Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Log off για τρεις ημέρες τότε σα σου βαστάει:)

κράτα την αναπνοή σου για μια ώρα, μένω offline για μια ώρα...

το ένα είναι αναγκαίο για να ζήσεις, το άλλο όχι...ΔΕΝ μπορούμε να τα εξισώνουμε

Δεν ξέρω αν είναι ανάγκη, αλλά με το ποτάκι μου το γουστάρω...

αν επιτρέπεται δικαιωμά σου, αλλά το post μου δεν ήταν για αυτό, απλά για να τονίσω ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε μια συνήθεια με μια ανάγκη...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Λάθος φυσικά. Όταν λέμε "ανοιχτές πλευρές"δεν εννοούμε ένα άνοιγμα (πόρτα, παράθυρο). Εννοούμε πλήρως ανοιχτές τις πλευρές χωρίς τοίχο, τζαμαρία, τέντα από τη μία ως την άλλη άκρη.

δεν το διευκρινίζει αυτό,το τι θεωρείται δλδ ανοιχτή μεριά,τες πα παραθύρια θα βρουν

Δημοσ.
Ώπα αναγκαστικά δεν σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, θες και πας.

Εγώ δεν έχω πει ποτέ, πάει η παρέα μου στα σκυλάδικα και αναγκαστικά πάω και γω, δεν μου αρέσει δεν πάω. Απλά πράγματα. Δεν σου αρέσει η κάπνα? Δεν πας, δεν μου αρέσει το σκυλέ, δεν πάω. Πόσο ποιο απλά να στο πω?

Άντε πάλι αυτή η εξίσωση των πάντων.

Το κάπνισμα δεν είναι ένα χόμπι...είναι πια υγειονομικό ζήτημα (όπως πρέπει άλλωστε) και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

Δεν ζούμε στην δεκαετία του '30 που αντί για καραμέλες έδιναν τσιγάρα στα παιδιά.

Το να πας σε σκυλάδικο ή σε ροκάδικο ή σε στριπτιζάδικο που δεν σου αρέσει... δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία σου.

Λογικο δεν ειναι;, Οταν οι ιδιοι οι μη καπνιστες, κλαινε με μαυρο δακρυ, οτι ακολουθουν σα σκυλακια (γιατι δεν γινεται αλλιως), τους καπνιστες μεσα στους χωρους που οι καπνιστες ντουμανιαζουν. Ας ειχαν τα @@ να επιβληθουν στην παρεα, η να την κανουν περα.

Υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές παλιότερα για την διασκέδαση ενός μη καπνιστή... νοσοκομεία, εκκλησίες, εμπορικά καταστήματα... τι λέμε τώρα :P

Έπρεπε να έχουμε τα @@ να επιβληθούμε. Να παίζουμε και ξύλο ακόμη καλύτερα.

Δημοσ.

αν επιτρέπεται δικαιωμά σου, αλλά το post μου δεν ήταν για αυτό, απλά για να τονίσω ότι δεν μπορούμε να εξισώνουμε μια συνήθεια με μια ανάγκη...

Ναι, το κατάλαβα.

Απλά είπα ότι απλά μου αρέσει.

Μάλιστα όχι ότι καπνίζω πάρα πολύ τώρα (έναν καπνό την εβδομάδα κάνω και λιγότερο), έχω σκοπό να καπνίζω πλέον μόνο στο ποτό όταν βγαίνω και έτσι θα γίνει απ' ότι φαίνεται.) :devil:

Δημοσ.
Το να πας σε σκυλάδικο ή σε ροκάδικο ή σε στριπτιζάδικο που δεν σου αρέσει... δεν έχει επιπτώσεις στην υγεία σου.

Μην το λες, η κακογουστιά και η πολύ κλάψα κάνουν κακό στην υγεία..

Δημοσ.
Άντε πάλι αυτή η εξίσωση των πάντων.

Το κάπνισμα δεν είναι ένα χόμπι...είναι πια υγειονομικό ζήτημα (όπως πρέπει άλλωστε) και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

Δεν ζούμε στην δεκαετία του '30 που αντί για καραμέλες έδιναν τσιγάρα στα παιδιά.

