Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να σε δω kilireman σε κανα εξαμηνο, αντε χρονο, που θα εχει ξεφουσκωσει ο νομος, να λες παλι για το ΣτΕ. Ευτυχως το παρων φορουμ εχει καλο search, και πολυ ευχαριστως θα τα βρω να σας τα υπενθυμισω.

Δεν κρύβεται η χαρά σου που ένας ακόμα νόμος του κράτους (νόμος προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως παραδέχονται όλοι) ενδέχεται να καταπατηθεί και απαξιωθεί σε αυτό το μπουρδέλο κράτος που έχω την ατυχία να συνυπάρχουμε.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μια χαρα χιλιαδες χωροι υπαρχουν για να πηδιομαστε. Σκεψου λιγο. Αυτο το απλο ζητανε και οι καπνιστες.

Όχι.

Θέλω στην καφετέρια, μόλις πιω καφέ να παω σε <<χώρο συνουσίας>> ΜΕΣΑ στην καφετέρια..

Δημοσ.
Το έχετε πάρει προσωπικά και τσαντίζεστε τόσο που δεν σκέφτεστε...

Αφού δεν παίρνετε λοιπόν από διάλογο,

μην ανησυχείτε, όπως σε καφετέρια που πήγα σήμερα όλοι κάπνιζαν κανονικά, έτσι θα γίνει... ;)

Ευχαριστουμε πολυ για την ευαισθησια που δειχνεις προς τους μη καπνιστες και το δικαιωμα τους να μην αναπνεουν τον καπνο σου.

Δειχνεις και το ποιον σου ως ανθρωπος BTW.

Και δυστυχως κεραυνους δεν βλεπω.:cry:

Δεν κρύβεται η χαρά σου που ένας ακόμα νόμος του κράτους (νόμος προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως παραδέχονται όλοι) ενδέχεται να καταπατηθεί και απαξιωθεί σε αυτό το μπουρδέλο κράτος που έχω την ατυχία να συνυπάρχουμε.

+100000000

Και δυστυχως.

Να μας τη λενε τωρα οι καπνιστες και οι μη-καπνιστες που υποστηριζουν τους καπνιστες(ειδες? το εμαθα!) επειδη λεει ο νόμος δεν θα τηρηθει.

Και μας το λετε τοσο επιδεικτικα για να κανουμε τι??

Για να χαρουμε?

Ή για νας σας ευχαριστησουμε που η γαιδουρια σας θα συνεχιστει και θα συνεχισετε να μας μπουκωνετε με τον καπνο σας?

Ή μηπως για να μας δειξετε οτι θα περασει το δικο σας?

Εμ τοσο μαρμελαδα εχει γινει ο εγκεφαλος σας απο το τσιγαρο που λετε ο,τι να ναι!:mad:

Α και BTW:

Το έχετε πάρει προσωπικά και τσαντίζεστε τόσο που δεν σκέφτεστε...

Αφού δεν παίρνετε λοιπόν από διάλογο,

Διαλογο για τι? για το ποσο να μειωσουμε το κακο που μας κανετε με τον καπνο σας?

Οχι! Διαλογο δεν κανουμε σε αυτο.

Δεν θελουμε αλλο καπνο.

Μηδεν.

Μηδεν καπνο.

Να μην καπνιζετε σε εσωτερικους δημοσιους χωρους.

Δημοσ.

Ξέρεις τώρα, φασόλια τέρμα, γάλα τέρμα (για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη), κάρι , πάπρικες και τα ρέστα τα ξεχνάτε, όταν σας έρθει να τρέχετε να βρείτε φίλτρο.

Βασικά *τσομπ* *τσομπ* τα ντ'βαρια κιτρινίζουν από τη νικοτίνη και όχι από την πίσα.

Ο τρόπος που τα αντέκρουσες ήταν οργασμικός, τουλάϊστο.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3590808&postcount=486

Oυδεν μονιμοτερο του προσωρινου.

