Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το τσιγάρο είναι ένα ελαφρύ ναρκωτικό το οποίο απλώς πωλείται νόμιμα με αποδεδειγμένη βλαβερή επίδραση στην υγεία του ατόμου που το χρησιμοποιεί καθώς και των γύρω του. Δεν εκπληρώνει κάποια χρηστική ανάγκη, ούτε υπάρχει κάποιο ανώτερο συμφέρον που να δικαιολογεί τη χρήση του (πχ η χρήση του ΙΧ είναι ουσιαστικά απαραίτητη για την ομαλή μετακίνηση των ατόμων και τη λειτουργία της οικονομίας).

Το επιχειρημα σου "για την λειτουργια της οικονομιας" δεν μου αρεσει καθολου.

Αν αναλυσουμε εις βαθος τα θετικα και αρνητικα του αυτοκινητου και βρουμε οτι οι αεριοι ρυποι του σκοτωνουν ατομα σε σημαντικο βαθμο, τοτε τι με νοιαζει εμενα η λειτουργια της οικονομιας??

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Το επιχειρημα σου "για την λειτουργια της οικονομιας" δεν μου αρεσει καθολου.

Αν αναλυσουμε εις βαθος τα θετικα και αρνητικα του αυτοκινητου και βρουμε οτι οι αεριοι ρυποι του σκοτωνουν ατομα σε σημαντικο βαθμο, τοτε τι με νοιαζει εμενα η λειτουργια της οικονομιας??

O νομοθέτης είναι αναγκασμένος σε πολλές περιπτώσεις να κάνει συμβιβασμούς για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας. Αν δεν έκανε συμβιβασμούς δε θα είχαμε ούτε αυτοκίνητα, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ούτε βιομηχανία κοκ.

Ο συμβιβασμός στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι τα αυτοκίνητα κατασκευάζονται με συγκεκριμένες προδιαγραφές ρύπων, περιέχουν καταλύτη, χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μείγματα βενζίνης, απαιτείται να έχουν κάρτα ΚΤΕΟ και καυσαερίων κτλ. Η χρήση τους δηλαδή περιορίζεται.

Δημοσ.
Οχι απαραιτητα σωστο:

Cigarette smoke produces 10 times more air pollution than diesel car exhaust

Επισης το οτι το αυτοκινητο αποτελει μεγαλο αγαθο ενω το τσιγαρο ΔΕΝ αποτελει αγαθο καθολου, κανει το επιχειρημα σου ωχρο τελειως.

Απο τη στιγμη που δεν αποτελει αγαθο, παρα μονο βλαπτει, η συζητηση τελειωνει και πρεπει το τσιγαρο να καταργηθει απο προσωπου γης δια παντος.

Για το αυτοκινητο τωρα πρεπει να σταθμισουμε τα θετικα και τα αρνητικα που εχει, αλλα αυτο δεν εχει νοημα στην παρουσα συζητηση.

http://www.abc.net.au/health/features/stories/2003/07/03/1835282.htm

---------- Προσθήκη στις 00:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:41 ----------

captureiqy.png

Κοινωνικό σύνολο, όχι τα ΙΧ.:Ρ

Είπα δημοσίας χρήσεως.

---------- Προσθήκη στις 00:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:45 ----------

http://www.second-opinions.co.uk/diesel_lung_cancer.html

Δημοσ.

Τι λεει αυτο που καταρριπτει αυτο που ειπα?

Εννοω συγκριση βλαπτικοτητας αεριων ΙΧ με τσιγαρου.

Κοινωνικό σύνολο, όχι τα ΙΧ.:Ρ

Είπα δημοσίας χρήσεως.

Τι?

Και τι?

Και πότε ειπες δημοσιας χρησεως?

Αυτο που ειπες και σχολιασε ο τουφας ηταν "Ναι αλλά το τσιγάρο λιγότερο από ότι τα ΙΧ.:)" σαν απαντηση στο "Το τσιγαρο δεν ειναι αγαθο. Αλλα μολυνει το περιβαλλον."

Τι εννοεις λοιπον με τα παραπανω? Μια αμεση απαντηση δεν μπορεις να δωσεις αντι για ακαταλαβιστικα?

Και ποια η απαντηση σου σε αυτο που σου ειπε καθως και σε αυτο που σου ειπα εγω(βασικα τα ιδια πραγματα ειναι) περι:

Επισης το οτι το αυτοκινητο αποτελει μεγαλο αγαθο ενω το τσιγαρο ΔΕΝ αποτελει αγαθο καθολου, κανει το επιχειρημα σου ωχρο τελειως.

Απο τη στιγμη που δεν αποτελει αγαθο, παρα μονο βλαπτει, η συζητηση τελειωνει και πρεπει το τσιγαρο να καταργηθει απο προσωπου γης δια παντος.