Ρε φίλε αφού έχει επιπτώσεις στην υγεία σου, γιατί δεν προτιμάς ένα μαγαζί μη καπνιστών? Ποιος σου το απαγορεύει? Σε πήρε κανείς με το ζόρι να σε πάει σε τεκέ? Έχεις την επιλογή να μην πας? Αν την έχεις, κάντο. Αν πηγαίνεις με την θέλησή σου, ποιος ο λόγος να παραπονιέσαι?

Με το ζόρι να μου κόψεις το κάπνισμα δεν γίνεται, πρέπει να το καταλάβεις....

Δημοσ.

Υπήρχαν τόσες πολλές επιλογές παλιότερα για την διασκέδαση ενός μη καπνιστή... νοσοκομεία, εκκλησίες, εμπορικά καταστήματα... τι λέμε τώρα :P

Έπρεπε να έχουμε τα @@ να επιβληθούμε. Να παίζουμε και ξύλο ακόμη καλύτερα.

Βασικά αν κατάλαβα καλά, αν απο τα 10 μαγαζιά τα 3 γίνουν καπνιζόντων,οι ηγετικές προσωπικότητες που ττυγχάνει να είναι μη καπνιστές θα πάνε στων καπνιστών και θα γκρινιάζουν που αφήσαν να ανοίξουν μαγαζιά καπνιζόντων επειδή δεν μπορούν να επιβληθούν ούτε στην παρέα τους,είπαμε ηγέτες

όχι;

Δημοσ.
κράτα την αναπνοή σου για μια ώρα, μένω offline για μια ώρα...

το ένα είναι αναγκαίο για να ζήσεις, το άλλο όχι...ΔΕΝ μπορούμε να τα εξισώνουμε

Και η συνήθεια μια ανάγκη είναι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Μάλιστα όχι ότι καπνίζω πάρα πολύ τώρα (έναν καπνό την εβδομάδα κάνω και λιγότερο), έχω σκοπό να καπνίζω πλέον μόνο στο ποτό όταν βγαίνω και έτσι θα γίνει απ' ότι φαίνεται.) :devil:

ελπίζω να είσαι τυχερός και να υπάρχει προειδοποίηση πρώτα...

Και η συνήθεια μια ανάγκη είναι.

όχι πρωτεύουσα ανάγκη όμως για την οποία μιλάμε...(έπρεπε δλδ να το διευκρινήσω? :P )

Δημοσ.
Βασικά αν κατάλαβα καλά, αν απο τα 10 μαγαζιά τα 3 γίνουν καπνιζόντων,οι ηγετικές προσωπικότητες που ττυγχάνει να είναι μη καπνιστές θα πάνε στων καπνιστών και θα γκρινιάζουν που αφήσαν να ανοίξουν μαγαζιά καπνιζόντων επειδή δεν μπορούν να επιβληθούν ούτε στην παρέα τους,είπαμε ηγέτες

όχι;

ποιος θα ορισει ποια 3 θα γινουν καπνιστων?

Αν καπνιζετε παιδια ειναι θεμα σας, οχι δικο μου ομως και να μεινει εκει. Οσο σεβομαι εγω την "αναγκη" σου ετσι σεβασου και εσυ το να μην τρωω την καπνα σου οταν παω εξω. Σε ανοιχτο χωρο θα ειμαι μαλακας αν σου πω κατι, αλλα τοσο μαλακας θα εισαι και εσυ (εκτος απο παρανομος) οταν καπνισεις στον κλειστο.

Δημοσ.
Μην το λες, η κακογουστιά και η πολύ κλάψα κάνουν κακό στην υγεία..

Στην ψυχική υγεία σίγουρα :P

Μην το λες σε εμένα όμως.. εγώ άλλαξα παρέα 10+ ετών λόγω τέτοιου είδους διασκέδασης.

όχι;

Σε άλλο θέμα απάντησα. Δεν μιλούσαμε για υποτιθέμενη περίπτωση που λες.

Όπως και να έχει η επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα ήταν προφανής. Όλοι οι καταστηματάρχες θα τα έκαναν καπνιστών.

