Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1: προφανως δεν εχεις ζησει ποτε εξωτερικο?

2: αρα και εσυ που καπνιζεις αν φας ξυλο δεν θα εχεις προβλημα ε?

1. Έχω πάει μόνο Γερμανία. Η φίλη μου όμως πάει συνεχώς εξωτερικό, σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.

2. Δεν θα φάω ξύλο επειδή καπνίζω σε bar ή club. Είναι κάτι που εννοείται ότι θα το κάνω. Για να καπνίσω πάω και να πιω, όπως είναι το λιγότερο που κάνουν όλοι εκεί.

Αν θέλεις τώρα εσύ να γίνουν τα μαγαζιά Ευρώπη ή και Αμερική όπου όλα κατεβάζουν ρολά στις 2 το Σάββατο, πάω πάσο.

οσο για την απαντηση του timour, δεν υπαρχει επιλογη σε τεκε ή μη τεκε, ολα ειναι τεκεδες οπως και να εχει γιατι δεν εχετε μαθει τροπους οι πιο πολλοι.

Έτσι είναι τα μαγαζιά αυτά. Αν δεν σου αρέσουν, απλά δεν πας.

Ενώ εμείς οι νερωμένοι και οι νταήδες ε;

Tελευταία χώρα στην Ευρώπη σχεδόν σε όλα τα ζητήματα.

Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις.

Στις άλλες χώρες ζουν σαν ρομποτάκια, έτσι θες να ζεις?

Λίγο να προσπαθούσαμε εδώ, θα ήμαστε πολύ καλύτερα απ' όλους.

Απλά έχουμε πέσει σε προδότες του κράτους που έφαγαν τα λεφτά.

Το τσιγάρο δεν έχει σχέση με αυτό, ούτε η διασκέδαση.

Εκτός απο το νταηλίκι, την κουτοπονηριά και την βολεψιά. Ας μην πειράξουν τα δικαιώματα μου σαν καπνιστή, και οι υπόλοιποι ας πάνε να γαμηθούν.

Μα που είναι η κουτοπονηριά? Ότι είναι δεδομένο το κάπνισμα με το ποτό στα bars και τα Clubs?

Όπου αλλού και να απαγορευτεί, το βρίσκω λογικό, αλήθεια.

αρα να πηγαινω εξω 1 φορα την βδομαδα γιατι δεν εχετε τροπους οι πιο πολλοι καπνιστες?

Πραγματικά έξω βγαίνεις?

Αν όχι είναι λόγω του τσιγάρου?

Μη μου απαντήσεις, απάντα στον εαυτό σου.

να πεις ότι έχω κίνδυνο να πάθω κάτι από μια συνήθεια/πράξη που έχω επιλέξει να κάνω ο ίδιος να πάει στα κομμάτια...

ναι έχω παρατηρήσει ότι προσπαθούν να βρουν λύσεις που τους βολεύουν ενώ δεν τους έχει ζητηθεί, τσάμπα κόπος...

Με αυτή τη λογική, τότε κουβέντα δεν πρέπει να γίνεται και το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αρκεστούμε στη σκληρή πραγματικότητα, η οποία έχει ως εξής:

Βγήκε νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα από παντού.

Τίποτα δεν θα γίνει και παντού θα καπνίζουν τελικά.

Περαστικά στους μη καπνιστές.

μου αρέσει που λες τους αντικαπνιστές υστερικούς σαν να αντιδρούν για κάτι που δεν επηρεάζει κάτι τρομερά σημαντικό στη ζωή όπως η υγεία, σαν να αγνοούμε τελείως το κίνδυνο του καπνίσματος και να νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι...

Μπορείς να προστατευτείς. Δεν πας σε Bar και Clubs.

So simple.

Δεν ειπε κανεις για πληρη απαγορευση, ειπαμε να κανετε οσα τσιγαρα θελετε σε ανοιχτο χωρο.

Όχι, θέλουμε να κάνουμε όσα τσιγάρα θέλουμε μέσα στο bar club.

Αν δεν σου αρέσει, να μην έρχεσαι εσύ.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Να σου πω τώρα, τα starbucks είναι τεκές? Γιατί δεν πας εκεί να πιεις τον καφέ σου, και θες καλά και σώνει, να έρθεις στην καφετέρια με τους καπνιστές?

