Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Tο είπα όταν παραπάνω συνομιλητής ανέφερε για οικοδεσπότες που ανυπομονούν να με δουν να παίρνω πόδι - μιλάει η πρώην καπνίστρια μέσα μου, εξ ου και το α ενικό - και απολυμαίνουν το σπίτι μόλις φύγω. Εσύ με το παράδειγμά σου δεν ανήκες σ' αυτήν την κατηγορία υποθέτω... :)

Α τώρα το πιασα.

Κοίτα να ανυπομονώ να πάρεις πόδι όχι... Ούτως ή άλλως άμα φύγεις και έχεις καπνίσει το σπίτι θα βρωμάει οπότε big deal :P Οπότε ντάξει, κάτσε και θα κάνω υπομονή. Μετά από 2-3 φορές που θα ρθεις σπίτι μου και θα καπνίζεις θα σε κατσαδιάσω τότε.

Ποτάκι να βάλω? :P

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Κι εγω προτιμω να εχω την δυνατοτητα επιλογης αν θα καπνισω οταν βγω εξω αν δεν αναγκαζω και αλλους να εισπνεουν τον καπνο μου.Αν ερθουν με την θελιση τους που ειναι το προβλημα ?

ε τοτε πας εξω απο το μαγαζι που εισαι κανεις το τσιγαρο σου στον δρομο και πας παλι μεσα. που ειναι το κακο?

Δημοσ.
κροκοδειλα,

αν ενδιαφερεσαι για τον αλλο δεν τον κανεις σαν τα μουτρα σου. τον αφηνεις να γινει αυτο που ειναι. ετσι παει.

Ετσι παει αμα εισαι αναισθητος και δεν ενδιαφερεσαι για κανεναν.

Δεν μιλαω για το να του αρεσει ο Τους και να του λες να ακουει Μπιθηκωτση επειδη ειναι πιο ποιοτικος. Σε αυτο το θεμα πραγματι τον αφηνεις να επιλεξει ο,τι θελει και δεν βγαζεις μιλια. Βασικα και στο θεμα του καπνισματος τον αφηνεις να διαλεξει ο,τι θελει απλως εκει του κάνεις και καποιες υποδειξεις/του λες βασικα οτι βλαπτει την υγεια του και να το ξανασκεφτει, επειδη οπως ειπα ενδιαφερεσαι για αυτον/αυτην.

Οποτε αν αγαπας πχ το παιδι σου, του λες να μην παιρνει ναρκωτικα, να μην καπνιζει, κλπ.....

Δημοσ.
Δηλαδη? Τι εννοεις ακριβως?

Οτι το ποστ μου ηταν καλο και ηταν εκπληξη για εσενα γιατι με θεωρεις πανηλιθιο ή οτι το ποστ μου ηταν ηλιθιο και ηταν εκπληξη για εσενα γιατι με θεωρεις εξυπνο?:P

(στην 2η περιπτωση δικαιολογησε γιατι ηταν ηλιθιο το ποστ)

better late than nevah, αλλά εννοούσα το δεύτερο.

Για λόγους που, λίγο που πήρε το μάτι μου, έχει ήδη αναφέρει ο κλάουντ.

Δημοσ.
προτιμώ να μην πρήζω ή να μην με πρήζουν για το ποιο κατάστημα θα διαλέξουμε λόγω του τσιγάρου...

Αυτό ακριβώς, γιατί εδώ δε προέχει η υγεία κάποιου σωματική κ ψυχική αλλά το τι θα πουν οι περισσότεροι. Ψυχική γιατί σε εξαναγκάζουν να μπείς στη μπόχα και σωματική γιατί εισπνέεις το ντουμάνι. Απλά τα πράγματα. Μερικοί θέλουν λοβοτομή για να το καταλάβουν. Και αφήστε την κλασσική κλισέ μαλακία "Άλλαξε παρέα και μπλα μπλα". Έχουμε χορτάσει.

---------- Προσθήκη στις 21:45 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:41 ----------

Ρε καπνιστές, τώρα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, αν τα μαγαζιά γίνονταν μόνο για καπνιστές και για μη καπνιστές, στα πρώτα ακόμα κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάτσουμε για πολύ. Εγω κάνω γύρω στα 60 γραμμάρια καπνό την βδομάδα (6 πακέτα) και σε μεγάλα ξενύχτια μπορεί να φύγει 20γρ μονομιάς. Και παρότι καπνίζω τόσο μετά απο κάποια ώρα σε metal clubs πχ. που πηγαίνω δεν μπορείς να πάρεις ανάσα απο το ντουμάνι όλων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Και σε εμάς καλό θα κάνει. Τουλάχιστον θα τραβάμε μόνο τον καπνό μας και όχι και άλλων 25...

