pusher Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Επειδή "σύντομα" θα κάνει την έλευσή του το x58 chipset, μαζί με νέους επεξεργαστές και tripple channel για τις μνήμες λέω να κρατήσω το PC αφού δεν υπάρχει πραγματικός λόγος αναβάθμισης και να αγοράσω νέα κάρτα γραφικών. Τώρα έχω την ATI x700 η οποία είναι αρκετά ξεπερασμένη πια. Σκέφτηκα να αγοράσω μία φθηνή κάρτα για να μπορώ να παίζω κανένα παιχνίδι που έχει π.χ. shader model 3 και δεν υποστηρίζεται από την κάρτα που έχω τώρα, σκοπεύοντας σε ένα χρόνο να πάω για συνολική αναβάθμιση... Κατέληξα στην ASUS EAH3450 256MB με την προϋπόθεση να βγάλω κανά χρόνο ακόμη χωρίς να σκοπεύω βέβαια να παίζω τα πάντα στο full. Φαντάζομαι πως η διαφορά από την x700 σε επιδόσεις θα είναι αρκετή, αλλά έχω 2 ενδοιασμούς. 1. Η παθητική ψύξη τι λέει στους καύσωνες; Τα βγάζει πέρα η φθάνει η κάρτα στα όριά της; 2. Επειδή μετά από μία προβληματική απεγκατάσταση της έκδοσης 8.1 (αν θυμάμαι καλά) των οδηγών της ATI δεν κατάφερα να κάνω ποτέ το CCC να δουλέψει ξανά (δοκίμασα απεγκαταστάσεις και επανεγκταστάσεις σε safe mode, removal tools, manual απεγκατάσταση αλλά περιέργως τίποτα δε δούλεψε). Φοβάμαι λοιπόν ότι υπάρχει η πιθανότητα να συνεχιστεί το πρόβλημα αν η νέα κάρτα είναι ATI... Περιμένω τις απόψεις σας πάνω στην επιλογή μου καθώς και στους 2 ενδοιασμούς που έχω και ακόμη αντίστοιχες προτάσεις σε nVIDIA. Τέλος θέλω να ρωτήσω αν οι κάρτες που βασίζονται σε GPU nVIDIA έχουν software αντίστοιχο του Catalyst Control Center που να δίνει τη δυνατότητα ρυθμίσεων στην ποιότητα των 3D γραφικών.
alphacen Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Φίλε μου δεν νομίζω να αξίζει να την αγοράσεις ακόμα και για προσωρινή χρήση, αγόρασα πρόσφατα μια παρόμοια X3450 512MB TVO-DVI και είναι απλώς ελάχιστα καλύτερη από την 6800 128ΜΒ που είχα σε παλιό PC. Ενα θα σου πω, με Q6600 2GB Ram και αυτή την κάρτα, το PRO 2008 χάνει frames. Δεν κάνει για gaming. Από αυτή που έχεις είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά θα σου πρότεινα να την αποφύγεις. Για τις κάρτες Nvidia υπάρχει το nvidia control panel Εγώ σου προτείνω αυτή: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=961272 Επίσης δες και αυτό: http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card,1923-7.html Θα σε βοηθήσει να κατάλαβεις τι περίπου να ψάξεις και πόσο καλύτερη στο περίπου θα είναι η κάρτα που θα επιλέξεις από την δική σου.
pusher Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Φίλε μου δεν νομίζω να αξίζει να την αγοράσεις ακόμα και για προσωρινή χρήση, αγόρασα πρόσφατα μια παρόμοια X3450 512MB TVO-DVI και είναι απλώς ελάχιστα καλύτερη από την 6800 128ΜΒ που είχα σε παλιό PC. Ενα θα σου πω, με Q6600 2GB Ram και αυτή την κάρτα, το PRO 2008 χάνει frames. Δεν κάνει για gaming. Από αυτή που έχεις είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά θα σου πρότεινα να την αποφύγεις. Για τις κάρτες Nvidia υπάρχει το nvidia control panel Εγώ σου προτείνω αυτή: http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977735&product=961272 Επίσης δες και αυτό: http://www.tomshardware.com/reviews/graphics-card,1923-7.html Θα σε βοηθήσει να κατάλαβεις τι περίπου να ψάξεις και πόσο καλύτερη στο περίπου θα είναι η κάρτα που θα επιλέξεις από την δική σου. Ευχαριστώ για την απάντηση και για την πρόταση. Σε αυτή την τιμή κινούμουν αρχικά, αλλά έλεγα μήπως υπάρχει περιθώριο να πέσω. Το nVIDIA control panel προσφέρει αντίστοιχες ρυθμίσεις με το CCC; Δηλαδή antialiasing, anisotropic filtering κτλ.; Τέλος το link από το tomshardware είναι εξαιρετικό! Δίνει μία καλή ιδέα για το που να κινηθεί κανείς!
