Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στατιστικά όχι,μάτια ναι,,τα Starbucks γεμίζουν ας πούμε;,το ότι κανείς δεν θέλει να υπάρχει δικαίωμα επιλογής επίσης μου λέει πολλά

ps:Σε net cafe στην Κομοτηνή ο πάνω όροφος ήταν καπνιζόντων και ο κάτω μη,μάντεψε που είχε κόσμο,μία γκόμενα ανέβαινε πάνω 5 κάγκουρες ακολουθούσαν κάπνιζαν δεν κάπνιζαν.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
εννοείτε όχι,η αποψή μου δεν είναι να μείνει η κατάσταση ως έχει,πάει στο γεγονός ότι απαγορεύεται σε έναν επιχειρηματία να ανοίξει μια επιχείρηση γύρω απο έναν προιόν που στην τελική πωλείται νόμιμα απο το ίδιο το κράτος,όσο και να μας χαλάει ή να μας βολεύει ο νόμος η ολική απαγόρευση είναι μέτρο αντιδημοκρατικό.

γιατι να μη καπνιζουν εκει?

θα μου πεις επειδη εχει παιδια.

τα παιδια απαγορευεται να πηγαινουν σε καφετεριες?

υποτιθεται απαγορευτηκε η πωληση τσιγαρων σε ανηλικους(σκατουλες)

υποτιθεται απαγορευτηκε η εισοδος ανηλικων σε μαγαζια που επιτρεπεται το καπνισμα(σκατουλες II η επιστροφη)

Στατιστικά όχι,μάτια ναι,,τα Starbucks γεμίζουν ας πούμε;,το ότι κανείς δεν θέλει να υπάρχει δικαίωμα επιλογής επίσης μου λέει πολλά

ps:Σε net cafe στην Κομοτηνή ο πάνω όροφος ήταν καπνιζόντων και ο κάτω μη,μάντεψε που είχε κόσμο,μία γκόμενα ανέβαινε πάνω 5 κάγκουρες ακολουθούσαν κάπνιζαν δεν κάπνιζαν.

σε 2 νετ καφε που εχω παει ηταν τιγκα και κανεις δε καπνιζε

μαλιστα σε πολλα παιχνιδια που παιζω απο το σπιτι εχω δει να γραφουν "ο ταδε βγηκε εξω για τσιγαρο,κανε pause"

ta starbucks τα θεωρω τρισαθλια ως μαγαζια οπως και πολλοι αλλοι

Δημοσ.

σε 2 νετ καφε που εχω παει ηταν τιγκα και κανεις δε καπνιζε

μαλιστα σε πολλα παιχνιδια που παιζω απο το σπιτι εχω δει να γραφουν "ο ταδε βγηκε εξω για τσιγαρο,κανε pause"

α μπράβο,οπότε γιατί δεν θες να ανοίξει ένα net cafe πχ που θα επιτρέπεται το κάπνισμα,θες παρέα τον άγνωστο καπνιστή αλλά χωρίς να καπνίζει;

Δημοσ.
α μπράβο,οπότε γιατί δεν θες να ανοίξει ένα net cafe πχ που θα επιτρέπεται το κάπνισμα,θες παρέα τον άγνωστο καπνιστή αλλά χωρίς να καπνίζει;

δε θα με πειραζε να υπαρξει ιντερντετ καφε για καπνιστες.

αλλα αυτους που δουλευουν εκει τους ρωτησες?

Δημοσ.

Τα ιδια και τα ιδια...

Φιλε μου καταλαβε το .Δεν κυνηγαμε το καπνισμα ουτε τους καπνιστες .Μαζι σου να υπαρχουν νετ καφε που επιτρεπεται και που δεν επιτρεπεται. Πως θα δωθουν οι αναλογες αδειες μας λες ?

Δημοσ.
Έεεεετσι μπράβο, αυτό τσαμπουνάω κι εγώ απ' την αρχή. Ελλείψει @@ων, φωνάζουμε τη μαμά μας να στερήσει τις επιλογές που καλύπτουν και τους 2 γιατί ξέρουμε πως πάλι θα πάμε σαν ασπόνδυλα στον καπνό.

