Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και οι ημιυπαίθριοι χώροι ήταν χρήσιμοι αρχιτεκτονικά αλλά κατέληξαν να τους κλείνουν όλοι και τελικά αναγκάστηκε ο νομοθέτης να ορίσει διαστάσεις τέτοιες ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν ώς λειτουργικό δωμάτιο. Οι νόμοι σε κάθε χώρα προσαρμόζονται στην πραγματικότητα της.

Σε ότι αφορά τις καφετέριες δε θέλω να επαναλαμβάνομαι. Είναι ολόκληρες δημόσιοι χώροι οπότε δεν μπορεί να οριστεί χώρος καπνιζόντων στον οποίο εξ' ορισμού δε θα εισέρχονται μη καπνιστές. Πρέπει όλοι να έχουν πρόσβαση παντού.

Τώρα για τα καπνιστήρια στους χώρους εργασίας υπάρχει μία σημαντική διαφορά. Οι χώροι καπνιζόντων στις καφετέριες συνεχίζουν και είναι τμήμα της καφετέριας, σερβίρεται καφές, μπορείς να κάτσεις και γενικά δεν έχουν διαφορά απο την υπόλοιπη εκτός απο το διαχωρισμό και τον εξαερισμό. Αντιθέτως οι χώροι καπνιζόντων στην εργασία είναι δωμάτια ξεχωριστά απο τον υπόλοιπο χώρο, απομονωμένα, με μοναδική χρησιμότητα το κάπνισμα. Δεν μπορείς να μπείς εκεί μέσα και να κάνεις δουλειά, πάς μόνο για να καπνίσεις. Η λειτουργική διαφορά έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Εσύ πολύ άχτι έχεις στους καπνιστές . Δεν απορώ αφού όπως φαίνεται τους ακολουθούσες απο πίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εσύ πολύ άχτι έχεις στους καπνιστές . Δεν απορώ αφού όπως φαίνεται τους ακολουθούσες απο πίσω.

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ε; Η παράθεση για ποιό λόγο ήταν, είχες κάτι να πείς σε αυτό που έγραψα;

Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια ε; Η παράθεση για ποιό λόγο ήταν, είχες κάτι να πείς σε αυτό που έγραψα;

Να σου πω αν πας Αμστερνταμ θα πας να μπεις και σε coffee shop γιατί μπορεί να μπει και γκομενάκι μέσα ? ΓΙα ποιο λόγο να μην υπάρχουν smoking cafe ? Έστω και με ειδική άδεια

Να σου πω αν πας Αμστερνταμ θα πας να μπεις και σε coffee shop γιατί μπορεί να μπει και γκομενάκι μέσα ? ΓΙα ποιο λόγο να μην υπάρχουν smoking cafe ? Έστω και με ειδική άδεια

Το έχω γράψει αρκετές φορές ήδη, είναι ανάγκη να το ξαναγράφω;

Γιατί δεν μπορείς να απαγορέψεις την είσοδο σε δημόσιο χώρο σε οποιονδήποτε και η απαγόρευση του καπνίσματος γίνεται για λόγους δημόσιας υγείας. Οπότε δε γίνεται να υπάρχουν άδειες για smoking cafe.

Τις λεπτομέρειες του νομικού καθεστώτος στην Ολλανδία δεν τις ξέρω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Λειτουργούμε με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, όχι της Ολλανδίας.

Το έχω γράψει αρκετές φορές ήδη, είναι ανάγκη να το ξαναγράφω;

Γιατί δεν μπορείς να απαγορέψεις την είσοδο σε δημόσιο χώρο σε οποιονδήποτε και η απαγόρευση του καπνίσματος γίνεται για λόγους δημόσιας υγείας. Οπότε δε γίνεται να υπάρχουν άδειες για smoking cafe.

Τις λεπτομέρειες του νομικού καθεστώτος στην Ολλανδία δεν τις ξέρω και δεν με ενδιαφέρει κιόλας. Λειτουργούμε με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, όχι της Ολλανδίας.

Άσε να μαντέψω είσαι και κατά των χασισοποτείων

Άσε να μαντέψω είσαι και κατά των χασισοποτείων

Αδιάφορο μου είναι, δεν ασχολήθηκα με αυτά ιδιαίτερα όταν πήγα. Έχει την οποιαδήποτε σχέση αυτό με το νόμο στην Ελλάδα;!!

