Προς το περιεχόμενο

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορω βεβαια να διαβασω ολα τα προηγουμενα αλλα να πω την δικια μου γνωμη σαν φανατικος καπνιστης.

Δεν υπαρχει περιπτωση να παω για καφε , φαγητο κλπ κλπ οπου απαγορευεται το καπνισμα. Καλυτερα σπιτακι μου.:-D:-D

Αν παρ ελπιδα καπνισω καπου που δεν επιτρεπεται και υποστω ελεγχο απο οποιονδηποτε που δεν ειναι αστυνομικος απλα θα σηκωθω να φυγω και ας τολμησει να με ακουμπησει...:devil:

Σεβομαι τους μη καπνιστες και ισως μια λυση ηταν να διαχωριστουν τουλαχιστον τα καταστηματα εστιασης και διασκεδασης σε δυο κατηγοριες και ο καθενας να κανει την επιλογη του , που θα παει και αν θα καπνισει.

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
Σεβομαι τους μη καπνιστες και ισως μια λυση ηταν να διαχωριστουν τουλαχιστον τα καταστηματα εστιασης και διασκεδασης σε δυο κατηγοριες και ο καθενας να κανει την επιλογη του , που θα παει και αν θα καπνισει.

και περιμένεις ότι σε μια παρέα πχ 4 ατόμων οι 3 καπνιστές να πάνε σε κατάστημα μη καπνιστών λόγω του 4ου της παρέας? :P

η εμπειρία μου μέχρι στιγμής λέει το αντίθετο...μην λέμε τα ίδια, τα έχουμε ξαναπεί παλιότερα...

Δημοσ.
και περιμένεις ότι σε μια παρέα πχ 4 ατόμων οι 3 καπνιστές να πάνε σε κατάστημα μη καπνιστών λόγω του 4ου της παρέας? :P

η εμπειρία μου μέχρι στιγμής λέει το αντίθετο...μην λέμε τα ίδια, τα έχουμε ξαναπεί παλιότερα...

Η καθε παρεα μπορει να αποφασισει μονη της που θα παει και ποιος θα υπομεινει τους αλλους ή ποιος θα στερηθει το τσιγαρο.

Δημοσ.
για μενα ειναι τελειως λαθος να προσπαθησεις να πεισεις τον αλλον να μη καπνισει με το να του επισημαινεις το ποσο κακο κανει στην υγεια.δεν ενδιαφερει αυτο ας κανουν οτι θελουν.

για μενα το ζητημα ειναι οτι το καπνισμα ειναι η πραξη της βλακειας!σκεφτειτε το σαν πραξη.τι κανουνε?βαζουν καποια κομματια αποξηραμενου καπνου μεσα σε ενα χαρτακι το αναβουν φωτια αυτο βγαζει καπνο τον οποιο ρουφανε!!!ποσο λειψος μπορει να εισαι στο μυαλο για να κανεις μια τετοια μαλακια????τα αποτελεσματα?βρωμαει το στομα!βρωμας ολοκληρος, τα ρουχα, τα μαλλια μπαινεις σε ενα σπιτι που δεν καπνιζουν και μεσα σε 5 λεπτα αφηνεις την μποχα σου εκει.σκεφτειτε ολοι εσεις οι καπνιστες οτι οταν πατε καπου που δεν καπνιζουν και βρωματε οι οικοδεσποτες απο μεσα τους παρακαλανε να την κανετε και μολις επιτελους φυγετε ανοιγουν διαπλατα τις πορτες για να καθαρισει η ατμοσφαιρα. το χερι μαυριζει εκει που πιανει το τσιγαρο, δεν μπορεις να κανεις σεξ κουραζεσαι με τη μια.θες να κερδισεις σιγουρα στοιχημα?βαλε με εναν καπνιστη οτι δεν θα καπνισει για μια μερα (ή και ωρα για φανατικους) και θα το κερδισεις σιγουρα.

Και πάνω που είχα πει πως ότι είχα να πω το είπα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, διαβάζω αυτό. Υπενθυμίζω ότι όταν το θέμα ξεκίνησε ήμουν καπνίστρια και πλέον δεν είμαι - έτσι για όσους επιθυμήσουν να δουν το ταμπελάκι.

Bold 1: Μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν καπνιστή εξαρτημένο ή ασθενή και χρησιμοποίησε όσα παρεμφερή επίθετα θέλεις. Αλλά το "λειψός στο μυαλό" ξεφεύγει των ορίων και δε γουστάρω να υποτιμάς τη νοημοσύνη μου ως πρώην καπνίστρια. Μια χαρά τετρακόσια τα 'χω, ήξερα πολύ καλά τι έκανα, ήμουν εξαρτημένη κι αυτό δε με έκανε ηλίθια. Ούτε και τώρα που το 'κοψα ξαφνικά ανέβηκε το IQ μου κατά χ μονάδες.

