Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και ξαφνηκά ξεχνάμε τους καπνιστές, τους θεωρούμε παρακατιανούς και θεωρούμε "ξεχωριστή μεταχείριση" το κάπνισμα , που ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΠΝΙΖΑΝΕ παντού.

Ειδες που η ΑΝΟΧΗ (εις βαρος της υγειας ΑΛΛΩΝ ) εγινε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ( αναφαιρετο κιολας...)

Ε λοιπον...ΔΕΝ ειναι ετσι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ειδες που η ΑΝΟΧΗ εγινε ΔΙΚΑΙΩΜΑ ( αναφαιρετο κιολας...)

Ε λοιπον...ΔΕΝ ειναι ετσι...

Δημοκράτηηηηηηηηηηηηη μου εσύ! : Ρ

Αυτό μου θύμισε τον μικρό, καχεκτικό συμμαθητή που όλοι τον έδερναν μικρό και ορκιζόταν ότι κάποια στιγμή θα πάρει εκδίκηση.

Και δε μου λες ρε παλικάρι, έχεις μια επιχείρηση και έρχεται ο άλλος να σου δώσει μια μεγάλη δουλειά, και σου ζητάει να καπνίσει στο γραφείο σου, τι θα του πεις; Όχι; Επειδή δεν το ανέχεσαι;

Ναι αλλά το 30% του πληθυσμού (περίπου) καπνίζει άρα είναι σοβαρό ποσοστό ώστε να κάνει μποικοτάζ μέχρι να αλλάξει ο νόμος.

δεν λέγεται μποικοτάζ ρα,θέλεις ιδιαίτερα :D

η ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνας -ρήξη - ανατροπή :D

μετά να τραγουδήσουμε και τo avanti popolo :D

συνεχίστε...

Αυτό μου θύμισε τον μικρό, καχεκτικό συμμαθητή που όλοι τον έδερναν μικρό και ορκιζόταν ότι κάποια στιγμή θα πάρει εκδίκηση.

Και δε μου λες ρε παλικάρι, έχεις μια επιχείρηση και έρχεται ο άλλος να σου δώσει μια μεγάλη δουλειά, και σου ζητάει να καπνίσει στο γραφείο σου, τι θα του πεις; Όχι; Επειδή δεν το ανέχεσαι;

Βολευει πολυ το ''επιχειρημα'' της εκδικητικοτητας.

Περι ταμπακιερας βεβαια τιποτα.(περα απο το να βγαλουμε τον καπνο)

1.Πιστευεις οτι μπορουν να υπαρξουν διαμορφωμενοι χωροι (στα μικρα μαγαζια ) ?

2.Νομιζεις οτι κατατρεχει καποιος τους επιχειρηματιες και τους εμποδιζε να κανουν τοσα χρονια αυτους τους χωρους η τωρα τους εξωτερικους χωρους που αναφερουν καποιοι ?

• Super Moderators

τι σόι επιχείρημα είναι αυτό? :o

Ποιοι τον εμποδιζουν ? Ας ΚΑΝΕΙ...

Δηλαδη εχω ενα χωρο 100τμ, και αποφασιζω να κανω τα 30 αποθηκη. Τα κλεινω και με ενα ωραιο τζαμενιο διαχωριστικο, και ετοιμος. Νομιμος; Πιστευω ναι. Θα πειραξει κανεναν; Πιστευω οχι.

Αν ομως αυτα τα 30τμ, αντι για αποθηκη, τα κανω χωρο καπνιστων, τοτε θα ειμαι παρανομος, και πρεπει να φτιαξω κατι εξω απο το χωρο των 100τμ. Φτιαχνω λοιπον αλλα 30τμ απ' εξω, οποτε εχω 130 συνολο απο τα οποια τα 30 ειναι καπνιστων.

Υπαρχει αληθεια καποια λογικη σε αυτο;

Ρε Τουφα μιας και συμφωνεις σε καποια υποδομη, τι ειναι αυτο που σε κανει να διαφωνεις στο να κλεισει ο αλλος ενα χωρο μεσα στο μαγαζι του, απο το να κλεισει ενα χωρο εξω απο το μαγαζι του. Απλα στην ουσια θα εχει μεταφερθει ο τοιχος.

Δηλαδη αν αφησουν το μαγαζατορα να κανει ενα χωρο εξω απο το μαγαζι, με τεντα, ναυλον κλπ, και βαλει και κυριλε τραπεζακια, και βαλει και μουσικουλα και στελνει και το σερβιτορο για παραγγελια, θα διαφερει σε τιποτε με το να εχει 100 τμ μεσα και να κλεισει τα 30?

Η σκοπος ειναι οπωσδηποτε να κανουμε κακο στον καπνιστη ωστε ο εξω χωρος να ειναι οπωσδηποτε ανοικτος ωστε να κρυωνει και να βγαζουμε εμεις την κακια μας πανω τους?

