wiki/Methylenedioxypyrovalerone για παραδειγμα

Θεωρείς οτι η παραπάνω ουσία είναι νόμιμη δηλαδή?

Το class b drug το διάβασες?

Ναι το διαβασα, αλλα το γραφει μετα απο το "In the UK" και οχι μετα απο το "In Greece"

---------- Post added at 11:54 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

Αν εγω παω σε ενα μαγαζι και παρω εναν καφε και μετα παω στο περιπτερο και φερω μπυρες κανω κατι παρανομο?

Ναι το διαβασα, αλλα το γραφει μετα απο το "In the UK" και οχι μετα απο το "In Greece"

---------- Post added at 11:54 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

Αν εγω παω σε ενα μαγαζι και παρω εναν καφε και μετα παω στο περιπτερο και φερω μπυρες κανω κατι παρανομο?

γιατί νομίζεις απαγορεύεται;Ή μήπως φτιάχτηκε νόμος που στο απαγορεύει;

ΜΟυ τα γυρνάς τώρα σε θέματα ηθικής κι έτσι

ΟΚ επειδή μάλλον δεν τα γνωρίζεις καλά, σαν οποιούχο απαγορεύεται και στην Ελλάδα.

(Και για να σε προλάβω - ναι υπάρχουν οποιούχα φάρμακα στην αγορά τα οποία δίνονται ΑΥΣΤΗΡΑ με ιατρική συνταγή).

Η παραπάνω ουσία, σύμφωνα με το λινκ που έβαλες ΔΕΝ είναι FDA approved και πωλείται μόνο ως χημική ουσία για έρευνες.

Που σημαίνει, οτι ναι, σε οποιαδήποτε χώρα να σε πιάσουν με αυτή, αν δεν την κατέχεις νόμιμα, το αυτοφωράκι σου θα το φας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Timour:

καμια απο τις 2 ουσιες που εβαλα δεν ειναι οπιουχο...

Το fda εχει ισχυ στην αμερικη και μονο. Ο εοφ κανει κουμαντο στην ελλαδα.

Δεν χρειαζεται καμια αδεια για να εχεις τετοια ουσια.

Και μαντεξε, αν δεν την πουλαω για χρηση απο ανθρωπου ουτε αδεια απο τον εοφ χρειαζομαι.

Επισης και δικιο να ειχες, οτι ειναι οπιουχο, γιατι να απαγορευεται? Οι σποροι παπαρουνας που τρως στο ψωμι ή στα cakes απαγορευονται? Ξερεις, οπιουχο φαρμακο δεν συμαιναι "αυστηρη συνταγη γιατρου" υπαρχουν και σκευασματα στο εμποριο που εχουν μεσα οπιουχα, (dihydrocodeine) που τα εχουν σαν ενεργο συστατικο σε μικρες ποσοτητες.

Elven, ολα θεμα ηθικης ειναι, πριν μερικα χρονια ηταν normal να σπας στο ξυλο το παιδι σου, τωρα υπαρχει νομος που σου λεει οτι την εχεις γαμησει ετσι και το κανεις.

Επεξ/σία από Toufas

οπότε που στηρίζεται ηθικά η απαγόρευση;

Γιατί το να περιορίσεις εντελως μια ομάδα για όφελος μιας άλλης δεν μοιάζει και πολύ ηθικό.

Ηθικό θα ήταν να έδινε τα ίδια δικαιώματα και στους δύο (χωρίς ο ένας να ενοχλεί τον άλλον).

Στην τελική με λίγα λόγια γίνεται αυτό:

Σε μια κλειστή πλατεία με 10 αεροστεγώς κλεισμένα παγκάκια πάω κάθομαι σε ένα και καπνίζω

έρχεσαι κάθεσαι δίπλα και λες,ε φίλε σβήστο δεν καπνίζω

πάω σε άλλο,ξαναέρχεσαι και ξαναλες,ε φίλε σβήστο δεν καπνίζω

πάω σε άλλο,ξαναέρχεσαι

σε άλλο,ξαναέρχεσαι

σε άλλο,άντε πάλι εσύ,εκεί μπάστακας

είναι παράλογο το παραπάνω ή όχι;Το να μην μου δίνεις χώρο να κάνω αυτό που θέλω χωρίς να σ ενοχλώ πόσο ηθικό είναι;

Η βια στην οικογενεια ηταν κατι το "κανονικο" καποτε. Οταν μπηκε ο νομος, ειχε πολυ σκληρες επιπτωσεις για να "τρομαξει" καπως τους υποψηφιους θυτες της μιας και για μερικους ηταν αυτονοητο το να βαρανε το παιδι τους.