Σε κουβαλάνε οι φίλοι σου με το ζόρι? Είσαι μαζόχας? Κάτι άλλο? Πες μου, γιατί μιλάς και μιλάς και μιλάς, και απάντηση δεν έχεις δώσει. Στα σταρμπακς (και στα κάθε σταρμπακς που απαγορέυεται το κάπνισμα - πολύ πριν το "επιβάλει" κάποιος νόμος -) γιατί δεν πας?

Τόση ώρα και απάντηση δεν παίρνω....

Μήπως έχεις κάποιο φετίχ και θες να πηγαίνεις σε μαγαζιά που ήταν επι το πλήστον για καπνιστές, και θες με το έτσι θέλω να τα κάνεις μη καπνιστών και να κλείσουν κάποια απο αυτά για να μην πηγαίνει κανείς? Το παράδειγμα με τον γάιδαρο (και το σύνδρομο του Ελληνάρα) το κατάλαβες?

εγω σε 2 μαγαζια πηγαινω για καφε στην αθηνα και αυτο σπανια γιατι το θεωρω χασιμο χρονου και προτιμω να μαζευομαστε σε καποιο σπιτι, starbucks αν θελω εχω και στο λονδινακι αλλα πηγαινω και εκει μερικες φορες.

τα 2 μαγαζια για καφε ειναι τα fridays και η caprice στο παγκρατι, και τα 2 εχουν ανοιχτους χωρος/καλο εξαερισμο αρα δεν εχω προβλημα ετσι και αλλιως.

Δημοσ.
Δεν απαγορευει στον καπνιστη να μην παει ομως, απλα του λεει να μην καπνισει μεσα, ειλικρινα θα παθετε κατι αν πατε για 3 λεπτα εξω?

Ενω στον μη καπνιστη του λες η θα κανεις πισω/da pipa/τουμπεκα ή δεν θα ερθεις αν ειναι μονο για καπνιστες.

Βασικά με έμμεσο τρόπο σου λέει να μην πας γιατί δεν τον ενδιαφέρεις,το target group της επιχείρησης του είναι άλλο,αντίστοιχα μια άλλη επιχείρηση σ έχει σαν target group και σου λέει έλα ενώ με έμμεσο τρόπο λέει στον καπνιστή να μην πάει,τι το κακό σ αυτό;

Εσύ διαλέγεις που θα πας,κανένας δεν σε πάει κάπου με το ζόρι

Δημοσ.
εγω σε 2 μαγαζια πηγαινω για καφε στην αθηνα και αυτο σπανια γιατι το θεωρω χασιμο χρονου και προτιμω να μαζευομαστε σε καποιο σπιτι, starbucks αν θελω εχω και στο λονδινακι αλλα πηγαινω και εκει μερικες φορες.

τα 2 μαγαζια για καφε ειναι τα fridays και η caprice στο παγκρατι, και τα 2 εχουν ανοιχτους χωρος/καλο εξαερισμο αρα δεν εχω προβλημα ετσι και αλλιως.

Όπως εσύ λοιπόν έχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να πας να πιεις έναν καφέ άκαπνα, έτσι θέλω και γω να εχω την ΕΠΙΛΟΓΗ να πάω να πιω έναν καφέ/ποτό και να καπνίσω. Όποιος μη καπνιστής θέλει να έρθει, ας έρθει, όποιος δεν γουστάρει καπνό, να πάει κάπου αλλού που δεν θα καπνίζουν. ΓΙΑΤΙ λοιπόν να μην έχω εγώ τον χόρο μου, και εσύ τον δικό σου?

Σε φαντάζομαι σε μια άκαπνη καφετέρια να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου και να βλέπεις απέναντι σε καφετέρια καπνιστών να καπνίζουν και να σε ενοχλεί ένα πράγμα. Αυτή την εντύπωση δίνεις....

Δημοσ.
Βασικά με έμμεσο τρόπο σου λέει να μην πας γιατί δεν τον ενδιαφέρεις,το target group της επιχείρησης του είναι άλλο,αντίστοιχα μια άλλη επιχείρηση σ έχει σαν target group και σου λέει έλα ενώ με έμμεσο τρόπο λέει στον καπνιστή να μην πάει,τι το κακό σ αυτό;

Αντιστοιχως τωρα , θα αλλαξει το target group και απο καπνιστες θα γινει μη καπνιστες .Και φυσικα κανεις δεν θα σε παει καπου με το ζορι που δεν θες.Δικαιο δεν ειναι ?

