Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η χαρά στη ζωή βρίσκεται μέσα στη δημιουργία και μέσα στη φθορά.

Φροντίζω να είμαι επαρκώς καλυμμένος και στα δύο, ώστε αν έρθει μια μέρα να με πατήσει ξαφνικά ένα αμάξι, να μην έχω κανένα πρόβλημα. Μπορώ να φύγω και τώρα, δε φοβάμαι.

Μπούρδες. Να ρωτήσεις εμένα αν ήθελα να ψοφήσει ο πατέρας μου σαν το σκυλί στα 40 του και να αφήσει ορφανά 3 παιδιά και μια μάνα 30άρα. Άιντε με τις εξυπνάδες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Λοιπόν να αναφέρω μερικά δεδομένα:

1) Οι καφετέριες/bar/club είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ χώροι. Επιτρέπεται η είσοδος του οποιουδήποτε χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό (πέραν προφανών λόγων υγείας κτλ). Η άδεια τους αναφέρει τετραγωνικά, αν έχουν ζωντανή μουσική κτλ, ΔΕΝ μπορεί να ενσωματώνει target group, δεν μπορεί να υπάρχει καφετέρια μόνο για γυναίκες, φαλακρούς, ξανθούς, καπνίζοντες κοκ. Αυτό δε λέγεται καφετέρια αλλά λέσχη στην οποία υπάρχουν μέλη και λειτουργεί με άλλο νομικό πλαίσιο.

2) Το παθητικό κάπνισμα δεδομένα προκαλεί θέμα στην υγεία. Όταν κάποιος βρίσκεται σε κλειστό χώρο είναι αναγκασμένος να λειτουργεί ώς παθητικός καπνιστής αν κάποιος καπνίσει.

3) Το κράτος έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες απο παθητικές αιτίες προβλημάτων υγείας σε δημόσιους χώρους.

Όπως λοιπόν το κράτος μπορεί να θεσπίσει νόμο και να απαγορεύει τη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών εντός του αστικού ιστού (για σχετικά προφανείς λόγους) έτσι έχει και το δικαίωμα να απαγορεύει το παθητικό κάπνισμα εντός δημόσιων κλειστών χώρων στους οποίους έχει δικαίωμα να εισέλθει όποιος θέλει.

Όσους καπνιστές τους χαλάει βγαίνουν έξω στο κρύο και κάνουν τσιγάρο ή περιμένουν να γυρίσουν σπίτι τους. Τελεία και παύλα.

η κοκα παντως, δεν κανει το νορμαλ μυαλο => μυαλο μαλακα, οτι ειχες μεσα σου απλα στο κανει στο πιο υπερθετικο.

και αλκοολ + κοκα = cocaethylene που κανει παρτυ στο σηκωτι σου

Το πες σαν να λες ότι το κάπνισμα κάνει το νορμάλ μυαλό, μυαλό μαλάκα ή είναι ιδέα μου; :devil:

Λοιπόν να αναφέρω μερικά δεδομένα:

1) Οι καφετέριες/bar/club είναι ΔΗΜΟΣΙΟΙ χώροι. Επιτρέπεται η είσοδος του οποιουδήποτε χωρίς οποιοδήποτε περιορισμό (πέραν προφανών λόγων υγείας κτλ). Η άδεια τους αναφέρει τετραγωνικά, αν έχουν ζωντανή μουσική κτλ, ΔΕΝ μπορεί να ενσωματώνει target group, δεν μπορεί να υπάρχει καφετέρια μόνο για γυναίκες, φαλακρούς, ξανθούς, καπνίζοντες κοκ. Αυτό δε λέγεται καφετέρια αλλά λέσχη στην οποία υπάρχουν μέλη και λειτουργεί με άλλο νομικό πλαίσιο.

2) Το παθητικό κάπνισμα δεδομένα προκαλεί θέμα στην υγεία. Όταν κάποιος βρίσκεται σε κλειστό χώρο είναι αναγκασμένος να λειτουργεί ώς παθητικός καπνιστής αν κάποιος καπνίσει.