Ο Krokodilos εβαλε ενα επιχειρημα που δινει ,εστω και μικρο,προβαδισμα απεναντι σε μας τους καπνιστες μεσα σε μια συζητηση.Δεν ηταν το κυριο επιχειρημα αλλα προεκυψε.Και αντι να συζητηθει πηγαν καποιοι σκοπιμα να το χλευασουν.Ανοιχτομυαλοι.

Δημοσ.

Να ρωτήσω, όταν λέμε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εννοούμε "κουτιά" όπως τα αεροδρόμια ή να είναι το μαγαζί χωρισμένο μισό μισό με τζαμαρίες κι εξαερισμό?

Επίσης αυτός, είναι your side:

Και γιατί να μη κάθεται έξω αυτός που δε καπνίζει?

Δημοσ.

Οταν ενας νομος καταπιεζει το 30-40% μιας κοινωνικης ομαδας, ειναι εκ των πραγματων φανερο οτι θα αποτυχει. Οταν ενας νομος ειναι ηλιθιος και βεβαια χαιρομαι να αποτυχει, αλλα μονο για τον συγκεκριμενο νομο, οχι για το νομικο συστημα. Οταν βγηκε ο νομος που απαγορευε τα παιγνιδια στα ιντερνετ καφε, δε νομιζω να ειπε κανεις οτι δεν ειναι ηλιθιος και δεν νομιζω να μη χαιροταν κανεις οταν θα αποτυγχανε.

Το προς τη σωστη κατευθυνση... το ειδα αυτες τις μερες, και απορω, πως ειναι δυνατον, να το παραδεχονται ολοι, αλλα να μην το τηρει κανεις.

Το εχω πει δεκαδες φορες, νομος πρεπει να ισχυει και μαλιστα αυστηροτατος, αλλα πρεπει να ειναι ο προηγουμενος. Απλα και ομορφα. Και μη μου αρχισετε παλι με τα παραθυρακια και τις μαλακιες, το προηγουμενο νομο δεν τον ειδατε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ σε λειτουργια, αλλα μια χαρα εχετε βγαλει ολοι τα συμπερασματα σας οτι ηταν αχρηστος. Πως τα καταφερατε μονο εσεις το ξερετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Να ρωτήσω, όταν λέμε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εννοούμε "κουτιά" όπως τα αεροδρόμια ή να είναι το μαγαζί χωρισμένο μισό μισό με τζαμαρίες κι εξαερισμό?

Επίσης αυτός, είναι your side:

Mπα , ειναι απλως το επιχειρημα (σε αυτη την φαση οπως του πνιγμενου που κρατιεται απο τα μαλλια του ) των καπνιστων για να δικαιολογησουν την συνεχεια της συνηθειας .

Ποιοι διαμορφωμενοι χωροι ? Ουτε εκει που μπορουσε να εφαρμοστει τοσα χρονια (στα μεγαλα μαγαζια πιθανως ) εφαρμοστηκε , ουτε στα μικρα ειναι εφικτο , ουτε κατανομη αδειων σαν μαγαζια 'καπνιστων' η οχι ειναι εφαρμοσιμο (χωρις προβληματα δηλαδη)(μιλαω για τα μαγαζια γιατι εκει τρως την πολλη την καπνα).

Αν και ψηφισα την δευτερη επιλιγο , καθοτι δεν ειμαι κανας αντικαπνιστης που να θελω να τους κυνηγαω απο πισω με εκδικητικη μανια , στην πραξη (και οχι στο poll ) η μονη επιλογη ειναι η πληρης απαγορευση.

Επεξ/σία από bluesattack
Δημοσ.
Το εχω πει δεκαδες φορες, νομος πρεπει να ισχυει και μαλιστα αυστηροτατος, αλλα πρεπει να ειναι ο προηγουμενος. Απλα και ομορφα. Και μη μου αρχισετε παλι με τα παραθυρακια και τις μαλακιες, το προηγουμενο νομο δεν τον ειδατε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ σε λειτουργια,

Δες τώρα γιατί δεν τον είδαμε σε λειτουργια τον προηγουμενο νομο.

