Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όχι το δικό σου τουτού ΔΕΝ είναι κοινό αγαθό και δεν συμβάλει σε καμία ανάπτυξη εκτός της πολυεθνικής που το έφτιαξε, εσύ δεν θα πάρεις τίποτα από αυτό εκτός από να δώσεις, βενζίνες κλπ για αντάλλαγμα της μεταφορές σου από το ένα σημείο στο άλλο.

Υποχρέωση έγιναν οι δημόσιες συγκοινωνίες από τότε που πλήθυναν τα ΙΧ στους δρόμους.

Όπως και να το κάνουμε ρε κροκόδιλα, τα ΙΧ τα θεωρώ περιττά, της δημόσιες συγκοινωνίες πιο χρήσιμες, μπορείς να πας παντού με ένα λεωφορείο και τα κόμιστρα και η περιβαλλοντολογική επίπτωση θα είναι μικρότερη σε σχέση με 453434364 αυτοκίνητα που έχουν 1 άτομο μέσα (άντε στην καλύτερη 4).

---------- Προσθήκη στις 01:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ----------

Σου επιτρέπει το να νιώθεις ότι έχεις καταφέρει κάτι στην ζωή σου (το ξεπλήρωσες και μαγκιά σου) το θεωρείς κτήμα σου και προσωπικό σου χώρο (έχουμε πάρει χαμπάρι τη συγκαταβατικός είσαι:Ρ) και νιώθεις ότι τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει του τουτού σου είναι κτήμα σου.

Είπα ότι είναι κοινό αγαθό; Προφανώς και είναι προσωπικό αγαθό αλλά αγαθό θεωρείται για τους λόγους που έγραψα. Το αν θεωρείς ότι οι συγκοινωνίες σε καλύπτουν είναι προσωπική σου άποψη, νομικά πάντως αγαθό θα θεωρείται και δε θα απαγορευτεί η κατοχή και χρήση του.

Πάντως όπως γράφτηκε ήδη το ΙΧ υπόκειται σε μεγάλους περιορισμούς στη χρήση του. Δε σου επιτρέπεται να αφαιρέσεις τον καταλύτη ή να κυκλοφορείς χωρίς κάρτα καυσαερίων ή να βάλεις δικό σου μείγμα βενζίνης. Όλα αυτά προφανώς για προστασία της δημόσιας υγείας.

Γιατί φαίνεται τόσο αξιοπερίεργο να τίθονται περιορισμοί στη χρήση του τσιγάρου;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δε νοείται άδεια για μαγαζί 'καπνιζόντων' όπως δε νοείται άδεια για μαγαζί 'ξανθών'. Οπότε ναι έχουν δικαίωμα εισόδου όλοι και εν συνεχεία έχει δικαίωμα το κράτος να καθορίζει μέτρα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία. Ένα απο αυτά είναι η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους των μαγαζιών.

Μόνος σου το λές ότι έχουν δικαίωμα να μπούν όλοι και δεν μπορεί να τους απαγορέψει ο ιδιοκτήτης την είσοδο. Άρα;

Αρα,

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι πχ δεν προσφερει αλκοολ, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι παιζει τη μουσικη που μισεις δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι δεν εχει πχ πολλες γκομενες, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι ειναι κιτς, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι το σερβις του ειναι απαραδεκτο, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι σερβιρει μπομπες δε θα πας.

Και δεκαδες αλλα που θα σε αποτρεψουν (μπορω να γραψω δεκαδες ακομη).

Σε ενα μαγαζι ομως, που καποιοι καπνιζουν, και οπως ολοι οι αλλοι λογοι , ειναι κι αυτος ενας λογος σαν τους παραπανω ωστε να μην πας, οχι εσυ θα πας, ακομη και αν εχει ΟΛΑ ΤΑ παραπανω στραβα, ΘΑ ΠΑΣ, και μετα θα ζητησεις απο το κρατος να μην καπνιζουν αυτοι που ειναι μεσα.

Υποκρισια στο επακρο.