Αν εχουμε ενα σκοινι που εχει απο την μια μερια τους καπνιστες και απο την αλλη τους μη, και με την συμπεριφορα τους οι καπνιστες το ειχανε τραβιξει μεχρι ενα σημειο, ο μονος τροπος για να το φερεις παλι στο κεντρο ποιος ειναι? Να τραβήξεις λιγο οσο θελει ο αλλος ή να το τραβιξεις με οσο πιο πολυ δυναμη εχεις αρα με πιο πολλες πιθανοτητες να ερθει στα ισα του παλι?

το παράδειγμα σου σημαίνει ότι μετά την ολική απαγόρευση θα ξαναλλάξει ο νόμος και θα επανέλθει αυτός με το διαχωρισμό χώρων,αλλιώς το σκοινί πάει εξολοκλήρου στην άλλη μεριά

Η βια στην οικογενεια ηταν κατι το "κανονικο" καποτε. Οταν μπηκε ο νομος, ειχε πολυ σκληρες επιπτωσεις για να "τρομαξει" καπως τους υποψηφιους θυτες της μιας και για μερικους ηταν αυτονοητο το να βαρανε το παιδι τους.

Αν εχουμε ενα σκοινι που εχει απο την μια μερια τους καπνιστες και απο την αλλη τους μη, και με την συμπεριφορα τους οι καπνιστες το ειχανε τραβιξει μεχρι ενα σημειο, ο μονος τροπος για να το φερεις παλι στο κεντρο ποιος ειναι? Να τραβήξεις λιγο οσο θελει ο αλλος ή να το τραβιξεις με οσο πιο πολυ δυναμη εχεις αρα με πιο πολλες πιθανοτητες να ερθει στα ισα του παλι?

Αναλογα του τι εννουμε να ερθει στα ισα του, και το ποσο δυναμη τελικα θα μπει. Διοτι με τη σημερινη κατασταση δεν επιδιωκεται να ερθει το σκοινι στα ισα του, αλλα να τραβηχτει βιαιως απο την αντιθετη πλευρα.

Βιαιως απο την αλλη πλευρα? Γιατι κατηγορειτε τους μη καπνιστες ρε παιδια? Τα ματια σας μονοι σας τα βγαλατε τοσο καιρο, δεν νομιζω να υπηρχε τοσο αυστηρος νομος αν ο ελληνας καπνιστης ηταν παραχωρητικος και τον ενοιαζε τι γινεται γυρω του. Ουτε απλα δεν θα βαζανε τον παλιο νομο σε ισχυ με αστυνομευση αν ειχανε δει οτι οντως ο κοσμος ειχε προσπαθήσει να κανει κατι.

Εγω αν ημουν νομοθετης παντως αυτο που θα εκανα θα ηταν να βαλω τον παλιο νομο και να ανεβασω τα τσιγαρα οσο δεν παει.

Βιαιως απο την αλλη πλευρα? Γιατι κατηγορειτε τους μη καπνιστες ρε παιδια? Τα ματια σας μονοι σας τα βγαλατε τοσο καιρο, δεν νομιζω να υπηρχε τοσο αυστηρος νομος αν ο ελληνας καπνιστης ηταν παραχωρητικος και τον ενοιαζε τι γινεται γυρω του. Ουτε απλα δεν θα βαζανε τον παλιο νομο σε ισχυ με αστυνομευση αν ειχανε δει οτι οντως ο κοσμος ειχε προσπαθήσει να κανει κατι.

Εγω αν ημουν νομοθετης παντως αυτο που θα εκανα θα ηταν να βαλω τον παλιο νομο και να ανεβασω τα τσιγαρα οσο δεν παει.

Καμιά σχέση με σταρχιδιστές καπνιστές,ο νέος νόμος απαιτεί λιγότερο έλεγχο

άλλο να ελέγχεις μαγαζί αν τηρεί προδιαγραφές μπλα μπλα μπλα και άλλο να χρειάζεται μόνο να δεις αν καπνίζουν μέσα,άλλο βλέπω άλλο ελέγχω

• Moderators

Μια ερωτηση χωρις ιχνος ειρωνειας ή δηκτικοτητας.

