Προς το περιεχόμενο

Aπαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους

Toufas

Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;  

209 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Που θα έπρεπε να επιτρέπεται το κάπνισμα, αν ο νόμος τηρείται κατά γράμμα;

• Παντού εκτός από ΔΥ, Νοσοκομεία/Ιατρεία & Σχολεία/Νηπιαγωγεία.
    • Μόνο σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που τηρούν τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές. (Προηγ. νόμος)
    • Να μην επιτρέπεται σε κανέναν κλειστό δημόσιο χώρο. (Νυν νόμος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έλα ρε Τούφα τώρα! Είναι απλά τα πράγματα!

Αυτός που διατηρεί τα fast food, μειώνει καθημερινά τη διαθεσιμότητα της υγιεινής διατροφής την οποία εγώ επιζητώ.

Αυτός που δέχεται να επιβιώνει εξορύσσοντας λιγνίτη, βοηθάει στη ρύπανση της ατμόσφαιρας που χρειάζομαι για να αναπνέω.

οταν θα κλεισουν ολα τα μαγαζια και εχει μονο fast food (οπως τωρα εχει μονο μαγαζια με καπνο μεσα) ελα και κανε το αναλογο thread, στο παρον δεν εχει καμια θεση γιατι οσο και να φαει ο αλλος, εσενα δεν σε επιρεαζει.

---------- Post added at 12:35 ---------- Previous post was at 12:34 ----------

Δεν με απασχολεί να σου πω την αλήθεια, τι τον κάνει ή αν τον καίει για πάρτη του, το αποτέλεσμα με νοιάζει...

ε ναι στα παπαρια σου τοσο ρευμα και εργατες, κανε κανα τσιγαρακι αφου εχουμε τον λιγνιτη να μας ενοχλει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κοίτα να δεις, τα μαγαζιά συνήθως ανοίγουν για να καλύψουν (ή και να δημιουργήσουν ενίοτε) ανάγκες και απαιτήσεις. Το γεγονός οτι υπάρχει 1 εστιατόριο για φυτοφάγους, έναντι των 100 για κρεατοφάγους (τυχαίο παράδειγμα- τυχαία νούμερα) δείχνει (τουλάχιστον σε μένα) οτι η αγορά αυτή τη στιγμή ζητάει junk και οχι υγιεινό φαγητό.

Αν υπήρχε η ανάγκη για μαγαζιά (ποτάδικα, μπουζούκια , κλπ) για μη καπνίζοντες, όλο και κάποιος αμερικανοθρεμμένος επιχειρηματίας θα είχε κάνει κίνηση (βλ. κίνηση των starbucks). To γεγονός οτι υπάρχουν 99 μαγαζιά (πάλι τυχαίο το νούμερο) καπνιστών και 1 μην καπνιστών δεν λέει κάτι?

---------- Προσθήκη στις 11:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:39 ----------

ε ναι στα παπαρια σου τοσο ρευμα και εργατες, κανε κανα τσιγαρακι αφου εχουμε τον λιγνιτη να μας ενοχλει...

Βεβαίως στα παπάρια μου για το ρεύμα, υπάρχει αιολική και ηλιακή ενέργεια διαθέσιμη κατα κόρον στον τόπο που ζούμε και δεν το εκμεταλευόμαστε, διότι η παύση του τσιγάρου έγινε νο.1 προτεραιότητα...

• Super Moderators

τι φοβερό να συγκρίνεις και να εξισώνεις μια ανάγκη (φαγητό) που χωρίς αυτή θα πεθάνεις με μια συνήθεια (κάπνισμα) που δεν προσφέρει απολύτως τπτ στον οργανισμό και του κάνει και ζημιά από πάνω...

1: δεν υπαρχει εστιατοριο που σεβεται τον εαυτο του και θελει να κανει κερδος που δεν θα εχει πιατα για vegetarians.

2: οταν το τσιγαρο το αρχιζουν τα παιδια για την μαγκια δεν θελει και κανα phd στο που πρεπει να κοιταξεις για το target group σου

και παλι, δεν στεκει σαν αποψη αυτο που λες γιατι σε κανενα αλλο τομεα δεν εχει φτασει το να ζηταμε το αυτονοητο. οταν θα κλεισουν ολα τα εστιατορια και θα εχει μονο mcdonalds μαζι σου και εγω.

Βεβαίως στα παπάρια μου για το ρεύμα, υπάρχει αιολική και ηλιακή ενέργεια διαθέσιμη κατα κόρον στον τόπο που ζούμε και δεν το εκμεταλευόμαστε, διότι η παύση του τσιγάρου έγινε νο.1 προτεραιότητα...

