Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποιος το λέει αυτό;

Ως τώρα δεν θεωρούνταν ή αν γινόταν έκαναν τα στραβά μάτια και τώρα ξαφνικά λόγω του νόμου για το τσιγάρο θ αλλάξει;Μπααααα λέω εγώ

Ο νέος νόμος το λέει. Και τα μπααα όταν πέσουν οι πρώτες καταγγελίες και τα πρόστιμα να δεις τι καλά που θα είναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχει ένα δίκιο Τιμουρ δεν γίνεται επειδή οι φίλοι σου είναι καπνιστές να μην βγαίνεις ποτέ μαζί τους έτσι.

Δεν χρειάζεται να βγει μαζί τους οταν θα ξέρει οτι θα πάνε για ποτά και τσιγάρα, όπως δεν χρειάζεται να βγω εγώ με τους δικούς μου οταν αυτοί θα πάνε στον Μπουγά. Ας βγει οταν είναι να πάνε να παίξουν κανα μπάσκετ, ή οταν πάνε σινεμά, σταρμπακς, κλπ κλπ.

Αν θέλει ποτό, ας πάει σε μαγαζί μη καπνιστών, και αν θέλουν οι φίλοι του (οι καπνιστές) ας ακολουθήσουν και ας καπνίζουν έξω. It's that simple really...

Ναι αλλά και εγώ λέω ότι επειδή μια παρέα είναι δύσκολο να χωριστεί, αναγκαστικά οι μη καπνίζοντες θα ακολουθούσαν τους καπνίζοντες, η και ευρύτερα οι μη καπνίζοντες και οι καπνίζοντες που θέλουν καθαρό περιβάλλον (γιατί πχ συνηθίζουν από μόνοι τους να καπνίζουν έξω) θα αναγκάζονταν να εισπνέουν τον βλαβερό για την υγεία καπνό του τσιγάρου.

Για να προστατέψει λοιπόν το κράτος αυτούς που θέλουν να ζουν σε ένα περιβάλλον καθαρό από καπνό, και επειδή είναι σίγουρο ότι πολλές φορές θα αναγκάζονταν να το υποστούν είτε άθελα τους (πάει η παρέα μου και αναγκαστικά πάω και εγώ) είτε λόγω άγνοιας κινδύνου (είμαι καπνιστής και πάω σε τεκέ), το κράτος απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και τελειώνει το story εκεί. Καπνίστε ελεύθερα έξω, για την υγεία των άλλων και τη δική σας.

Δηλαδη το οτι δεν μπορουν καποιοι μη καπνιστες να επιβληθουν σε καπνιστες φιλους τους, θα ερθει το κρατος να τους επιβληθει με νομο. Οχι ρε φιλε, να μην ακολουθησεις, αμα ειναι φιλος σου να ακολουθησει αυτος, χωρις νομο, χωρις φοβητρο, χωρις προστιμα και μαλακιες, αλλιως να απει αυτος στην παρεα του κι εσυ στη δικη σου.

Πως γινεται απο τη μια να λεμε οτι μονο το 30% ειναι καπνιστες (με μειωτικη ταση), και απο την αλλη, "παει η παρεα, παω κι εγω", ολοι δηλαδη οι μη καπνιστες καταφερνετε κι ειστε μονοι σας μεσα σε μια παρεα φουλ καπνιστων; Δε θα επρεπε σε μια τετραμελη παρεα βαση ποσοστου μονο ο ενας να καπνισει; Τι διαολο μαθηματικα ειναι αυτα;

Εντιτ: οταν ο χωρος κλεισει παραπανω απο τις δυο πλευρες του (κανει δηλαδη Π αφηνοντας μονο τη μια πλευρα ανοικτη), και παραλληλα ειναι σκεπασμενος, θεωρειται κλειστος και μετραται στα τετραγωνικα του καταστηματος.

αυτο το ξαφνικο κομπλεξ των αντικαπνιστων δν μπορω να το καταλαβω... τοσο αχτι βγαζετε πια? τοσο καιρο δεν σας ενοχλουσε το τσιγαρο. τωρα ξαφνικα ΟΛΟΙ οι φανατικοι αντικαπνιστες ενοχλουνται!!! Ελεος ρε... Έχουμε λυσει ολα τα προβληματα μας και μας πειραξε το τσιγαρο!!!

Ώπα αναγκαστικά δεν σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, θες και πας.

Εγώ δεν έχω πει ποτέ, πάει η παρέα μου στα σκυλάδικα και αναγκαστικά πάω και γω, δεν μου αρέσει δεν πάω. Απλά πράγματα. Δεν σου αρέσει η κάπνα? Δεν πας, δεν μου αρέσει το σκυλέ, δεν πάω. Πόσο ποιο απλά να στο πω?

