Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αντε ξανα μανα ...

το δικαιωμα σου να καπνιζεις σταματαει να υπαρχει οταν ειμαι εγω που δεν καπνιζω στον ιδιο χωρο με εσενα τον καπνιστη.

Στα @@ μου αν καπνιζεις σπιτι σου/εξω/στο αμαξι σου/ στον χωρο σου αβαδιστα, δεν μου ζητησες να σου πω την γνωμη μου για το καπνισμα αρα την κραταω για μενα. Ουτε ομως εγω σου ζητησα να αναπνευσω τον καπνο σου.

Και μην πει κανεις οτι και το αυτοκινητο βγαζει καπνο αρα καπνιζει και αυτο κλπ.

Δεν στέκει το δικαίωμα σου όμως να σταματάει το κάπνισμα σε ένα μαγαζί για έναν που δεν καπνίζει, τότε ο μη καπνίζων δε έχει λόγο ύπαρξης σε αυτό το μαγαζί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Και μην πει κανεις οτι και το αυτοκινητο βγαζει καπνο αρα καπνιζει και αυτο κλπ.

Τώρα που το λες η πλειοψηφία των αμαξιων καπνίζει,σε συντριπτικό βαθμό έτσι,αρα ισως θα πρεπε να απαγορευσουμε το καπνισμα των αυτοκινητων σε υπογεια παρκινγκ και ετσι..:P

Όλοι μιλάτε για την υγεία, την μπόχα την έβαλε κανείς στην εξίσωση; Το οτι μπορεί εγώ να έχω στα @@ μου την υγεία μου, αλλά να μη θέλω να βρωμοκοπάνε τα φρεσκοπλυμένα ρουχαλάκια μου λες και κολύμπησα σε σκ@τά το φανταζόμαστε σαν ένα μακρινό, μακρινό ενδεχόμενο; Θήγκαμπάουτιτ.

Ε ναι το είπαμε, ο μη καπνιστής όταν μπει από το τροχαίο από μέθη στο βολάν τουλάχιστον δεν θα μυρίζει τσιγαρίλα μέσα στα επείγοντα.

Όλοι μιλάτε για την υγεία, την μπόχα την έβαλε κανείς στην εξίσωση; Το οτι μπορεί εγώ να έχω στα @@ μου την υγεία μου, αλλά να μη θέλω να βρωμοκοπάνε τα φρεσκοπλυμένα ρουχαλάκια μου λες και κολύμπησα σε σκ@τά το φανταζόμαστε σαν ένα μακρινό, μακρινό ενδεχόμενο; Θήγκαμπάουτιτ.

Η ουσια ειναι οτι ειναι θεμα υγειας (των αλλων) .Αυτα τα επιχειρηματα καταρριπτονται αμεσως,θα σου απαντησει ο αλλος οτι και εμενα με ενοχλει το αρωμα που βαζεις ,και μυριζουν τα ρουχα μου, για να μην πω για το κλασιμο που προαναφερθηκε..:-D

Είδατε τι κάνετε?

Λέτε για μεθυσμένους, για αρώματα, για ένα σωρό ότι να' ναι πράγματα...

Τι σχέση ρε παιδιά έχουν αυτά?

Εδώ μιλάμε για δικαιώματα.

Είδατε τι κάνετε?

Λέτε για μεθυσμένους, για αρώματα, για ένα σωρό ότι να' ναι πράγματα...

Τι σχέση ρε παιδιά έχουν αυτά?

Εδώ μιλάμε για δικαιώματα.

Έχουν το δικαίωμα να μην μυρίζουν τα ρούχα τους και τα ρέστα, αδιαμφισβήτητα αλλά ο τρόπος είναι τουλάϊστο φασιστικός.:)

Μα δεν θα σε ενοχλώ εσένα όταν καπνίζω. Θα είμαι στο άλλο μισό του μαγαζιού που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Πως θα σ' ενοχλώ λοιπόν?

