Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

α)Ειναι ουτοπιστης, μη ρεαλιστης δηλαδη. Στην Ελλαδα ζει και δεν το καταλαβαινει. Ναι μεν το καλυτερο θα ηταν να εφαρμοζονταν οι νόμοι, αλλα αφου αυτο δεν γινεται, λογικο ειναι ενας νόμος χωρις παραθυρακια να ειναι το αμεσως καλυτερο που σου διασφαλιζει εστω και λιγο μεγαλυτερες πιθανοτητες να πετυχεις αυτο που θελεις.

Ενω θεωρεις ρεαλιστικο να λες οτι ζουμε σε μια χωρα που δεν λειτουργουν αλλοι νομοι (οπως πχ ο προηγουμενος), αλλα ο τωρινος να εχει ενα μαγικο ραβδακι και ολα να λειτουργησουν τελεια.

Εγω ειμαι ο ουτοπιστης...

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Σέβομαι το δικαίωμα των μη καπνιστών και σεβόμουν και τον παλαιότερο νόμο αλλά ο ρατσισμός που αντιμετωπίζω από τον νέο με εξοργίζει, ναι ρε το ξέρουμε ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό αλλά αυτό το δέντρο και όχι το δάσος.

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

Εννοεις οτι τα καυσαερια απο τα αυτοκινητα, η ακτινοβολια απο τα κουνητα τηλεφωνα, τα ρυπογονα αερια απο τις βιομηχανιες κλπ, οι ρυποι στην θαλασσα κλπ κλπ ειναι επισης φοβερα ζημιογονα σαν το τσιγαρο ή και περισσοτερο, οποτε θα επρεπε να κοιταμε αυτα και να μην ασχολουμαστε με το τι κανει το τσιγαρο?

Μα γιατι? Θα κοιταμε τα παντα.

Και αν με εναν νόμο σαν και αυτον(δεντρο) μπορεσουμε και κρατησουμε τον καπνο εξω απο τους δημοσιους κλειστους χωρους, τοτε καναμε ενα καλο βημα προς τα εμπρος.

ΟΚ θελουμε ακομα 700 βηματα(δασος) προς τα μπροστα για την πληρη υγεια, αλλα ειναι κακο που καναμε αυτο το εστω ενα βημα? ΟΧΙ!

Σήμερα μας έκοψαν το τσιγάρο επειδή μας κάνει "κακό", αύριο;

Αυριο τι?

Μακαρι να κοψουν στο μισο πχ και τα ρυπογονα αερια των εργοστασιων.

So?

Ενω θεωρεις ρεαλιστικο να λες οτι ζουμε σε μια χωρα που δεν λειτουργουν αλλοι νομοι (οπως πχ ο προηγουμενος), αλλα ο τωρινος να εχει ενα μαγικο ραβδακι και ολα να λειτουργησουν τελεια.

Εγω ειμαι ο ουτοπιστης...

Οχι δεν ειπα οτι θα λειτουργησει τέλεια, μην βαζεις πραγματα στο στομα μου, που δεν ειπα!:mad:

Ειπα οτι στην Ελλαδα με ολες τις γνωστες συνθηκες, ενας νόμος χωρις παραθυρακια εχει εστω και λιγο μεγαλυτερες πιθανοτητες να λειτουργησει καλυτερα απο εναν νόμο που εχει παραθυρακια.

Λαθος κανω?;)

Δημοσ.

Σήμερα μας έκοψαν το τσιγάρο επειδή μας κάνει "κακό", αύριο;

Το κακο γιατι σε εισαγωγικα ? :P

Ειναι το κλασσικο επιχειρημα οτι το τσιγαρο δεν βλαπτει και οτι ολα ειναι μια υπερβολη η υστερια ?

Δημοσ.

Ειναι το κλασσικο επιχειρημα οτι το τσιγαρο δεν βλαπτει και οτι ολα ειναι μια υπερβολη η υστερια ?

