Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχουν πλάκα οι δικαιολογίες που βρίσκουν οι αντικαπνιστές ή αλλιώς οι Haters των καπνιστών, για να μας πείσουν ότι ο νόμος είναι σωστός και δίκαιος.

Δεν νομίζω να υπάρχει καπνιστής που να μη ξέρει ότι το τσιγάρο του κάνει κακό. Και να υπάρχει όμως, κακό του κεφαλιού του.

Το θέμα δεν είναι αν κάνει κακό το τσιγάρο, το θέμα είναι και οι μη καπνιστές και οι καπνιστές να είναι ευχαριστημένοι στον ίδιο χώρο και ο ένας να πολεμάει για τα δικαιώματα του άλλου.

Δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει. Όμως ΧΩΡΙΣ να καταπατά το δικαίωμα του άλλου που δεν καπνίζει. Η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά του άλλου. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον δίπλα να αναπνέει τον καπνό σου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δικαίωμα του καπνιστή να καπνίζει. Όμως ΧΩΡΙΣ να καταπατά το δικαίωμα του άλλου που δεν καπνίζει. Η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά του άλλου. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον δίπλα να αναπνέει τον καπνό σου.

Ναι αλλα οταν φτανουμε στις ακραιες κραυγες οτι ο καπνος του τσιγαρου καταστρεφει τον πλανητη, τοτε θεωρητικα ο καπνιστης δεν μπορει να καπνισει πουθενα, γιατι εμμεσα ενοχλει τον μη καπνιστη.

Περιμενουμε βεβαια και αποτελεσματα απο τα διαστημοπλοια που σταλθηκαν στον Αρη και τον Κρονο, γιατι ακουγεται οτι υπευθυνο για τη μη υπαρξη ζωης στον Αρη ειναι το τσιγαρο.

Camel πήγαινα συνέχεια, Όμπρε είχα πάει λίγες φορές, γιατί όταν ξεκίνησα να πηγαίνω (1η/2α γυμνασίου) μετά απο λίγο την έκλεισαν, γιατί κάποιον είχαν μαχαιρώσει εκεί (μάλλον κάποιον αντιπαθητικό αντικαπνιστή που τους έκανε παρατήρηση επειδή κάπνιζαν :-) ).

Τι δουλειά κάνεις? Τα αφεντικά σου τι έκαναν στο camel?

Δούλευαν bar και σερβιτόροι.

Το ίδιο έκανα και εγώ στα μαγαζιά τους τώρα.

Σταμάτησα όμως...

Όταν έρχεται ο μη καπνιστής και λέει να απαγορευτεί από παντού, τότε καταπατά το δικαίωμά του καπνιστή. Αν πει ο καπνιστής θα επιτραπεί παντού, τότε καταπατά το δικαίωμα του μη καπνιστή.

Όταν οι περισσότεροι κάνουν σαν υστερικές θείες με το τσιγάρο, ε τι να πεις?

Κάνει κακό το ξέρουμε.

Για να μη σ' ενοχλώ όμως, προσπάθησε να σεβαστείς το δικαίωμά μου να καπνίζω, όπως θα σεβαστό το δικαίωμά σου να μη εισπνέεις τον καπνό μου.

Πρότεινε να έχω ειδικό χώρο και θα πηγαίνω σε αυτόν, δεν θα βγαίνω έξω από αυτόν για να σε ενοχλώ.

Όσο για το "Η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά του άλλου", το χρησιμοποιείτε σε άσχετες καταστάσεις. Ναι αυτό λέω και εγώ...

Δούλευαν bar και σερβιτόροι.

Το ίδιο έκανα και εγώ στα μαγαζιά τους τώρα.

Σταμάτησα όμως...

Όταν έρχεται ο μη καπνιστής και λέει να απαγορευτεί από παντού, τότε καταπατά το δικαίωμά του καπνιστή. Αν πει ο καπνιστής θα επιτραπεί παντού, τότε καταπατά το δικαίωμα του μη καπνιστή.

Όταν οι περισσότεροι κάνουν σαν υστερικές θείες με το τσιγάρο, ε τι να πεις?

Κάνει κακό το ξέρουμε.

Για να μη σ' ενοχλώ όμως, προσπάθησε να σεβαστείς το δικαίωμά μου να καπνίζω, όπως θα σεβαστό το δικαίωμά σου να μη εισπνέεις τον καπνό μου.

Πρότεινε να έχω ειδικό χώρο και θα πηγαίνω σε αυτόν, δεν θα βγαίνω έξω από αυτόν για να σε ενοχλώ.

Όσο για το "Η ελευθερία του καθενός σταματά εκεί που ξεκινά του άλλου", το χρησιμοποιείτε σε άσχετες καταστάσεις. Ναι αυτό λέω και εγώ...