Δεν στέκει το δικαίωμα σου όμως να σταματάει το κάπνισμα σε ένα μαγαζί για έναν που δεν καπνίζει, τότε ο μη καπνίζων δε έχει λόγο ύπαρξης σε αυτό το μαγαζί.

το χουμε ξαναπει, δεν γινεται να υπαρχει χωρος μεσα σε ενα μαγαζι μονο για καπνιστες (ελληναρας owner κλπ κλπ) ουτε μαγαζι μονο για καπνιστες (λαδωμα για να παρεις την μοναδικη αδεια σε ακτινα 200 μετρων για παραδειγμα)

Τωρα το οτι δεν ειχε τηρηθεί ο προηγουμενος νομος ειναι γιατι ο ελληνας εχει πανω απο ολα φιλοτιμο και δεν χρειαζεται μπαμπουλα να του φωναζει και αλλα τετοια εύθυμα.

@status

Μα όταν ένας άνθρωπος δεν αντέχει το τσιγάρο, είναι και αυτός ένας λόγος.

Δεν του αρέσει να γυρνάει σπίτι και να βρωμάνε τα ρούχα του. Και εμένα που είμαι καπνιστής με ενοχλεί πάρα πολύ, πόσο μάλλον να μην είναι κάποιος.

Δεν έχει να κάνει μόνο με την εισπνοή. Μπορεί ο άλλος να μη θέλει να το βλέπει βρε αδελφέ, δεν είναι δικαίωμά του, όταν κάνει και κακό στην υγεία του?

Το θέμα είναι να βρεθεί μία μέση λύση που να δικαιώνει και τους δύο.

το χουμε ξαναπει, δεν γινεται να υπαρχει χωρος μεσα σε ενα μαγαζι μονο για καπνιστες (ελληναρας owner κλπ κλπ) ουτε μαγαζι μονο για καπνιστες (λαδωμα για να παρεις την μοναδικη αδεια σε ακτινα 200 μετρων για παραδειγμα)

Τωρα το οτι δεν ειχε τηρηθεί ο προηγουμενος νομος ειναι γιατι ο ελληνας εχει πανω απο ολα φιλοτιμο και δεν χρειαζεται μπαμπουλα να του φωναζει και αλλα τετοια εύθυμα.

Δεν υπάρχουν υποδομές, το δέχομαι.

Γιατί όμως αυτό αυτόματα κάνει αυτονόητο το ενδεχόμενο ότι ο καπνιστής δεν θα καπνίζει πουθενά και δεν λες το αντίθετο? Δηλαδή ο καπνιστής να καπνίζει παντού? (τουλάχιστον στα μαγαζιά που δεν έχουν υποδομές).

@status

Μα όταν ένας άνθρωπος δεν αντέχει το τσιγάρο, είναι και αυτός ένας λόγος.

Δεν του αρέσει να γυρνάει σπίτι και να βρωμάνε τα ρούχα του. Και εμένα που είμαι καπνιστής με ενοχλεί πάρα πολύ, πόσο μάλλον να μην είναι κάποιος.

Δεν έχει να κάνει μόνο με την εισπνοή. Μπορεί ο άλλος να μη θέλει να το βλέπει βρε αδελφέ, δεν είναι δικαίωμά του, όταν κάνει και κακό στην υγεία του?

Το θέμα είναι να βρεθεί μία μέση λύση που να δικαιώνει και τους δύο.

.

