Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

να ξεκινήσουν όλα ΜΗ και η άδεια να θέλει παραπάνω λεφτά,ποσοστό βάση πληθυσμού πόλης;,επίσης οι εργαζόμενοι στα καπνιστών θα πρέπει να έχουν τα ανθυγιεινα τους (ένσημα)

να ξεκινήσουν όλα ΜΗ και η άδεια να θέλει παραπάνω λεφτά,δλδ να θέλει να βγάλεις επιπλέον ειδική άδεια

δεν νομίζω όλοι κατευθείαν να πάνε να την πάρουν,πρώτα θα δουν τι παίζει +ότι τα έξοδα λόγω μισθών θα είναι παραπάνω,και θα είναι στο χέρι των μη καπνιστών να κρατήσουν τα μαγαζιά ΜΗ

Και η άδεια να δίνεται μόνο σε μαγαζιά με πολύ καλό εξαερισμό, διότι δε βλάπτει μόνο τους μη καπνιστές το παθητικό κάπνισμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Συγνώμη, έχεις παρατηρήσει τι γίνεται σε αυτή τη συζήτηση στις τελευταίες σελίδες;

Οι καπνιστές προσπαθούν να βρουν συμβιβαστικούς τρόπους επίλυσης (καπνιστήρια, μαγαζιά για καπνιστές και μη κ.λπ.) και οι αντικαπνιστές απαντάνε σαν υστερικοί για την πλήρη απαγόρευση.

ναι έχω παρατηρήσει ότι προσπαθούν να βρουν λύσεις που τους βολεύουν ενώ δεν τους έχει ζητηθεί, τσάμπα κόπος...

βέβαια όταν δεν υπήρχε ο νόμος δεν έβλεπα μια τέτοια προθυμία, στα @@ μας...

μου αρέσει που λες τους αντικαπνιστές υστερικούς σαν να αντιδρούν για κάτι που δεν επηρεάζει κάτι τρομερά σημαντικό στη ζωή όπως η υγεία, σαν να αγνοούμε τελείως το κίνδυνο του καπνίσματος και να νομίζουμε ότι είμαστε αθάνατοι...

αναρωτιέμαι αν έχουν δει κάποιοι ποτέ τους καρκινοπαθή ασθενή ή αν είχαν κάποιον στην οικογένεια τους...

Συγνώμη, έχεις παρατηρήσει τι γίνεται σε αυτή τη συζήτηση στις τελευταίες σελίδες;

Οι καπνιστές προσπαθούν να βρουν συμβιβαστικούς τρόπους επίλυσης (καπνιστήρια, μαγαζιά για καπνιστές και μη κ.λπ.) και οι αντικαπνιστές απαντάνε σαν υστερικοί για την πλήρη απαγόρευση.

Δεν ειμαι ελλαδα εδω και 9 χρονια ακριβως, αλλα απο οσο ξερω ακομα αφρικη ειναι στα πιο πολλα θεματα αρα για τροπους επιλυσης στο ελλαντα καλυτερα να τα βαλουμε στο θεμα για τις ταινιες sci fi και οχι εδω μεσα.

Δεν ειπε κανεις για πληρη απαγορευση, ειπαμε να κανετε οσα τσιγαρα θελετε σε ανοιχτο χωρο.

Και οσο για οτι προσπαθειτε να βρειτε τροπους, ειδες εσυ τροπους συμβιβασμου εδω και ενα χρονο που "ισχυε" ο παλιος νομος? Τωρα που εφτασε ο κομπος στο χτενι σας επιασε ο καημος να σκεφτειτε και τους γυρω σας?

Αυτό είναι το ζήτημα.

Αν δε χωριστούν τα μαγαζιά σε "καπνιζόντων" και μη, θα εξακολουθήσουν να είναι όλα "καπνιζόντων".

---------- Προσθήκη στις 17:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:57 ----------

Δηλαδή αυτό δίνει κίνητρα και ευκολίες σε όσους θελήσουν να κάνουν τα μαγαζιά τους για ΜΗ κανίζοντες.

• Super Moderators

δεν πρόκειται να χωριστούν, όλοι οι καταστηματάρχες θα θέλουν καπνίζοντες διότι "κάτι που δουλεύει δεν το αλλάζεις"...

πάντως όπως έχω ξαναπεί και εγώ πιστεύω ότι θα εξακολουθήσουν όλα να είναι όπως ήταν...

δεν πρόκειται να χωριστούν, όλοι οι καταστηματάρχες θα θέλουν καπνίζοντες διότι "κάτι που δουλεύει δεν το αλλάζεις"...

Οπότε ο νόμος είναι άκυρος και δεν θα τεθεί (άτυπα) σε ισχύει.