Δημοσ.
1. Έχω πάει μόνο Γερμανία. Η φίλη μου όμως πάει συνεχώς εξωτερικό, σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία.

2. Δεν θα φάω ξύλο επειδή καπνίζω σε bar ή club. Είναι κάτι που εννοείται ότι θα το κάνω. Για να καπνίσω πάω και να πιω, όπως είναι το λιγότερο που κάνουν όλοι εκεί.

Αν θέλεις τώρα εσύ να γίνουν τα μαγαζιά Ευρώπη ή και Αμερική όπου όλα κατεβάζουν ρολά στις 2 το Σάββατο, πάω πάσο.

Έτσι είναι τα μαγαζιά αυτά. Αν δεν σου αρέσουν, απλά δεν πας.

Κάπου χάνεις, κάπου κερδίζεις.

Στις άλλες χώρες ζουν σαν ρομποτάκια, έτσι θες να ζεις?

Λίγο να προσπαθούσαμε εδώ, θα ήμαστε πολύ καλύτερα απ' όλους.

Απλά έχουμε πέσει σε προδότες του κράτους που έφαγαν τα λεφτά.

Το τσιγάρο δεν έχει σχέση με αυτό, ούτε η διασκέδαση.

Μα που είναι η κουτοπονηριά? Ότι είναι δεδομένο το κάπνισμα με το ποτό στα bars και τα Clubs?

Όπου αλλού και να απαγορευτεί, το βρίσκω λογικό, αλήθεια.

Πραγματικά έξω βγαίνεις?

Αν όχι είναι λόγω του τσιγάρου?

Μη μου απαντήσεις, απάντα στον εαυτό σου.

Με αυτή τη λογική, τότε κουβέντα δεν πρέπει να γίνεται και το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αρκεστούμε στη σκληρή πραγματικότητα, η οποία έχει ως εξής:

So simple.

Και να ακριβως ο λογος που οταν θα ερχομαι ελλαδα θα ειμαι ο πιο μεγαλος ρουφιανος οπου και να παω γιατι στην τελικη δεν ειμαι εγω παρανομος.

Και για το αν διασκεδαζουν οι ξενοι, αν κλεινουν τα μαγαζια 2 το βραδυ, αν εχω βγει εξω, αστο δεν το εχεις.

Δημοσ.

Έτσι είναι elven, πχ τα νυχτερινά μαγαζιά τύπου κωλόμπαρου. Μπαρ κατα τα άλλα, αλλά μέσα παίζουν τσίτσιδα γκομενάκια...

Κάποιος θα γουστάρει και θα πάει, κάποιος άλλος που σοκάρεται ή εκνευρίζεται θα επιλέξει ένα ποιο "συμβατικό μπαρ". Αλλά το να απαιτήσει κάποιος να ΜΗΝ υπάρχουν κωλόμπαρα γιατί δεν μπορεί να βλέπει ξεβράκωτες, είναι απαράδεκτο. ΔΕΝ σου αρέσει ΔΕΝ πας!

Δημοσ.

Όπως εσύ λοιπόν έχεις την ΕΠΙΛΟΓΗ να πας να πιεις έναν καφέ άκαπνα, έτσι θέλω και γω να εχω την ΕΠΙΛΟΓΗ να πάω να πιω έναν καφέ/ποτό και να καπνίσω. Όποιος μη καπνιστής θέλει να έρθει, ας έρθει, όποιος δεν γουστάρει καπνό, να πάει κάπου αλλού που δεν θα καπνίζουν. ΓΙΑΤΙ λοιπόν να μην έχω εγώ τον χόρο μου, και εσύ τον δικό σου?

Σε φαντάζομαι σε μια άκαπνη καφετέρια να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου και να βλέπεις απέναντι σε καφετέρια καπνιστών να καπνίζουν και να σε ενοχλεί ένα πράγμα. Αυτή την εντύπωση δίνεις....