Ναι αλλά δε τους βολεύει ο ξεχωριστός χώρος σε ένα μαγαζί, δεν το βλέπεις;

Στην δουλειά μου με το νέο μετρό καταργήθηκε το καπνιστηριο. Εντάξει λογικό είναι ότι πρόκειται για θέμα υγείας. Αλλά το καπνιστηριο είναι ειδικός χώρος ειδικά διαμορφωμενος που σε καμία περιτπωση δεν επηρεάζει τους μη καπνιστές. Γιατί να καταργηθεί αυτή η παροχή για τους περιθωριακους πλέον καπνιστές ; δεν χρειάζεται κάποια υποδομη και για αυτή την ομαδα ανθρώπων ;

Στην δουλειά μου με το νέο μετρό καταργήθηκε το καπνιστηριο. Εντάξει λογικό είναι ότι πρόκειται για θέμα υγείας. Αλλά το καπνιστηριο είναι ειδικός χώρος ειδικά διαμορφωμενος που σε καμία περιτπωση δεν επηρεάζει τους μη καπνιστές. Γιατί να καταργηθεί αυτή η παροχή για τους περιθωριακους πλέον καπνιστές ; δεν χρειάζεται κάποια υποδομη και για αυτή την ομαδα ανθρώπων ;

Όχι γιατί μπορεί να το δει κάποιος και να σκανδαλιστεί!

Ύπαγε οπίσω μου σατανά!

Γιατί όμως αυτό αυτόματα κάνει αυτονόητο το ενδεχόμενο ότι ο καπνιστής δεν θα καπνίζει πουθενά και δεν λες το αντίθετο? Δηλαδή ο καπνιστής να καπνίζει παντού? (τουλάχιστον στα μαγαζιά που δεν έχουν υποδομές).

ειλικρινα τα λες σοβαρα αυτα?

Μηπως ειναι και θεμα εργοδοτικο ? :devil: Χαμενα λεπτα εργασιας ? Η μηπως φταινε και εκει οι μη καπνιστες (πηγαν και διαμαρτυρηθηκαν)

Έτσι λοιπόν σε αυτά τα άτομα απαντώ και εγώ τελικά και δυστυχώς εριστικά ότι μάγκες που το πάτε έτσι, παντού θα επιτρέπεται...

Μα ετσι θα το παμε, οχι πως να το παμε δηλαδη, οπως πηγαινε μεχρι τωρα που μας πηδουσατε στον καπνο? Τοτε ηταν καλα ε?

Καμια συζητηση, κανενας συμβιβασμος πλεον!

Κομμενο το καπνισμα, ειναι η καλυτερη λυση για κλειστους δημοσιους χωρους. Τερμα.

Και ξαφνηκά ξεχνάμε τους καπνιστές, τους θεωρούμε παρακατιανούς και θεωρούμε "ξεχωριστή μεταχείριση" το κάπνισμα , που ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΠΝΙΖΑΝΕ παντού.

Πηρες την ωραιοτατη απαντηση σου αλλα δεν απαντησες ουσιαστικα παρα μονο με deflection του τυπου να κάνεις νεα ερωτηση. Η απαντηση ξανα:

Ειδες που η ΑΝΟΧΗ (εις βαρος της υγειας ΑΛΛΩΝ ) εγινε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ( αναφαιρετο κιολας...)

Ε λοιπον...ΔΕΝ ειναι ετσι....

Ναι λοιπον! Επειδη καπνιζανε ολοι χθες παντου και ασταματητα, αυτο τι σημαινει οτι ηταν καλο?

ΚΑΚΙΣΤΟ ΗΤΑΝ! Οποτε πρεπει να σταματησει τελειως. Τα λαθη του παρελθοντος καποια στιγμη πρεπει να διορθωθουν πληρως. Και οχι να διορθωθουν ημιτελως.;)

Ναι ο νέος νόμος είναι ρατσιστικός, είναι υπερβολικός, είναι εντελώς άχρηστος και το ξέρεις.

Δεν το ξερει.

Γιατι ειναι ρατσιστικος? Μιλαμε θα με πιασουν τα γελια. Ακου ρατσιστικος.....:-(

Και γιατι ειναι υπερβολικος?

Οσο για το αχρηστος κατσε να δουμε. Μπορει να αποδειχτει οτι ειναι χρησιμος και παψουν επιτελους οι καπνιστες να καπνιζουν πανω μας.