Αδιάφορο μου είναι, δεν ασχολήθηκα με αυτά ιδιαίτερα όταν πήγα. Έχει την οποιαδήποτε σχέση αυτό με το νόμο στην Ελλάδα;!!

ΣΟυ απαγόρευσε κανείς εκεί να μπεις όταν πήγες ?Όχι . Εσύ όμως δεν μπήκες και είναι δημόσιος χώρος γιατί ξέρεις ότι είναι για συγκεκριμένο σκοπό. Εδώ γιατί μου λες ότι δεν μπορεί να μου απαγορέυσει κανείς να μπω?και πατάς πάνω σε αυτό ? Γιατί να μην κάνουμε tobacco shop στυλ αμστερνταμ? Εκει δεν σε ενόχλησε να μην μπεις και δεν ασχολήθηκες . Εδω γιατι σε ενοχλει ?

ΣΟυ απαγόρευσε κανείς εκεί να μπεις όταν πήγες ?Όχι . Εσύ όμως δεν μπήκες και είναι δημόσιος χώρος γιατί ξέρεις ότι είναι για συγκεκριμένο σκοπό. Εδώ γιατί μου λες ότι δεν μπορεί να μου απαγορέυσει κανείς να μπω?και πατάς πάνω σε αυτό ? Γιατί να μην κάνουμε tobacco shop στυλ αμστερνταμ? Εκει δεν σε ενόχλησε να μην μπεις και δεν ασχολήθηκες . Εδω γιατι σε ενοχλει ?

Ρε φίλε δεν είμαι κάτοικος Ολλανδίας, κάτοικος Ελλάδας είμαι και εφαρμόζεται το νομικό καθεστώς της Ελλάδας. Στην Ολλανδία μπορεί να είναι νόμιμα, στην Ελλάδα όχι. Προφανώς υπάρχουν χώρες που ακόμα επιτρέπουν το κάπνισμα στις καφετέριες όπως και δέκα χιλιάδες άλλα πράγματα. Στην Ελλάδα με το νομικό πλαίσιο που έχουμε ήταν υποχρεωτικό να δημιουργηθεί αυτός ο νόμος.

Το επιχείρημα μας πλέον δηλαδή είναι 'στην Χ χώρα δεν εφαρμόζεται απαγόρευση άρα γιατί εδώ;'

ΥΓ: Στα coffee shop δεν μπορεί να σερβίρεται και αλκοολ και κάναβη.

Εν τω μεταξύ και στην Ολλανδία έχουν αντικαπνιστικό νόμο από το 2008, αλλά δεν περιλαμβάνει το χασίς.

Δηλαδή αν κάποιος καπνίζει απλό τσιγάρο σε coffee shop παρανομεί, ενώ αν καπνίζει χασίς είναι νομοταγής :confused:

Αλλά ακόμη και εκεί υπάρχουν σκέψεις απαγόρευσης... δεν θέλουν όμως να χάσουν τον τουρισμό από τις γύρω χώρες.

Και οι ημιυπαίθριοι χώροι ήταν χρήσιμοι αρχιτεκτονικά αλλά κατέληξαν να τους κλείνουν όλοι και τελικά αναγκάστηκε ο νομοθέτης να ορίσει διαστάσεις τέτοιες ώστε να μην μπορούν να λειτουργήσουν ώς λειτουργικό δωμάτιο.

Και γελάνε και οι πέτρες με το νομοθέτη. Anyway...

Εν τω μεταξύ και στην Ολλανδία έχουν αντικαπνιστικό νόμο από το 2008, αλλά δεν περιλαμβάνει το χασίς.

Δηλαδή αν κάποιος καπνίζει απλό τσιγάρο σε coffee shop παρανομεί, ενώ αν καπνίζει χασίς είναι νομοταγής :confused:

Αλλά ακόμη και εκεί υπάρχουν σκέψεις απαγόρευσης... δεν θέλουν όμως να χάσουν τον τουρισμό από τις γύρω χώρες.

Το coffee shop είναι ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι ουσιαστικά σημείο πώλησης χασίς το οποίο προσφέρει και καφέ και σερβιριζόμενα γλυκά. Δεν ξεκινάς απο το σπίτι με το χόρτο σου να πάς να το καπνίσεις στο coffee shop, πάς και το αγοράζεις εκεί.

