Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξαναματαλέω, μπούρδες.

Σεβασμό στον συνομιλητή, μπορεί να έχεις άλλες εμπειρίες αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να υπονομεύεις της δικές του απόψεις.

ω καλα εισαι.

αλλα εγω ελεγα για αντικειμενα.

Γιατί μόνο υλικά μπορεί να σου στερείσουν κάτι και να διαμαρτυρηθείς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τώρα όσον αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος, μπορεί κάποιος να μου απαντήσει με επιχειρήματα αυτό που ρώτησα πριν;

Γιατί αντιτίθεστε τόσο αφού στην τελική καλό σας κάνει;

Θα απαντήσω με μερικά.

1) Γιατί θεωρώ πως έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω κάτι που με βλάπτει όσο δεν βλάπτω τον διπλανό μου.

2) Γιατί θεωρώ πως κανείς δεν έχει την αρμοδιότητα να μου φέρεται σαν ανήλικο που του λένε να μη βάλει το χέρι του στην πρίζα -πίσω στο 1, αν θέλω, θα το βάλω το χέρι μου στην πρίζα και δε θα ρωτήσω κανέναν.

3) Γιατί θεωρώ πως είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά ανελεύθερων μέτρων πχ στη Δανία φορολογούν επιπλέον τη ζάχαρη (όλα τα γλυκά δηλαδή) και το κόκκινο κρέας επειδή βλάπτουν την υγεία σε μεγάλες ποσότητες.

4) Γιατί είμαι αυτοκαταστροφικός και φταίει το ζώδιό μου.

οκ δεν επιμενω για τις επιπτωσεις της κοκας,ουτε ειδικος ειμαι ουτε εχω δοκιμασει:lol:

αλλα θα μπορουσαν να εχουν και φορολογησημα εσοδα απο τις κοκες.οπως με τα τσιγαρα...

Γιατί είναι λίγο βλάκες (αυτό φαίνεται απ' το χόρτο που σε άλλες χώρες είναι νόμιμη η ελεγχόμενη χρήση) αλλά κυρίως γιατί σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τεράστια συμφέροντα που δεν κοντράρει ούτε ολόκληρο κράτος. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε αυτοκίνητα που καίνε υδρογόνο ξερωγώ.

στο παιδοτοπο θα ηθελες να καπνιζουν?

εννοείτε όχι,η αποψή μου δεν είναι να μείνει η κατάσταση ως έχει,πάει στο γεγονός ότι απαγορεύεται σε έναν επιχειρηματία να ανοίξει μια επιχείρηση γύρω απο έναν προιόν που στην τελική πωλείται νόμιμα απο το ίδιο το κράτος,όσο και να μας χαλάει ή να μας βολεύει ο νόμος η ολική απαγόρευση είναι μέτρο αντιδημοκρατικό.

Σεβασμό στον συνομιλητή, μπορεί να έχεις άλλες εμπειρίες αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να υπονομεύεις της δικές του απόψεις.

Δεν έχει να κάνει με τις εμπειρίες όσο με τον υπερόπτικο τόνο των μηνυμάτων και την παντελή έλειψη επιχειρημάτων.

Και στην τελική, μου είναι αδιανόητο έστω και υποθετικά να προσπαθήσω να πείσω κάποιον για την αξία της ζωής του.

Ας την πετάξει στα σκουπιδια, δική του είναι. Αλλά εάν πάρει αυτή την απόφαση, να μην επηρεάζει άλλους που θέλουν να επιμένουν να ζουν διαφορετικά.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλο πραγμα σαν το καπνισμα που την στιγμη που το κανεις, κανεις κακο και στους γυρω σου και εκει ειναι το θεμα.

νομίζεις λάθος...

υπάρχει η χρήση αυτοκινήτου...

