Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

για να φάει και 2η φορά fail ο παλιός...

ναι λες και δεν ήταν από την αρχή τραβηγμένο από τα μαλλιά και τα βυζιά ταυτόχρονα :P

Φήμες, μην ακούς τίποτα. Ρατσιστή :Ρ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

για να φάει και 2η φορά fail ο παλιός...

ναι λες και δεν ήταν από την αρχή τραβηγμένο από τα μαλλιά και τα βυζιά ταυτόχρονα :P

Το μυαλο σου εκει εσενα :P

Βασικά, πιο πολύ χαλάμε την υγεία μας έτσι όπως κάνουμε εδώ μέσα δεν νομίζεται;

brb πάω να μετρήσω ρυτίδες.. σιχτίρ με συγχύσατε.!: Ρ

• Super Moderators
Το μυαλο σου εκει εσενα :P

το λέω για αυτούς που δεν έχουν μαλλιά της προκοπής να τραβήξουν, βλέπε pappou souli στο OOT :P

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3593394&postcount=40003

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3593400&postcount=40005

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι αντι-καπνιστές όμως είναι ότι αν έρθεις και κουνάς τον δάχτυλο σου μέσα στη μούρη του άλλου και του λες "ΔΕΝ θα καπνίσεις ρε κερατά, πως σου φάνηκε, δεν σε χάλασε ε,πήξε τώρα!!!" ή μπουνιά θα φάει ή καπνό στην μάπα.

Φαντάσου τώρα τι αντίδραση θα έπρεπε να έχουν οι αντικαπνιστές όταν μέσα σε χώρους με μια ταμπελάρα ΝΑ, κάπνιζαν. "Θα καπνίσω ρε και σ' έχω γραμμένο στα τέτοια μου και σένα και την ταμπέλα, πως σου φάνηκε, δεν σε χάλασε ε, μπάφιασε τώρα!!!"

Μα τι επιχειρήματα είναι αυτά?

Δηλαδη εχω ενα χωρο 100τμ, και αποφασιζω να κανω τα 30 αποθηκη. Τα κλεινω και με ενα ωραιο τζαμενιο διαχωριστικο, και ετοιμος. Νομιμος; Πιστευω ναι. Θα πειραξει κανεναν; Πιστευω οχι.

Αν ομως αυτα τα 30τμ, αντι για αποθηκη, τα κανω χωρο καπνιστων, τοτε θα ειμαι παρανομος, και πρεπει να φτιαξω κατι εξω απο το χωρο των 100τμ. Φτιαχνω λοιπον αλλα 30τμ απ' εξω, οποτε εχω 130 συνολο απο τα οποια τα 30 ειναι καπνιστων.

Υπαρχει αληθεια καποια λογικη σε αυτο;

Απετυχε βρε συ pournaras το σκηνικο.Ποιο σκηνικο ? Η ιδεα και μονο..

Με μεγαλη χαρα θα δεχομουνα αυτο τον διαχωρισμο των χωρων.Και στο φιναλε ας πηγαιναν οι επιχειρηματιες να το κανουν η ας μπουκοταραν οι καπνιστες (υπο τον φοβο αυτων των ακραιων οπως τα θεωρουν τωρα μετρων) το μαγαζι μεχρι να παρακινηθει να το κανει.

(ηχηρα γελια εδω :lol:)

Λοιπον ?

Αυτό που λέει ο πουρνάρας και διαφαίνεται και στο θρεντ. Είναι ΜΟΝΟ εκδικητικότητα η στάση, δεν έχει να κάνει με τίποτα πρακτικό.

Αυτο βολευει να λεγεται απλως και ΜΟΝΟ...

Αυτο βολευει να λεγεται απλως και ΜΟΝΟ...

Δε μου φαίνεται ιδιαίτερα βολική σκέψη. Και από μια πλευρά, δεν το βρίσκω παράλογο, όταν τόσα χρόνια ο άλλος σου φυσούσε τον καπνό μέσα στη μάπα εκεί που έτρωγες, λογικό είναι να θες να τον ΠΑΤΑΞΕΙΣ (Krokodilos©).

Για την ακρίβεια, ο λόγος που προτιμάτε να τηρείται ο Β νόμος από τον Α, θεωρώ πως είναι ένα κράμα εκδικητικότητας και ασπονδυλίασης -αυτή η δεύτερη πολύ συνηθισμένη όποτε πηγαίνατε σε μαγαζιά καπνιστών για τον καπνιστή φίλο σας ή όταν λέγατε "όχι δε με πειράζει" όταν σας ρωτούσε ο χ ευσυνείδητος.

Είναι ικανός να φέρει την αστυνομία άμα κλάσεις δίπλα του σε κλειστό χώρο επειδή

περιέχει μεθάνιο. (μπορεί να σου κατεβάσει πρώτα 36 διαφορετικές μελέτες για το πόσο κακό κάνει το μεθάνιο στην υγεία του). :-D

άσχετο και σχετικό συνάμα...