Δεν γινεται να εχεις ειδικο χωρο μεσα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μαγαζι, οταν γεμισει ο πονηρος μαγαζατορας θα βαφτισει τον αλλο χωρο των μη καπνιστων για τους καπνιστες κλπ κλπ.

Δεν καταλαβαινω τι θα παθετε αν καπνισετε ενα τσιγαρο εξω και μετα πατε παλι μεσα οταν τελειωσει... Ουτε τραπεζι θελει εξω, ουτε μουσικες ουτε σερβιτορους.

τι σόι επιχείρημα είναι αυτό? :o

Ρεαλιστικό πιστεύω, για πες μου..

---------- Προσθήκη στις 16:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:13 ----------

Βολευει πολυ το ''επιχειρημα'' της εκδικητικοτητας.

Περι ταμπακιερας βεβαια τιποτα.(περα απο το να βγαλουμε τον καπνο)

1.Πιστευεις οτι μπορουν να υπαρξουν διαμορφωμενοι χωροι (στα μικρα μαγαζια ) ?

2.Νομιζεις οτι κατατρεχει καποιος τους επιχειρηματιες και τους εμποδιζε να κανουν τοσα χρονια αυτους τους χωρους η τωρα τους εξωτερικους χωρους που αναφερουν καποιοι ?

Ναι ο νέος νόμος είναι ρατσιστικός, είναι υπερβολικός, είναι εντελώς άχρηστος και το ξέρεις.

Ναι ο νέος νόμος είναι ρατσιστικός, είναι υπερβολικός, είναι εντελώς άχρηστος και το ξέρεις.

Α καλα....:lol:

---------- Προσθήκη στις 16:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:16 ----------

''Αχρηστος'' προφανως στην πραξη λογω της ανομιας, ε δεν πειραζει ας περασουν και χρονια , καποια στιγμη θα εφαρμοστει οπως πρεπει (εχετε ελπιδες για το τωρα :lol:)

• Super Moderators
Ρεαλιστικό πιστεύω, για πες μου..

σου απάντησα στο msn...

ναι είναι εντελώς άχρηστος λόγω Ελλήνων...

σου απάντησα στο msn...

ναι είναι εντελώς άχρηστος λόγω Ελλήνων...

Όχι είναι άχρηστος λόγο της υπερβολής, μια επιβολή του παλιού θα ήταν καλύτερη και πιο δίκαιη.

Όσο για την απάντηση στο μσν, εντάξει το έχουμε τραβήξει απ τα μαλλιά...εγώ σου λέω για τσιγάρο και εσύ μου λες για μανάδες:Ρ

Όταν θα είναι η σειρά των ασύστολων καπνιστών να είναι μαλάκες, θα κλαίγεστε που αντί να προτιμήσετε εγκαταστάσεις, εμπιστευτήκατε την τήρηση ενός νόμου στην Ελλάδα.

Εγώ ακόμα θα σας σέβομαι, αλλά δε θα σας συμπονώ.

Με αυτά που βλέπεις εδώ και τόσες σελίδες, πραγματικά πιστεύεις ακόμα στην αλληλοκατανόηση και στον αλληλοσεβασμό?

Όπως τότε οι καπνιστές είχαν γραμμένους στα αφράτα τους τους μη καπνιστές (δε νομίζω σε καμιά δημόσια υπηρεσία να σε ρωτούσαν πριν ανάψουν τσιγάρο) έτσι και τώρα οι μη καπνιστές έχουν στα αφράτα τους γραμμένη την "ανάγκη" των καπνιστών για ένα τσιγαράκι.

Πάντως στέκομαι ανίκανος να αρθρώσω κουβέντα στο "είναι δικαίωμα μου να καπνίζω" όταν δεν συνοδεύεται από το "χωρίς να ενοχλώ τον άλλο" και στο "να απαγόρευαν το τσιγάρο αν ήθελαν να μας προστατέψουν". Τρομακτικός τρόπος σκέψης για ενήλικα άτομα.

Πιο αντιπαθητικός και ξενέρωτος τύπος από έναν συγκεκριμένο χρήστη εδώ μέσα δεν πρέπει να υπάρχει, είναι ικανός να μετατρέψει και φανατικό αντικαπνιστή σε καπνιστή απλά για να του την σπάσει. :-D

Σε κάθε ποστ "Η υγεία μου! Η υγεία μου!!!! Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!!!"