το θέμα είναι όντως όμως εκεί...:-)

Δεν με νοιάζει ο νομος, χέστηκα άλλωστε δεν πολύ βγαίνω, χάρισμα σας ο "έξω κόσμος" αλλά καλό είναι να έχεις επιλογές και αυτό μου στερεί την επιλογή, και με χαλάει (δικαίωμα μου να χαλιέμαι έτσι; ) το επόμενο στάδιο θα είναι να σου απαγορεύσουν το κάπνισμα τελείως και πάει λέγοντας, στο τέλος θα μείνεις χωρίς ελευθερίες καλά καλά.

Αν πιστεύεις ότι με το να απαγορευτεί το τσιγάρο έξω θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο τότε είμαστε σε αναμονή για την επόμενη παθητική απαγόρευση που θα μας κάνει "καλό".

Άρα είσαι αντίθετος με τα εξής:

δημιουργία πεζόδρομων

επιβολή ορίων ταχύτητας στις εθνικές οδούς

όρια εκπομπής καυσαερίων στις βιομηχανίες

έλεγχος εργοστασιακών αποβλήτων που καταλήγουν σε ποτάμια

Κτλ κτλ, νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Αν ιδεολογικά είσαι αντίθετος σε νομοθετικά μέτρα που περιορίζουν ελευθερίες στο όνομα της δημόσιας υγείας, το σέβομαι, αν και διαφωνώ. Αν η ένστασή σου αφορά μόνο στο κάπνισμα, μάλλον το γεγονός ότι είσαι καπνιστής θολώνει τη λογική σου.

Η παρακολούθησή σου από τον ISP δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και ο παραλληλισμός είναι ατυχής.

εννοείτε όχι,η αποψή μου δεν είναι να μείνει η κατάσταση ως έχει,πάει στο γεγονός ότι απαγορεύεται σε έναν επιχειρηματία να ανοίξει μια επιχείρηση γύρω απο έναν προιόν που στην τελική πωλείται νόμιμα απο το ίδιο το κράτος,όσο και να μας χαλάει ή να μας βολεύει ο νόμος το παραπάνω είναι αντιδημοκρατικό.

Επιμενετε στο ιδιο πραγμα.Οτι ολα περιστρεφονται γυρω απο το τσιγαρο.Ετσι νομιζετε, ετσι σας βολευει, ετσι εχετε συνηθισει , ετσι θα ξεσυνηθισετε.

δεν καπνίζω,αυτό για να φύγει το αυτάρεσκο υφάκι στυλ θα πήξετε.

Στην τελική φτιάχνεται ένας νόμος για 2 λόγους

1.Γιατί οι περισσότεροι μη καπνιστές δεν επιλέγουν μαγαζιά όπου απαγορεύεται το κάπνισμα

2.Γιατί δεν έχουν το σθένος να σηκώσουν ανάστημα ούτε καν στις παρέες τους που τους σέρνουν.

Αν δεν ίσχυε τπτ απο τα δύο τότε το πρώτο cafe ΜΗ-Καπνιστών θα πρεπε να φουλάρει στο δευτερόλεπτο κι ας υπήρχαν 240 καπνιζόντων,αλλά που

Θα απαντήσω με μερικά.

1) Γιατί θεωρώ πως έχω το απόλυτο δικαίωμα να κάνω κάτι που με βλάπτει όσο δεν βλάπτω τον διπλανό μου.

2) Γιατί θεωρώ πως κανείς δεν έχει την αρμοδιότητα να μου φέρεται σαν ανήλικο που του λένε να μη βάλει το χέρι του στην πρίζα -πίσω στο 1, αν θέλω, θα το βάλω το χέρι μου στην πρίζα και δε θα ρωτήσω κανέναν.

3) Γιατί θεωρώ πως είναι το πρώτο βήμα για μια σειρά ανελεύθερων μέτρων πχ στη Δανία φορολογούν επιπλέον τη ζάχαρη (όλα τα γλυκά δηλαδή) και το κόκκινο κρέας επειδή βλάπτουν την υγεία σε μεγάλες ποσότητες.

