Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να σου βάλω και εγώ ένα δίλημμα.

Έρχεται κάποιος για να σου δώσει μια δουλειά και θέλει ως αντάλλαγμα να σε πηδήξει... του κάθεσαι ή δεν του κάθεσαι; Επιτρέπεται άλλωστε και βάσει νόμου να το κάνεις.

Μαλιστα, εξομοιωσαμε τωρα τον καπνο ΕΝΟΣ τσιγαρου με το πηδημα.

Να σου πω λοιπον εγω, αν ηταν η δουλεια να μου αποφερει πχ 100 εκατομμυρια ευρα κερδος ισως και να τον αφηνα να με πηδηξει, και να κανει κι ενα τσιγαρο μετα. Κατω απο εκει θα τον αφησω να κανει μονο τσιγαρο. Τωρα αν η δουλεια μου αποφερει 50-100 ευρω κερδος, δε θα τον αφησω να παιρνει ουτε ανασα απο τον καθαρο αερα του γραφειου μου. Οπως καταλαβαινεις λοιπον μιας και ειναι γραφειο μου (και οχι δημοσιος χωρος), θα πραξω αναλογα με το συμφερον μου. Στο τελος τελος, αν δω οτι η συναλλαγη δεν θα μου αποφερει κερδος αλλα χασουρα, ισως τον πηδηξω εγω πριν τον διωξω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Να σου βάλω και εγώ ένα δίλημμα.

Έρχεται κάποιος για να σου δώσει μια δουλειά και θέλει ως αντάλλαγμα να σε πηδήξει... του κάθεσαι ή δεν του κάθεσαι; Επιτρέπεται άλλωστε και βάσει νόμου να το κάνεις.

Είσαι τραγικός.

υγεια>αξιοπρεπεια>λεφτα

αλλα εσυ τα βαζεις με αλλη σειρα.οκ.............

Όσοι λένε για profit= Πήδημα, αλήθεια έχετε δουλέψει ποτέ σας;

Για την ακρίβεια, ο λόγος που προτιμάτε να τηρείται ο Β νόμος από τον Α, θεωρώ πως είναι ένα κράμα εκδικητικότητας και ασπονδυλίασης -αυτή η δεύτερη πολύ συνηθισμένη όποτε πηγαίνατε σε μαγαζιά καπνιστών για τον καπνιστή φίλο σας ή όταν λέγατε "όχι δε με πειράζει" όταν σας ρωτούσε ο χ ευσυνείδητος.

Η πλειοψηφία γνωρίζοντας πως νόμοι με ημίμετρα, με παραμέτρους, με περιθώρια και επιείκειες στην Ελλάδα λαμβάνονται ως μη νόμοι, επέλεξε τον νόμο Β.

Στην πραγματικότητα δεν θα πείραζε κανέναν να υπάρχουν ειδικοί διαμορφωμένοι χώροι για τους καπνιστές, όχι όπως (δεν) εφαρμόστηκε στην πράξη...

Άλλωστε βλέπεις ότι και αυτός ο νόμος τελικά δεν εφαρμόζεται. Αυτό βλέπω εγώ δω πάνω.

Το poll ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ, ΜΜΜΜ

Εξαρταται πως ψηφισε ο καθενας.Θεωρητικως η σκεπτομενος την Ελληνικη πραγματικοτητα (και απογοητευμενος πολλακις )...:-D

Η διατύπωση του ερωτήματος είναι ακριβέστατη, ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΕΣ.

:lol:

Ναι λεει ''' αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;'' ...και τωρα το πιστεψαμε !! :lol::lol:

Ας πούμε το μυνημα του Heatspreader τερμα εριστικό.

Αν το δικό μου το μήνυμα ήταν εριστικό, των άλλων χρηστών είναι μηνύματα για μόνιμο ban.

Όμορφα και ωραία με επιχειρήματα είπα τις απόψεις μου. Δεν πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσουν όλοι φυσικά. Όταν όμως έρχονται κάποιοι και λένε ότι ο καπνιστής δεν έχει κανένα δικαίωμα και άλλα τέτοια προκλητικά σχόλια, τότε είναι προφανές ότι αυτά τα άτομα θέλουν απλά να μη καπνίζει ο κόσμος όχι για το καλό της υγείας όλων, απλά για να περάσει το δικό τους.

Έτσι λοιπόν σε αυτά τα άτομα απαντώ και εγώ τελικά και δυστυχώς εριστικά ότι μάγκες που το πάτε έτσι, παντού θα επιτρέπεται...

Λυπάμαι γι' αυτό, αφού υπάρχουν και μερικά παιδιά εδώ μέσα με ποιότητα και άποψη...

αντε ξανα μανα ...

το δικαιωμα σου να καπνιζεις σταματαει να υπαρχει οταν ειμαι εγω που δεν καπνιζω στον ιδιο χωρο με εσενα τον καπνιστη.

Στα @@ μου αν καπνιζεις σπιτι σου/εξω/στο αμαξι σου/ στον χωρο σου αβαδιστα, δεν μου ζητησες να σου πω την γνωμη μου για το καπνισμα αρα την κραταω για μενα. Ουτε ομως εγω σου ζητησα να αναπνευσω τον καπνο σου.

Και μην πει κανεις οτι και το αυτοκινητο βγαζει καπνο αρα καπνιζει και αυτο κλπ.

το δικαιωμα σου να καπνιζεις σταματαει να υπαρχει οταν ειμαι εγω που δεν καπνιζω στον ιδιο χωρο με εσενα τον καπνιστη.

Μα δεν θα σε ενοχλώ εσένα όταν καπνίζω. Θα είμαι στο άλλο μισό του μαγαζιού που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Πως θα σ' ενοχλώ λοιπόν?

τότε είναι προφανές ότι αυτά τα άτομα θέλουν απλά να μη καπνίζει ο κόσμος όχι για το καλό της υγείας όλων, απλά για να περάσει το δικό τους.

Όλοι μιλάτε για την υγεία, την μπόχα την έβαλε κανείς στην εξίσωση; Το οτι μπορεί εγώ να έχω στα @@ μου την υγεία μου, αλλά να μη θέλω να βρωμοκοπάνε τα φρεσκοπλυμένα ρουχαλάκια μου λες και κολύμπησα σε σκ@τά το φανταζόμαστε σαν ένα μακρινό, μακρινό ενδεχόμενο; Θήγκαμπάουτιτ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...