Δεν νομιζω οτι το εβαλε για αυτο.

Ο καθενας οριζει για τον εαυτο του τι ειναι κακο και τι οχι(για αυτον), οποτε ειναι το κλασικο επιχειρημα του αστε με να κανω ο,τι θελω στον εαυτο μου(χωρις να πειραζω τους αλλους) τι σας νοιαζει?

Δημοσ.
Δεν καταλαβαινω τι εννοεις.

Εννοεις οτι τα καυσαερια απο τα αυτοκινητα, η ακτινοβολια απο τα κουνητα τηλεφωνα, τα ρυπογονα αερια απο τις βιομηχανιες κλπ, οι ρυποι στην θαλασσα κλπ κλπ ειναι επισης φοβερα ζημιογονα σαν το τσιγαρο ή και περισσοτερο, οποτε θα επρεπε να κοιταμε αυτα και να μην ασχολουμαστε με το τι κανει το τσιγαρο?

Μα γιατι? Θα κοιταμε τα παντα.

Και αν με εναν νόμο σαν και αυτον(δεντρο) μπορεσουμε και κρατησουμε τον καπνο εξω απο τους δημοσιους κλειστους χωρους, τοτε καναμε ενα καλο βημα προς τα εμπρος.

ΟΚ θελουμε ακομα 700 βηματα(δασος) προς τα μπροστα για την πληρη υγεια, αλλα ειναι κακο που καναμε αυτο το εστω ενα βημα? ΟΧΙ!

Είπαμε το τσιγάρο κάνει κακό, επιβεβαιωμένα πράγματα αλλά εσύ δεν έχεις "βλαβερές" ή τουλάχιστον "ενοχλητικές" συνήθειες;

Μόνο το τσιγάρο υπάρχει; Και Δεν είπα ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το τσιγάρο αλλά αναλογίσου πόσο εύκολα θα μπορείς να "γκρινιάξεις" για το τσιγάρο παρά οτιδήποτε άλλο.

Πια πλήρη υγεία; Ο κόσμος πεθαίνει και από άλλα αίτια εκτός από το τσιγάρο ξέρεις, για όνομα, καλύτερα να απαγορευόταν το αλκοόλ που έχει πιο άμεσες επιπτώσεις.

Αυριο τι?

Μακαρι να κοψουν στο μισο πχ και τα ρυπογονα αερια των εργοστασιων.

So?

Ποιος είπε για ρυπογόνα αέρια εργοστασίων; Αυτά δεν σταματάνε, δίνουν profit.

Κοινωνικό είναι το θέμα, το ότι καθόμαστε και τσακωνόμαστε για το αν θα μπορεί ο Χ ή ο Ψ να καπνίσει και που.

Ενώ ένας ρυθμιστικός νόμος με καπνιστήρια και πλήρη εφαρμογή του νόμου δεν θα ήταν άσχημη ιδέα,

Σήμερα σου έκοψαν το τσιγάρο και με τέτοια ευκολία, επειδή κοιτάει το "κοινό καλό" δεν το υπερασπίστηκες με στόμφο, αύριο που θα πάνε να περιορίσουν ένα δικαίωμα που θα επηρεάζει και λίγο εσένα τι θα κάνεις; Θα το δεχτείς παθητικά;

@Τουφας+ Κροκόδειλος

Συν ότι δεν είμαι παρακατιανός να βγω έξω να καπνίσω, έχω σκάσει και εγώ τα λεφτά μου και δεν υπάρχει περίπτωση να βγω έξω να καπνίσω, απαιτώ από το μαγαζί που θα πάω να έχει χώρο καπνιζόντων, γιατί έτσι σέβεται και τα δικά μου χρήματα και πάνω απ' όλα εμένα, με το να λες "βγες έξω να καπνίσεις" με την μία δημιουργείς ένα διαχωρισμό στην πελατειακή σου βάση και αυτό 9 στης 10 δεν βγαίνει σε καλό.