Για το αυτοκινητο τωρα πρεπει να σταθμισουμε τα θετικα και τα αρνητικα που εχει, αλλα αυτο δεν εχει νοημα στην παρουσα συζητηση.

Δημοσ.
Δεν είπα κάτι άλλο, είπα ότι νομικά η καφετέρια δεν μπορεί να περιορίσει το κοινό το οποίο έχει δικαίωμα να εισέλθει στο χώρο της. Κατα συνέπεια ΔΕΝ μπορεί να δημιουργηθεί καφετέρια καπνιζόντων, θα ήταν παράνομη γιατί πολύ απλά αυτό λέγεται λέσχη, όχι δημόσιος χώρος.

Απο τη στιγμή λοιπόν που δεν μπορεί να περιοριστεί η άδεια/έισοδος μόνο σε καπνίζοντες είναι λογικό να προστατεύεται η υγεία των μη καπνιζόντων.

Με το να κανει καποιος καφετερια καπνιζοντων, δεν απαγορευει στους μη καπνιζοντες να εισελθουν. Εχουν μια χαρα δικαιωμα να εισελθουν τοσο οι καπνιζοντες οσο και οι μη καπνιζοντες. Καπου εχει μπερδευτει.

Δημοσ.

Τι?

Και τι?

Και πότε ειπες δημοσιας χρησεως?

Αυτο που ειπες και σχολιασε ο τουφας ηταν "Ναι αλλά το τσιγάρο λιγότερο από ότι τα ΙΧ.:)"

Τι εννοεις λοιπον με τα παραπανω?

Και ποια η απαντηση σου σε αυτο που σου ειπε καθως και σε αυτο που σου ειπα εγω(βασικα τα ιδια πραγματα ειναι) περι:

Δεν ξέρω, εσύ θα μου πεις.

Δεν είναι αγαθό το αυτοκίνητο ΣΟΥ, αγαθό είναι οι συγκοινωνίες όσο και αν θες να δικαιολογήσεις την κάσα με της 4ης ρόδες.

(συγκοινωνίες = δημοσίας χρήσεως)

Δημοσ.

January 1998.

Απο τοτε εχουν γινει τεραστια βηματα για την μειωση των βλαβερων ρυπων στα αυτοκινητα. Τεραστια! Ας οψεται η ευρωπαικη ενωση με τους ευρωπαικους νομους της που εκανε και κατι καλο.

Δημοσ.
Με το να κανει καποιος καφετερια καπνιζοντων, δεν απαγορευει στους μη καπνιζοντες να εισελθουν. Εχουν μια χαρα δικαιωμα να εισελθουν τοσο οι καπνιζοντες οσο και οι μη καπνιζοντες. Καπου εχει μπερδευτει.

Δε νοείται άδεια για μαγαζί 'καπνιζόντων' όπως δε νοείται άδεια για μαγαζί 'ξανθών'. Οπότε ναι έχουν δικαίωμα εισόδου όλοι και εν συνεχεία έχει δικαίωμα το κράτος να καθορίζει μέτρα που έχουν να κάνουν με τη δημόσια υγεία. Ένα απο αυτά είναι η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους των μαγαζιών.

Μόνος σου το λές ότι έχουν δικαίωμα να μπούν όλοι και δεν μπορεί να τους απαγορέψει ο ιδιοκτήτης την είσοδο. Άρα;

Δημοσ.

Δεν είναι αγαθό το αυτοκίνητο ΣΟΥ, αγαθό είναι οι συγκοινωνίες όσο και αν θες να δικαιολογήσεις την κάσα με της 4ης ρόδες.

Αγαθο ειναι. Μου επιτρεπει να........ μα τωρα σιγα μην καθομαι να σου εξηγω τι μου επιτρεπει να κανω το αυτοκινητο ωστε να καταλαβεις οτι ειναι αγαθο.:-(:-(

Μα αμα εισελθω στον δημοσιο χωρο αυτης της καφετεριας θα ειμαι αναγκασμενος να υποστω τον καπνο των καπνιζοντων, και αυτο δεν ειναι σωστο, πρεπει το κρατος να με προστατευσει, να προστατευσει την υγεια μας(των μη καπνιζοντων). Πως?

Απαγορευοντας το καπνισμα στον δημοσιο χωρο. Απλα!

Δημοσ.

(συγκοινωνίες = δημοσίας χρήσεως)

Είναι αγαθό καθώς επιτρέπει την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και της οικονομικής του ανεξαρτησίας, δικαιώματα που προστατεύονται απο το Σύνταγμα της χώρας. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι αγαθό, είναι υποχρέωση ;)

Δημοσ.
Αγαθο ειναι. Μου επιτρεπει να........ μα τωρα σιγα μην καθομαι να σου εξηγω τι μου επιτρεπει να κανω το αυτοκινητο ωστε να καταλαβεις οτι ειναι αγαθο.:-(:-(

Μα αμα εισελθω στον δημοσιο χωρο αυτης της καφετεριας θα ειμαι αναγκασμενος να υποστω τον καπνο των καπνιζοντων, και αυτο δεν ειναι σωστο, πρεπει το κρατος να με προστατευσει, να προστατευσει την υγεια μας(των μη καπνιζοντων). Πως?