εδω για 1002 λογους πηγαμε στο ΔΝΤ, και εσυ μου λες να κανουμε υποδομες για εναλλακτικη ενεργεια σε βαθμο που θα σταματησουμε την παραγωγη λιγνιτη

ενω για να μην καπνιζεις εσυ μεσα στο μαγαζι λες και θα παθεις κατι αν πας εξω για 3 λεπτα και κανεις το τσιγαρο σου, χαλασανε ενα σωρο μυρια απο τον προϋπολογισμό...

ελα περιμενω την επομενη μπουρδα που θα ακουσω απο καπνιστη.

τι φοβερό να συγκρίνεις και να εξισώνεις μια ανάγκη (φαγητό) που χωρίς αυτή θα πεθάνεις με μια (κάπνισμα) που δεν προσφέρει απολύτως τπτ στον οργανισμό και του κάνει και ζημιά από πάνω...

Αν το κάπνισμα δεν πρόσφερε τίποτα, θα ήταν ανούσια η χρήση του, και δεν θα το χρησιμοποιούσε κανείς.

Για κάποιον είναι συντροφιά, για κάποιον χαλάρωση, για κάποιον αυτοκαταστροφή κ.ο.κ. Ζημιά βεβαίως και κάνει, το να λες οτι δεν προσφέρει τίποτα όμως είναι λάθος για μένα.

Δηλαδή ό,τι γίνεται στα άλλα κράτη εδώ και 15-20 χρόνια, να το λαμβάνουμε ως σωστό και δεδομένο;

Αν είναι έτσι, να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε και εμείς τη θανατική ποινή.

Η θανατική ποινή υπάρχει στην ελλάδα. Τη λένε εκπυρσοκρότηση.

• Super Moderators

Δεν προσφέρει τπτ στον οργανισμό, δεν πεθαίνεις χωρίς αυτό, δεν σου βελτιώνει την υγεία ή σου μειώνει τον κίνδυνο για κάποια ασθένεια, αυτό εννοώ, δεν είναι ΑΝΑΓΚΗ όπως το νερό και το φαγητό. Οποιαδήποτε εξίσωσή του με αυτά είναι το λιγότερο τραγική...

Αν το κάπνισμα δεν πρόσφερε τίποτα, θα ήταν ανούσια η χρήση του, και δεν θα το χρησιμοποιούσε κανείς.

Για κάποιον είναι συντροφιά, για κάποιον χαλάρωση, για κάποιον αυτοκαταστροφή κ.ο.κ. Ζημιά βεβαίως και κάνει, το να λες οτι δεν προσφέρει τίποτα όμως είναι λάθος για μένα.

οτι και να ειναι το καπνισμα, το εχεις επιλεξει για τους δικου σου λογους.

Εγω δεν το εχω επιλεξει ομως, αρα γιατι να αναπνεω τον καπνο σου?

Προσφέρει ψευδαισθήσεις. Σου ακούγεται καλλίτερο;

Η χρήση του και βέβαια είναι ανούσια αλλά το χρησιμοποιούν όλοι αυτοί επειδή δε μπορούν να κάνουν αλλιώς και να το κόψουν.

Και τα σκληρά ναρκωτικά χαρακτηρίζονται έτσι από τους χρήστες τους, από όλους τους άλλους όμως όχι ;)

Εγω έχω ήδη ποστάρει και ήμουν υπέρ του μέτρου. Παρόλο που είμαι full-time καπνιστής εδω και 5-6 χρόνια. Αλλα πραγματικά με όλα αυτα που διαβάζω σε αυτό το Θέμα, θα γίνω αντι-αντικαπνιστής του κερατά.

Αντικαπνιστές προσέξτε μην με την συμπεριφορά σας έχετε τα άκρως αντίθετα αποτελέσματα.

Toufas και Korkodilos πρέπει να έχετε πολλά απωθημένα και απλά βρήκατε κάτι για να ξεσπάσετε. Και άλλοι είναι αντικαπνιστές αλλα δεν κάνουν έτσι. Έλεος.

Μα δε χρειάζεται να έχεις προκλητική συμπεριφορά για να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Στο ελλαδιστάν για να έχεις το αντίθετο το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει ένας νόμος που να το απαγορεύει. Αν έβγαινε ένας τρελός νόμος απαγορεύεται το ΜΗ-κάπνισμα, θα το έκοβαν από μόνοι τους.