Ypnovatis, προσωπικά όχι. Έχω κάνει αρκετά στο εξωτερικό και έχω ζήσει αρκετά άβροχα ζεστά φθινόπωρα στην ελλάδα ώστε να μη μου καίγεται καρφί να βγω έξω για τσιγάρο. Αυτό που μου τη βιδώνει είναι ο παραλογισμός, ακόμα κι αν δεν με επηρεάζει. Και σε αυτή την περίπτωση είναι διπλός, πρώτον έχω δει (βλέπω καθημερινά εδώ) τον προηγούμενο νόμο να δουλεύει και μου φαίνεται παράλογη η καθολική απαγόρευση και δεύτερον, μου φαίνεται παράλογο να ακούω "ναι αλλά στην ελλάδα δε δούλεψε" με ταυτόχρονο πιστεύω πως αυτός θα δουλέψει.

Κλασικοί Ελληνάρες χωρίς @@...

Εγώ δε βλέπω τον προηγούμενο να δουλέυει γιατί δεν υπήρχε έλεγχος. Αν υπήρχε έλεγχος μια χαρά θα ήταν τα πράγματα.

Η καθολική απαγόρευση αν θες τη γνώμη μου θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο στην κατανόηση από τον Έλληνα ότι κάνει κακό το τσιγάρο και ότι θα τον οδηγήσει αν όχι σε περιορισμό αλλά σε μια συνήθεια, να σκέφτεται τον διπλανό του.

Προσωπικά γουστάρω φίλους καπνιστές που ρωτάνε πριν ανάψουν ή και βγαίνουν μόνοι τους στο μπαλκόνι και δεν δέχονται να καπνίσουν σε χώρο με άλλα άτομα. Και για συμπαράσταση, όταν ένας συγκεκριμένος έβγαινε έξω να καπνίσει έβγαινα κι εγώ για παρέα.

Δημοσ.

οι συνθήκες εργασίας σε ένα cafe καπνιζόντων θα είναι χειρότερες απο τις συνθήκες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ας πούμε;

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση,μια δουλειά=κάποιες συνθήκες,να πάει για δουλειά στο μη cafe (σαν τον Σκαραμαγοεργάτη,να πάει για δουλειά στην Microsoft τεχνικός διευθυντής)

Τα ιδια και τα ιδια...

Φιλε μου καταλαβε το .Δεν κυνηγαμε το καπνισμα ουτε τους καπνιστες .Μαζι σου να υπαρχουν νετ καφε που επιτρεπεται και που δεν επιτρεπεται. Πως θα δωθουν οι αναλογες αδειες μας λες ?

Πολλές και διάφορες,απο τέλειο εξαερισμό μέχρι ελάχιστο όριο τετραγωνικών,μέχρι μεγαλύτερο φόρο μέχρι άπειρα ακόμα που ειδικοί σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα

Δημοσ.
Με το 2 συμφωνω, αν και όχι απολύτως. Υπάρχουν πολλά πράγματα, στα οποία η πολιτεία φέρεται έτσι όπως λες, αλλά δεν βλέπω και πολλούς να διαμαρτύρονται. Π.χ. η υποχρεωτική ασφάλιση, η απαγόρευση να κολυμπάς σε μολυσμένα νερά, τα απαγορευτικά στα πλοία και τα αεροπλάνα όταν έχει μποφόρ και χίλια δυο άλλα. Διαφωνείς και με αυτά;

Ναι. Ίσως αυτό με τα μολυσμένα νερά να είναι εξαίρεση σε περίπτωση που μπορεί να μεταδώσεις κάτι φάση. Αλλά αν είμαι ψαράς και θέλω να βγω με 12 μποφώρ στον Ειρηνικό, δε θα περιμένω κανένα να έρθει να με σώσει. Για τον ίδιο λόγο διαφωνώ με το ΠΡΟΣΤΙΜΟ σε όσους έκαναν αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας.

Με το 3 διαφωνώ. Γιατί είναι ανελεύθερο μέτρο η επιβολή διαφορετικής φορολογίας; Δεν απαγορεύεται να φας. Αυτό θα ήταν ανελεύθερο. Άλλο πράγμα το κίνητρο ή αντικίνητρο και άλλο η απαγόρευση. Καταλαβαίνω την ανησυχία ότι κάποτε μπορεί το όποιο κράτος να θέλει να σου κάνει κουμάντο στη ζωή και την έχω κι εγώ. Αν το δημόσιο αποφασίσει ότι δεν προσλαμβάνει παχύσαρκους, θα διαμαρτυρηθώ. Αν όμως μειώσει την τιμή της σαλάτας και αυξήσει την τιμή του κρουασάν στο κυλικείο του Υπουργείο, θα επικροτήσω.