Bold 2: Yποθέτω πως αναφέρεσαι σε οικοδεσπότες μη καπνιστές, οι οποίοι κάλεσαν τον καπνιστή λόγω ανωτέρας βίας/οικογενειακής υποχρέωσης στο σπίτι τους ΑΛΛΑ δεν είχαν καμία οικειότητα να του πουν "κάπνισε στο μπαλκόνι" και τρέξανε να απολυμάνουν το σπίτι μόλις έφυγε το μίασμα; Σχεδόν γραφικό. Όταν είμαι καλεσμένος (καπνιστής) σε ένα σπίτι δύο τα τινά: 1) Αν κι εφόσον έχω οικειότητα με τον άλλο, με γνωρίζει, τον γνωρίζω και ξέρω ότι τον ενοχλεί, θα κάνω το τσιγάρο μου στο μπαλκόνι. 2)Εαν δεν έχω, και πάλι γνωρίζω ότι τον ενοχλεί, απλώς θα κάτσω μία ώρα, γιατί προφανώς είμαι καλεσμένος "των τύπων" και θα την κάνω.

Bold 3: Έχω τουλάχιστον 3 άτομα στα γρήγορα να σου συστήσω που θα σε αφήσουν άφραγκο με τέτοια στοιχήματα.

Και τέλος, σαν έμφαση σε αυτό το τελευταίο, το έχω ξαναπεί και δεν θα κουραστώ να το λέω: Ή εγώ είμαι υπερβολικά "τυχερή" και πέφτω συνέχεια στις εξαιρέσεις, ή τελικά οι κάφροι καπνιστές που είναι στα τέτοια τους είναι μάλλον λιγότεροι απ' όσο κάποιοι - εξίσου φανατικοί με τους προαναφερθέντες κάφρους - αντικαπνιστές ωρύεστε ότι υπάρχουν. Δεν ξέρω, μάλλον θα μείνω με την απορία.

Υστερόγραφο: Suspiria, με όλον το σεβασμό, θα έπαιρνα πολύ πιο σοβαρά τις απόψεις σου, αν έβαζες κεφαλαία, ελληνικά ερωτηματικά, τελείες και κόμματα όπου χρειάζεται. Είμαι σπαστική, το ξέρω :-).

Δημοσ.
Η καθε παρεα μπορει να αποφασισει μονη της που θα παει και ποιος θα υπομεινει τους αλλους ή ποιος θα στερηθει το τσιγαρο.

Αυτό ακριβώς (δε χρειάζομαι νόμους για να κάνουν κουμάντο τις εξόδους μου με την παρέα. Μπορούμε και μόνοι μας ν αποφασίσουμε).

[...]μην λέμε τα ίδια, τα έχουμε ξαναπεί παλιότερα...

... αλλά κι αυτό :>

• Super Moderators
Δημοσ.

προτιμώ να μην πρήζω ή να μην με πρήζουν για το ποιο κατάστημα θα διαλέξουμε λόγω του τσιγάρου...

Δημοσ.
προτιμώ να μην πρήζω ή να μην με πρήζουν για το ποιο κατάστημα θα διαλέξουμε λόγω του τσιγάρου...

Κι εγω προτιμω να εχω την δυνατοτητα επιλογης αν θα καπνισω οταν βγω εξω αν δεν αναγκαζω και αλλους να εισπνεουν τον καπνο μου.Αν ερθουν με την θελιση τους που ειναι το προβλημα ?

Δημοσ.

Κι εγώ προτιμώ να βγαίνουμε πού και πού για κανα καφέ/ποτό/φαΐ (κυρίως για «χατίρι» παρέας γιατί εγώ μια χαρά τη βρίσκω και σε σπίτια). Αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής, η δική μου παρέα (μη-καπνιστές) δεν έχει θέμα για το πού θα πάμε. Γιατί εφόσον εφαρμοστεί τελικά ο νόμος, δε νομίζω να πάω σε τέτοιο μαγαζί εκτός κι αν πρόκειται για κάποια υποχρέωση.

Αλλά ναι, τα χουμε πει :)

Δημοσ.
2)Εαν δεν έχω, και πάλι γνωρίζω ότι τον ενοχλεί, απλώς θα κάτσω μία ώρα, γιατί προφανώς είμαι καλεσμένος "των τύπων" και θα την κάνω.

Το πιστεύεις και το λες? Δλδ αν σε καλέσω εγώ, και πες ότι γνωριζόμαστε για λίγο καιρό και ρε παιδί μου σου πω ξέρεις δεν γουστάρω το τσιγάρο σπίτι μου, εσύ θα νομίζεις ότι είσαι καλεσμένη των τύπων?

Για μένα είναι ό,τι καλύτερο έκανε αυτή η κυβέρνηση. Δεν έχω κάτι με τους καπνιστές αλλά δεν γουστάρω να γυρίζω σπίτι μου και να βρωμάω τσιγάρα τις 3 φορές το τρίμηνο που θα βγω.

Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι γιατί ήρθε σήμερα η απαγόρευση, αλλά γιατί πριν αρκετές δεκαετίες νομιμοποιήθηκε. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να χαρακτηριστεί παράνομο και να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με την συγκεκριμένη μαλακία.

Δημοσ.
Το πιστεύεις και το λες? Δλδ αν σε καλέσω εγώ, και πες ότι γνωριζόμαστε για λίγο καιρό και ρε παιδί μου σου πω ξέρεις δεν γουστάρω το τσιγάρο σπίτι μου, εσύ θα νομίζεις ότι είσαι καλεσμένη των τύπων?

Όχι, αυτό που λες είναι μια άλλη περίπτωση. Κι εκεί θεωρώ ότι αν υπάρχει αμοιβαία καλη θέληση, στο 3ωρο που θα κάτσω σπίτι σου, δεν θα σε πειράξει να βγω να κάνω 2 τσιγάρα στο μπαλκόνι. Ούτε κι εμένα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Κι εγω προτιμω να εχω την δυνατοτητα επιλογης αν θα καπνισω οταν βγω εξω αν δεν αναγκαζω και αλλους να εισπνεουν τον καπνο μου.Αν ερθουν με την θελιση τους που ειναι το προβλημα ?

εσύ δεν αναγκάζεις, αλλά όταν σε βλέπεις ο άλλος να μην προτείνεις κατευθείαν από μόνος σου κατάστημα για μη καπνιστές για να σου κάνει το χατήρι δέχεται να πάει όπου να ναι... (γενικά μιλάω)

μπορεί κάποιος να μην έχει πρόβλημα με το τσιγάρο των άλλων, αλλά αν κάπνιζα σίγουρα δεν θα έθετα σε κίνδυνο την υγεία ενός φίλου μου (των παιδιών μου, συγγενών κτλπ κτλπ) και ας μην είχε πρόβλημα με το τσιγάρο...

όπως παραδέχομαι το θέιο μου, πριν από 27 χρόνια που έμαθε ότι είναι έγκυος η θεία μου έκοψε μαχαίρι το τσιγάρο...άλλοι το συνεχίζουν (sorry αν προσβάλω)

Δημοσ.
Όχι, αυτό που λες είναι μια άλλη περίπτωση. Κι εκεί θεωρώ ότι αν υπάρχει αμοιβαία καλη θέληση, στο 3ωρο που θα κάτσω σπίτι σου, δεν θα σε πειράξει να βγω να κάνω 2 τσιγάρα στο μπαλκόνι. Ούτε κι εμένα.

Μα εσύ το είπες όχι εγώ. :P

Anyways δεν έχει σημασία. Φυσικά και δεν νομίζω να πειράζει κάποιον να καπνίσεις στο μπαλκόνι του. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει και αν κάθεται στο παράθυρό(μέσα στο σπίτι) αλλά έχει το τσιγάρο απ έξω. Το θέμα είναι να μην βρωμάει το σπίτι ή εγώ. Από κει και πέρα it's up to you. Ούτε θέμα έχω με τον αριθμό των τσιγάρων.:-)

Δημοσ.
Μα εσύ το είπες όχι εγώ. :P

Anyways δεν έχει σημασία. Φυσικά και δεν νομίζω να πειράζει κάποιον να καπνίσεις στο μπαλκόνι του. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει και αν κάθεται στο παράθυρό(μέσα στο σπίτι) αλλά έχει το τσιγάρο απ έξω. Το θέμα είναι να μην βρωμάει το σπίτι ή εγώ. Από κει και πέρα it's up to you. Ούτε θέμα έχω με τον αριθμό των τσιγάρων.:-)

Tο είπα όταν παραπάνω συνομιλητής ανέφερε για οικοδεσπότες που ανυπομονούν να με δουν να παίρνω πόδι - μιλάει η πρώην καπνίστρια μέσα μου, εξ ου και το α ενικό - και απολυμαίνουν το σπίτι μόλις φύγω. Εσύ με το παράδειγμά σου δεν ανήκες σ' αυτήν την κατηγορία υποθέτω... :)

Δημοσ.

Ρε καπνιστές, τώρα για να πούμε και του στραβού το δίκιο, αν τα μαγαζιά γίνονταν μόνο για καπνιστές και για μη καπνιστές, στα πρώτα ακόμα κι εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάτσουμε για πολύ. Εγω κάνω γύρω στα 60 γραμμάρια καπνό την βδομάδα (6 πακέτα) και σε μεγάλα ξενύχτια μπορεί να φύγει 20γρ μονομιάς. Και παρότι καπνίζω τόσο μετά απο κάποια ώρα σε metal clubs πχ. που πηγαίνω δεν μπορείς να πάρεις ανάσα απο το ντουμάνι όλων. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Και σε εμάς καλό θα κάνει. Τουλάχιστον θα τραβάμε μόνο τον καπνό μας και όχι και άλλων 25...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...