Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ισως γιατι μπορει καποιος να το δει σαν παραθυράκι και να πει να η καφετερια ειναι χωρος εργασιας και οριζω σαν καπνιστήριο ολο το μαγαζι?

Έτσι κι αλλιώς για τους χώρους συνάθροισης υπάρχουν ειδικοί νόμοι και περιορισμοί (π.χ. Υγειονομικό). Καμμία σχέση, λοιπόν.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ok to πηγατε μακρια ολοι σας. Το τι κάνει ο καθένας στην ζωή του είναι δικαιώματα του. Οπως είπατε ο αερας δεν σας ακοικει άρα δεν μπορεί κανέις να τον καταπατήσει, Εαν δεν σας αρεσει καταγγηλτε το η φυγεται όπως και να έχει λεφτά από εμένα δεν παιρνεται δε πα να χτυπατε το ποπο σας κατω.

• Moderators
Δημοσ.

"Σας την έχουμε στημένη και φαίνεστε από της κάφτρες"

Respect!

Δεν διαβασα ολες τις σελιδες, μοναχα τις τελευταιες. Γενικα νομιζω πως ειμαι ευαισθητοποιημενος απεναντι στους μη καπνιζοντες (μεταξυ αλλων δεν καπνιζω σε σπιτι που δεν καπνιζουν οι ιδιοκτητες, ή υπαρχουν παιδια και δεν εχω διαπραγματευτει ποτε να καπνισω καπου που δεν επιτρεπεται αυτο).

Προσωπικα δεν με ενοχλει τοσο ο νεος νομος διοτι το βλεπω ως πιθανοτητα να μειωσω τα τσιγαρα που κανω.

Απο κει και περα ομως με ενοχλει το οτι δεν μπορω να καπνισω μεσα στο μαγαζι μου αν θελω.

Επισης θεωρω πως θα επρεπε να υπαρχουν αν οχι ειδικοι χωροι για τους καπνιστες, τουλαχιστον μαγαζιαν στα οποια να επιτρεπεται το καπνισμα. Οποτε οταν εγω θελω να παω να διασκεδασω καπου να επιλεξω το μαγαζι Χ οπου επιτρεπεται το καπνισμα και αν δεν θελεις να με ακολουθησεις μην με ακολουθεις. Με την ιδια λογικη που εγω δεν θα σε ακολουθησω αν πας σε ενα μαγαζι που δεν μου αρεσει (βλ. μπουζουκια) και αν σε ακολουθησω δεν γκρινιαζω για την μουσικη. Υπαρχει κατι το παραλογο σε αυτο?

• Super Moderators
Δημοσ.
Όπως και να'χει, ακόμα απορώ γιατί να καταργηθούν τα καπνιστήρια στους χώρους εργασίας.

Ποιος ενοχλείται τελικά;

από την μια σίγουρα το βρίσκω παράλογο αυτό με τα καπνιστήρια στους χώρους εργασίας, από την άλλη σκέφτομαι σε ποια χώρα ζούμε και τι δικαιολογίες/παραθυράκια μπορεί να βρει κάποιος για να εκμεταλευτεί κάτι τέτοιο...

απορώ πάντως γιατί γράφουμε σε αυτό το topic, αφού έτσι και αλλιώς μέτα από 2-3 μήνες το πολύ δεν πρόκειται να εφαρμόζεται αυτός ο νόμος...

Δημοσ.
http://www.springerlink.com/content/r105x660w7u5757v/

Ενα λινκ , οχι και το πιο περιφραφικο αλλα για να παρουμε μια ιδεα..

Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι πρεπει να καταπαταται η ελευθερια του αλλου.Αλλα οταν υπαρχουν πραγματικα δυνατοτητες να αποφευχθει αυτο (η να γινουν καποιες εξαιρεσεις ) και να ειναι ολοι ικανοποιημενοι, αναρωτιεμαι ποιος ειναι αυτος που εχει την μεγαλυτερη ευθυνη που δεν συμβαινει αυτο..;)

Δεν μίλησα πάντως εγω για το ποιός φταίει. Περισσότερο έθιξα ότι ενω με τον προηγούμενο νόμο είχαμε καπνιστήριο με τον νέο δεν έχουμε. Δεν πιστεύω ότι αν έλεγε ο νόμος οι εταιρίες μπορούν να κρατήσουνε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ότι θα κόβανε τα καπνιστήρια. Απλά είπανε κάτι γενικό στυλ μαχαίρι το τσιγάρο παντού. Αλλά όπως και να έχει πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων και φτιάχνεις και υπολογίζεις και κάποιες υποδομές για αυτούς.

Δημοσ.
Δεν μίλησα πάντως εγω για το ποιός φταίει. Περισσότερο έθιξα ότι ενω με τον προηγούμενο νόμο είχαμε καπνιστήριο με τον νέο δεν έχουμε. Δεν πιστεύω ότι αν έλεγε ο νόμος οι εταιρίες μπορούν να κρατήσουνε ειδικά διαμορφωμένους χώρους ότι θα κόβανε τα καπνιστήρια. Απλά είπανε κάτι γενικό στυλ μαχαίρι το τσιγάρο παντού. Αλλά όπως και να έχει πρέπει να λαμβάνεις υπόψη σου ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων και φτιάχνεις και υπολογίζεις και κάποιες υποδομές για αυτούς.

Ναι αλλα ποιος ειναι του 'μου' .Οι εργοδοτες σε λιγο οπως παμε δεν θα προσλαμβανουν καπνιστες .Για να δουμε την μαχητικοτητα τοτε μερικων ,περι δικαιωματων (και χωρις ιχνος κακιας , εκδικητικοτητας και αλλα τετοιων γραφικων ).Το μου ειναι οποιοι μας βολευουν.Οι εργοδοτες ετσι,οι επιχειρηματιες αλλιως,η φορολογια παραλλιως.Και τι εμεινε ? Τα ιδια και τα ιδια επιχειρηματα για τον ευκολο στοχο (τους μη καπνιστες ) , εκει που μας παιρνει , λες και τους ρωτησαν για τον νομο.Λες και ειπαν 'οχι αρνουμαστε τους διαμορφωμενους χωρους'.Οι οποιοι βεβαια παρουσιαζονται σαν ρατσιστες , υστερικοι κλπ..ΠΡΙΝ ακομα εφαρμοστει καν το μετρο.Δηλαδη ο αλλος σε λιγο θα κατεβει να ρουφησει αταραχος τον καπνο του σε καμμια καφετερια και εδω μιλαει λες και επεσε θυμα απιστευτης κακοποιησης ανθρωπινων δικαιωματων και ελευθεριων.

Δημοσ.

Το για ποιό λόγο επιλέγει κάποιος να κόψει τις βραδινές του εξόδους ή να αλλάξει γενικά το τρόπο ζωής του είναι καθαρά προσωπικό του πρόβλημα και δε με αφορά. (μεταξύ μας δεν υπάρχουν και οι πολλές επιλογές, βγαίνεις πίνεις 2 μπύρες ξεδίνεις, το μοτίβο πάνω κάτω το ίδιο είναι).

Το να λες όμως ότι το τσιγάρο είναι 1 (έστω 1) από τους λόγους που αποφασίζω να μη ξανά βγω στη ζωή μου για ένα ποτό σε ένα κωλό club, ε αυτό ηχεί στα αυτιά μου σαν επική μαλακία. Είναι μία φτηνή δικαιολογία που λες στον εαυτό σου για να αποφύγεις να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο.

Δημοσ.

καπνιστής γάρ & εγώ του 1ς και βάλε ημερησίως πακέτου καμήλας.Καλα κάνει ο νομος και υπάρχει.Δείτε το θετικά η θα καθόμαστε συνέχεια σπίτι και θα κάνουμε οικονομία, ή θα βγαίνουμε και δε θα μπορούμε να φουμάρουμε και ετσι θα το ελαττώσουμε

Δημοσ.
Ναι αλλα ποιος ειναι του 'μου' .Οι εργοδοτες σε λιγο οπως παμε δεν θα προσλαμβανουν καπνιστες ..