Η λογική στην ελλάδα περνάει πρώτα από πύλη ΝΟΤ

• Super Moderators
Μα δε χρειάζεται να έχεις προκλητική συμπεριφορά για να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα. Στο ελλαδιστάν για να έχεις το αντίθετο το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρχει ένας νόμος που να το απαγορεύει. Αν έβγαινε ένας τρελός νόμος απαγορεύεται το ΜΗ-κάπνισμα, θα το έκοβαν από μόνοι τους.

true story bro... :o

1: δεν υπαρχει εστιατοριο που σεβεται τον εαυτο του και θελει να κανει κερδος που δεν θα εχει πιατα για vegetarians.

2: οταν το τσιγαρο το αρχιζουν τα παιδια για την μαγκια δεν θελει και κανα phd στο που πρεπει να κοιταξεις για το target group σου

και παλι, δεν στεκει σαν αποψη αυτο που λες γιατι σε κανενα αλλο τομεα δεν εχει φτασει το να ζηταμε το αυτονοητο. οταν θα κλεισουν ολα τα εστιατορια και θα εχει μονο mcdonalds μαζι σου και εγω.

εδω για 1002 λογους πηγαμε στο ΔΝΤ, και εσυ μου λες να κανουμε υποδομες για εναλλακτικη ενεργεια σε βαθμο που θα σταματησουμε την παραγωγη λιγνιτη

ενω για να μην καπνιζεις εσυ μεσα στο μαγαζι λες και θα παθεις κατι αν πας εξω για 3 λεπτα και κανεις το τσιγαρο σου, χαλασανε ενα σωρο μυρια απο τον προϋπολογισμό...

ελα περιμενω την επομενη μπουρδα που θα ακουσω απο καπνιστη.

Για το 1. έχεις δίκιο, να το θέσω διαφορετικά, Junk vs Healthy food.

Για το 2. αν θα μείνουν μόνο McDonalds θα είναι επειδή το αποφάσισε η αγορά αυτό (οι καταναλωτές εννοώ). Το να θες εσύ απο τα 100 μαγαζιά που είναι ανοιχτά σήμερα με την αναλογία 99 καπνιστών και 1 μη καπνιστών να γίνουν όλα μη καπνιστών (με πολύ ποιο παράλογα επιχειρήματα απο τα δικά μου) θα οδηγήσει τα 50 απο αυτά στο να κλείσουν. Δηλαδή οχι να έχω εγώ γαιδαρο, αλλά να ψοφήσει ο δικός σου. Στο ξαναλέω, αν το επιχειρηματικό δαιμόνιο (που ομολογουμένως έχουμε σαν λαός) έκρινε οτι ήταν viable ένα μπουζουξίδικο μη καπνιστών, θα το είχανε ήδη ανοίξει. Για να μην έχει ανοίξει κάτι τέτοιο τόσο καιρό εμένα κάτι μου λέει, εσένα δεν σου λέει τίποτα?

Καλά άσε το ΔΝΤ, πέρυσι (ή με τον παλαιότερο νόμο) ΔΝΤ δεν υπήρχε. Αν θες να βρεις λεφτά να κάνεις κάτι τόσο ζωτικής σημασίας, τα βρίσκεις.

Αλήθεια, που πήγαν τα λεφτά που σκάσαμε για τα "περιβαλλοντολογικά τέλη" που πληρώσαμε πέρυσι για τα αυτοκίνητά μας?

οταν θα κλεισουν ολα τα μαγαζια και εχει μονο fast food (οπως τωρα εχει μονο μαγαζια με καπνο μεσα) ελα και κανε το αναλογο thread, στο παρον δεν εχει καμια θεση γιατι οσο και να φαει ο αλλος, εσενα δεν σε επιρεαζει.

Ας αφήσουμε για μια στιγμή τα προσωπικά μικροσυμφέροντα στην άκρη και ας δούμε το θέμα καθαρά.

Εκείνο που εμένα ενοχλεί λοιπόν, δεν είναι το τι και πόσο τρώει στα fast food ο άλλος αλλά η στενοκεφαλιά του

που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των μαγαζιών υγιεινής διατροφής.

Οι συνέπειες κάτι τέτοιου δεν επιβαρύνουν μόνο εμένα αλλά όλους μας.

Αυτό που πραγματικά εσένα ενοχλεί δεν είναι ο καπνός του τσιγάρου αλλά η στενοκεφαλιά του καπνιστή

που αρνείται να σε σεβαστεί.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, το κοινό σημείο και στις δυο περιπτώσεις είναι η στενοκεφαλιά του ανθρώπου.

Ένα πράγμα το οποίο δεν θα εξαλειφθεί ποτέ με χρήση νόμου.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το point μου...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...