Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειλικρινα τα λες σοβαρα αυτα?

Πολύ σοβαρά.

Για απάντησε μου σε παρακαλώ.

Και γιατι να μην υπαρχει καπνιστηριο εστω και ατυπα ? :rolleyes: Μηπως ειναι και θεμα εργοδοτικο ? :devil: Χαμενα λεπτα εργασιας ? Η μηπως φταινε και εκει οι αντικαπνιστες (πηγαν και διαμαρτυρηθηκαν)

Το διάλειμμα γιατί υπάρχει τότε? Ο άλλος πάει και τρώει Sandwitch και ο άλλος πάει και καπνίζει.

Οπότε το ενδεχόμενο χαμένου χρόνο και κατ' επέκταση μειωμένης παραγωγικότητας δεν υπάρχει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και γιατι να μην υπαρχει καπνιστηριο εστω και ατυπα ? :rolleyes: Μηπως ειναι και θεμα εργοδοτικο ? :devil: Χαμενα λεπτα εργασιας ? Η μηπως φταινε και εκει οι αντικαπνιστες (πηγαν και διαμαρτυρηθηκαν)

Υπάρχει άτυπα το έξω ... αλλά μια εταιρεία μεγάλη δεν ρισκάρει πλέον το μέσα αν παίζει να εφαρμοστεί το μετρό με ελέγχους. Επίσης θα συμφωνήσω με τον heatspreader για το break.

Ο,τι να 'ναι! ΑΡΚΕΙ να ριξουμε σταχτη στα ματια, να υπεκφυγουμε για να προστατευσουμε το πολυτιμο μας καπνισμα!:mad::mad::mad:

από ότι φαίνεται την στάχτη δεν την ρίχνουν μόνο οι καπνιστές..!

Φυσικά και δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα λεγόμενα σου.

Δεν υπάρχουν υποδομές, το δέχομαι.

Γιατί όμως αυτό αυτόματα κάνει αυτονόητο το ενδεχόμενο ότι ο καπνιστής δεν θα καπνίζει πουθενά και δεν λες το αντίθετο? Δηλαδή ο καπνιστής να καπνίζει παντού? (τουλάχιστον στα μαγαζιά που δεν έχουν υποδομές).

Common sense?

Για τον λογο οτι υπαρχει αυτη η ωραια λεξη, η: "υγεια".

Και ο μη καπνιστης δεν βλαπτει την υγεια των αλλων, ενω ο καπνιστης την βλαπτει.

Σωστα?

από ότι φαίνεται την στάχτη δεν την ρίχνουν μόνο οι καπνιστές..!

Φυσικά και δεν θα ασχοληθώ με τα υπόλοιπα λεγόμενα σου.

Λογικο αφου δεν μπορεις να αντικρουσεις ΤΙΠΟΤΑ!

Αφου εχουμε 100% δικιο.

Λογικο αφου δεν μπορεις να αντικρουσεις ΤΙΠΟΤΑ!

Αφου εχουμε 100% δικιο.

Ο μη καπνιστής χαλάει χειρότερα την υγεία του και των άλλων με το να είναι σπαραρχίδης.

Που στα διάλα πήγε η συγκατάβαση οεο;

Υπάρχει άτυπα το έξω ... αλλά μια εταιρεία μεγάλη δεν ρισκάρει πλέον το μέσα αν παίζει να εφαρμοστεί το μετρό με ελέγχους. Επίσης θα συμφωνήσω με τον heatspreader για το break.

Ασε λοιπον το ατυπο.Ας μιλησουμε υποθετικα.Αν καποιος δεν ηθελε την υπαρξη καπνιστηριου ποιος θεωρεις πιθανοτερος να ηταν ? Η εργοδοσια η οι...υστερικοι αντικαπνιστες συναδελφοι που δεν θα ηθελαν να σκεπτονται ουτε την υπαρξη αυτου του σατανικου χωρου ?

Πολύ σοβαρά.

Για απάντησε μου σε παρακαλώ.

Το καπνισμα ειναι κατι που βλαπτει ΚΑΙ τον διπλανο σου οταν καπνιζεις.

Εμενα δεν με νοιαζει τι κανεις με το σωμα σου, παρε οτι ουσια υπαρχει στον πλανητη, χαλαλι σου, αρκει να ΜΗΝ γινομαι εγω παθητικος χρηστης της ουσιας αυτης εφοσον δεν ειναι επιλογη μου να την κανω.

Το καθε μαγαζι εχει αδεια δημοσιας χρησης οπως εχουμε ξαναπει. Για αυτο ειναι και παρανομο το να φας πορτα απο καποιο μαγαζι.

Αν εχεις μια ομαδα απο ατομα που με την παρουσια τους και τα γουστα τους δεν βλαπτουν κανεναν απο τους γυρω τους, και μια ομαδα που κανει κατι και βλαπτει τους γυρω του (δεν μας αφορα τι κανει στον εαυτο του) τοτε η απλη λογικη λεει οτι το ατομο απο την 2η ομαδα πρεπει να μην κανει αυτο που βλαπτει τους αλλους και οχι το αντιθετο.

