chrismar76 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Καλησπέρα σε όλους! Μόλις από βλακεία μου απέκτησα ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Έβγαλα off τον desktop pc μου. Πώς το έκανα αυτό; Λοιπόν αγόρασα ένα αντιγραφικό dvd το LG GSA-H55L το οποίο είναι και LightScribe. Όταν αποφάσισα να το δοκιμάσω με lightscribe δισκάκια TDK διαπίστωσα ότι μου τα έκαιγε. Τέλος πάντων διάβασα κάποια άρθρα σε forum και έβγαλα το συμπέρασμα ότι θα πρέπει κάνω τράμπα το master και το slave pin με ένα άλλο αντιγραφικό που είχα επάνω (PIONEER 111D). Μαζί με αυτό είχα και τη φαεινή ιδέα να πειράξω και και τα καλώδια που εφαρμόζουν στα αντιγραφικά και να τα τοποθετήσω κάπως με τάξη. Έτσι χρειάστηκε να βγάλω για λίγο από τη θέση του το IDE1 καλώδιο αλλάνα το επαναφέρω αμέσως εκεί που ήταν πρώτα. Τα δύο dvd rom που έχω είναι συνδεδεμένα με το IDE2 και ο σκληρός με το IDE1 καλώδιο. Το συμπέρασμα; Δεν bootαρει το pc και αυτό γιατί δεν αναγνωρίζει ούτε τον σκληρό αλλά ούτε και τα δύο dvd rom. Στο ΒΙΟS μου λέει: Pri Master: Not Installed Pri Slave: Not Installed Sec Master: Not Installed Sec Slave: Not Installed Επίσης μου βγάζει: 1st Boot Device: μόνο Floppy και Disabled και το ίδιο και στις άλλες 2nd και 3RD Device. Τέλος, αφού όλα αυτά συμβαίνουν, όταν κάνω reset στο Pc μου βγάζει το εξής μήνυμα: Insert BOOT diskette in A: Press any key when ready.... Βοηθήστε με ρε παιδιά, κοντεύω να τρελαθώ!!!
antonl Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Επειδή δεν κατάλαβα πώς ακριβώς ήταν και τι ακριβώς έκανες, μπορείς να το ξαναπείς μια φορά αν θες; Primary Master/Slave, Secondary Master/Slave. Πώς ήταν πριν και πώς τους έβαλες τώρα; Ποια jumpers πείραξες;
chrismar76 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 τους άλλαξα θέση αρχικά,δηλαδή δοκίμασα να μοιράσω το ένα dvd ram στο IDE1 και το άλλο στο IDE2 γιατί στην αρχή ήταν και τα δύο στο IDE2 αλλά αφού είδα ότι κάτι συνέβαινε τα ξαναέβαλα στην αρχική τους θέση. Το ίδιο έκανα και με τα jumpers. Έκανα τράμπα το master με το slave και αντίστροφα αλλά τίποτα.
accipio Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Αποσύνδεσε τα οπτικά drives. Βγάλε εντελώς από πάνω και τα καλώδιά τους. Άφησε μόνο τον σκληρό σε ένα IDE κανάλι. Αν έχεις το manual της μητρικής σύνδεσέ τον (ως master) στο κανάλι 1. Στο BIOS ρύθμισε ως συσκευή εκκίνησης τον σκληρό. Αν έτσι εκκινεί το σύστημα, σύνδεσε ύστερα και τα δύο οπτικά drives στο δεύτερο IDE κανάλι με τις σωστές ρυθμίσεις master - slave.
chrismar76 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 ενώ τώρα βλέπω στο ΒΙΟS οτι μου αναγνωρίζει το σκληρό ως Pri Master στο 1st Boot Device μου έχει μόνο το floppy και το disabled.
chrismar76 Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2008 Λοιπόν όντως αναγνώρισε τον σκληρό (χωρίς να έχω συνδέσει τα dvd roms) και φαίνονται όλα εντάξει!!! (αν είναι δυνατόν... το μόνο που έκανα, ξεβίδωσα τον σκληρό, τον έβγαλα από την θέση του και του καθάρισα την σκόνη και δούλεψε!!!! - τον συνέδεσα ακριβώς εκεί που τον είχα και πριν). Μόλις έβαλα το ένα dvd rom και το αναγνώρισε κανονικά, πάει να ξεκινήσει να μπει στα windows, βγάζει την πρώτη οθόνη με το λογότυπο των xp αλλά μετά βγάζει μαύρη οθόνη και κολλάει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.