3) Το κράτος έχει κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες απο παθητικές αιτίες προβλημάτων υγείας σε δημόσιους χώρους.

Όπως λοιπόν το κράτος μπορεί να θεσπίσει νόμο και να απαγορεύει τη λειτουργία ρυπογόνων βιομηχανιών εντός του αστικού ιστού (για σχετικά προφανείς λόγους) έτσι έχει και το δικαίωμα να απαγορεύει το παθητικό κάπνισμα εντός δημόσιων κλειστών χώρων στους οποίους έχει δικαίωμα να εισέλθει όποιος θέλει.

Όσους καπνιστές τους χαλάει βγαίνουν έξω στο κρύο και κάνουν τσιγάρο ή περιμένουν να γυρίσουν σπίτι τους. Τελεία και παύλα.

smoking-nazi.jpg

Καλιά μέσα στο σπίτι μου, έξω κυκλοφορούν γκεσταμπίτες.

Θες να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αλλά να μην εξηγήσω συγκεκριμένα;

Γιατί κόκα + αλκοόλ και πολλοί νομίζουν ότι είναι αθάνατοι και πλακώνουν - ή τουλάχιστον προσπαθούν -όποιον βρουν στο ξύλο.

Σαφώς και δεν τα συγκρίνω, το τσιγάρο το θεωρώ μάστιγα γιατί είναι τόσο αργός θάνατος που μόνο όταν πεθάνεις καταλαβαίνεις τι έκανες...

κοκα αλκοολ κτλ κανουν κακο στους αλλους εμμεσα.

οταν εχεις πιει δεν σ αφηνουν να οδηγησεις.

δεν σου απαγορευουν το ποτο.

αλλα παρ ολα αυτα υπαρχουν οι ελληναρες που πινουν και οδηγουν

Nα εκφράσω μια άσχετη-σχετική απορία;

Υπάρχει άλλος κλάδος, εκτός της καπνοβιομηχανίας, που ενώ δέχεται τρελό πόλεμο και <<δυσφήμιση>> το προϊόν της, να παρακολουθεί απαθής;

Τι εννοεις απαθης ?

εχεις παραισθησεις και βγαινεις εξω και κλεβεις σφαζεις κτλ.

Όχι ρε δεν είπα αυτό...

Επειδή δουλέυω νύχτα έχω δει πολλά...

Οι καθυστερημένοι παραπέρνουν θάροος και προκαλούν προβλήματα.

Την πέφτουν σε όλες, ρίχνουν και καμια ψιλή απο δω κι απο κει, σπάνε μπυρες...

Απλά αυτά είναι potentially προβληματικά άτομα και τους βγαίνει όλο αυτό...

αν εχεις παραισθησεις απο την κοκα συμβαινουν 2 πραγματα

1: εχεις παρα πολυ κοκα

2: εισαι σε ταινια του διαλιανίδη:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=CffjvaKtN14[/ame]

smoking-nazi.jpg

Καλιά μέσα στο σπίτι μου, έξω κυκλοφορούν γκεσταμπίτες.

Μεγάλε ότι ανέφερα προκύπτει απο το Σύνταγμα κατ' αρχήν και τους νόμους κατα δεύτερον. Τώρα αν σου χαλάει τον προσωπικό σου κόσμο λυπάμαι αλλά that's life.

Τούφα, μην επιμένεις, τα παιδιά έχουν τη δική τους άποψη, τόσο επί του τρόπου δράσης της κοκαΐνης, όσο και της σημασίας της λέξης "έμμεσα".

Μπούρδες. Να ρωτήσεις εμένα αν ήθελα να ψοφήσει ο πατέρας μου σαν το σκυλί στα 40 του και να αφήσει ορφανά 3 παιδιά και μια μάνα 30άρα. Άιντε με τις εξυπνάδες.

Άσε, δεν παίζει, έχω περάσει και χειρότερα από τον καρκίνο. Αυτά, όμως, είνα δικά μου.

Τώρα κάνω το τσιγαράκι μου και απολαμβάνω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...