Τωρα θα πεις ας εχουμε μαγαζια για καπνιστες μονο και εχει απαντηθει πολλες φορες το γιατι δεν γινεται/εγινε.

Ασε λοιπον το ατυπο.Ας μιλησουμε υποθετικα.Αν καποιος δεν ηθελε την υπαρξη καπνιστηριου ποιος θεωρεις πιθανοτερος να ηταν ? Η εργοδοσια η οι...υστερικοι αντικαπνιστες συναδελφοι που δεν θα ηθελαν να σκεπτονται ουτε την υπαρξη αυτου του σατανικου χωρου ?

Φίλε μου αν μια εταιρεια δεν ήθελε να έχει καπνιστηριο δεν θα ειχε παρά τον νόμο. Να ξέρεις όμως ένα περιβάλλον εργασιας πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της και να ειναι φιλικό προς αυτους. Όχι να πεθάνει κάποιος από το κρυο για να κάνει ενα τσιγαρο.

Η παραγωγικότητα δεν σχετιζεται με τα 30 λεπτά πες σύνολο διαλειμμα. Από την στιγμή που στην δίκη μου δουλεια ξημεροβραδιαζομαστε εκεί μεσα σε καποιες περιπτώσεις και η παραγωγικότητα σχετίζεται με του τυπικού των deadlines.

Φίλε μου αν μια εταιρεια δεν ήθελε να έχει καπνιστηριο δεν θα ειχε παρά τον νόμο. Να ξέρεις όμως ένα περιβάλλον εργασιας πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της και να ειναι φιλικό προς αυτους. Όχι να πεθάνει κάποιος από το κρυο για να κάνει ενα τσιγαρο.

Η παραγωγικότητα δεν σχετιζεται με τα 5 λεπτά διαλειμμα. Από την στιγμή που στην δίκη μου δουλεια ξημεροβραδιαζομαστε εκεί μεσα σε καποιες περιπτώσεις.

Βολευει αρκετα , να δικαιολογειται αυτο βαση νομου ομως.Ειδες εσενα σε απασχολει το θεμα, δεν ειναι καλυτερα να ριχνεις τις ευθυνες στους αντικαπνιστες..? :P

Αν καποιοι (γενικα μιλαω, παγκοσμια) μπορουσαν να ασκησουν καποιους μοχλους πιεσης ως προς αυτο το θεμα ποιοι θα ηταν αυτοι ? Οι βιομηχανοι εργοδοτες (που θα σε χρονομετρουν μεχρι και στην τουαλετα...ατυπα ) η οι αντικαπνιστες εργαζομενοι ?

Αλλα οκ, μπορει να γινομαι υπερβολικα καχυποπτος...:o

Μήπως να ξεκινήσουμε τη συζήτηση ξανά χωρίς προσωπικούς υπαινιγμούς και ειρωνείες;

Δεν καπνίζω σε χώρο μη καπνιζόντων, και όπως είπα δεν έχω θέμα με τον παλιό νόμο, αλλά έχω με τον νέο (την έκδοση 2:Ρ) γιατί όσο εσείς να το θεωρείται αφύσικο, ας πούμε, υπάρχουν και οι καπνιστές και κάτι πρέπει να γίνει και για αυτούς, με το να περιθωριοποιείς μια ομολογουμένως μεγάλη μερίδα κόσμου αυτό είναι αποδεδειγμένα ρατσιστικό (νομίζω; ) .

Μια ερώτηση.

Λέει κάτι λάθος ο στάτους στο τελευταίο του ποστ;

Τόσο μένος πια και θεωρείται άστοχο το σχόλιό του;

γιατί όσο εσείς να το θεωρείται αφύσικο, ας πούμε, υπάρχουν και οι καπνιστές και κάτι πρέπει να γίνει και για αυτούς, με το να περιθωριοποιείς μια ομολογουμένως μεγάλη μερίδα κόσμου αυτό είναι αποδεδειγμένα ρατσιστικό (νομίζω; ) .

Τι είναι;;;;;; Ρατσιστικό; Φασιστικό, μήπως; Είδατε με το νέο νόμο πόσες νέες λεξούλες μαθαίνετε που μέχρι σήμερα αγνοούσατε;

Τι είναι;;;;;; Ρατσιστικό; Φασιστικό, μήπως; Είδατε με το νέο νόμο πόσες νέες λεξούλες μαθαίνετε που μέχρι σήμερα αγνοούσατε;

Πίστεψε με, δεν πιστεύω αυτό το πράγμα που διαβάζω.

Ντροπή σου.

http://www.springerlink.com/content/r105x660w7u5757v/

Ενα λινκ , οχι και το πιο περιφραφικο αλλα για να παρουμε μια ιδεα..

Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι πρεπει να καταπαταται η ελευθερια του αλλου.Αλλα οταν υπαρχουν πραγματικα δυνατοτητες να αποφευχθει αυτο (η να γινουν καποιες εξαιρεσεις ) και να ειναι ολοι ικανοποιημενοι, αναρωτιεμαι ποιος ειναι αυτος που εχει την μεγαλυτερη ευθυνη που δεν συμβαινει αυτο..;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...