Έχω μια παρέα καπνιστών. Με παίρνου τηλέφωνο "έλα ρε μλκ πάμε σε εκείνο το ωραίο μαγαζί με την ωραία γκαρσόνα" Τι θα του πω; Όχι δεν πάω γιατί καπνίζεις; Θα το υποστώ αναγκαστικά. (καλά μη φαντάζεσαι ότι δεν κοιμηθώ από από τον πόνο, λέμε τώρα)

pournara δεν είναι θέμα επιβολής. Αν το δούμε έτσι, ακόμη και ένας αν είναι ο καπνιστής, τι στο διάολο..δεν μπορεί να επιβληθεί στην παρέα του ώστε να πάνε σε μαγαζί καπνιστών;

Η εμπειρία (η δικιά μου τουλάχιστον) έχει δείξει ότι όταν στην παρέα υπάρχει καπνιστής και μη καπνιστής θα νικήσει ο καπνιστής στο δίλλημα διότι νικάει στην επιχειρηματολογία "καπνίζω άρα θα παώ σε καπνιστών, εσύ δεν καπνίζεις χαλαρουίτα μωρέ, κούλαρε δεν έγινε και τίποτα, μην είσαι ψείρας πάμε εκεί στο ωραίο"

άσε εύρηκα

Ως εσωτερικοί χώροι νοούνται και οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων που έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά με τζαμαρία ή μουσαμά ή νάιλον. Προκειμένου να επιτρέπεται το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο καταστήματος, ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι ανοιχτός (χωρίς τζάμια, μουσαμά, νάιλον διαχωριστικά) από δύο τουλάχιστον πλευρές.

Πω είμαι πολύ μπροστά τελικά,100 χρόνια μπροστά σαν τον Δανιήλ

Οι δύο πλευρές είναι

1.Η είσοδος

2.Η πίσω μεριά όπου μπαίνεις στην καφετέρια

δλδ όπως είναι και τώρα

λάθος;

Έχω μια παρέα καπνιστών. Με παίρνου τηλέφωνο "έλα ρε μλκ πάμε σε εκείνο το ωραίο μαγαζί με την ωραία γκαρσόνα" Τι θα του πω; Όχι δεν πάω γιατί καπνίζεις; Θα το υποστώ αναγκαστικά. (καλά μη φαντάζεσαι ότι δεν κοιμηθώ από από τον πόνο, λέμε τώρα)

Ρε φίλε και η κλώντια σίφερ να είναι κάπου, αν έχω κόλλημα με κάτι (μπουζούκια) δεν θα πάω, απλά πράγματα. Οπότε για να απαντήσω στο ερώτημά σου, οχι αν δεν θέλω να πάω κάπου γιατί κάτι/κάποιος με χαλάει δεν θα πάω.

Δεν βλέπω να λέει κάτι για αλλαγή περι κλειστών/ανοιχτών χώρων

link?

Ως εσωτερικοί χώροι νοούνται και οι εξωτερικοί χώροι των καταστημάτων που έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά με τζαμαρία ή μουσαμά ή νάιλον. Προκειμένου να επιτρέπεται το κάπνισμα σε εξωτερικό χώρο καταστήματος, ο χώρος αυτός θα πρέπει να είναι ανοιχτός (χωρίς τζάμια, μουσαμά, νάιλον διαχωριστικά) από δύο τουλάχιστον πλευρές.

λινκ του νόμου ψάξε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως

Στο insomnia επιτρέπεται το κάπνισμα; Μάλλον όχι, ε;

Γιατί είναι και δημόσιος και κλειστός χώρος. :lol:

Να με συγχωρέσετε που καπνίζω μπροστά σας :P:p

---------- Προσθήκη στις 16:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:35 ----------

Ως εσωτερικοί χώροι νοούνται τα αίθρια των καταστημάτων και οι χώροι με αποσπώμενη ή συρόμενη οροφή.

λινκ του νόμου ψάξε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως

Σοβαρότερα τώρα.

Αυτός ο νόμος έχει κάνει μπάχαλο τις πολεοδομικές διατάξεις.

Για τις πολεοδομικές διατάξεις θεωρούνται ανοιχτοί χώροι τα μπαλκόνια, οι βεράντες, οι πέργκολες και υπό προϋποθέσεις (διαστάσεις) οι εσωτερικές αυλές, τα αίθρια και οι φωταγωγοί.

Όλοι αυτοί οι χώροι για το νόμο κατά του καπνίσματος θεωρούνται κλειστοί.