4) Γιατί είμαι αυτοκαταστροφικός και φταίει το ζώδιό μου.

1) Ωραίος. Με το κάπνισμα όμως αυτό δε συμβαίνει. Με αποκλειστικούς χώρους καπνιστών θα ήταν εφικτό ναι.

2)Αυτό είναι λίγο κάπως αλλά δεκτόν

3) Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα μειώσει τα προβλήματα απο υπερβολικη κατανάλωση της ζάχαρης και του κόκκινου κρέατος καλά κάνει. Αν και μάλλον προσπαθεί να ανεβάσει τον ΑΕΠ της.

4)Δεν έχω κάτι να πω.:-D

Γιατί είναι λίγο βλάκες (αυτό φαίνεται απ' το χόρτο που σε άλλες χώρες είναι νόμιμη η ελεγχόμενη χρήση) αλλά κυρίως γιατί σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τεράστια συμφέροντα που δεν κοντράρει ούτε ολόκληρο κράτος. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε αυτοκίνητα που καίνε υδρογόνο ξερωγώ.

Συμφωνώ για το χόρτο, πιο πολύ ζημιά κάνουν να το κρατάνε παράνομο.Ενισχύουν παραοικονομίες και συνήθως όχι μόνο Ελληνικές. Θα έχουμε τέτοια αμάξια μόλις τελειώσουν τα πετρέλαια...

Συμπέρασμα:

Θέλεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου και θα το κάνεις ανεξαρτήτως νόμου. Δεκτόν. Σε ενοχλεί πολύ σε μια παρέα 10 ατόμων να βγαίνετε κάθε μισή ώρα ας πούμε έξω οι 4 και να καπνίζετε;

1.Γιατί οι περισσότεροι μη καπνιστές δεν επιλέγουν μαγαζιά όπου απαγορεύεται το κάπνισμα

2.Γιατί δεν έχουν το σθένος να σηκώσουν ανάστημα ούτε καν στις παρέες τους που τους σέρνουν.

Αν δεν ίσχυε τπτ απο τα δύο τότε το πρώτο cafe ΜΗ-Καπνιστών θα πρεπε να φουλάρει στο δευτερόλεπτο κι ας υπήρχαν 240 καπνιζόντων,αλλά που

Έεεεετσι μπράβο, αυτό τσαμπουνάω κι εγώ απ' την αρχή. Ελλείψει @@ων, φωνάζουμε τη μαμά μας να στερήσει τις επιλογές που καλύπτουν και τους 2 γιατί ξέρουμε πως πάλι θα πάμε σαν ασπόνδυλα στον καπνό.

Ypnovatis, προσωπικά όχι. Έχω κάνει αρκετά στο εξωτερικό και έχω ζήσει αρκετά άβροχα ζεστά φθινόπωρα στην ελλάδα ώστε να μη μου καίγεται καρφί να βγω έξω για τσιγάρο. Αυτό που μου τη βιδώνει είναι ο παραλογισμός, ακόμα κι αν δεν με επηρεάζει. Και σε αυτή την περίπτωση είναι διπλός, πρώτον έχω δει (βλέπω καθημερινά εδώ) τον προηγούμενο νόμο να δουλεύει και μου φαίνεται παράλογη η καθολική απαγόρευση και δεύτερον, μου φαίνεται παράλογο να ακούω "ναι αλλά στην ελλάδα δε δούλεψε" με ταυτόχρονο πιστεύω πως αυτός θα δουλέψει.

1.Γιατί οι περισσότεροι μη καπνιστές δεν επιλέγουν μαγαζιά όπου απαγορεύεται το κάνισμα

2.Γιατί δεν έχουν το σθένος να σηκώσουν ανάστημα στις παρέες τους που τους σέρνουν.

