Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν σου φαίνεται ίδιου βεληνεκούς το να θέλει να καπνίζει κάποιος με το ποτό του με το να πετάει πέτρες στα αμάξια, δεν είμαι αρμόδιος να σε βοηθήσω.

Δεν με ενδιαφέρει τι θεωρείς φίλε μου εσύ.

Ναρκωτικά είναι η Ηρωίνη, η Κόκα, το LSD ακόμα και η Μαριχουάνα.

Θεωρώ ότι γνωρίζουμε κάποιες λέξεις και με αυτές κάνουμε διάλογο.

Αν ο καθένας θεωρεί ναρκωτικά, δικής του άποψης προϊόντα και πρέπει να είναι προφανές για τους άλλους, δεν βγάζουμε άκρη.

Κολλάω σε αυτή τη λέξη γιατί πάει πέρα από τα όρια του γεροντοκορισμού και της ναφθαλίνης να λέμε ότι τα τσιγάρα είναι να ναρκωτικά.

Το θέμα εδώ είναι αν το τσιγάρο κάνει κακό?

Όποιος πιστεύει ότι το τσιγάρο δεν κάνει κακό, τότε χρειάζεται βοήθεια, ίσως και δέσιμο, αφού μπορεί να μη θεωρεί ότι ο νόμος της βαρύτητας υφίσταται.

Όπως και να έχει, όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουν καταλάβει, όχι αυτό που λέω εγώ, αλλά το τι τους πειράζει πραγματικά.

Το θέμα έχει ξεχειλώσει 100άδες Posts τώρα.

Καλή συνέχεια σε όλους και προσωπικά δεν κρατάω κακία σε κανέναν. :-)

Η νικοτίνη που περιέχει ο καπνός είναι ψυχοτρόπα ουσία και είναι stimulant (στην ίδια κατηγορια με την κοκαΐνη)

όταν καπνίζεις παίρνεις αρκετή νικοτίνη για να νιώσεις την επίδραση της, αλλα όχι αρκετή για να σε σκοτώσει. Η νικοτίνη σκέτη είναι δηλητήριο και την χρησιμοποιούν για να "καθαρίσουν" θερμοκήπια. Αν βάλεις ένα πακέτο τσιγάρα μέσα σε νερό και το αφήσεις για μερικές ώρες, αυτό το νερό αν ακουμπήσει το δέρμα σου θα νιώσεις αρκετά από τα συμπτώματα υπερβολικής δόσης νικοτίνης. Αν το πιεις ίσως και να πεθάνεις.

Και το αλκοολ ειναι ναρκωτικο, οσο και να μην θες να αποδεχτεις την λεξη. Και μαντεψε, και τα 2 ειναι πολυ πιο επικυνδινα απο μερικα απο αυτα που ανεφερες, και στο τι κανουν στον οργανισμο οταν τα χρησιμοποιείς, και στο τι μπορει να παθεις απο στερητικο συνδρομο.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
Η νικοτίνη που περιέχει ο καπνός είναι ψυχοτρόπα ουσία και είναι stimulant (στην ίδια κατηγορια με την κοκαΐνη)

όταν καπνίζεις παίρνεις αρκετή νικοτίνη για να νιώσεις την επίδραση της, αλλα όχι αρκετή για να σε σκοτώσει. Η νικοτίνη σκέτη είναι δηλητήριο και την χρησιμοποιούν για να "καθαρίσουν" θερμοκήπια. Αν βάλεις ένα πακέτο τσιγάρα μέσα σε νερό και το αφήσεις για μερικές ώρες, αυτό το νερό αν ακουμπήσει το δέρμα σου θα νιώσεις αρκετά από τα συμπτώματα υπερβολικής δόσης νικοτίνης. Αν το πιεις ίσως και να πεθάνεις.

Και το αλκοολ ειναι ναρκωτικο, οσο και να μην θες να αποδεχτεις την λεξη. Και μαντεψε, και τα 2 ειναι πολυ πιο επικυνδινα απο μερικα απο αυτα που ανεφερες, και στο τι κανουν στον οργανισμο οταν τα χρησιμοποιείς, και στο τι μπορει να παθεις απο στερητικο συνδρομο.