---------- Προσθήκη στις 15:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:08 ----------

Είναι σε εισαγωγικά αλλά επειδή σε θεωρούν ανώριμο και χαζό στο υπενθυμίζουν κάθε 2 λεπτά.

Σύντομα: Σας κόβουμε το δικαίωμα να ψηφίζεται (πχ έτσι) για να μην κουράζεστε, κυριακή είναι πάντε πιείτε κανένα καφεδάκι να γουστάρετε.

Δημοσ.
Δεν νομιζω οτι το εβαλε για αυτο.

Ο καθενας οριζει για τον εαυτο του τι ειναι κακο και τι οχι(για αυτον), οποτε ειναι το κλασικο επιχειρημα του αστε με να κανω ο,τι θελω στον εαυτο μου(χωρις να πειραζω τους αλλους) τι σας νοιαζει?

Α δεν το επιασα οτι μιλαει για τον εαυτο του.Σορρυ ,διαβασα μονο την τελευταια σελιδα ..:)

Δημοσ.
Είπαμε το τσιγάρο κάνει κακό, επιβεβαιωμένα πράγματα αλλά εσύ δεν έχεις "βλαβερές" ή τουλάχιστον "ενοχλητικές" συνήθειες;

Οχι.:-D

Πχ πες 2-3 συνηθειες βλαβερες και ενοχλητικες που εχουν οι ανθρωποι και ειναι σχεδον ισαξιες με αυτην του τσιγαρου.

Μην μου μιλησεις για ποτο και ναρκωτικα γιατι και σε αυτα τα 2 ειμαι κατα και να καταργηθουν, οποτε δεν στεκει επιχειρημα.

Μόνο το τσιγάρο υπάρχει; Και Δεν είπα ότι δεν πρέπει να ασχοληθούμε με το τσιγάρο αλλά αναλογίσου πόσο εύκολα θα μπορείς να "γκρινιάξεις" για το τσιγάρο παρά οτιδήποτε άλλο.

Ε αφου με επηρεαζει(αρνητικα στην υγεια μου) αμεσα? Δεν θα γκρινιαξω?

Πια πλήρη υγεία; Ο κόσμος πεθαίνει και από άλλα αίτια εκτός από το τσιγάρο ξέρεις, για όνομα, καλύτερα να απαγορευόταν το αλκοόλ που έχει πιο άμεσες επιπτώσεις.

Μαζι σου.

Βεβαια οχι να απαγορευτει πληρως, γιατι τοτε θα πεσουμε σε καταθλιψη οι περισσοτεροι(και εγω) αλλα μεχρι 1-2 ποτηρια απο καθε ειδους ποτο και οχι παραπανω.

Βεβαια και αυτο σαν ημιμετρο ακουγεται αλλα κοψιμο τελειως?:eek: Δεν νομιζω οτι πειραζει 1 ποτηρι ουτε καν σε αυτους που οδηγανε.

Σήμερα σου έκοψαν το τσιγάρο και με τέτοια ευκολία, επειδή κοιτάει το "κοινό καλό" δεν το υπερασπίστηκες με στόμφο, αύριο που θα πάνε να περιορίσουν ένα δικαίωμα που θα επηρεάζει και λίγο εσένα τι θα κάνεις; Θα το δεχτείς παθητικά;

Μα ναι αν μου περιορισουν κατι, καποια συνηθεια μου που βλαπτει τους αλλους ναι. Θα το δεχτω ανετοτατα.

Αλλά δεν εχω τετοια συνηθεια οποτε δεν φοβαμαι....