Land_Of_Banania Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 To nVidia control panel προσφέρει όχι μόνο τις ρυθμίσεις που έχει το catalyst αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις και διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε παιχνίδι. Για παράδειγμα εγώ χρειάστηκε να απενεργοποιήσω το v-sync στο Warcraft 3 γιατί έβγαζε κάποιο πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά λειτουργεί στα υπόλοιπα games. Το μόνο που δεν ξέρω (για να μη σε πάρω στο λαιμό μου) είναι μήπως είναι διαφορετικό ανάλογα με την κάρτα γραφικών. Νομίζω πως είναι ίδιο για τις κάρτες της ίδιας σειράς. Δηλαδή 8***,9*** κλπ. Αυτά που σου λέω εγώ είναι για την 8800. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι πως δεν έχει τόσο εύκολη την επιλογή "theater mode" (για προβολή βίντεο full screen σε 2η οθόνη), όπως είχε το catalyst.
pusher Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2008 To nVidia control panel προσφέρει όχι μόνο τις ρυθμίσεις που έχει το catalyst αλλά σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις και διαφορετικές ρυθμίσεις για κάθε παιχνίδι. Για παράδειγμα εγώ χρειάστηκε να απενεργοποιήσω το v-sync στο Warcraft 3 γιατί έβγαζε κάποιο πρόβλημα, αλλά παρόλα αυτά λειτουργεί στα υπόλοιπα games. Το μόνο που δεν ξέρω (για να μη σε πάρω στο λαιμό μου) είναι μήπως είναι διαφορετικό ανάλογα με την κάρτα γραφικών. Νομίζω πως είναι ίδιο για τις κάρτες της ίδιας σειράς. Δηλαδή 8***,9*** κλπ.Αυτά που σου λέω εγώ είναι για την 8800. Το μόνο αρνητικό που βρήκα είναι πως δεν έχει τόσο εύκολη την επιλογή "theater mode" (για προβολή βίντεο full screen σε 2η οθόνη), όπως είχε το catalyst. Μάλιστα. Ε δεύτερη οθόνη δεν έχω, οπότε εντάξει. Δεν πειράζει... Ευχαριστώ για την απάντηση!
pusher Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Παιδιά μία ακόμη ερώτηση. Πηγαίνοντας από ATI σε nVidia υπάρχει περίπτωση να γίνει κανένα conflict με τους drivers;
gherudos Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Πάρε την Ati 3650 έχει 50Ε και θα μπορείς να παίζεις και παιχνίδια όπως το Assassin's Creed.
gherudos Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Παιδιά μία ακόμη ερώτηση. Πηγαίνοντας από ATI σε nVidia υπάρχει περίπτωση να γίνει κανένα conflict με τους drivers; Πάντα κάνουμε απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών πριν περάσουμε νέα κάρτα γραφικών.Ακόμα και να ήταν από Nvidia->Nvidia ή ATi->ATi και πάλι θα έπρεπε να κάνεις την απεγκατάσταση.Επιβάλεται.
pusher Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Πάντα κάνουμε απεγκατάσταση τους drivers της κάρτας γραφικών πριν περάσουμε νέα κάρτα γραφικών.Ακόμα και να ήταν από Nvidia->Nvidia ή ATi->ATi και πάλι θα έπρεπε να κάνεις την απεγκατάσταση.Επιβάλεται. Όπως είπα αντιμετωπίζω μερικά προβλήματα με τους drivers (δες το 1ο μήνυμα). Μήπως είναι πιο επικίνδυνο να αλλάξω εταιρία, όσον αφορά τα προβλήματα με τους drivers, από το να μείνω στην ίδια; Ή μήπως το αντίθετο;
mariosCS Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Όπως είπα αντιμετωπίζω μερικά προβλήματα με τους drivers (δες το 1ο μήνυμα). Μήπως είναι πιο επικίνδυνο να αλλάξω εταιρία, όσον αφορά τα προβλήματα με τους drivers, από το να μείνω στην ίδια; Ή μήπως το αντίθετο; Θα σου πρότεινα να πας σε nVidia. Σε περίπτωση που πας, το καλύτερο θα ήταν ένα format, για να γίνει από την αρχή "ξεκαθάρισμα" στους drivers της κάρτας. Αν όχι, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις αυτό: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745 καθαρίζει τα installations των drivers, μετά που κάνεις απεγκατάσταση. Αν δε το κάνεις θα δημιουργηθεί πολύ πιθανόν conflict. (τουλάχιστο εμένα δημιουργήθηκε) Α, και να το κάνεις, πάλι υπάρχει ενδεχόμενο να μην δουλεύουν όλα ρολόι ... γι' αυτό πρότεινα format εξ' αρχής.
pusher Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2008 Για να λειτουργήσει το CCC ξανά χρησιμοποίησα το εργαλείο που λες (Driver Cleaner Professional) και άλλο ένα (Driver Sweeper), αλλά παρ' όλ' αυτά το πρόβλημα δε διορθώθηκε. Οπότε δεν είμαι σίγουρος ότι καθαρίζουν πραγματικά τα πάντα. Αν κανείς γνωρίζει κάποιον αξιόπιστο οδηγό με οδηγίες με manual uninstall των οδηγών της ATI ας δώσει ένα link! Όσο για το format δεν είναι στις επιλογές αυτή τη στιγμή. Αν περάσω σε Vista τότε θα κάνω, αλλά τώρα χρειάζεται αρκετό back up, οπότε θα το αποφύγω προς το παρόν.
css03027 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Πάρε την Ati 3650 έχει 50Ε και θα μπορείς να παίζεις και παιχνίδια όπως το Assassin's Creed. συμφωνώ απόλυτα!
asteris777 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 συμφωνω με τους προλαλησαντες για την 3650 ειναι ακρετα καλη για τα λεφτα της και μπορεις να παιξεις και κανενα παιχνιδακι σε αξιοπρεπεις αναλυσεις
pusher Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2008 Όταν βγει η σειρά x4xxx θα πέσουν οι τιμές στην x3xxx, έτσι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.