Γιατί φαίνεται τόσο αξιοπερίεργο να τίθονται περιορισμοί στη χρήση του τσιγάρου;

Δεν μου φαίνονται, τους θεωρώ περιττούς, επειδή το ίδιο το κράτος δεν δούλεψε στην πρώτη φουρνιά θεώρησε σωστό να βάλει επιπλέον μια έκδοση 2 και να αφήσει τους πολίτες να φαγωθούν μεταξύ τους (πάρε χαμπάρι).

Έχετε ένα κενό στην λογική σας. Λέτε επειδή κάθε κατάστημα δεν μπορεί να αρνηθεί είσοδο ,δεν μπορεί να είναι καπνιζόντων καθώς θα μπούνε μη καπνίζοντες. Όμως ξεχνάτε ότι η ζωή έχει και κάποιους άτυπους κανόνες σε πολλούς τομείς . Εσείς το κάνετε ότι θέλω να μπω παντού . Ε και εγω θέλω να πάω στους γυναικειες να κατουρήσω αλλά δεν πάω όσο και να θέλω. Και δεν τίθεται θέμα υγείας .

Εγώ είμαι με τον παλιό νόμο . Ποτέ δεν το σκέφτηκα ακόμα και όταν δεν κάπνιζα. Ακόμα και τώρα που σκέφτομαι να το κόψω(όχι μέτρων αλλά υπόσχεσης) ποτέ δεν θα μπω στο τρυπάκι σας.

Με συγχωρείς αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για 'ατυπους κανόνες' αλλά απλά και μόνο για τα προβλεπόμενα της άδειας λειτουργίας καταστήματος. Το κατάστημα δεν έχει δικαίωμα διαλογής πελατείας και περιορισμού της. Άλλο η είσοδος στο χώρο του μαγαζιού και άλλο η είσοδος στις τουαλέτες ή την κουζίνα, ήμαρτον.

Με συγχωρείς αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε για 'ατυπους κανόνες' αλλά απλά και μόνο για τα προβλεπόμενα της άδειας λειτουργίας καταστήματος. Το κατάστημα δεν έχει δικαίωμα διαλογής πελατείας και περιορισμού της. Άλλο η είσοδος στο χώρο του μαγαζιού και άλλο η είσοδος στις τουαλέτες ή την κουζίνα, ήμαρτον.

Ναι αλλά εσύ ξέχασα θες να πας πχ στον πάνω όροφο των καπνιζόντων όπως είπε κάποιος για ένα net cafe

Αρα,

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι πχ δεν προσφερει αλκοολ, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι παιζει τη μουσικη που μισεις δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι δεν εχει πχ πολλες γκομενες, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι ειναι κιτς, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι το σερβις του ειναι απαραδεκτο, δε θα πας.

Σε ενα μαγαζι που ξερεις οτι σερβιρει μπομπες δε θα πας.

Και δεκαδες αλλα που θα σε αποτρεψουν (μπορω να γραψω δεκαδες ακομη).

Σε ενα μαγαζι ομως, που καποιοι καπνιζουν, και οπως ολοι οι αλλοι λογοι , ειναι κι αυτος ενας λογος σαν τους παραπανω ωστε να μην πας, οχι εσυ θα πας, ακομη και αν εχει ΟΛΑ ΤΑ παραπανω στραβα, ΘΑ ΠΑΣ, και μετα θα ζητησεις απο το κρατος να μην καπνιζουν αυτοι που ειναι μεσα.

Υποκρισια στο επακρο.

Καμία σχέση. Μπερδεύεις τους όρους υγιεινής με την ποιότητα του μαγαζιού. Όλα αυτά που ανέφερες είναι η ποιότητα του (εκτός απο τις μπόμπες).

Το αν σερβίρει μπόμπες, έχει να καθαρίσει ένα μήνα, κυκλοφορούν κατσαρίδες στην κουζίνα ή επιτρέπει να καπνίζουν δεν είναι θέμα ποιότητας/γούστου αλλά κανόνων υγιεινής τους οποίους θεσπίζει, προσαρμόζει και επιβάλει η πολιτεία και δεν έχει δικαίωμα άρνησης ο ιδιοκτήτης.