Γενικά, αν έχεις πάνω από το κεφάλι σου οποιοδήποτε είδος στέγης, ή γύρω σου παραπάνω από έναν τοίχο, απαγορεύεται το κάπνισμα.

Κακά τα ψέμματα είναι περίπου το 30%, + ότι παρατηρήθηκε ότι οι μη καπνιστές δεν κάθονται πολύ άρα δεν πίνουν πολύ, άρα δεν έχουν το ίδιο κέρδος τα μαγαζιά..

Γιατί άραγε δεν κάθονται πάρα πολύ;;; ;)

άσε εύρηκα

Πω είμαι πολύ μπροστά τελικά,100 χρόνια μπροστά σαν τον Δανιήλ

Οι δύο πλευρές είναι

1.Η είσοδος

2.Η πίσω μεριά όπου μπαίνεις στην καφετέρια

δλδ όπως είναι και τώρα

λάθος;

Λάθος φυσικά. Όταν λέμε "ανοιχτές πλευρές"δεν εννοούμε ένα άνοιγμα (πόρτα, παράθυρο). Εννοούμε πλήρως ανοιχτές τις πλευρές χωρίς τοίχο, τζαμαρία, τέντα από τη μία ως την άλλη άκρη.

το κρατος φταιει παντα, οχι οι ελληναρες οπως ειναι λογικο.

Σε κάθε τι που μας αρέσει, αμέσως πετάμε τη λέξη Ελληνάρας. Το μάθαμε!

Παρόλο που δεν είμαι καθόλου πωρωμένος Έλληνας (με τη νοοτροπία πατρίδα, θρησκεία οικογένεια), θα πω ότι ζω στην Ελλάδα και γουστάρω που τα πίνω μέχρι το πρωί και καπνίζω ένα πακέτο τσιγάρα και έχω το τσουλάκι (δεν το λέω άσχημα, το λέω λαϊκά απλά) με το μίνι να χορεύει και να φαίνεται ο κώλος της! Γουστάρω να κάνω ένα "άααντε" και να κερνάω όποιον ξέρω.

Γουστάρω τον ήλιο, γουστάρω που ζω για όσο ζω!

1: δεν υπαρχει εστιατοριο που σεβεται τον εαυτο του και θελει να κανει κερδος που δεν θα εχει πιατα για vegetarians.

1. Τα menu για vegeterians, είναι ελάχιστα έως μηδαμινά... :-)

Δυστυχώς τυχαίνει να το ξέρω από πρώτο χέρι.

Ειναι σαν την ελλαδα που νομιζουν μερικοι οτι δεν εχουμε λεφτα λογω της παγκοσμιας κρισης και οχι επειδη τα φαγανε μερικοι.

εδω για 1002 λογους πηγαμε στο ΔΝΤ.

Για έναν λόγω μπήκαμ στο ΔΝΤ.

Έφαγαν τα χρήματα χρόνια τώρα και απλά τη πάτησαν σε μία στιγμή...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk[/ame]

Η θανατική ποινή υπάρχει στην ελλάδα. Τη λένε εκπυρσοκρότηση.

Απόλυτα σωστός! :lol:

:mad:

:-(

Δεν προσφέρει τπτ στον οργανισμό, δεν πεθαίνεις χωρίς αυτό, δεν σου βελτιώνει την υγεία ή σου μειώνει τον κίνδυνο για κάποια ασθένεια, αυτό εννοώ, δεν είναι ΑΝΑΓΚΗ όπως το νερό και το φαγητό. Οποιαδήποτε εξίσωσή του με αυτά είναι το λιγότερο τραγική...

Δεν είναι ανάγκη να είσαι εδώ και να γράφεις...

Δεν είναι ανάγκη να έχεις PC...

Πολλά δεν είναι ανάγκη. :-) ...

Αλλά είναι...

οτι και να ειναι το καπνισμα, το εχεις επιλεξει για τους δικου σου λογους.

Εγω δεν το εχω επιλεξει ομως, αρα γιατι να αναπνεω τον καπνο σου?

Δεν αναπνέεις τον καπνό μου. Στο bar και στο Club όμως είναι χώρος κραιπάλης, αν το θες έτσι...

Κόκες, πρέζες, πουτάνες, ξεκωλιάρες, νταβατζίδες, προστασίες, ποτά, ξενύχτια, τσιγάρα, και άλλα πολλά υπάρχουν εκεί...

Ε, μη τρελαθούμε...

τα ιδια λεγανε και στην αγγλια, και κανενα μαγαζι δεν εκλεισε επειδη δεν μπορουσες να καπνισεις μεσα...

Νομίζω στη Γαλλία υπήρχε πρόβλημα ή κάνω λάθος?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...