υπαρχει ενας γαμημενος ειδικος χωρος και ειναι ΕΞΩ απο το μαγαζι, κανεις τσιγαρακι και μπαινεις παλι μεσα. αν εχει κρυο, λαθος του ιδιοκτητη να μην εχει σομπες.

ok τωρα?

υπαρχει ενας γαμημενος ειδικος χωρος και ειναι ΕΞΩ απο το μαγαζι, κανεις τσιγαρακι και μπαινεις παλι μεσα. αν εχει κρυο, λαθος του ιδιοκτητη να μην εχει σομπες.

ok τωρα?

Δεν τους αφηνει ο Krokodilos

Και που βαζεις τον καπνο που φουμαρεις? Τον κλεινεις σε κανενα θαλαμο για παντα?

Γιατι εχω την μικρη υποψια οτι ο καπνος σου(σας) παει στην ατμοσφαιρα μας.

Και προκαλει προβληματα. Στην υγεια μας.

The air pollution emitted by cigarettes is 10 times greater than diesel car exhaust.

OR here....

How Smoking Affects the Environment?

Does Smoking Cause Air Pollution?

MEASUREMENTS OF OUTDOOR AIR POLLUTION

FROM SECONDHAND SMOKE.

These experiments dispel the common misconception that smoking outdoors can be ignored because smoke plumes immediately dissipate into the environment.

• Super Moderators

Όχι ο Krokodilos, η έρευνα που linkαρε. Tώρα από εκεί και πέρα όποιος δεν πιστεύει αυτά που υποστηρίζει η έρευνα μπορεί να linkάρει άλλη που να λέει τα ακριβώς αντίθετα :P

υπαρχει ενας γαμημενος ειδικος χωρος και ειναι ΕΞΩ απο το μαγαζι, παίρνεις τον καθαρό αέρα σου και μπαινεις παλι μεσα. αν εχει κρυο, λαθος του ιδιοκτητη να μην εχει σομπες.

ok τωρα?

Οκ. Και είναι και το παρθενικό μου "fixed" ε. :-D

Πρότεινες εσύ τόσο καιρό που κάπνιζες όπου έκανες κέφι κάποια αντίστοιχη λύση για τους μη καπνιστές που έβηχαν, βρώμαγαν, έφευγαν νωρίτερα από τα μαγαζιά η έμεναν σπίτι τους;

Το τελευταίο ασχολίαστο. Μου δίνεις απλά δύναμη να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ τηλεφωνικών καταγγελιών. Τίποτα άλλο.

ok τωρα?

Και γιατί να μη κάθεται έξω αυτός που δε καπνίζει?

Πρότεινες εσύ τόσο καιρό που κάπνιζες όπου έκανες κέφι κάποια αντίστοιχη λύση για τους μη καπνιστές που έβηχαν, βρώμαγαν, έφευγαν νωρίτερα από τα μαγαζιά η έμεναν σπίτι τους;

Το τελευταίο ασχολίαστο. Μου δίνεις απλά δύναμη να σπάσω το παγκόσμιο ρεκόρ τηλεφωνικών καταγγελιών. Τίποτα άλλο.

Τόσο καιρό όταν πήγαινα σε εστιατόρια, κάπνιζα στο χώρο για καπνιστές. Όταν πήγαινα σε χώρους όπου απαγορευόταν το κάπνισμα (ΔΥ, νοσοκομεία, καταστήματα, κλπ) δεν κάπνιζα.

Να σου πω όμως κάτι?

Παντού επιτρεπόταν και παντού κάπνιζα, ξέχασε τα όλα τα παραπάνω.

Η λογική είναι ότι αφού κάπνιζα εγώ παντού τώρα να μη επιτρέπεται να καπνίζω παντού. Αλλαγή βάρδιας? Τι λέμε τώρα?

• Super Moderators

ε ναι ρε, όταν κάποτε αποκτήσει παιδί θα το βγάζει έξω στο μπαλκόνι για να μπορεί να καπνίσει μέσα στο σπίτι...

σοβαρολογεις?

Ίσα δικαιώματα δεν έχουμε?

Όπως εσύ θεωρείς αυτονόητο ότι εγώ πρέπει να μείνω έξω στο κρύο για να μη σ' ενοχλώ, αντί να πεις να υπάρχει ειδικός χώρος για τους καπνιστές ή καλός εξαερισμός, σου προτείνω το αντίθετο. Πως σου φάνηκε?

ε ναι ρε, όταν κάποτε αποκτήσει παιδί θα το βγάζει έξω στο μπαλκόνι για να μπορεί να καπνίσει μέσα στο σπίτι...

Εσύ δεν κρατήθηκες...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...