Το μου είναι το κράτος που βγάζει τους νόμους και εκεί πήγαινε

Ναι θα σκάσει ο γαμάω στον τομέα του και θα του πει ο άλλος καπνίζεις ? Εμμ ναι. Και δεν θα τον πάρει ο εργοδότης για αυτόν τον λόγο

Δημοσ.
Το καπνισμα ειναι κατι που βλαπτει ΚΑΙ τον διπλανο σου οταν καπνιζεις.

Εμενα δεν με νοιαζει τι κανεις με το σωμα σου, παρε οτι ουσια υπαρχει στον πλανητη, χαλαλι σου, αρκει να ΜΗΝ γινομαι εγω παθητικος χρηστης της ουσιας αυτης εφοσον δεν ειναι επιλογη μου να την κανω.

Μα υποτίθεται ότι θα υπάρχει σχέδιο ώστε να καλύπτονται και οι δύο.

Εσένα βέβαια δεν σε αφορά το τι θα κάνει ο καπνιστής, κοιτάς μόνο τη πάρτη σου με τη δικαιολογία ότι και οι καπνιστές τόσα χρόνια δεν τους ένοιαζε τι έκαναν οι μη καπνιστές.

Έχεις ένα point η αλήθεια είναι, μία σου και μία μου... :lol:

1)Το καθε μαγαζι εχει αδεια δημοσιας χρησης οπως εχουμε ξαναπει. Για αυτο ειναι και παρανομο το να φας πορτα απο καποιο μαγαζι.

2)Αν εχεις μια ομαδα απο ατομα που με την παρουσια τους και τα γουστα τους δεν βλαπτουν κανεναν απο τους γυρω τους, και μια ομαδα που κανει κατι και βλαπτει τους γυρω του (δεν μας αφορα τι κανει στον εαυτο του) τοτε η απλη λογικη λεει οτι το ατομο απο την 2η ομαδα πρεπει να μην κανει αυτο που βλαπτει τους αλλους και οχι το αντιθετο.

Τωρα θα πεις ας εχουμε μαγαζια για καπνιστες μονο και εχει απαντηθει πολλες φορες το γιατι δεν γινεται/εγινε.

1) Είναι παράνομο να φας πόρτα, αλλά μερικές φορές χρειάζεται.

2) Όσον αφορά την ομάδα με τα άτομα, αν αυτοί που καπνίζουν είναι περισσότεροι και φυσικά αφήνουν λεφτά, θα το κάνεις μη καπνιστών, όταν είναι λογικό όποιος πίνει να καπνίζει κιόλας?

@Krokodilos

Σίγουρα θα με βλέπεις στον ύπνο σου!

Πάντως επειδή η κατάσταση θα έχει να καπνίζουν παντού δυστυχώς για κάποιους δημοκράτες μη καπνιστές, για εσένα προτείνω μία καλή 3D TV και ένα οδηγό για cocteils, ώστε να αράζεις σπίτι σου!:P

Σε πειράζω... :lol: (joke)

Δημοσ.
Το μου είναι το κράτος που βγάζει τους νόμους και εκεί πήγαινε

Ναι θα σκάσει ο γαμάω στον τομέα του και θα του πει ο άλλος καπνίζεις ? Εμμ ναι. Και δεν θα τον πάρει ο άλλος για αυτόν τον λόγο

Δεν ειπα οτι θα συμβει αυριο.Μην απορησεις αν θα συμβει καποτε .Αυτο δεν ειναι θεμα σοβαρο , θεμα ειναι να καπνισουμε διπλα απο καμμια μητερα και κανα μωρο (για να δωσω δραματικο τονο ) γιατι καταπιεζεται η ελευθερια μας .Ο νομοι παντα βρισκουν υποστηρικτες και πολεμιους.Προφανως καποιοι νιωθουν οτι βρισκονται στην πλευρα των ''ηττημενων'' και φερνουν τα γνωστα επιχειρηματα .Τεσπα ο κυβος ερριφθη , τζαμπα χαλιομαστε.Μια συνηθεια ειναι , στο εξωτερικο πως εφαρμοζεται ?