Δεν είναι ανελεύθερο μόνο για τον αγοραστή αλλά και για τον έμπορο. Και γενικά, όσο κι αν μου αρέσει και εμένα μια φθηνή σαλάτα περισσότερο από ένα φθηνό γαριδάκι στο κυλικείο του πανεπιστημίου, το κριτήριο εφαρμογής τιμολογιακής πολιτικής είναι ΗΘΙΚΟ και η εφαρμογή του γίνεται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Η έμμεση ηθική επίκριση ή επιβράβευση λοιπόν, με τη μορφή υψηλής ή χαμηλής φορολογίας, από έναν άλλο άνθρωπο (ή ομάδα), όταν γίνεται υποχρεωτική, είναι ανελεύθερο καθεστώς.

Ypnovatis, συμφωνώ με όλα -με εξαίρεση την αισιοδοξία σου για το συλλογικό σκεπτικό που πιστεύεις πως θα αναπτύξει ο Έλληνας.

Δημοσ.

Πολλές και διάφορες,απο τέλειο εξαερισμό μέχρι ελάχιστο όριο τετραγωνικών,μέχρι μεγαλύτερο φόρο μέχρι άπειρα ακόμα που ειδικοί σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα

Και αν ολοι δηλωσουν καπνιζοντων ? Τι γινεται πες μας..

http://tvxs.gr/node/65700/397255

Δημοσ.

είναι τουλάχιστον τραγελαφικό κάποιοι να προσπαθούν να φτάξουν ένα δήθεν ελευθεριακό προφίλ του εαυτού τους βασιζόμενοι σε ένα lifestyle υποκουλτούρας...

που είσαι Νίτσε να τους δεις...

Ότι δεν με σκοτώνει με κανει πιο δυνατό

Δημοσ.
είναι τουλάχιστον τραγελαφικό κάποιοι να προσπαθούν να φτάξουν ένα δήθεν ελευθεριακό προφίλ του εαυτού τους βασιζόμενοι σε ένα lifestyle υποκουλτούρας...

Γελάω λίγο.

Δημοσ.

Μπορείς επίσης να γράφεις μπερδεμένα και αυτά που γράφεις να έχουν ένα νόημα. Και είναι πιο δύσκολο από το να κολλάς λέξεις και φράσεις μεταξύ τους

Δημοσ.
οι συνθήκες εργασίας σε ένα cafe καπνιζόντων θα είναι χειρότερες απο τις συνθήκες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ας πούμε;

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση,μια δουλειά=κάποιες συνθήκες,να πάει για δουλειά στο μη cafe (σαν τον Σκαραμαγοεργάτη,να πάει για δουλειά στην Microsoft τεχνικός διευθυντής)

επειδη ειναι σκατα η δουλεια στα ναυπηγεια πρεπει να γινει παντου?

να βαλουμε και μερικα βαρελια τοξικα αποβλητα για να μην αισθανονται αδικημενοι οι συγκολλητες και οι ναυπηγοι?(που αληθεια παιρνουν τα ιδια λεφτα με τους ταμειες στα ιντερνετ καφε και τους σερβιτορους στα εστιατορια?)

Δημοσ.
Και αν ολοι δηλωσουν καπνιζοντων ? Τι γινεται πες μας..

http://tvxs.gr/node/65700/397255

Θα χουν όλοι τα χρήματα να το κάνουν;Στατιστικά λέω όχι.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ισχύσει πραγματικά ο παλιός νόμος,όχι καθολική απαγόρευση πάντως.

Τες πα

Χειρότερο είναι η συντήρηση της lifestyle υποκουλτούρας απαλλαγμένης απο το μείζον πρόβλημα της χώρας,το τσιγάρο.

Ο Νίτσε παίζει τάβλι με τον Χίτλερ,τα βρίσκουν αυτοί μεταξύ τους

@Ntinaras θα συνεχίζουν να παίρνουν τα ίδια λεφτά αν η δουλειά τους μπει στα ανθυγιεινα;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...