@Τουφας+ Κροκόδειλος

Συν ότι δεν είμαι παρακατιανός να βγω έξω να καπνίσω, έχω σκάσει και εγώ τα λεφτά μου και δεν υπάρχει περίπτωση να βγω έξω να καπνίσω, απαιτώ από το μαγαζί που θα πάω να έχει χώρο καπνιζόντων, γιατί έτσι σέβεται και τα δικά μου χρήματα και πάνω απ' όλα εμένα, με το να λες "βγες έξω να καπνίσεις" με την μία δημιουργείς ένα διαχωρισμό στην πελατειακή σου βάση και αυτό 9 στης 10 δεν βγαίνει σε καλό.

Πρακτικα δεν μπορεις να το απαιτησεις απο τα μαγαζια.

Τα περισσοτερα δεν εχουν χωρο να φτιαξουν τετoιους χωρους που ζητας.

Πχ και εγω πληρωνω σε μια καφετερια και απαιτω να εχει χωρο με Ρωσιδες να πηγαινω γιατί έτσι σέβεται και τα δικά μου χρήματα και πάνω απ' όλα εμένα.

Ή πχ και εγω πληρωνω σε μια καφετερια και απαιτω να εχει χωρο με σαλιγκαρια να τα βλεπω, γιατί έτσι σέβεται και τα δικά μου χρήματα και πάνω απ' όλα εμένα.

Αν δεν εχει χωρο με σαλιγκαρια τοτε τι κανουμε?:-D

Τι εννοω? Εννοω οτι και γιατι θα πρεπει οι καταστηματαρχες/μαγαζατορες να προβλεπουν χωρους για μια συνηθεια σου? ΝΑΙ να προβλεπουν χωρους για τις βασικες σου αναγκες(WC) αλλα για συνηθειες μας? Εσυ θελεις να καπνιζεις, εγω θελω να βλεπω σαλιγκαρια στους τοιχους, ο αλλος θελει να βλεπει μπαλα. Πρεπει ολοι οι καταστηματαρχες να προβλεπουν για ολα αυτα?

ΟΧΙ!

Οποτε εσυ και εγω αν δεν εχουν οι μαγαζατορες προβλεψει το μαγαζι τους να εχει καποια απο αυτα που θελουμε, πολυ απλα δνε παμε στο μαγαζι τους.

Δημοσ.

Φυσικα και να εχει υποδομη το μαγαζι να καπνισεις εξω, να εχει τεντες για να μην βρεχεστε, τασακια να μην τα πετατε κατω και σομπες να μην σας τρωει το κρυο οπως εχουν κανει και εδω στην αγγλια που επιασα και το πριν και το μετα του αντιστοιχου νομου που ειναι ακομα πιο σκληρος απο της ελλαδας (πχ επειδη εχει μερη με πολυ κρυο εχει στασεις λεωφορείων με 3 γυάλινους τοιχους τειχους, και απαγορευεται να καπνισεις εκει μεσα).

Δεν γινεται στο ελλαδισταν να υπαρχει χωρος για καπνιζοντες και χωρος για μη μεσα σε ενα μαγαζι. Με την καμια.

Δημοσ.
Φυσικα και να εχει υποδομη το μαγαζι να καπνισεις εξω, να εχει τεντες για να μην βρεχεστε, τασακια να μην τα πετατε κατω και σομπες να μην σας τρωει το κρυο οπως εχουν κανει και εδω στην αγγλια που επιασα και το πριν και το μετα του αντιστοιχου νομου που ειναι ακομα πιο σκληρος απο της ελλαδας (πχ επειδη εχει μερη με πολυ κρυο εχει στασεις λεωφορείων με 3 γυάλινους τοιχους τειχους, και απαγορευεται να καπνισεις εκει μεσα).

Δεν γινεται στο ελλαδισταν να υπαρχει χωρος για καπνιζοντες και χωρος για μη μεσα σε ενα μαγαζι. Με την καμια.

Τι με νοιάζει τι γίνεται στην Αγγλία ρε Τούφα; Χέστηκα τι γίνεται εκεί πέρα! Και στην Ταιλάνδη καπνίζεις όπου θες χωρίς να σε ενοχλεί καθόλου, ευχαριστημένος;

Δημοσ.