Απαισιόδοξε.

Αν ένα εστιατόριο 100 τετραγωνικών χρειάζεται 20.000 ευρώ παραπάνω και 3 μήνες τρέξιμο από υπηρεσία σε υπηρεσία για να πάρει την ανάλογη άδεια, το κίνητρο είναι πολύ σοβαρό.

αυτά τα μέχρι πριν στ @@ σας,πάρτε τα τώρα κουφάλες καπνιστές το ξέρετε ότι δεν είναι επιχείρημα στη συζήτηση για αντιδημοκρατικότητα του μέτρου έτσι;

Ο νομος ειναι πραγματικοτητα υστερικοι καπνιστες φιλοι μου.Τζαμπα φωναζετε.Μπορειτε να τον γραψετε εκει που δεν πιανει μελανι και μετα να πατε σε κανα αλλο θεμα και να αρχισετε περι 'ασυδοσιας , ανομιας , ' κλπ του κρατους .Με κατι τετοια πραγματικα σου ερχεται (ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ δηλαδη ) να γινεις καργα εκδικητικος και μεγιστος ρουφιανος και να αρχιζεις τις καταγγελιες.

Ο νομος ειναι πραγματικοτητα υστερικοι καπνιστες φιλοι μου.Τζαμπα φωναζετε.Μπορειτε να τον γραψετε εκει που δεν πιανει μελανι και μετα να πατε σε κανα αλλο θεμα και να αρχισετε περι 'ασυδοσιας , ανομιας , ' κλπ του κρατους .Με κατι τετοια πραγματικα σου ερχεται (ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ δηλαδη ) να γινεις καργα εκδικητικος και μεγιστος ρουφιανος και να αρχιζεις τις καταγγελιες.

Φόρουμ είμαστε όχι κοινοβούλιο, το συζητάμε.

γιατι δεν ειναι δημοκρατικο το μετρο? δεν σου εκανε ban στα τσιγαρα, στο καπνισμα σε ΔΗΜΟΣΙΟ χωρο σου εκανε.

γιατί απαγορεύει σε μια νέα επιχείρηση να επιλέξει το target group της το οποίο μπορεί να είναι οι καπνιστές

Φόρουμ είμαστε όχι κοινοβούλιο, το συζητάμε.

Το συζηταμε , δεν λεω εγω οχι.Οπως μια πραγματικοτητα ειναι το ' αφου ξερετε δεν θα εφαρμοστει (δηλαδη εμεις θα κανουμε το δικο μας )' που αναφερεται συχνα πυκνα , οπως υστερικοι και ρατσιστες παρουσιαζονται οι μη καπνιστες , ετσι πραγματικοτητα ειναι και αυτο που λεω

οσο για την απαντηση του timour, δεν υπαρχει επιλογη σε τεκε ή μη τεκε, ολα ειναι τεκεδες οπως και να εχει γιατι δεν εχετε μαθει τροπους οι πιο πολλοι.

Να σου πω τώρα, τα starbucks είναι τεκές? Γιατί δεν πας εκεί να πιεις τον καφέ σου, και θες καλά και σώνει, να έρθεις στην καφετέρια με τους καπνιστές?

Σε κουβαλάνε οι φίλοι σου με το ζόρι? Είσαι μαζόχας? Κάτι άλλο? Πες μου, γιατί μιλάς και μιλάς και μιλάς, και απάντηση δεν έχεις δώσει. Στα σταρμπακς (και στα κάθε σταρμπακς που απαγορέυεται το κάπνισμα - πολύ πριν το "επιβάλει" κάποιος νόμος -) γιατί δεν πας?

Τόση ώρα και απάντηση δεν παίρνω....

Μήπως έχεις κάποιο φετίχ και θες να πηγαίνεις σε μαγαζιά που ήταν επι το πλείστον για καπνιστές, και θες με το έτσι θέλω να τα κάνεις μη καπνιστών και να κλείσουν κάποια απο αυτά για να μην πηγαίνει κανείς? Το παράδειγμα με τον γάιδαρο (και το σύνδρομο του Ελληνάρα) το κατάλαβες?

γιατί απαγορεύει σε μια νέα επιχείρηση να επιλέξει το target group της το οποίο μπορεί να είναι οι καπνιστές

Δεν απαγορευει στον καπνιστη να μην παει ομως, απλα του λεει να μην καπνισει μεσα, ειλικρινα θα παθετε κατι αν πατε για 3 λεπτα εξω?

Ενω στον μη καπνιστη του λες η θα κανεις πισω/da pipa/τουμπεκα ή δεν θα ερθεις αν ειναι μονο για καπνιστες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...