μην ανησυχείτε, όπως σε καφετέρια που πήγα σήμερα όλοι κάπνιζαν κανονικά, έτσι θα γίνει... ;)

Καταλήγοντας,όντας καπνιστής, για την Ελλάδα μας καθαρά λόγω νοοτροπίας

ο μονος νομος που μπορεί να έχει αποτελεσμα είναι ο τωρινός.

Αμα εδινες την επιλογή στον Ελληνα επιχειρηματία δεδομενου και των παραθυρακιων, καπνιστών η μη καπνιστών το μαγαζί του, καπνιστών θα διαλεγε η μπορεί να διαλεγε μη καπνιστών και μετά να το κανε καπνιστών.

Θεωρώ οτι μερικοί από εμας τους καπνιστές είναι εριστικοί.

Ας πούμε το μυνημα του Heatspreader τερμα εριστικό.

Βγήκα την Παρασκευή,καθησαμε μεσα σε μια μπυραρία.Δεν αναψα τσιγαρο όσο και να το θελα.Αδειασε μετά από ώρα τραπέζι έξω,μεταφερθηκαμε και καπνισα σαν κυριος χωρίς να ενοχλω.

Και εγώ θα θελα να υπάρχουν μερη καθαρά καπνιστών δηλαδή να μπορώ να αναψω τισγαρο και να μην μου πει κανείς τίποτα.

Αλλά θεωρώ ότι ο νομος ο προηγουμενος στην Ελλάδα θα συνεχιζε να περνάει απαρατηρητος δυστυχώς.

Που σαι,φίλε,και εγώ ο ίδιος καπνιζα περυσι σε κλειστούς χωρους.Αισθανομαι λίγο ασχημα που το λέω.

Το βλέπω σαν μια ευκαιρία φέτος τον χειμώνα να μαζευομαστε περισσοτερο σπιτια,ποκερ,ταινιούλες και ετσι.Ισως και να το ελαττώσω.

Επισης δεν μπορώ να καταλάβω το ποστ του πουρναρα γιατι πηρε 3 αρνητικες ψήφους?

Την αποψη του εξεφρασε ο ανθρωπος.

Το μόνο στον οποίο διαφωνώ με τον τωρινό νομο είναι η παραταση που πηρανε τα μαγαζια τα λαιβ ανω των 300 τμ,η τον εφαρμοζεις τον νομο παντού η δεν τον εφαρμόζεις ρε πουστη/Η Ελλάδα όπως το βλέπω εγώ θέλει ακραιες λύσεις και όχι ημιμετρα.

Εμ τοσο μαρμελαδα εχει γινει ο εγκεφαλος σας απο το τσιγαρο που λετε ο' date='τι να ναι!

[/quote']

Σχολια τέτοιας φύσεως θεωρώ ότι είναι περιττά,δεν νομίζεις?

Δημοσ.

Επισης δεν μπορώ να καταλάβω το ποστ του πουρναρα γιατι πηρε 3 αρνητικες ψήφους?

Φαινεται η αληθεια ποναει, και πρεπει να κρυβεται. Ελα, αλλη μια για να κρυφτει.

Δημοσ.

4 πηρε και η μια ηταν δικη μου διοτι:

α)Ειναι ουτοπιστης, μη ρεαλιστης δηλαδη. Στην Ελλαδα ζει και δεν το καταλαβαινει. Ναι μεν το καλυτερο θα ηταν να εφαρμοζονταν οι νόμοι, αλλα αφου αυτο δεν γινεται, λογικο ειναι ενας νόμος χωρις παραθυρακια να ειναι το αμεσως καλυτερο που σου διασφαλιζει εστω και λιγο μεγαλυτερες πιθανοτητες να πετυχεις αυτο που θελεις.

β)Επειδη ειπε αυτο:

Οταν ενας νομος ειναι ηλιθιος και βεβαια χαιρομαι να αποτυχει, αλλα μονο για τον συγκεκριμενο νομο, οχι για το νομικο συστημα.

