Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ναι αλλά μπορεί να ορίσει στο κατάστημα ότι απαγορεύεται το κάπνισμα.

δεν σου απαγορευει να μπεις μεσα ομως.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελευταίες κραυγές αγωνίας... Θα σας περάσει.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το... επιχείρημα "ή επιτρέπεται το κάπνισμα ή το μαγαζί κλείνει"... γιατί το ενδεχόμενο να πάει ο καπνιστής να κάνει ένα τσιγάρο έξω και να ξαναμπεί δεν παίζει, (η σκέψη και μόνο τον προσβάλλει ως προσωπικότητα), όπως επίσης δεν παίζει στη χώρα μας οι μη καπνίζοντες να έχουν την ανάγκη να βγουν για κάνα ποτό.

Και πόσοι είπαμε ότι είναι οι καπνιστές στη χώρα μας; :X

Δημοσ.

Το τσιγάρο για παράδειγμα για εμάς τους καπνιστές, δεν είναι όλα αυτά που μας προσφέρει

αλλά στην πραγματικότητα είναι ο ίδιο μας ο εαυτός. Το ίδιο μας το "εγώ".

Συνεπώς, για να κόψει ένας καπνιστής το κάπνισμα, πρέπει να γκρεμίσει αυτή την εικόνα του εαυτού του.

Να γκρεμίσει το ίδιο του το "εγώ". Για να το γκρεμίσει όμως θα πρέπει πρώτα να το αντιληφθεί.

Όταν όμως του επιβάλεις κάτι τέτοιο, αυτομάτως του αφαιρείς την ευκαιρία να το καταφέρει μόνος του

και συγχρόνως δημιουργείς κοινωνικό διαχωρισμό και το απωθημένο που θα προκαλέσει η απαγόρευση

θα του βγει κάπου αλλού. Διότι στην πραγματικότητα, του έχεις απαγορεύσει να βλέπει τον εαυτό του

έτσι όπως έχει "επιλέξει".

Άρα λοιπόν, η λύση σε όλα μας (ανεξαιρέτως) τα προβλήματα, δεν κρύβεται στην επιβολή

και την αποτελεσματικότητα των νόμων, αλλά στην προσπάθεια για αυτογνωσία του καθενός.

Πάω για τσιγάρο τώρα γιατί εδώ μέσα δεν με αφήνουν να καπνίσω...:P

Μπορει να ειμαι λατρης της ταχυτητας , να ειναι ο δευτερος εαυτος μου.Να τρεχω με 300 στο δρομο ? Μην μου το απαγορευσετε , αφηστε με να φθασω μονος μου στην αυτογνωσια :-D

Δημοσ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το... επιχείρημα "ή επιτρέπεται το κάπνισμα ή το μαγαζί κλείνει"... γιατί το ενδεχόμενο να πάει ο καπνιστής να κάνει ένα τσιγάρο έξω και να ξαναμπεί δεν παίζει, (η σκέψη και μόνο τον προσβάλλει ως προσωπικότητα), όπως επίσης δεν παίζει στη χώρα μας οι μη καπνίζοντες να έχουν την ανάγκη να βγουν για κάνα ποτό.

Κακά τα ψέμματα είναι περίπου το 30%, + ότι παρατηρήθηκε ότι οι μη καπνιστές δεν κάθονται πολύ άρα δεν πίνουν πολύ, άρα δεν έχουν το ίδιο κέρδος τα μαγαζιά..

Δημοσ.

Πω πω λες και ζω σε άλλη χώρα αισθάνομαι.

Λοιπόν στο Ελλάντα έχει καλοκαιρία τις περισσότερες μέρες του χρόνου,αυτό που έκαναν όλα τα μαγαζιά μέχρι τώρα ήταν να κλείνουν τον εξωτερικό χώρο με νάιλον πλαστικό για τον αέρα κτλ και να βάζουν θερμάστρες για ζέστη.