Ρε Τουφα μιας και συμφωνεις σε καποια υποδομη, τι ειναι αυτο που σε κανει να διαφωνεις στο να κλεισει ο αλλος ενα χωρο μεσα στο μαγαζι του, απο το να κλεισει ενα χωρο εξω απο το μαγαζι του. Απλα στην ουσια θα εχει μεταφερθει ο τοιχος.

Δηλαδη αν αφησουν το μαγαζατορα να κανει ενα χωρο εξω απο το μαγαζι, με τεντα, ναυλον κλπ, και βαλει και κυριλε τραπεζακια, και βαλει και μουσικουλα και στελνει και το σερβιτορο για παραγγελια, θα διαφερει σε τιποτε με το να εχει 100 τμ μεσα και να κλεισει τα 30?

Η σκοπος ειναι οπωσδηποτε να κανουμε κακο στον καπνιστη ωστε ο εξω χωρος να ειναι οπωσδηποτε ανοικτος ωστε να κρυωνει και να βγαζουμε εμεις την κακια μας πανω τους?

Δημοσ.

@Τουφας+ Κροκόδειλος

Να σεβεται τα δικα σου χρηματα ? Θα σεβαστει τα δικα σου χρηματα οταν το ποτο που θα σου φερει θα ειναι καθαρο , σε λογικη τιμη και η εξυπηρετηση αψογη.Αυτη ειναι η δουλεια του μαγαζιου.Απο που και ως που θα πρεπει να εχει στα ωπα ωπα και τον καπνιστη ? Τοτε να βαλουν μεσα αυτοματα μηχανηματα πωλησης καπνου , μηπως και του τελειωσει κανενος το πακετο και αναγκαστει να παει στο περιπτερο (μεσα στην παγωνια ) να αγορασει...

Δημοσ.
Οχι.

Πχ πες 2-3 συνηθειες βλαβερες και ενοχλητικες που εχουν οι ανθρωποι και ειναι σχεδον ισαξιες με αυτην του τσιγαρου.

Δεν σε καταλαβαίνω' date=' θεωρείς ότι η γκρίνια για το τσιγάρο δεν είναι ενοχλητική;

Η υπεροψία για το πόσο έξυπνος θεωρείς ότι είσαι δεν είναι ενοχλητικά περισσότερο από το τσιγάρο; Α ξέχασα δε μας βλάπτουν άμεσα.

Ε αφου με επηρεαζει(αρνητικα στην υγεια μου) αμεσα? Δεν θα γκρινιαξω?

Και πολύ καλά το κάνεις και αναφαίρετο δικαίωμα σου, αλλά πόσο επηρεάζει την υγεία σου σε σχέση με το καυσαέριο; Μήπως γαβγίζεις σε λάθος δέντρο; (Το αμερικανάκι ξύπνησε μέσα μου ;Ρ)

Βεβαια οχι να απαγορευτει πληρως, γιατι τοτε θα πεσουμε σε καταθλιψη οι περισσοτεροι(και εγω) αλλα μεχρι 1-2 ποτηρια απο καθε ειδους ποτο και οχι παραπανω.

Καθολική απαγόρευση, όχι ημίμετρα, το αλκόολ επηρεάζει, ακόμα και ένα "ποτηράκι", τα πάντα ΚΑΙ τους γύρω σου και σε θέτει σε άμεσο κίνδυνο.

Μα ναι αν μου περιορισουν κατι' date=' καποια συνηθεια μου που βλαπτει τους αλλους ναι. Θα το δεχτω ανετοτατα.

Αλλά δεν εχω τετοια συνηθεια οποτε δεν φοβαμαι....[/quote']

Δεν επηρεάζει άμεσα το δικαίωμα της ψήφου εμάς που ψηφίσαμε τους άλλους; Σε παρακαλώ τώρα..:)

Πρακτικα δεν μπορεις να το απαιτησεις απο τα μαγαζια.