λες ανακρίβειες και παραπληροφορείς... :P

Μεγάλε, έχω περάσει μια "άλφα" ηλικία και δεν κάνει πια :P

ένας λόγος παραπάνω για πιο υγιεινή ζωή? :P

Δημοσ.

Σαφώς και η νικοτίνη είναι ναρκωτικό...

Και υπάρχουν άτομα που κάνουν κόκα χρόνια και είναι και μια χαρά. Αυτό τι σημαίνει ότι η καρδιά στέκει αλώβητη;

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιτίθεστε τόσο. Καλό σας κάνει ο νόμος. Καλό σε όλους μας κανει! Έλεος δηλαδή!

Δημοσ.

ypnovati αυτος που κανει κοκα παντως, κανει κακο μονο στον εαυτο του και οχι στους γυρω του (τουλαχιστον στο θεμα υγειας)

Δημοσ.
ypnovati αυτος που κανει κοκα παντως, κανει κακο μονο στον εαυτο του και οχι στους γυρω του (τουλαχιστον στο θεμα υγειας)

Κανει κακο και στους γυρω του, γιατι ειναι μοναχοφαης :P

Δημοσ.

Nα εκφράσω μια άσχετη-σχετική απορία;

Υπάρχει άλλος κλάδος, εκτός της καπνοβιομηχανίας, που ενώ δέχεται τρελό πόλεμο και <<δυσφήμιση>> το προϊόν της, να παρακολουθεί απαθής;

Δημοσ.

Φτιαρμήσου πάνω στο καθρεφτάκι και θα σου πω εγώ.

Δημοσ.
Nα εκφράσω μια άσχετη-σχετική απορία;

Υπάρχει άλλος κλάδος, εκτός της καπνοβιομηχανίας, που ενώ δέχεται τρελό πόλεμο και <<δυσφήμιση>> το προϊόν της, να παρακολουθεί απαθής;

τραπεζες ισως?

Δημοσ.

Θες να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αλλά να μην εξηγήσω συγκεκριμένα;

Γιατί κόκα + αλκοόλ και πολλοί νομίζουν ότι είναι αθάνατοι και πλακώνουν - ή τουλάχιστον προσπαθούν -όποιον βρουν στο ξύλο.

Σαφώς και δεν τα συγκρίνω, το τσιγάρο το θεωρώ μάστιγα γιατί είναι τόσο αργός θάνατος που μόνο όταν πεθάνεις καταλαβαίνεις τι έκανες...

Δημοσ.

ένας λόγος παραπάνω για πιο υγιεινή ζωή? :P

Η χαρά στη ζωή βρίσκεται μέσα στη δημιουργία και μέσα στη φθορά.

Φροντίζω να είμαι επαρκώς καλυμμένος και στα δύο, ώστε αν έρθει μια μέρα να με πατήσει ξαφνικά ένα αμάξι, να μην έχω κανένα πρόβλημα. Μπορώ να φύγω και τώρα, δε φοβάμαι.

Δημοσ.
Θες να μου επιτρέψεις να διαφωνήσω αλλά να μην εξηγήσω συγκεκριμένα;

Γιατί κόκα + αλκοόλ και πολλοί νομίζουν ότι είναι αθάνατοι και πλακώνουν - ή τουλάχιστον προσπαθούν -όποιον βρουν στο ξύλο.

Σαφώς και δεν τα συγκρίνω, το τσιγάρο το θεωρώ μάστιγα γιατί είναι τόσο αργός θάνατος που μόνο όταν πεθάνεις καταλαβαίνεις τι έκανες...

η κοκα παντως, δεν κανει το νορμαλ μυαλο => μυαλο μαλακα, οτι ειχες μεσα σου απλα στο κανει στο πιο υπερθετικο.

και αλκοολ + κοκα = cocaethylene που κανει παρτυ στο σηκωτι σου

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...