Όλοι έχουν καθίσει σε τέτοιο μαγαζί για καφέ και όλοι ξέρουν πως είναι,καμία ενόχληση απο κρύο κτλ

Ε guess what,είναι ακόμα εξωτερικός χώρος και θα είναι ο χώρος των καπνιστών

Για τα μπουζούκια συζητάτε;

Δημοσ.

Ακομα και για αυτο δεν παρουσιαστηκαν ερευνες.Φημη ειναι , υποθεση , ευσεβης ποθος για επαναφορα των κεκτημενων ? Ποιος ξερει..:lol:

Δημοσ.
To έχω πει 1000 φορές και θα το ξαναπώ. Αυτός που ορίζει την αγορά είναι οι καταναλωτές. Αν εσείς που δεν καπνίζετε, πηγαίνατε σε μαγαζιά που δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, ενδεχομένως να ακολουθούσαν και άλλα τέτοια μαγαζιά. Για να μην ανοίγουν όμως, πάει να πει οτι δεν υπάρχει ζήτηση, ή αν υπάρχει είναι μικρή και δεν συμφέρει να ανοίξει κάποιος ένα τέτοιο μαγαζί.

Και εγώ λέω ότι επειδή μια παρέα είναι δύσκολο να χωριστεί, αναγκαστικά οι μη καπνίζοντες θα ακολουθούσαν τους καπνίζοντες, η και ευρύτερα οι μη καπνίζοντες και οι καπνίζοντες που θέλουν καθαρό περιβάλλον (γιατί πχ συνηθίζουν από μόνοι τους να καπνίζουν έξω) θα αναγκάζονταν να εισπνέουν τον βλαβερό για την υγεία καπνό του τσιγάρου.

Για να προστατέψει λοιπόν το κράτος αυτούς που θέλουν να ζουν σε ένα περιβάλλον καθαρό από καπνό, και επειδή είναι σίγουρο ότι πολλές φορές θα αναγκάζονταν να το υποστούν είτε άθελα τους (πάει η παρέα μου και αναγκαστικά πάω και εγώ) είτε λόγω άγνοιας κινδύνου (είμαι καπνιστής και πάω σε τεκέ), το κράτος απαγορεύει το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους και τελειώνει το story εκεί. Καπνίστε ελεύθερα έξω, για την υγεία των άλλων και τη δική σας.

Δημοσ.

Με νάιλον αριστεροδεξιοπάνω και μανιτάρια μεταξύ των τραπεζιών.

Και τον Μακρόπουλο στην πίστα, με την πιστοντουζιέρα (ελαφρώς modified, πιστομπρέλα ένα πράμα) σε περίπτωση μπόρας.

ΠΩ ΜΛΚ.

Θεϊκό.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΡΕ.

Δημοσ.

μάλιστα,ο άλλος δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα ούτε στους φίλους του και πρέπει να βγει νόμος,ηγετική προσωπικότητα

Με νάιλον αριστεροδεξιοπάνω και μανιτάρια μεταξύ των τραπεζιών.

Και τον Μακρόπουλο στην πίστα, με την πιστοντουζιέρα (ελαφρώς modified, πιστομπρέλα ένα πράμα) σε περίπτωση μπόρας.

ΠΩ ΜΛΚ.

Θεϊκό.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΡΕ.

Μπουζουκερί με νάιλον,ιδέα για επιχείρηση,anyone;

Δημοσ.
Πω πω λες και ζω σε άλλη χώρα αισθάνομαι.

Λοιπόν στο Ελλάντα έχει καλοκαιρία τις περισσότερες μέρες του χρόνου,αυτό που έκαναν όλα τα μαγαζιά μέχρι τώρα ήταν να κλείνουν τον εξωτερικό χώρο με νάιλον πλαστικό για τον αέρα κτλ και να βάζουν θερμάστρες για ζέστη.

Όλοι έχουν καθίσει σε τέτοιο μαγαζί για καφέ και όλοι ξέρουν πως είναι,καμία ενόχληση απο κρύο κτλ

Ε guess what,είναι ακόμα εξωτερικός χώρος και θα είναι ο χώρος των καπνιστών

Λάθος κάνεις οι χώροι με νάιλον θα θεωρούνται κλειστοί χώροι.

