Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Mε απλά λόγια (γιατί κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις) οτι θα πάει άπατο....

τα ιδια λεγανε και στην αγγλια, και κανενα μαγαζι δεν εκλεισε επειδη δεν μπορουσες να καπνισεις μεσα...

Δημοσ.
Μα δε χρειάζεται να έχεις προκλητική συμπεριφορά για να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Στο ελλαδιστάν για να έχεις το αντίθετο το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει ένας νόμος που να το απαγορεύει. Αν έβγαινε ένας τρελός νόμος απαγορεύεται το ΜΗ-κάπνισμα, θα το έκοβαν από μόνοι τους.

ναι , απλά αυτό που νομίζω οτι εννοεί ο rotten , ή τουλάχιστον όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , είναι πως αν σε κάποιον απο τους καπνιστές που σεβόταν (όσο μπορούσε ή έστω σε κάποιο βαθμό ) τους γύρω του, πέσουν ξαφνικά όλοι πάνω του να βγάλουν κόμπλεξ , στο τέλος παίζει να του την βαρέσει , και να αρχίσει να καπνίζει και εκεί που δεν κάπνιζε πριν.

δεν θα το κάνω ποτέ , αλλά προσωπικά πέρα απο τα 2 παραδείγματα που ανέφερα πριν , εχω κουραστει να ακούω

από τον κάθε ασχετο "θα φάτε γαμησι" , "τον πούλο " κτλ. Και επαναλαμβάνω πως αναφέρομαι για IRL , όχι για εδώ

Δημοσ.
τα ιδια λεγανε και στην αγγλια, και κανενα μαγαζι δεν εκλεισε επειδη δεν μπορουσες να καπνισεις μεσα...

εκτίθεσαι, έτυχε να ζήσω αγγλία προ της απαγόρευσης, και έτυχε να την επισκευτώ μετά της απαγόρευσης, αρκετές pubs έκλεισαν και όλες είχαν απώλεια στους τζίρους τους...

http://en.wikipedia.org/wiki/Smoking_ban

Δημοσ.

Και ποιος ειπε οτι τα μαγαζια δεν θα επιζησουν χωρις καπνο ? Συμφερει σαν επιχειρημα ? Τιθεται τωρα θεμα επιβιωσης συνανθρωπων και ετσι..οποτε ..τι πιο 'λογικο' .Να μεινουν τα πραγματα ως εχουν για παντα..

Δημοσ.
Και ποιος ειπε οτι τα μαγαζια δεν θα επιζησουν χωρις καπνο ? Συμφερει σαν επιχειρημα ? Τιθεται τωρα θεμα επιβιωσης συνανθρωπων και ετσι..οποτε ..τι πιο 'λογικο' .Να μεινουν τα πραγματα ως εχουν για παντα..

Το θέμα δεν είναι αν συμφέρει σαν επιχείρημα, το θέμα είναι αν ισχύει. Και όλα δείχνουν οτι ισχύει...

Δημοσ.
εκτίθεσαι, έτυχε να ζήσω αγγλία προ της απαγόρευσης, και έτυχε να την επισκευτώ μετά της απαγόρευσης, αρκετές pubs έκλεισαν και όλες είχαν απώλεια στους τζίρους τους...

πηγαινω στην ιδια pub εδω και 4 καλοκαιρια, και ειμαι φιλος με τον ιδιοκτητη και τα εχω ακουσει απο πρωτο χερι, οσα μαγαζια ηταν να βαρεσουν κανονι το βαρεσαν ασχετο με το καπνισμα. Ειναι σαν την ελλαδα που νομιζουν μερικοι οτι δεν εχουμε λεφτα λογω της παγκοσμιας κρισης και οχι επειδη τα φαγανε μερικοι.

Δημοσ.

Ας κλεισουν η ας μετατρεψουν τα μαγαζια σε πωλητηρια καπνου.Ε και ? Δεν μπορουν να βρουν τροπους να κρατησουν τους πελατες ? Θελουν μονο να πονταρουν στον καπνο και στον νταλκα ? Ας κλεισουν .Ποταμι το δακρυ..

Δεν αμφιβαλλω οτι και πολλα μαγαζια τωρα με την οικονομικη κριση (ειχαν καλομαθει καποτε )θα ριξουν το προβλημα στο τσιγαρο.

Δημοσ.
πηγαινω στην ιδια pub εδω και 4 καλοκαιρια, και ειμαι φιλος με τον ιδιοκτητη και τα εχω ακουσει απο πρωτο χερι, οσα μαγαζια ηταν να βαρεσουν κανονι το βαρεσαν ασχετο με το καπνισμα. Ειναι σαν την ελλαδα που νομιζουν μερικοι οτι δεν εχουμε λεφτα λογω της παγκοσμιας κρισης και οχι επειδη τα φαγανε μερικοι.