Μόνο 25; Πες 50 διαφορετικές μάρκες να 'σαι μέσα. Το ίδιο αισθανόμουν και όταν ήμουν καπνιστής. Να τονίσω πως έχω περάσει και από μαγαζιά εδώ κ στο εξωτερικό τα οποία είχαν σωστό εξαερισμό και την πάλευες άνετα.

• Moderators
Δημοσ.

Ερώτηση κρίσεως:

Πού είναι τα σταχτοδοχεία; Αφού πλέον το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους δεν θα έπρεπε να έχουν γεμίσει τον τόπο με σταχτοδοχεία; Ή θα τα πετάμε κάτω, στον δρόμο;

Δημοσ.
Ερώτηση κρίσεως:

Πού είναι τα σταχτοδοχεία; Αφού πλέον το κάπνισμα επιτρέπεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους δεν θα έπρεπε να έχουν γεμίσει τον τόπο με σταχτοδοχεία; Ή θα τα πετάμε κάτω, στον δρόμο;

Κατω στον δρομο απαγορευεται.:P

Δημοσ.
Ερώτηση κρίσεως:

ειναι στον καθε καταστηματαρχη νομιζω?

εδω λονδινο εχει γεμισει καθε τοιχος μαγαζιου με ενα σταχτοδοχειο που τα εχει δωσει μια μεγαλη εταιρια ταξι για διαφημηση.

Δημοσ.
Παιδιά δεν διάβασα όλη την κουβέντα γιατι είναι άπειρες σελίδες.

Λοιπόν, εγώ είμαι χρόνια καπνιστής (6 μέχρι τώρα) και το γουστάρω. Επίσης όταν πίνω το ποτό μου σίγουρα θέλω να κάνω και το τσιγαράκι μου αλλα μου φαίνεται απόλυτα λογικό να μην θέλουν οι μη καπνιστές να μοιρίζουν τον καπνό μου οπότε και δέχομαι το μέτρο χωρίς παράπονα.

Δεν θα πάθουμε τπτ ρε (στους καπνιστές αναφέρομαι)... Ίσα ίσα που όταν θα βγαίνουμε έξω απο το μαγαζί να κάνουμε κανα τσιγάρο θα γνωρίζομαστε και με κανένα κοριτσάκι που θα έχει βγεί έξω για τον ίδιο λόγο. Άσε που όταν θα θέλουμε να κάνουμε πέσιμο, θα λέμε στην κοπελιά που μας έχει γυαλίσει απο την παρέα <<Έρχεσαι να μου κάνεις παρέα για ένα τσιγαράκι;;;>> Άσε που θα κάνουμε και οικονομία...

Θα βρούμε λύσεις ρε, μην αγχώνεστε...

Συμφωνώ απόλυτα , ειδικά για το θέμα καμακιού :-D

Δημοσ.

Ένα πακέτο τσιγάρων κοστίζει στη Ρωσία μόλις 1 ευρώ.
που πας ρε καραμητρο με ενα ευρω? μου θες και εσοδα απο φορους

633502095110658970-Facepalm.jpg

Δημοσ.
και περιμένεις ότι σε μια παρέα πχ 4 ατόμων οι 3 καπνιστές να πάνε σε κατάστημα μη καπνιστών λόγω του 4ου της παρέας? :P

η εμπειρία μου μέχρι στιγμής λέει το αντίθετο...μην λέμε τα ίδια, τα έχουμε ξαναπεί παλιότερα...

Και στις δυο περιπτωσεις, η παρεα θα χαλασει. Αν παρεις πχ το ποσοστο που ανεφερες, μεσα στους 3 καπνιστες τουλαχιστον ο ενας (ισως και δυο), θα εχουν προβλημα να κατσουν 2-3 ωρες μεσα σε ενα καταστημα και να βγαινουν ανα τακτα διαστηματα για τσιγαρο. Θα το κανουν βεβαια καποιες φορες, αλλα θα μειωσουν τις εξοδους τους θα αλλαξουν στεκια, θα γουσταρουν πιο πολυ τους εξω χωρους με τις σομπες κλπ.

Οπως λοιπον δεν περιμενεις εσυ να σε αναγκασουν να μπεις σε ενα χωρο καπνιζοντων, ετσι μην περιμενεις ολοι οι καπνιστες να κανουν τα χατηρια των μη κανπιστων και να συνεχισουν τις παρεες τους και τις εξοδους τους σαν να μη συμβαινει τιποτε.

Δημοσ.
Και πάνω που είχα πει πως ότι είχα να πω το είπα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, διαβάζω αυτό. Υπενθυμίζω ότι όταν το θέμα ξεκίνησε ήμουν καπνίστρια και πλέον δεν είμαι - έτσι για όσους επιθυμήσουν να δουν το ταμπελάκι.