Ο παρων νόμος δεν ειναι ηλιθιος. Το να απαγορευεται απο καθε ειδους δημοσιου χωρου το καπνισμα τελεία, ειναι το σωστοτερο που μπορει να γινει.

Ολοι την αποψη τους εξεφραζουν(if there's such a word) και αν την βρουμε ηλιθια(μη σωστη τελοσπαντων) τοτε παταμε το κουμπακι με την αρνητικη ψηφο. Για αυτο υπαρχει.

Το μόνο στον οποίο διαφωνώ με τον τωρινό νομο είναι η παραταση που πηρανε τα μαγαζια τα λαιβ ανω των 300 τμ,η τον εφαρμοζεις τον νομο παντού η δεν τον εφαρμόζεις ρε πουστη/Η Ελλάδα όπως το βλέπω εγώ θέλει ακραιες λύσεις και όχι ημιμετρα.

Συμφωνω. Καμια παραταση και βλακειες δεν επρεπε να δωσουν.

Ποια η χρησιμοτητα της παρατασης δηλαδη?

Εμ τοσο μαρμελαδα εχει γινει ο εγκεφαλος σας απο το τσιγαρο που λετε ο,τι να ναι!

Σχολια τέτοιας φύσεως θεωρώ ότι είναι περιττά δεν νομίζεις.

Οχι, γιατι ο εγκεφαλος των καπνιστων νιωθει την τοσο μεγαλη αναγκη να υπερασπιστει την συνηθεια του(να καπνιζει), ωστε οι βλακειες και οι δικαιολογιες που εφευρισκει για να την υπερασπιστει να ειναι ανευ προηγουμενου και απεναντι σε καθε λογικη.

Το παραπανω επιχειρημα κατανοω οτι δεν ισχυει για μη καπνιστες που υπερασπιζονται τα δικαιωματα των καπνιστων, αλλά για τον εγκεφαλο αυτων ισχυει κατι αλλο....

Δημοσ.
krokodila μας τα χεις πρήξει με την εξυπνάδα σου,όλοι χαζοί εσύ έξυπνος,οκ το καταλάβαμε

If only one person knows the truth, it is still the truth. - Mahatma Gandhi

ελληνικα.

Δημοσ.
http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3590808&postcount=486

Oυδεν μονιμοτερο του προσωρινου.

Ο Krokodilos εβαλε ενα επιχειρημα που δινει ,εστω και μικρο,προβαδισμα απεναντι σε μας τους καπνιστες μεσα σε μια συζητηση.Δεν ηταν το κυριο επιχειρημα αλλα προεκυψε.Και αντι να συζητηθει πηγαν καποιοι σκοπιμα να το χλευασουν.Ανοιχτομυαλοι.

Το ήξερα ότι αυτό το ποστ μου θα γυρίσει "μπούμεργανγκ", και δεν θα είναι η πρώτη φορά, αλλά: η συζήτηση έχει φτάσει σε τέλμα, η κροκόδειλας το έχει πάρει πατριωτικά (να μην πω προσωπικά (άλλωστε είπαμε ο αέρας είναι της βιομηχανίας γενικά)) και έχουμε καταφύγει σε ύβρεις π.χ

Εμ τοσο μαρμελαδα εχει γινει ο εγκεφαλος σας απο το τσιγαρο που λετε ο' date='τι να ναι!

[/quote'] και λοιπά και από της δύο μεριές. δεν μπορείς από το να γίνεις ειρωνικός. :ρ

Σέβομαι το δικαίωμα των μη καπνιστών και σεβόμουν και τον παλαιότερο νόμο αλλά ο ρατσισμός που αντιμετωπίζω από τον νέο με εξοργίζει, ναι ρε το ξέρουμε ότι το τσιγάρο είναι βλαβερό αλλά αυτό το δέντρο και όχι το δάσος.

Σήμερα μας έκοψαν το τσιγάρο επειδή μας κάνει "κακό", αύριο;

---------- Προσθήκη στις 14:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:49 ----------

If only one person knows the truth, it is still the truth. - Mahatma Gandhi

ελληνικα.

Modesty is a virtue too.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...