Το επιχείρημα μας πλέον δηλαδή είναι 'στην Χ χώρα δεν εφαρμόζεται απαγόρευση άρα γιατί εδώ;'

Καμία σχέση το θέμα είναι ότι οι κάτοικοι της Ολλανδίας δεν λένε θέλω να μπαίνω σε συγκεκριμένους χώρους για συγκεκριμένους σκοπούς όπως κάνεις εσύ . Στα coffee shop εννοείται ότι δεν μπορεί να πιείς αλκοολ με ναρκωτική ουσία.Είπαμε υπάρχουν κανόνες . Κάτι που εσύ αγνοείς .

Η λογική σου το πονάει χέρι κόβει χέρι δεν μου αρέσει σαν λογική . Τόσο απλό

Το coffee shop είναι ιδιαίτερη περίπτωση γιατί είναι ουσιαστικά σημείο πώλησης χασίς το οποίο προσφέρει και καφέ και σερβιριζόμενα γλυκά. Δεν ξεκινάς απο το σπίτι με το χόρτο σου να πάς να το καπνίσεις στο coffee shop, πάς και το αγοράζεις εκεί.

Σωστό αυτό.

Απλά ο Ελληνας όταν σκέφτεται για το Αμστερνταμ, έχει την ιδέα ότι θα πάει εκεί... θα πάρει 5 κιλά χασίς και θα καπνίζει πρωϊ-βράδυ όπου θέλει.

Αυτό που γίνεται στην Ολλανδία δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα γιατί είμαστε ζώα ως λαός... και θα καταστρατηγηθεί το μέτρο.

Θα λέει ο πελάτης στον μαγαζάτορα.. "μόνο ένα μπάφο θα κάνω εγώ ρε φιλαράκι". Και θα του φέρνει ο άλλος 5-6 τσιγάρα στα κρυφά.

...ή μήπως θα πειστεί ο Δ.Υ να κυνηγάει τους παράνομους στα μπαρ; Εδώ τους έκοψαν 100 ευρώ από τα 1800 που έπαιρναν και μας έλεγαν ότι θα δουλεύουν πιο χαλαρά γιατί πληρώνονται πιο λίγο..

Καμία σχέση το θέμα είναι ότι οι κάτοικοι της Ολλανδίας δεν λένε θέλω να μπαίνω σε συγκεκριμένους χώρους για συγκεκριμένους σκοπούς όπως κάνεις εσύ . Στα coffee shop εννοείται ότι δεν μπορεί να πιείς αλκοολ με ναρκωτική ουσία.Είπαμε υπάρχουν κανόνες . Κάτι που εσύ αγνοείς .

Η λογική σου το πονάει χέρι κόβει χέρι δεν μου αρέσει σαν λογική . Τόσο απλό

Μέχρι στιγμής νομίζω ότι το μόνο για το οποίο μιλάω είναι οι κανόνες! :confused:

Όπως είπε ένας φίλος παραπάνω υπάρχει ήδη απαγόρευση του καπνού, το μόνο που παίζει πιο ελεύθερο είναι τα coffee shop τα οποία είναι ειδική περίπτωση γιατί πουλάνε εκεί το προϊόν, δεν το φέρνεις απο το σπίτι.

Δεν πονάει χέρι, κόβει χέρι. Ο καθένας μπορεί να μπαίνει όπου θέλει και η πολιτεία προστατεύει τη δημόσια υγεία. Τόσο απλό.

Μέχρι στιγμής νομίζω ότι το μόνο για το οποίο μιλάω είναι οι κανόνες! :confused:

Όπως είπε ένας φίλος παραπάνω υπάρχει ήδη απαγόρευση του καπνού, το μόνο που παίζει πιο ελεύθερο είναι τα coffee shop τα οποία είναι ειδική περίπτωση γιατί πουλάνε εκεί το προϊόν, δεν το φέρνεις απο το σπίτι.

Δεν πονάει χέρι, κόβει χέρι. Ο καθένας μπορεί να μπαίνει όπου θέλει και η πολιτεία προστατεύει τη δημόσια υγεία. Τόσο απλό.

Μόλις έφαγες άκυρο όμως ότι μπορεί να υπάρξει απαγόρευση ναρκωτικών ενω παράλληλα να υπάρχει υποδομή για αυτην την μερίδα ανθρώπων. Τόσο απλό

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...