Bold 1: Μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν καπνιστή εξαρτημένο ή ασθενή και χρησιμοποίησε όσα παρεμφερή επίθετα θέλεις. Αλλά το "λειψός στο μυαλό" ξεφεύγει των ορίων και δε γουστάρω να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου ως πρώην καπνίστρια. Μια χαρά τετρακόσια τα 'χω, ήξερα πολύ καλά τι έκανα, ήμουν εξαρτημένη κι αυτό δε με έκανε ηλίθια. Ούτε και τώρα που το 'κοψα ξαφνικά ανέβηκε το IQ μου κατά χ μονάδες.

Bold 2: Yποθέτω πως αναφέρεσαι σε οικοδεσπότες μη καπνιστές, οι οποίοι κάλεσαν τον καπνιστή λόγω ανωτέρας βίας/οικογενειακής υποχρέωσης στο σπίτι τους ΑΛΛΑ δεν είχαν καμία οικειότητα να του πουν "κάπνισε στο μπαλκόνι" και τρέξανε να απολυμάνουν το σπίτι μόλις έφυγε το μίασμα; Σχεδόν γραφικό. Όταν είμαι καλεσμένος (καπνιστής) σε ένα σπίτι δύο τα τινά: 1) Αν κι εφόσον έχω οικειότητα με τον άλλο, με γνωρίζει, τον γνωρίζω και ξέρω ότι τον ενοχλεί, θα κάνω το τσιγάρο μου στο μπαλκόνι. 2)Εαν δεν έχω, και πάλι γνωρίζω ότι τον ενοχλεί, απλώς θα κάτσω μία ώρα, γιατί προφανώς είμαι καλεσμένος "των τύπων" και θα την κάνω.

Bold 3: Έχω τουλάχιστον 3 άτομα στα γρήγορα να σου συστήσω που θα σε αφήσουν άφραγκο με τέτοια στοιχήματα.

Και τέλος, σαν έμφαση σε αυτό το τελευταίο, το έχω ξαναπεί και δεν θα κουραστώ να το λέω: Ή εγώ είμαι υπερβολικά "τυχερή" και πέφτω συνέχεια στις εξαιρέσεις, ή τελικά οι κάφροι καπνιστές που είναι στα τέτοια τους είναι μάλλον λιγότεροι απ' όσο κάποιοι - εξίσου φανατικοί με τους προαναφερθέντες κάφρους - αντικαπνιστές ωρύεστε ότι υπάρχουν. Δεν ξέρω, μάλλον θα μείνω με την απορία.

Υστερόγραφο: Suspiria, με όλον το σεβασμό, θα έπαιρνα πολύ πιο σοβαρά τις απόψεις σου, αν έβαζες κεφαλαία, ελληνικά ερωτηματικά, τελείες και κόμματα όπου χρειάζεται. Είμαι σπαστική, το ξέρω :-).

βασικα στο 2 καταλαβες αλλα αντι αλλων αλλα τωρα βαριεμαι να εξηγω.μιλαω για την μποχα που κουβαλανε πανω τους οι καπνιστες (στα ρουχα και στα μαλλια) και οχι να καπνισεις σε σπιτι μη καπνιστων.υποδειξεις για το πως γραφω δεν δεχομαι.ηθελες να μου την μπεις και βρηκες αυτο???

τωρα αν εσενα σου φαινεται η πραξη του καπνισματος αυτη καθ'αυτη σαν ενα φυσιολογικο πραγμα οκ δεν εισαι λειψη.και πολλα εγραψα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και στις δυο περιπτωσεις, η παρεα θα χαλασει. Αν παρεις πχ το ποσοστο που ανεφερες, μεσα στους 3 καπνιστες τουλαχιστον ο ενας (ισως και δυο), θα εχουν προβλημα να κατσουν 2-3 ωρες μεσα σε ενα καταστημα και να βγαινουν ανα τακτα διαστηματα για τσιγαρο. Θα το κανουν βεβαια καποιες φορες, αλλα θα μειωσουν τις εξοδους τους θα αλλαξουν στεκια, θα γουσταρουν πιο πολυ τους εξω χωρους με τις σομπες κλπ.

Οπως λοιπον δεν περιμενεις εσυ να σε αναγκασουν να μπεις σε ενα χωρο καπνιζοντων, ετσι μην περιμενεις ολοι οι καπνιστες να κανουν τα χατηρια των μη κανπιστων και να συνεχισουν τις παρεες τους και τις εξοδους τους σαν να μη συμβαινει τιποτε.

φυσικά δεν περιμένω από τον άγνωστο καπνιστή να νοιαστεί για μένα το μη καπνιστή, αλλά σίγουρα περιμένω από το μλκ τον κολλητό μου να το κάνει... :-)

anyway, για αυτό προτιμώ το νόμο από τη συνενόηση μέσα στην παρέα...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...