Δημοσ.
Αν βάλεις δηλαδή 2-3 πινακίδες "Ευχαριστούμε που δεν καπνίζετε" και δεν έχεις τασάκια τι θα κάνει ο άλλος; Στο παπούτσι του θα της πετάει της στάχτες;

Αν δεν κάνω λάθος μίλησες για άρνηση εξυπηρέτησης ανευ λόγου. Είπες μάλιστα ότι μπορεί ένας καταστηματάρχης να αρνηθεί εξυπηρέτηση στον πελάτη επειδή δεν του αρέσει η φάτσα του.

Τα τασάκια τι σχέση έχουν;

Ιδού:

Περίμενε, ένα μαγαζί όπως μπορεί να αρνηθεί την εξυπηρέτηση ενός πελάτη έτσι θα μπορούσε και να απαγορεύσει το κάπνισμα ανεξάρτητα αν υπάρχει σχετικός νόμος ή όχι, άσχετα αν δεν το έκανε κανείς.
Δεν κατάλαβες μπορεί να του αρνηθεί το σέρβις επειδή δεν του αρέσουν τα μούτρα του (βλέπε dress code..).

Χωρίς τον νόμο τι θα με έκανες αν κάπνιζα στο μαγαζί σου και έριχνα τη στάχτη στο αλουμινόχαρτο που έφερα από το σπίτι; Ή στο άδειο πλαστικό ποτήρι του προηγούμενου πελάτη; Λόγος για να μην με εξυπηρετήσεις δεν υφίστατο διότι θα επιτρεπόταν το κάπνισμα. Γιαυτό υπάρχουν οι νόμοι για να προλαβαίνει τέτοιες περιπτώσεις.

Δημοσ.
(πάει η παρέα μου και αναγκαστικά πάω και εγώ)

Ώπα αναγκαστικά δεν σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις, θες και πας.

Εγώ δεν έχω πει ποτέ, πάει η παρέα μου στα σκυλάδικα και αναγκαστικά πάω και γω, δεν μου αρέσει δεν πάω. Απλά πράγματα. Δεν σου αρέσει η κάπνα? Δεν πας, δεν μου αρέσει το σκυλέ, δεν πάω. Πόσο ποιο απλά να στο πω?

Δημοσ.
Λάθος κάνεις οι χώροι με νάιλον θα θεωρούνται κλειστοί χώροι.

ποιος το λέει αυτό;

Ως τώρα δεν θεωρούνταν ή αν γινόταν έκαναν τα στραβά μάτια και τώρα ξαφνικά λόγω του νόμου για το τσιγάρο θ αλλάξει;Μπααααα λέω εγώ

Δημοσ.

ποιος το λέει αυτό;

Ως τώρα δεν θεωρούνταν ή αν γινόταν έκαναν τα στραβά μάτια και τώρα ξαφνικά λόγω του νόμου για το τσιγάρο θ αλλάξει;Μπααααα λέω εγώ

τι λε ρε στον νέο νόμο και το μπαλκόνι θεωρείται κλειστός χώρος.:Ρ

---------- Προσθήκη στις 16:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:20 ----------

Ώπα αναγκαστικά δεν σε υποχρεώνει κανείς να το κάνεις' date=' θες και πας.

Εγώ δεν έχω πει ποτέ, πάει η παρέα μου στα σκυλάδικα και αναγκαστικά πάω και γω, δεν μου αρέσει δεν πάω. Απλά πράγματα. Δεν σου αρέσει η κάπνα? Δεν πας, δεν μου αρέσει το σκυλέ, δεν πάω. Πόσο ποιο απλά να στο πω?[/quote']

Έχει ένα δίκιο Τιμουρ δεν γίνεται επειδή οι φίλοι σου είναι καπνιστές να μην βγαίνεις ποτέ μαζί τους έτσι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...