Οι μη καπνιστες που αναφερουν ως επιχειρημα το οτι μεχρι πριν καποια χρονια οι καπνιστες δεν μαχονταν για τα δικαιωματα των πρωτων, μπορουν να πουν για ποιον λογο δεν το επρατταν οι ιδιοι για τους εαυτους τους?

Αν και δεν μου αρεσει να επικαλουμαι προσωπικες εμπειριες ως επιχειρηματα, να πω πως ποτε κανεις απο τον κυκλο μου δεν μου ζητησε να παμε σε ενα καταστημα στο οποιο απαγορευοταν το καπνισμα (λ.χ starbucks). Με βαση την λογικη των παραπανω λοιπον, εγω θα επρεπε να προτεινω απο μονος μου τα starbucks ως μερος εξοδου. Γιατι να το κανω?

Αυτο επειδη αναφερθηκε πως "παλια δεν σας εκοφταν τα δικαιωματα των μη καπνιστων ενω τωρα μαθατε λεξεις οπως ρατσισμος (sic) κλπ κλπ".

Οπως ξαναειπα εγω το βλεπω ως πιθανοτητα να μειωσω τα τσιγαρα που καπνιζω και μπορει παω σε καποια λεσχη (που ακουσα πως δημιουργουνται, αληθεια τι παιζει με αυτο?), οποτε δεν εχω θεμα (αν και με ενοχλει που δεν μου επιτρεπεται να καπνιζω εντος του εμπορικου μαγαζιου μου), αλλα βλεπω τους μη καπνιστες να εξανιστανται τωρα, ενω για καποιον λογο στο παρελθον σιωπουσαν.

Παντως αυτο που εγραψε καποια στιγμη ο Τοufas πως καπνιζοντας εξω απο τα μπαρ κλπ γνωριζεις ατομα αφου groupαρεσαι, ισχυει οπως παρατηρησα στην Ιταλια. :D

Μια ερωτηση χωρις ιχνος ειρωνειας ή δηκτικοτητας.

Οι μη καπνιστες που αναφερουν ως επιχειρημα το οτι μεχρι πριν καποια χρονια οι καπνιστες δεν μαχονταν για τα δικαιωματα των πρωτων, μπορουν να πουν για ποιον λογο δεν το επρατταν οι ιδιοι για τους εαυτους τους?

Αν και δεν μου αρεσει να επικαλουμαι προσωπικες εμπειριες ως επιχειρηματα, να πω πως ποτε κανεις απο τον κυκλο μου δεν μου ζητησε να παμε σε ενα καταστημα στο οποιο απαγορευοταν το καπνισμα (λ.χ starbucks). Με βαση την λογικη των παραπανω λοιπον, εγω θα επρεπε να προτεινω απο μονος μου τα starbucks ως μερος εξοδου. Γιατι να το κανω?

Αυτο επειδη αναφερθηκε πως "παλια δεν σας εκοφταν τα δικαιωματα των μη καπνιστων ενω τωρα μαθατε λεξεις οπως ρατσισμος (sic) κλπ κλπ".

Οπως ξαναειπα εγω το βλεπω ως πιθανοτητα να μειωσω τα τσιγαρα που καπνιζω και μπορει παω σε καποια λεσχη (που ακουσα πως δημιουργουνται, αληθεια τι παιζει με αυτο?), οποτε δεν εχω θεμα (αν και με ενοχλει που δεν μου επιτρεπεται να καπνιζω εντος του εμπορικου μαγαζιου μου), αλλα βλεπω τους μη καπνιστες να εξανιστανται τωρα, ενω για καποιον λογο στο παρελθον σιωπουσαν.

Παντως αυτο που εγραψε καποια στιγμη ο Τοufas πως καπνιζοντας εξω απο τα μπαρ κλπ γνωριζεις ατομα αφου groupαρεσαι, ισχυει οπως παρατηρησα στην Ιταλια. :D

Ναι, κι αμα υπωχρεωσουν ολους οσους καπνιζουν να μαζευονται σε ενα συγκεκριμενο χωρο (εξωτερικο παντα) μεσα στην πολη, τοτε να δεις τι γνωριμιες εχεις να κανεις :-)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...