Καταρχήν δεν ισχυρίστηκα οτι έκλεισαν όλες οι pub. Είπα οτι κάποιες έκλεισαν (ή μάλλον δεν το λέω καν εγώ, η ένωσή τους το λέει). Αν διάβασες στο λινκ που έβαλα, μειώθηκε και η κατανάλωση μπύρας, και ο χρόνος παραμονής του πελάτη μέσα στο κατάστημα. Επίσης υπολόγιζαν αύξηση του τζίρου στο food industry αλλά ούτε και κάτι τέτοιο δεν έγινε....

Εκείνες τις μέρες (της απαγόρευσης) το bbc είχε καθημερινά θέμα την κρίση που θα προκαλέσει στις pubs. Και γενικότερα, και 5% κάτω να ήταν η κατανάλωση, είναι μετρήσιμο νούμερο και κάτι δείχνει....

---------- Προσθήκη στις 12:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:14 ----------

Ας κλεισουν η ας μετατρεψουν τα μαγαζια σε πωλητηρια καπνου.Ε και ? Δεν μπορουν να βρουν τροπους να κρατησουν τους πελατες ? Θελουν μονο να πονταρουν στον καπνο και στον νταλκα ? Ας κλεισουν .Ποταμι το δακρυ..

Δεν αμφιβαλλω οτι και πολλα μαγαζια τωρα με την οικονομικη κριση (ειχαν καλομαθει καποτε )θα ριξουν το προβλημα στο τσιγαρο.

Μην λες οτι να'ναι πράγματα. Το αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει το να κλείσει ή όχι ένα μαγαζί, κάποιον άλλον (ο οποίος ζει απο αυτό) τον ενδιαφέρει. Πωλητήρια καπνού είναι και τα περίπτερα, τα οποία και αυτά γκρινιάζουν για την πτώση του τζίρου τους. Τρόπο να κρατήσουν τους πελάτες έχουν, και ένας απο αυτούς είναι να διατηρήσουν το status του μαγαζιού τους ως καπνιζώντων. Αν εσένα σε χαλάει, άνοιξε με 2-3 φίλους σου μη καπνίζοντες ένα μαγαζί για εσάς. Αν σε ενοχλεί η τσιγαρίλα και η μυρωδιά της, σε ένα μαγαζί καπνιστών, θα κάνεις το αντίστοιχο που κάνω εγώ σε μαγαζιά που παίζουν λαική μουσική - ΔΕΝ πάω. Είναι διαφορετικό να μην πηγαίνω κάπου που δεν μου αρέσει, και διαφορετικά να απαιτώ να παίζουν όλα τα μαγαζιά ροκ, επειδή εγώ δεν γουστάρω στανίση. Κατανοητό?

Δημοσ.

Timour21, στη wikipedia έχει ένα κάρο πηγές. Δεν έχουν όμως όλες την ίδια αξία. Ρίχνοντας μια ματιά είδα ότι αυτές που προέρχονται από επιστημονικά καταρτισμένους οργανισμους (πχ surgeon general's office) λένε ότι δεν είχε επιπτώσεις στις επιχειρήσεις η απαγόρευση. Οι τοπικές ενώσεις παρουσιάζουν στοιχεία του στυλ "70% των ιδιοκτητών παρατήρησε ότι οι καπνιστέ πελάτες έρχονταν πιο σπάνια" (έλεος!).

Άσχετα με αυτό, το επιχείρημα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων είναι σαθρό. Αν ιεραρχούσαμε το επιχειρηματικό συμφέρον πάνω από την υγεία, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κανονισμοί για τα βιομηχανικά απόβλητα, για την κάρτα καυσαερίων, για τα μέτρα προστασία σε οικοδομές και ορυχεία κτλ κτλ. Κι όταν καταργήθηκε ο αμίαντος στα κτίρια, οι επιχειρήσεις που ασχολούνταν με αυτό μπατίρησαν και πολλές ακόμα γονάτισαν για να βγάλουν τον αμίαντο από τους τοίχους. Εσύ τι λες, ότι κακώς απαγορεύθηκε ή θα έπρεπε να είναι στην διακριτική ευχέρεια του ιδιοκτήτη η λήψη μέτρων;

Δημοσ.
Timour21, στη wikipedia έχει ένα κάρο πηγές. Δεν έχουν όμως όλες την ίδια αξία. Ρίχνοντας μια ματιά είδα ότι αυτές που προέρχονται από επιστημονικά καταρτισμένους οργανισμους (πχ surgeon general's office) λένε ότι δεν είχε επιπτώσεις στις επιχειρήσεις η απαγόρευση. Οι τοπικές ενώσεις παρουσιάζουν στοιχεία του στυλ "70% των ιδιοκτητών παρατήρησε ότι οι καπνιστέ πελάτες έρχονταν πιο σπάνια" (έλεος!).