Δεν γινεται να υπαρχει επιλογη γιατι δεν τιθεται θεμα μαγαζι καπνιστων/μη καπνιστων για λογους που εχουμε πει πολλες φορες. Δεν κανω σαν τρελλος οταν δω να καπνιζει ο αλλος ηρεμησε.

Δημοσ.
Έτσι είναι τώρα πια τα μαγαζιά αυτά. Αν δεν σου αρέσουν, απλά δεν πας.

Τίποτα δε θα καταφέρουν οι καπνιστές και πουθενά δε θα καπνίζουν τελικά.

Περαστικά στους καπνιστές.

Μπορείς να καπνίσεις αλλού. Δεν πας σε Bar και Clubs.

So simple.

Όχι, θέλουμε να πίνουμε το ποτό μας μέσα στο bar club χωρίς τον καπνό σου.

Fixed.......

Δημοσ.
Έτσι είναι elven, πχ τα νυχτερινά μαγαζιά τύπου κωλόμπαρου. Μπαρ κατα τα άλλα, αλλά μέσα παίζουν τσίτσιδα γκομενάκια...

Κάποιος θα γουστάρει και θα πάει, κάποιος άλλος που σοκάρεται ή εκνευρίζεται θα επιλέξει ένα ποιο "συμβατικό μπαρ". Αλλά το να απαιτήσει κάποιος να ΜΗΝ υπάρχουν κωλόμπαρα γιατί δεν μπορεί να βλέπει ξεβράκωτες, είναι απαράδεκτο. ΔΕΝ σου αρέσει ΔΕΝ πας!

Μπερδευεσαι για πολλαπλη φορα.

Το τσιγαρο δεν ειναι ΥΠΗΡΕΣΙΑ συγκεκριμενων μαγαζιων

Δημοσ.
Αντιστοιχως τωρα , θα αλλαξει το target group και απο καπνιστες θα γινει μη καπνιστες .Και φυσικα κανεις δεν θα σε παει καπου με το ζορι που δεν θες.Δικαιο δεν ειναι ?

απο που κι ως που το κράτος με νόμο μπορεί να ορίσει το target group και τον προσανατολισμό μιας επιχείρησης;

Και να ακριβως ο λογος που οταν θα ερχομαι ελλαδα θα ειμαι ο πιο μεγαλος ρουφιανος

Δεν είναι ρουφιανιά,λέγεται ευσυνηδεισια,αν και δεν μου αρέσει όλη αυτή η μεταφορά ευθύνης προς τον πολίτη,να κάνουν οι αρχές την δουλειά τους ώστε να μην χρειάζεται κάποιος έστω και λανθασμένα να αισθανθεί ρουφιάνος

• Super Moderators
Δημοσ.

So simple.

άλλο να γίνεται κουβέντα και άλλο να λέμε ότι βρίσκουμε "λύσεις" λες και θα τις λάβει κάποιος υπόψη του...

και όχι δεν απαγορεύεται το κάπνισμα παντού, μην υπερβάλεις...

όσο για την κολοκυθιά του να μην πηγαίνω εγώ σε bars/clubs και να μην καπνίζεις εσύ την αφήνω για το ανηψάκι μου στο δημοτικό...

Δημοσ.
απο που κι ως που το κράτος με νόμο μπορεί να ορίσει το target group και τον προσανατολισμό μιας επιχείρησης;

Εσυ πως ορισες οτι το target group μαγαζιων ειναι οι καπνιστες ? Αυθαιρετα ετσι ? Η επειδη ετσι 'συνηθιζεται ' Η επειδη ετσι βολευει. .Τουλαχιστον στην αλλη την περιπτωση υπαρχει το επιχειρημα της υγειας.

Δημοσ.
Εσυ πως ορισες οτι το target group μαγαζιων ειναι οι καπνιστες ? Αυθαιρετα ετσι ? Η επειδη ετσι 'συνηθιζεται ' .Τουλαχιστον σε αυτη τηνπεριπτωσξη υπαρχει το επιχειρημα της υγειας.

δεν το ορίζω εγώ,λέω για μια νέα επιχείρηση ότι θέλει να έχει πελάτες μόνο καπνιστές,το κράτος το απαγορεύει,το αυθαίρετο που είναι σε αυτό που λέω;

Δεν λέω για αυτές που υπάρχουν,λέω για μια που θα θέλει

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...