Τα περισσοτερα δεν εχουν χωρο να φτιαξουν τετoιους χωρους που ζητας.

Πχ και εγω πληρωνω σε μια καφετερια και απαιτω να εχει χωρο με Ρωσιδες να πηγαινω γιατί έτσι σέβεται και τα δικά μου χρήματα και πάνω απ' όλα εμένα.

Ή πχ και εγω πληρωνω σε μια καφετερια και απαιτω να εχει χωρο με σαλιγκαρια να τα βλεπω' date=' γιατί έτσι σέβεται και τα δικά μου χρήματα και πάνω απ' όλα εμένα.

Αν δεν εχει χωρο με σαλιγκαρια τοτε τι κανουμε?

[/quote']

Ναι αλλά το 30% του πληθυσμού (περίπου) καπνίζει άρα είναι σοβαρό ποσοστό ώστε να κάνει μποικοτάζ μέχρι να αλλάξει ο νόμος.

Δημοσ.

Η μια πλευρά έχει ξεχειλώσει τη δημοκρατία και η άλλη πλευρά έχει ξεχειλώσει το δικαίωμα.

Χθες ήμουν σε μαγαζί καπνιζόντων εδώ πάνω και δε μύριζα ούτε τον δικό μου καπνό.

Όταν θα είναι η σειρά των ασύστολων καπνιστών να είναι μαλάκες, θα κλαίγεστε που αντί να προτιμήσετε εγκαταστάσεις, εμπιστευτήκατε την τήρηση ενός νόμου στην Ελλάδα.

Εγώ ακόμα θα σας σέβομαι, αλλά δε θα σας συμπονώ.

Δημοσ.
Ρε Τουφα μιας και συμφωνεις σε καποια υποδομη, τι ειναι αυτο που σε κανει να διαφωνεις στο να κλεισει ο αλλος ενα χωρο μεσα στο μαγαζι του, απο το να κλεισει ενα χωρο εξω απο το μαγαζι του. Απλα στην ουσια θα εχει μεταφερθει ο τοιχος.

Δηλαδη αν αφησουν το μαγαζατορα να κανει ενα χωρο εξω απο το μαγαζι, με τεντα, ναυλον κλπ, και βαλει και κυριλε τραπεζακια, και βαλει και μουσικουλα και στελνει και το σερβιτορο για παραγγελια, θα διαφερει σε τιποτε με το να εχει 100 τμ μεσα και να κλεισει τα 30?

Η σκοπος ειναι οπωσδηποτε να κανουμε κακο στον καπνιστη ωστε ο εξω χωρος να ειναι οπωσδηποτε ανοικτος ωστε να κρυωνει και να βγαζουμε εμεις την κακια μας πανω τους?

Ποιοι τον εμποδιζουν ? Ας ΚΑΝΕΙ...

Δημοσ.
Να σεβεται τα δικα σου χρηματα ? Θα σεβαστει τα δικα σου χρηματα οταν το ποτο που θα σου φερει θα ειναι καθαρο , σε λογικη τιμη και η εξυπηρετηση αψογη.Αυτη ειναι η δουλεια του μαγαζιου.Απο που και ως που θα πρεπει να εχει στα ωπα ωπα και τον καπνιστη ? Τοτε να βαλουν μεσα αυτοματα μηχανηματα πωλησης καπνου , μηπως και του τελειωσει κανενος το πακετο και αναγκαστει να παει στο περιπτερο (μεσα στην παγωνια ) να αγορασει...

Και ξαφνηκά ξεχνάμε τους καπνιστές, τους θεωρούμε παρακατιανούς και θεωρούμε "ξεχωριστή μεταχείριση" το κάπνισμα , που ΜΕΧΡΙ ΕΧΘΕΣ ΚΑΠΝΙΖΑΝΕ παντού.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...