---------- Προσθήκη στις 01:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:22 ----------

Ναι αλλά εσύ ξέχασα θες να πας πχ στον πάνω όροφο των καπνιζόντων όπως είπε κάποιος για ένα net cafe

Για αυτό λέγεται δημόσιος ο χώρος βρε φίλε! Μπορεί να έχει καμιά ωραία γκόμενα, να τη χάσω; :)

Καμία σχέση. Μπερδεύεις τους όρους υγιεινής με την ποιότητα του μαγαζιού. Όλα αυτά που ανέφερες είναι η ποιότητα του (εκτός απο τις μπόμπες).

Το αν σερβίρει μπόμπες, έχει να καθαρίσει ένα μήνα, κυκλοφορούν κατσαρίδες στην κουζίνα ή επιτρέπει να καπνίζουν δεν είναι θέμα ποιότητας/γούστου αλλά κανόνων υγιεινής τους οποίους θεσπίζει, προσαρμόζει και επιβάλει η πολιτεία και δεν έχει δικαίωμα άρνησης ο ιδιοκτήτης.

Το εννοεί ως προς την επιλογή.

Όπως είπαμε άμεσα ένας ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει το μαγαζί του smoke free. Χωρίς να παραμονή.:)

Για αυτό λέγεται δημόσιος ο χώρος βρε φίλε! Μπορεί να έχει καμιά ωραία γκόμενα, να τη χάσω; :)

Θα σε απογοητεύω αλλά αυτή ή καπνίζει ή πηγαίνει σε κάποιον καπνιστή :-)

Το εννοεί ως προς την επιλογή.

Όπως είπαμε άμεσα ένας ιδιοκτήτης μπορεί να κάνει το μαγαζί του smoke free. Χωρίς να παραμονή.:)

Ε δεν είναι επιλογή ρε φίλε, υποχρέωση είναι. Δεν είναι επιλογή του ιδιοκτήτη αν θα έχει κατσαρίδες μαζί με τα φαγητά του, υποχρέωση είναι, διαφορετικά το κλείνουν το μαγαζί. Ίδιο πράγμα με το κάπνισμα.

Έχετε ένα κενό στην λογική σας. Λέτε επειδή κάθε κατάστημα δεν μπορεί να αρνηθεί είσοδο ,δεν μπορεί να είναι καπνιζόντων καθώς θα μπούνε μη καπνίζοντες. Όμως ξεχνάτε ότι η ζωή έχει και κάποιους άτυπους κανόνες σε πολλούς τομείς . Εσείς το κάνετε ότι θέλω να μπω παντού . Ε και εγω θέλω να πάω στους γυναικειες να κατουρήσω αλλά δεν πάω όσο και να θέλω. Και δεν τίθεται θέμα υγείας .

Εγώ είμαι με τον παλιό νόμο . Ποτέ δεν το σκέφτηκα ακόμα και όταν δεν κάπνιζα. Ακόμα και τώρα που σκέφτομαι να το κόψω(όχι μέτρων αλλά υπόσχεσης) ποτέ δεν θα μπω στο τρυπάκι σας.

Πονηρουλη.

Η απαντηση σου δηλαδη στο ποστ μου ηταν απλως κατι για να βρεις να μου την πεις(μιας και δεν ηταν αμεση απαντηση αλλα υπεκφυγη), μπας και με ψαρεψεις να δωσω αρνητικη απαντηση(κατα των καπνιστων) ωστε μετα να υπεκφυγεις και να αρχισεις το γνωστο τροπαριο με τα 1000 ιδια επιχειρηματα στο μόνο σημειο που θεωρω οτι εχετε δικιο(σε αυτο που συμφωνησα για τους χωρους εργασιας και τα καπνιστηρια σε αυτους).

Και πραγματι οταν απαντησα θετικα προς εκπληξιν σου, δεν το σχολιασες αυτο και το αφησες αλλα βρηκες άλλα πραγματα να πιασεις. Νεα ανουσια επιχειρηματα.