Θέλει και λίγη χαλαρότητα το πράγμα.

Αν είστε τόσο της υγιεινής ζωής και πιστεύετε ότι αν πάτε για καφέ μια φορά την βδομάδα και καπνίσετε παθητικά θα πεθάνετε, απορώ πόσο αποστειρωμένα πρέπει να ζείτε την ζωή σας. Γιαουρτάκι για βράδυ μέχρι τις 9 το αργότερο, βραδινή κατάκλιση στες 9:30, έγερσις 6:00 πρωινήν, πρωινή γυμναστική, χυμούλης κτλ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ υπερβολικα ολα αυτα που λες.

Το οτι δεν θελουμε να αναπνεουμε τον καπνο των καπνιστων δεν συνεπαγεται σε καμια περιπτωση τα γελοια πραγματα που συμπαιρανες οτι εχουμε και ως συνηθειες.

Επισης το να θετεις οτι καποιος βγαινει εξω μια φορα την εβδομαδα για να υποστηριξεις ευκολα το συμπερασμα σου(που ουτως ή αλλως ηταν λαθος), ειναι επισης λαθος. Μαθε λοιπον οτι μερικοι βγαινουν πιο πολλες φορες και δεν θελουν να εχουν τον καπνο γυρω τους.

Αν τον άλλο τον ενοχλεί τόσο πολύ ο καπνός, σε βαθμό να νιώθει ότι πεθαίνει ή ότι θα βγάλει καρκίνο αύριο, ας μην πάει στα μπουζούκια.

Δεν θα του πεις εσυ τι θα κανει!!:mad:

Ο,τι θελει θα κανει ελευθερος ειναι να κανει ο,τι θελει!

Τι εισαι δικτατορας και θα του πεις τι θα κανει????

Βλαπτει κανεναν με το να παει στα μπουζουκια? ΟΧΙ!

Αρα θα κανει ο,τι θελει.

Απο την αλλη ο καπνιστης βλαπτει με το να παει στα μπουζουκια ΚΑΙ να καπνιζει μεσα σε αυτα.

Αρα αμα θελει ο καπνιστης να παει στα μπουζουκια πρεπει να ΜΗΝ καπνιζει μεσα στα μπουζουκια, ας βγαινει εξω.

Τοσο απλα.

Οποιαδηποτε αλλη λογικη ειναι ηλιθια!

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι αντι-καπνιστές όμως είναι ότι αν έρθεις και κουνάς τον δάχτυλο σου μέσα στη μούρη του άλλου και του λες "ΔΕΝ θα καπνίσεις ρε κερατά, πως σου φάνηκε, δεν σε χάλασε ε,πήξε τώρα!!!" ή μπουνιά θα φάει ή καπνό στην μάπα.

Δεν ειδα κανεναν να το κανει αυτο που λες.

Εμεις απλως λεμε να μην καπνιζετε καθολου μεσα σε κλειστους δημοσιους χωρους.

Ουτε δακτυλα, ουτε κουνηματα ουτε τιποτα....

Το poll ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΜΜΜΜ

Το πολλ απλως λεει οτι αυτοι που ενδιαφερονται να μην αναπνεουν τον καπνο των τσιγαρων σε καμια περιπτωση ειναι παρα πολλοι και δεν τους ενδιαφερουν ολα τα άλλα(γιατι αλλωστε να ενδιαφερομαστε για το που θα καπνιζουν οι καπνιστες? Ας κοψουν το λαιμο τους!) για χωρους καπνιστων .

Είπαμε το τσιγάρο κάνει κακό, επιβεβαιωμένα πράγματα αλλά εσύ δεν έχεις "βλαβερές" ή τουλάχιστον "ενοχλητικές" συνήθειες;
Οχι.