διάβαζα σε ένα άρθρο παλαιότερα πως ή εκλυση μεθανίου, με τον γνωστό τρόπο,στους χώρους εργασίας είναι ένας φυσικός μηχανισμός άμυνας έτσι ώστε να εκτοπίσουν αλλήλους και να διασφαλίσουν έτσι ζωτικό χώρο ...τώρα με την καπιταλιστική κρίση και τον ανταγωνισμό μεταξύ των υπαλλήλων οι εκλύσεις είναι πιο συχνές ...

το αποτέλεσμα; στα open plan offices δεν μπορούν ούτε τα πιο υπερσύγχρονα συστήματα εξαερισμού να αποκαταστήσουν την ποιότητα της ατμόσφαιρας ...

αυτό όμως συνέβαινε και παλαιότερα,με λιγότερη έκλυση βέβαια...

γιατί τώρα η ατμόσφαιρα αυτών των χώρων είναι τόσο "μυρωδάτη";

γιατί παλαιότερα αυτή η "ευωδία" καλυπτόταν από το πέπλο των αρωματικών ουσιών που πρόσφερε στην ατμόσφαιρα το τσιγάρο ...

οου γιες...

Δεν γινεται λοιπον να μιλαμε 200 σελιδες, και οταν λεμε για οποιονδηποτε αλλο νομο, να θεωρουμε εκ προιμιου οτι ο νομος δεν θα ισχυσει διοτι υπαρχει το λαμογιο ο ελληνας, ο λαδωμενος υπαλληλος, ο κακος ελεγκτης κλπ, και οταν μιλαμε για τον νεο καθολικο νομο, τοτε το λαμογιο ο ελληνας, ο λαδωμενος υπαλληλος, ο κακος ελεγκτης κλπ θα εξαφανιστουν και ο νομος θα λειτουργησει κανονικα. Ειναι πιστευω τελειως παραλογο.

Απλα στην πρωτη περιπτωση εχουμε να κανουμε με κοστοβορο μετρο (χωροι, εξαερισμοι ) κλπ , δηλαδη κλαινμαιν ενω τωρα με μια απαγορευση , με μια νεα συνηθεια αν θες..

Απλα στην πρωτη περιπτωση εχουμε να κανουμε με κοστοβορο μετρο (χωροι, εξαερισμοι ) κλπ , δηλαδη κλαινμαιν ενω τωρα με μια απαγορευση , με μια νεα συνηθεια αν θες..

Ελα τωρα, μην το γυρναμε εκει, στα @@ μου εμενα αν ειναι κοστοβορο μετρο, αν θελει ο μαγαζατορας ας το κανει, αν δε θελει να πληρωσει ας το κανει ολο μη καπνιστων, δικαιωμα του. Ισα ισα που αν οπως λες ειναι κοστοβορο, θα αποτρεψει πολλους μικρους (η που δεν εχουνε πολλη πελατεια), να βαλουν τετοια συστηματα, οποτε απο αναγκη και μονο θα το κανουν μονοι τους μη καπνιστων.

Ελα τωρα, μην το γυρναμε εκει, στα @@ μου εμενα αν ειναι κοστοβορο μετρο, αν θελει ο μαγαζατορας ας το κανει, αν δε θελει να πληρωσει ας το κανει ολο μη καπνιστων, δικαιωμα του. Ισα ισα που αν οπως λες ειναι κοστοβορο, θα αποτρεψει πολλους μικρους (η που δεν εχουνε πολλη πελατεια), να βαλουν τετοια συστηματα, οποτε απο αναγκη και μονο θα το κανουν μονοι τους μη καπνιστων.

Οκ , εχεις ενα σωστο point.Μηπως θα τιθεται μετα θεμα αδικιας προς τα μικρα μαγαζια ? Μηπως θα διαμαρτυρονταν αυτοι που εχουν ενα μαγαζι-τρυπα και δεν ξερουν πως να το χωρισουν ? Μηπως θα ειχαμε διαμαρτυριες για τις αδειες ?

Καποιος δεν θα το σκεφτηκε και αυτο ? Καποιοι δεν θα εφεραν αντιρρησεις ? :rolleyes:(απλως αναρωτιεμαι).(μηπως ηταν οι μη καπνιστες ? και ολοι οι αλλοι ηθελαν ?)

Ετσι απλα ειναι τα πραγματα ? Αλλα για να μην μου πεις οτι ουτε αυτο μας κανει (και μας πουν και εκδικητικους :lol: ) μαζι σου.Η χωροι διαμορφωμενοι απολυτα η μη καπνιστων.

Κανενα προβλημα.:lol:

Και δε μου λες ρε παλικάρι, έχεις μια επιχείρηση και έρχεται ο άλλος να σου δώσει μια μεγάλη δουλειά, και σου ζητάει να καπνίσει στο γραφείο σου, τι θα του πεις; Όχι; Επειδή δεν το ανέχεσαι;

Να σου βάλω και εγώ ένα δίλημμα.

Έρχεται κάποιος για να σου δώσει μια δουλειά και θέλει ως αντάλλαγμα να σε πηδήξει... του κάθεσαι ή δεν του κάθεσαι; Επιτρέπεται άλλωστε και βάσει νόμου να το κάνεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...