Απαγορευοντας το καπνισμα στον δημοσιο χωρο. Απλα!

Το καπνιστήριο στο εργασιακό χώρο ενοχλεί τους μη καπνίζοντες? Α ξέχασα θα πάτε να μπείτε και εκεί γιατί δεν μπορεί να σας το απαγορέυσει κανείς

Δημοσ.
Είναι αγαθό καθώς επιτρέπει την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και της οικονομικής του ανεξαρτησίας, δικαιώματα που προστατεύονται απο το Σύνταγμα της χώρας. Οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν είναι αγαθό, είναι υποχρέωση ;)

Α ωραια εσυ τα λες και νομικιστικα οποτε ελπιζω ο στατους να το καταλαβει οτι ειναι αγαθο και να συμφωνησει.

Σε αυτη την περιπτωση λοιπον περιμενω απαντηση του στον τουφα ή σε εμενα(το ιδιο ρωτησαμε). Η ερωτηση μου προς αυτον ξανα:

Σωστα?

---------- Προσθήκη στις 01:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:03 ----------

Το καπνιστήριο στο εργασιακό χώρο ενοχλεί τους μη καπνίζοντες?

Οχι. Εκει καντε ο,τι θελετε. Διαφωνω σε αυτο το σημειο του νομου.

Συμφωνω ομως για τα bar, club καφετεριες κλπ.

Εσυ για τα τελευταια που ειπα?

Δημοσ.

Όχι το δικό σου τουτού ΔΕΝ είναι κοινό αγαθό και δεν συμβάλει σε καμία ανάπτυξη εκτός της πολυεθνικής που το έφτιαξε, εσύ δεν θα πάρεις τίποτα από αυτό εκτός από να δώσεις, βενζίνες κλπ για αντάλλαγμα της μεταφορές σου από το ένα σημείο στο άλλο.

Υποχρέωση έγιναν οι δημόσιες συγκοινωνίες από τότε που πλήθυναν τα ΙΧ στους δρόμους.

Όπως και να το κάνουμε ρε κροκόδιλα, τα ΙΧ τα θεωρώ περιττά, της δημόσιες συγκοινωνίες πιο χρήσιμες, μπορείς να πας παντού με ένα λεωφορείο και τα κόμιστρα και η περιβαλλοντολογική επίπτωση θα είναι μικρότερη σε σχέση με 453434364 αυτοκίνητα που έχουν 1 άτομο μέσα (άντε στην καλύτερη 4).

---------- Προσθήκη στις 01:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:08 ----------

Σου επιτρέπει το να νιώθεις ότι έχεις καταφέρει κάτι στην ζωή σου (το ξεπλήρωσες και μαγκιά σου) το θεωρείς κτήμα σου και προσωπικό σου χώρο (έχουμε πάρει χαμπάρι τη συγκαταβατικός είσαι:Ρ) και νιώθεις ότι τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει του τουτού σου είναι κτήμα σου.

Δημοσ.
Α ωραια εσυ τα λες και νομικιστικα οποτε ελπιζω ο στατους να το καταλαβει οτι ειναι αγαθο και να συμφωνησει.

Σε αυτη την περιπτωση λοιπον περιμενω απαντηση του στον τουφα ή σε εμενα(το ιδιο ρωτησαμε). Η ερωτηση μου προς αυτον ξανα:

Σωστα?

---------- Προσθήκη στις 01:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:03 ----------

Οχι. Εκει καντε ο,τι θελετε. Διαφωνω σε αυτο το σημειο του νομου.

Συμφωνω ομως για τα bar, club καφετεριες κλπ.

Εσυ για τα τελευταια που ειπα?

Έχετε ένα κενό στην λογική σας. Λέτε επειδή κάθε κατάστημα δεν μπορεί να αρνηθεί είσοδο ,δεν μπορεί να είναι καπνιζόντων καθώς θα μπούνε μη καπνίζοντες. Όμως ξεχνάτε ότι η ζωή έχει και κάποιους άτυπους κανόνες σε πολλούς τομείς . Εσείς το κάνετε ότι θέλω να μπω παντού . Ε και εγω θέλω να πάω στους γυναικειες να κατουρήσω αλλά δεν πάω όσο και να θέλω. Και δεν τίθεται θέμα υγείας .

Εγώ είμαι με τον παλιό νόμο . Ποτέ δεν το σκέφτηκα ακόμα και όταν δεν κάπνιζα. Ακόμα και τώρα που σκέφτομαι να το κόψω(όχι μέτρων αλλά υπόσχεσης) ποτέ δεν θα μπω στο τρυπάκι σας.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...