Γιατρέ έχεις δίκιο για το wiki, αλλά μην μου μιλάς για το surgeon general's office, που λέει οτι δεν είχε επιπτώσεις στις επιχειρήσεις. Η ένωσή τους μιλάει για Pubs που κλείσανε, το αμφισβητεί κανένας αυτό?

http://us1.campaign-archive.com/?u=1030eb36d388dac8b85eb0ab8&id=6a92aa8e00

το άρθρο μιλάει για 5500 pubs στο Η.Β που έκλεισαν απο την απαγόρευση και μετά. To OSG τι λέει? οτι δεν έκλεισαν?

Δημοσ.

Μην λες οτι να'ναι πράγματα. Το αν εσένα δεν σε ενδιαφέρει το να κλείσει ή όχι ένα μαγαζί, κάποιον άλλον (ο οποίος ζει απο αυτό) τον ενδιαφέρει. Πωλητήρια καπνού είναι και τα περίπτερα, τα οποία και αυτά γκρινιάζουν για την πτώση του τζίρου τους. Τρόπο να κρατήσουν τους πελάτες έχουν, και ένας απο αυτούς είναι να διατηρήσουν το status του μαγαζιού τους ως καπνιζώντων. Αν εσένα σε χαλάει, άνοιξε με 2-3 φίλους σου μη καπνίζοντες ένα μαγαζί για εσάς. Αν σε ενοχλεί η τσιγαρίλα και η μυρωδιά της, σε ένα μαγαζί καπνιστών, θα κάνεις το αντίστοιχο που κάνω εγώ σε μαγαζιά που παίζουν λαική μουσική - ΔΕΝ πάω. Είναι διαφορετικό να μην πηγαίνω κάπου που δεν μου αρέσει, και διαφορετικά να απαιτώ να παίζουν όλα τα μαγαζιά ροκ, επειδή εγώ δεν γουστάρω στανίση. Κατανοητό?

συγκρινεις το γουστο στην μουσικη, με το καπνισμα οκ τρομερο επιχείρημα.

Δημοσ.

Καλη η κατηχηση.Πολυ πιο διασκεδαστικη απο την ανησυχια των Ελληνων καπνιστων για τις... αγγλικες pub

O καπνιστης που τον επιασε καουρα για την επιβιωση ενος μαγαζιου στην αλλη ακρη της γης...

Ο καπνιστης που μπορει να παρει κανα επεξεργαστη απο το ebay (κοιταζοντας την τσεπη του , και πολυ καλα κανει ) αλλα κοπτεται για τον τζιρο των μαγαζιων..(αυτων που ΘΕΛΕΙ)

Εγω παντως πινω τα ποτακια μου (και οχι ενα ) και δεν καπνιζω.Καποιος αλλος βεβαια μπορει να πινει ενα ποτο και να καπνιζει δυο πακετα τσιγαρα...

Δημοσ.
συγκρινεις το γουστο στην μουσικη, με το καπνισμα οκ τρομερο επιχείρημα.

Τρομερό είναι που κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις τι λέω....

Δεν σου αρέσει πουλάκι μου να πας να πιεις το ποτό σου σε μαγαζί που καπνίζουν? ΜΗΝ ΠΑΣ. Άσε να πάω εγώ που γουστάρω. Εσύ, φτιάξε ένα μαγαζί που ΔΕΝ θα επιτρέπεις το κάπνισμα για σένα και τους ομοίους σου, γιατί δεν το κάνεις? Γιατί θα πάει άπατο, στο ξανά είπα. Έχουμε 100 μαγαζιά τώρα που καπνίζουν, ΑΝ εφαρμοστεί ο νόμος τα 50 θα κλείσουν (και άρα δεν θα μπορεί να πάει κανείς -καπνίζει/δεν καπνίζει-) και τα άλλα 50 ενδεχομένως να υπολειτουργούν. Αντί λοιπόν να κάνετε μαγαζιά μη καπνιζόντων, κοιτάτε πως θα κλείσετε τα μαγαζιά των καπνιζόντων, και αυτό είναι λυπηρό (για εσάς) όπως και να το δει κανείς.

---------- Προσθήκη στις 12:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:45 ----------

Καλη η κατηχηση.Πολυ πιο διασκεδαστικη απο την ανησυχια των Ελληνων καπνιστων για τις... αγγλικες pub

Ναι έχω καούρα για τις αγγλικές pub, το δικό σου πρόβλημα ποιο είναι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...