Επιμενεις στο target group και προκαταλαμβανεις το αποτελεσμα.Δεν δοκιμαστηκε τιποτα μεχρι στιγμης.Αν απαγορευτει (στην πραξη ..) τελειως τοτε θα δουμε αν ενα net cafe γεμιζει η οχι.Εγω πιστευω (εμεις εχουμε εδω μερικα ) οτι μια πολη μπορει να γεμισει ενα νετ καφε ακομα και απο μη καπνιστες ....

Άρα είσαι αντίθετος με τα εξής:

δημιουργία πεζόδρομων

επιβολή ορίων ταχύτητας στις εθνικές οδούς

όρια εκπομπής καυσαερίων στις βιομηχανίες

έλεγχος εργοστασιακών αποβλήτων που καταλήγουν σε ποτάμια

Κτλ κτλ, νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Αν ιδεολογικά είσαι αντίθετος σε νομοθετικά μέτρα που περιορίζουν ελευθερίες στο όνομα της δημόσιας υγείας, το σέβομαι, αν και διαφωνώ. Αν η ένστασή σου αφορά μόνο στο κάπνισμα, μάλλον το γεγονός ότι είσαι καπνιστής θολώνει τη λογική σου.

Η παρακολούθησή σου από τον ISP δεν έχει καμία σχέση με το θέμα και ο παραλληλισμός είναι ατυχής.

Είπα ότι δεν με νοιάζει ο νόμος γιατί δεν πολύβγαίνω και αν βγω δεν με πειράζει να μην καπνίσω για όση ώρα είμαι έξω.

Το σύνολο είναι ότι κάτι τέτοια από κάτι μικρές (καλή ώρα) λεπτομέρειες ξεκινάνε.

Το ότι είμαι αντίθετος στο συγκεκριμένο νόμο (αφού ο πρώτος απλά δεν επιβλήθηκε και κάνει τον 2ο άχρηστο και υπερβολικό (βλέπε τι είπε ο Elven) ) δε θα πει ότι είμαι υπέρ της ανομίας.

Και ναι το να βλέπουν τι πας να κατεβάσεις και που περιηγήσε είναι παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ.

Μαγαζιά όπου απαγορεύεται το κάπνισμα υπάρχουν,γεμίζουν;

Εχεις στατιστικα στα χερια σου που αποδεικνυουν το αντιθετο ?

Και ποια ειναι αυτα τα μαγαζια, δεν εχω υποψη μου...

Με το 1 συμφωνώ απολύτως. Ευθύνη της πολιτείας είναι να σιγουρευτεί ότι γνωρίζεις πως σε βλάπτει, αλλά από εκεί και πέρα ό,τι επιλέγεις είναι δικό σου θέμα.

Με το 2 συμφωνω, αν και όχι απολύτως. Υπάρχουν πολλά πράγματα, στα οποία η πολιτεία φέρεται έτσι όπως λες, αλλά δεν βλέπω και πολλούς να διαμαρτύρονται. Π.χ. η υποχρεωτική ασφάλιση, η απαγόρευση να κολυμπάς σε μολυσμένα νερά, τα απαγορευτικά στα πλοία και τα αεροπλάνα όταν έχει μποφόρ και χίλια δυο άλλα. Διαφωνείς και με αυτά;

Με το 3 διαφωνώ. Γιατί είναι ανελεύθερο μέτρο η επιβολή διαφορετικής φορολογίας; Δεν απαγορεύεται να φας. Αυτό θα ήταν ανελεύθερο. Άλλο πράγμα το κίνητρο ή αντικίνητρο και άλλο η απαγόρευση. Καταλαβαίνω την ανησυχία ότι κάποτε μπορεί το όποιο κράτος να θέλει να σου κάνει κουμάντο στη ζωή και την έχω κι εγώ. Αν το δημόσιο αποφασίσει ότι δεν προσλαμβάνει παχύσαρκους, θα διαμαρτυρηθώ. Αν όμως μειώσει την τιμή της σαλάτας και αυξήσει την τιμή του κρουασάν στο κυλικείο του Υπουργείο, θα επικροτήσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...