Πχ πες 2-3 συνηθειες βλαβερες και ενοχλητικες που εχουν οι ανθρωποι και ειναι σχεδον ισαξιες με αυτην του τσιγαρου.

Δεν σε καταλαβαίνω, θεωρείς ότι η γκρίνια για το τσιγάρο δεν είναι ενοχλητική;

Τραγικη λογικη.

Μα δεν βλεπεις οτι την γκρινια για το τσιγαρο την αρχιζει το ιδιο το καπνισμα τσιγαρου??

Αν δεν υπηρχε πρωταρχικα η συνηθεια του καπνισματος δεν θα υπηρχε και γκρινια.

Επισης η λογικη ειναι τραγικη και για αλλο λογο. Γιατι καμια σχεση η γκρινια για το τσιγαρο με την επιβαρυνση της υγειας μας λογω τσιγαρου!

Επισης η λογικη σου ηταν τραγικη και για αλλον ενα λογο: Το να γκρινιαζω επειδη μου επιβαρυνεις την υγεια μου ειναι απολυτως θεμιτο!

Η υπεροψία για το πόσο έξυπνος θεωρείς ότι είσαι δεν είναι ενοχλητικά περισσότερο από το τσιγάρο; Α ξέχασα δε μας βλάπτουν άμεσα.

Και ειναι τωρα επιχειρημα αυτο, που μπορει να μπει στην παρουσα συζητηση??

Ο,τι να 'ναι! ΑΡΚΕΙ να ριξουμε σταχτη στα ματια, να υπεκφυγουμε για να προστατευσουμε το πολυτιμο μας καπνισμα!:mad::mad::mad:

Έλα έλεος! Από τη μία πλευρά να επιστρατεύονται οι κλανιές σαν επιχείρημα (φυσική λειτουργεία του κάθε οργανισμού) και από την άλλη καταστροφές περιβάλλοντος και τα σχετικά.

Ο καπνιστής τόσα χρόνια έγραφε στις μπάλες του όποιον ενοχλούνταν απ τον καπνό. Πέρυσι δώθηκε η ευκαιρία και στις 2 πλευρές να είναι ευχαριστημένες. Αποτέλεσμα; ΌΛΑ τα μαγαζιά που είχαν δικαίωμα επιλογής έγιναν καπνιζόντων. Όσα έπρεπε να βάλουν διαχωριστικό έβαλαν (αν και για αυτό παραπονιώταν πολλοί καπνιστές) είτε το αγνόησαν είτε έβαλαν προσωρινά και κάτι πολύ πρόχειρο για διαχωριστικό. Με απλά λόγια η κατάσταση έμεινε όπως είχε, και μάλιστα σε συνδυασμό με την ελλειψη ελεγκτικού σώματος καταλήξαμε να μην υπάρχει μέρος μή καπνιζόντων. Τότε κανένας καπνιστής δε ζήτησε το αυτονόητο! Να υπάρχουν δηλαδή αυτοί οι χώροι για όποιον δε γουστάρει να καπνίζει παρά τη θέλησή του, ή δε γουστάρει να βρωμάει ολόκληρος μετά από ένα μισάωρο παραμονής σε ένα μαγαζί. Δε μπορείτε να επικαλείστε το δικαιωμά σας να καπνίζεται εφόσων αφαιρείται το δικαίωμα του άλλου να αναπνέει ελεύθερα!

Τέλος, είμαι υπέρ στο να υπάρξει ειδικός χώρος καπνιστών σε κάθε μαγαζί, αλλά ψήφισα την 3η επιλογή διότι πολύ απλά ο διαχωρισμός σε καπνιστών και μη θα διαρκούσε ελάχιστα μέχρι να ξαναφάμε στη μάπα τον καπνό των "φιλελεύθερων και δημοκρατικών καπνιστών που κατά τα άλλα μας σέβονται εμάς και την υγεία μας"

Αβε νεοέλληνα με τα δικαιώματά σου και το σεβασμό σου στους άλλους!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...