Είναι ικανός να φέρει την αστυνομία άμα κλάσεις δίπλα του σε κλειστό χώρο επειδή

περιέχει μεθάνιο. (μπορεί να σου κατεβάσει πρώτα 36 διαφορετικές μελέτες για το πόσο κακό κάνει το μεθάνιο στην υγεία του). :-D

Μόνο σε θέματα οπαδικά και θρησκειών πέφτει τέτοια πόρωση, αλλά εδώ 100% οι αντι-καπνιστές δημιουργούν την ένταση. Διαβάζεις την κουβέντα και σου δημιουργείται στο μυαλό η εικόνα ενός τύπου που κάθεται χαλαρός, πίνει ήρεμα τον καφέ του και κάνει τσιγάρο και πετάγεται από δίπλα ένας εξαγριωμένος τύπος που κουνάει χαρτιά με μελέτες και φωνάζει "ΟΥΥΥ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΟΥΥΥ!!! Η ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ!!!"

Θέλει και λίγη χαλαρότητα το πράγμα.

Αν είστε τόσο της υγιεινής ζωής και πιστεύετε ότι αν πάτε για καφέ μια φορά την βδομάδα και καπνίσετε παθητικά θα πεθάνετε, απορώ πόσο αποστειρωμένα πρέπει να ζείτε την ζωή σας. Γιαουρτάκι για βράδυ μέχρι τις 9 το αργότερο, βραδινή κατάκλιση στες 9:30, έγερσις 6:00 πρωινήν, πρωινή γυμναστική, χυμούλης κτλ.

Θα 'πρεπε να 'χε προβλεφτεί και ένα μέρος για τους καπνιστές.

Ο προηγούμενος νόμος αν εφαρμοζόταν σωστά, θα 'ταν μια χαρά.

Και τώρα πάλι ό,τι και να γίνει θα την παλέψουμε όλοι.

Αν τον άλλο τον ενοχλεί τόσο πολύ ο καπνός, σε βαθμό να νιώθει ότι πεθαίνει ή ότι θα βγάλει καρκίνο αύριο, ας μην πάει στα μπουζούκια. Αν ισχύσει ο νόμος, ας βγει ο καπνιστής να κάνει ένα τσιγάρο έξω. Δεν χάλασε ο κόσμος. Για το τσιγάρο μιλάμε, όχι για τον αν θα 'χουμε νερό να πιούμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι αντι-καπνιστές όμως είναι ότι αν έρθεις και κουνάς τον δάχτυλο σου μέσα στη μούρη του άλλου και του λες "ΔΕΝ θα καπνίσεις ρε κερατά, πως σου φάνηκε, δεν σε χάλασε ε,πήξε τώρα!!!" ή μπουνιά θα φάει ή καπνό στην μάπα.

Δεν γινεται να εχεις ειδικο χωρο μεσα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μαγαζι, οταν γεμισει ο πονηρος μαγαζατορας θα βαφτισει τον αλλο χωρο των μη καπνιστων για τους καπνιστες κλπ κλπ.

Δεν καταλαβαινω τι θα παθετε αν καπνισετε ενα τσιγαρο εξω και μετα πατε παλι μεσα οταν τελειωσει... Ουτε τραπεζι θελει εξω, ουτε μουσικες ουτε σερβιτορους.

Θελω να μιλαμε παντα με τη λογικη οτι οι νομοι θα ισχυσουν. Αν δεν ισχυσει ο α νομος γιατι ο μαγαζατορας θα ειναι πονηρος (πονηρος θα ειναι παντα, ας παει ομως καποιος να τον ελεγξει), τοτε τι σε κανει να πιστευεις οτι θα ισχυσει ο β νομος (αν κι εδω δεν παει καποιος να τον ελεγξει; ) Το προβλημα και στις 2 περιπτωσεις ειναι ο ελεγχος, αν λειψει, κανενας νομος δεν προκειται να ισχυσει ειτε ημιμετρος ειτε καθολικος.

Δεν γινεται λοιπον να μιλαμε 200 σελιδες, και οταν λεμε για οποιονδηποτε αλλο νομο, να θεωρουμε εκ προιμιου οτι ο νομος δεν θα ισχυσει διοτι υπαρχει το λαμογιο ο ελληνας, ο λαδωμενος υπαλληλος, ο κακος ελεγκτης κλπ, και οταν μιλαμε για τον νεο καθολικο νομο, τοτε το λαμογιο ο ελληνας, ο λαδωμενος υπαλληλος, ο κακος ελεγκτης κλπ θα εξαφανιστουν και ο νομος θα λειτουργησει κανονικα. Ειναι πιστευω τελειως παραλογο.

• Super Moderators
Όχι είναι άχρηστος λόγο της υπερβολής, μια επιβολή του παλιού θα ήταν καλύτερη και πιο δίκαιη.

Όσο για την απάντηση στο μσν, εντάξει το έχουμε τραβήξει απ τα μαλλιά...εγώ σου λέω για τσιγάρο και εσύ μου λες για μανάδες:Ρ

για να φάει και 2η φορά fail ο παλιός...

ναι λες και δεν ήταν από την αρχή τραβηγμένο από τα μαλλιά και τα βυζιά ταυτόχρονα :P

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...