Υπηρχε πολυς καιρος (χρονια ολοκληρα ) για τους υπερασπιστες των ανθρωπινων δικαιωματων και των διαμορφωμενων χωρων , να τους απαιτησουν απο τα μαγαζια η απο το κρατος.Ας το ΕΚΑΝΑΝ..

---------- Προσθήκη στις 21:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:08 ----------

Και απανταω και σε αλλα ποστ, τιποτα προσωπικο

Δημοσ.
Μα υποτίθεται ότι θα υπάρχει σχέδιο ώστε να καλύπτονται και οι δύο.

Εσένα βέβαια δεν σε αφορά το τι θα κάνει ο καπνιστής, κοιτάς μόνο τη πάρτη σου με τη δικαιολογία ότι και οι καπνιστές τόσα χρόνια δεν τους ένοιαζε τι έκαναν οι μη καπνιστές.

Έχεις ένα point η αλήθεια είναι, μία σου και μία μου... :lol:

Δεν καταλαβαινω την λογικη σου. Οταν μπαινει ενας νομος, οφειλουμε να τον σεβαστουμε και να τον τηρήσουμε. Το αν οι καπνιστες στην πλειοψηφια τους ηταν/ειναι ζωα που στα @@ τους ολοι οι αλλοι γυρω τους δεν ειναι το θεμα εδω, μιας και τοτε με την ηλιθια νοοτροπια του ελληναρα ειχανε πατημα και το κανανε. Το θεμα ειναι οτι υπαρχει ενας νομος τωρα θες δεν θες.

Φυσικα αυτο ειναι απο την μια μπαινει απο την αλλη βγαινει για τους πιο πολλους καπνιστες γιατι "εδω ειναι ελλαδα ρε φιλε" αλλα μετα φταιει το κρατος κλπ κλπ.

1) Είναι παράνομο να φας πόρτα, αλλά μερικές φορές χρειάζεται.

2) Όσον αφορά την ομάδα με τα άτομα, αν αυτοί που καπνίζουν είναι περισσότεροι και φυσικά αφήνουν λεφτά, θα το κάνεις μη καπνιστών, όταν είναι λογικό όποιος πίνει να καπνίζει κιόλας?

1: γιατι?

2: εγω οταν πινω μου αρεσει να ριχνω γκομενακια, να τα φυστικωνω στην καφετερια μιας και ειναι λογικο οτι οποιος πινει γαμαει?

Αν δεν γαμαει παει για ψαρεμα, θα φερω παραγαδι και καθετη σε περιπτωση που δεν βρω κατι αξιολογο.

Δημοσ.
Το να λες όμως ότι το τσιγάρο είναι 1 (έστω 1) από τους λόγους που αποφασίζω να μη ξανά βγω στη ζωή μου για ένα ποτό σε ένα κωλό club, ε αυτό ηχεί στα αυτιά μου σαν επική μαλακία. Είναι μία φτηνή δικαιολογία που λες στον εαυτό σου για να αποφύγεις να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο.

:lol::lol:

Φαντάσου τώρα να απαγορευτεί το κάπνισμα παντού, να λένε οι καπνιστές δεν βγαίνουμε γιατί δεν αντέχουμε καφέ/ποτό χωρίς τσιγάρο και να γίνει quote το παραπάνω XD

Αν είσαι καπνιστής, μιλάμε είναι το πιο epic επιχείρημα-statement που έχει γίνει στο thread.

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δε θα στερηθώ τη βόλτα μου να είσαι σίγουρος, εκτός και αν είμαι κοινωνιοφοβικός.

Δημοσ.
Εγώ προσωπικά δε θα στερηθώ τη βόλτα μου να είσαι σίγουρος, εκτός και αν είμαι κοινωνιοφοβικός.

Still, καταλαβαίνεις όμως το fail της δήλωσης σου έτσι?

Μπορώ κάλλιστα να το χρησιμοποιήσω ως επιχείρημα για να απαγορευτεί το κάπνισμα παντού χωρίς να αλλάξω ούτε τελεία από το quote σου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...