Έχετε ένα κενό στην λογική σας. Λέτε επειδή κάθε κατάστημα δεν μπορεί να αρνηθεί είσοδο ,δεν μπορεί να είναι καπνιζόντων καθώς θα μπούνε μη καπνίζοντες. Όμως ξεχνάτε ότι η ζωή έχει και κάποιους άτυπους κανόνες σε πολλούς τομείς .

Αυτο ειναι το κενο στη λογικη μας????????

Οτι η ζωη εχει καποιους ατυπους κανονες?

Ε τοτε εχασες!

Διοτι η υγεια μας και το δικαιωμα μας να μην μας βλαπτεις, και η υποχρεωση σου να μην μας βλαπτεις με τις συνηθειες σου, ειναι ο μεγαλυτερος και πρωταρχικοτερος κανονας που υπαρχει!

Οποτε εσυ εχεις ενα κενο στην λογικη σου.

Οποτε αυτο που λεμε οτι επειδή κάθε κατάστημα δεν μπορεί να αρνηθεί είσοδο, δεν μπορεί να είναι καπνιζόντων καθώς θα μπούνε μη καπνίζοντες, ειναι απολυτως σωστο!

Εσείς το κάνετε ότι θέλω να μπω παντού . Ε και εγω θέλω να πάω στους γυναικειες να κατουρήσω αλλά δεν πάω όσο και να θέλω. Και δεν τίθεται θέμα υγείας.

Ακριβως! Μονος σου τα λες! Εκει δεν τιθεται θεμα υγειας. Εδω ομως τιθεται.

Εγώ να ρωτήσω κάτι αν πραγματικά εφαρμοζόταν στο έπακρο το προηγούμενο μέτρο θα είχατε πρόβλημα ?

επειδη δεν θα ηταν σωστη η κατανομη του χωρου, οπως και αρκετοι απο αυτους που χωρισανε τον χωρο τους σε καπνιστες και μη, το κανανε με οτι νανε μεθοδο.

Ε δεν είναι επιλογή ρε φίλε, υποχρέωση είναι. Δεν είναι επιλογή του ιδιοκτήτη αν θα έχει κατσαρίδες μαζί με τα φαγητά του, υποχρέωση είναι, διαφορετικά το κλείνουν το μαγαζί. Ίδιο πράγμα με το κάπνισμα.

Το χάσαμε πολύ, άστο.

---------- Προσθήκη στις 01:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:22 ----------

Δεν εχει να κανει αν ειναι θεμα ποιοτητας η υγειας εχει να κανει με την επιλογη σου, με το οτι για ολα αυτα που εγραψα, 99,99% θα πεις "αντε ρε το κωλομαγαζο, δεν ξαναπαω εκει μεσα" και οντως δε θα ξαναπας. Αν ομως ειναι 3οροφο και ο ιδιοκτητης επιτρεπει να καπνιζουν στον τριτο οροφο, εκει θα υπαρξει προβλημα, γιατι απο ΟΛΟ το μαγαζι, εσυ θα γουσταρεις να πας να μπαστακωθεις στον 3ο οροφο, ακομη κι αν ειναι σχεδον αδειος με μια μονο παρεα που καπνιζουν.

Ακομη και για το θεμα της υγιεινης, αν δεις μια κατσαριδα στο πατωμα, δε θα παρεις το υγειονομικο με σκοπο να στο καθαρισει και να ξαναπας. Ισως παρεις το υγειονομικο (και καλα θα κανεις), αλλα δε θα ξαναπας.

Αυτο λοιπον ειναι καθαρα εκδικητικοτητα. Ολα τα αλλα ειναι για να γεμιζουμε σελιδες και να παιζουμε με τις λεξεις.

Ακριβως! Μονος σου τα λες! Εκει δεν τιθεται θεμα υγειας. Εδω ομως τιθεται.

Ε αυτό λέω δεν μπαίνω και δεν τιθεται θέμα υγείας. Εσείς εκεί όπου πάνε καπνιστές να μπείτε και εσείς σώνει και ντε.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...