Εφόσον έχουν ένα σύστημα που δουλεύει και είναι ριζωμένο στην συνείδηση του πελάτη γιατί να το αλλάξουν;

Εδώ μπαίνει ο ρόλος του νόμου που πρέπει να προστατεύει τον πολίτη από τέτοια διλήμματα και επιλογές.

Δημοσ.

Αν καπνιζεται παιδια ειναι θεμα σας, οχι δικο μου ομως και να μεινει εκει. Οσο σεβομαι εγω την "αναγκη" σου ετσι σεβασου και εσυ το να μην τρωω την καπνα σου οταν παω εξω. Σε ανοιχτο χωρο θα ειμαι μαλακας αν σου πω κατι, αλλα τοσο μαλακας θα εισαι και εσυ (εκτος απο παρανομος) οταν καπνισεις στον κλειστο.

να ξεκινήσουν όλα ΜΗ και η άδεια να θέλει παραπάνω λεφτά,ποσοστό βάση πληθυσμού πόλης;,επίσης οι εργαζόμενοι στα καπνιστών θα πρέπει να έχουν τα ανθυγιεινα τους (ένσημα)

Όπως και να έχει η επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα ήταν προφανής. Όλοι οι καταστηματάρχες θα τα έκαναν καπνιστών.

Εφόσον έχουν ένα σύστημα που δουλεύει και είναι ριζωμένο στην συνείδηση του πελάτη γιατί να το αλλάξουν;

να ξεκινήσουν όλα ΜΗ και η άδεια να θέλει παραπάνω λεφτά,δλδ να θέλει να βγάλεις επιπλέον ειδική άδεια

δεν νομίζω όλοι κατευθείαν να πάνε να την πάρουν,πρώτα θα δουν τι παίζει +ότι τα έξοδα λόγω μισθών θα είναι παραπάνω,και θα είναι στο χέρι των μη καπνιστών να κρατήσουν τα μαγαζιά ΜΗ

Δημοσ.
ελπίζω να είσαι τυχερός και να υπάρχει προειδοποίηση πρώτα...

όχι πρωτεύουσα ανάγκη όμως για την οποία μιλάμε...(έπρεπε δλδ να το διευκρινήσω? :P )

Μπα... Παντού καπνίζουν ρε...

Εισπρακτικό είναι το θέμα, όχι υγείας. Απλά περνάμε την ώρα μας και γράφουμε εδώ ότι γράφουμε, στο τέλος τίποτα δεν θα γίνει.

Οσο σεβομαι εγω την "αναγκη" σου ετσι σεβασου και εσυ το να μην τρωω την καπνα σου οταν παω εξω. Σε ανοιχτο χωρο θα ειμαι μαλακας αν σου πω κατι, αλλα τοσο μαλακας θα εισαι και εσυ (εκτος απο παρανομος) οταν καπνισεις στον κλειστο.

Να σέβεσαι λοιπόν την ανάγκη μου - συνήθειά μου να καπνίζω όταν πίνω το ποτό μου μέσα στο bar, αλλιώς είσαι...

Εγώ δεν βρίζω... :P

Δημοσ.
να ξεκινήσουν όλα ΜΗ και η άδεια να θέλει παραπάνω λεφτά,ποσοστό βάση πληθυσμού πόλης;,επίσης οι εργαζόμενοι στα καπνιστών θα πρέπει να έχουν τα ανθυγιεινα τους (ένσημα)

και παλι και να ειναι 1 αδεια για καθε 5 μαγαζια σε ακτινα 100 μετρων δεν θα γινει κατι σωστο γιατι με το λαδωμα η 1 αδεια θα κανει για 5...

Δημοσ.

Οι ιδιοκτήτες., από τον τύπο άδειας που θα ζητήσουν.

Όπως γίνεται στη Μ.Βρεττανία με τα Licenced μαγαζιά, δηλ, αυτά που έχουν άδεια να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 11.

Ίδια μέθοδος, περισσότερα λεφτά για να πάρεις την άδεια, αυστηρότερες πυροσβεστικές και υγειονομικές διατάξεις κ.λπ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...