Προς το περιεχόμενο

Dell xps m1330 και εκνευριστικός θόρυβος.

gRim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες παρέλαβα ένα dell xps m1330.

To πρώτο που παρατήρησα ήταν ένας πολύ "ψηλός" θόρυβος(high pitch noise).

Με λίγο ψάξιμο στο νετ και εδώ στο insomnia κατάλαβα ότι οφείλεται στους core 2 duo.

Έχω και ένα λαπτοπ HP με core 2 duo αγορασμένο πριν 5 μήνες αλλά δεν παρουσιάζει αυτόν τον θόρυβο.

Μήπως υπάρχει τρόπος να διορθωθεί στο dell;

Πραγματικά αν δεν με ενοχλούσε τόσο δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να το αναφέρω γιαυτό και ζητάω την βοήθεια σας.

Αν δεν καταφέρω τίποτα το σαββατοκύριακο θα επικοινωνήσω την δευτέρα με dell και αν δεν βρεθεί λύση ίσως αλλάξω λαπτοπ.

Δημοσ.

κι εγώ dell laptop έχω, με centrino duo, κι αν εξαιρέσεις το φυσιολογικό θόρυβο του ανεμιστήρα όταν ζεσταίνεται δεν υπάρχει κάτι όμοιο με αυτό που περιγράφεις

Θα πρότεινα να πάρεις ένα τηλέφωνο στην τεχνική υποστήριξη άμεσα

Δημοσ.

Πριν λίγο έκανα και update το bios και δυστυχώς δεν βλέπω διαφορά.

Έψαξα και σε φόρουμ της dell και είδα ότι υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και μου φαίνεται περίεργο.

Μάλιστα σε όσους έχουν αυτό το πρόβλημα για προσωρηνή λύση προτείνουν ένα πρόγραμμα που δεν αφήνει τον επεξεργαστή να "κοιμηθεί" αλλά ούτε μπαίνω στον κόπο να το δοκιμάσω.

Δημοσ.

φίλε μου και εγώ χτες πήρα το δικό μου xps m1330, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο ιδιαίτερο θόρυβο σε σχέση με ένα ΗΡ και ενα toshiba που είχα τριγύρω... Μάλλον πρέπει να μιλήσεις με Dell.

άσχετο, αλλά με τι win vista σου ήρθε? home premium Greek?

Δημοσ.

Ήρθε με τα premium ελληνικά.

Αυτό που δε μου άρεσε είναι η απουσία ελληνικού μάνουαλ και η απουσία cd για επιστροφή στην εργοστασιακή κατάσταση. Μάλιστα δεν αναφέρει και πουθενά πως θα δημιουργήσω cd.

Το m1330 από το Multirama το παρέλαβες; Επειδή διάβασα ότι εξαρτάται και από τη σύνθεση το πόσο θα ακουγεται ο θορυβος.

Πάντως μέχρι και τώρα το σκεφτόμουν αν θα πάρω τηλ. να τους το πω μέχρι που το έβαλα να δουλέψει με μπαταρία. Απλά δεν παλεύεται.

Θα επικοινωνήσω με dell αύριο και για οτιδήποτε καινούριο θα γράψω εδώ.

Δημοσ.

Ναι από multirama, ευγενέστατα τα παιδιά στο mall αλλά δεν μου διευκρίνησαν οτι τα βίστα ήταν μόνο Ελληνικά... και εγώ βέβαια δεν επιβεβαίωσα, έμεινα στο χαρτάκι που είχε μπροστά το display laptop που έλεγε vista home premium EN/GR και υπέθεσα οτι μόλις ξεκινήσω το setup θα είχα επιλογή για Αγγλικά... Εκ των υστέρων βέβαια πρόσεξα οτι και on line και στον τυπωμένο κατάλογο έλεγε μόνο GR...τέλος πάντων, μην βγαίνω εκτός θέματος.

όταν λες απουσία Ελληνικού, φαντάζομαι είχες το Αγγλικό έτσι? Από CD εγώ είχα 1 λειτουργικό, 1 drivers και 2-3 για τις εφαρμογές (multimedia, camera, κτλ), τα οποία βολεύτηκαν μια χαρά στο χαρτοφύλακα από δερματίνη που είχε μέσα - σε γενικές γραμμές τα παρελκόμενα τα βρίσκω λίγο καλύτερα οργανωμένα από ενα toshiba που πήρε ο αδελφός μου πριν κανένα 2μηνο.

Απο ότι κατάλαβα το restore to factory image δουλεύει από το partition D που έχουν φτιάξει στο δίσκο, το οπόίο είναι γύρω στα 6 GB και ίσως για αυτό δεν το έχουν σε dvd. Πάντως για τον θόρυβο πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις μαζί τους,και αν θες πες μας τι έγινε.

Δημοσ.

Μίλησα σήμερα μαζί τους.

Μου είπαν ότι είναι συχνό φαινόμενο αυτός ο θόρυβος αλλά σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι φυσιολογικός.

Με ρώτησαν πότε με βολεύει να περάσει ένας τεχνικός για αλλαγή motherboard αλλά τους είπα ότι δεν έχω κλείσει ούτε διήμερο με το λαπτοπ και δεν θα ήθελα να ανοιχτεί.

Αφού κοίταξαν το service tag είδαν ότι το έχω πάρει από multirama και μου είπαν να περάσω από κει για να το αλλάξω.

Σε λίγο θα πάω multirama. Ελπίζω καταρχήν να έχουν άλλα ετοιμοπαράδοτα και μετά να βρω ένα που να μην κάνει αυτό τον θόρυβο.

Δημοσ.

Και εγώ πήρα πριν από τρεις μέρες το αντίστοιχο Dell ΧPS M1530 από Multirama με Τ8300 και εκτός από το ανεμιστηράκι δεν ακούγεται κανένας θόρυβος μέχρι στιγμής. Πιστεύω ότι θα βρεις λύση στο πρόβλημά σου. Γράψε μας τι έγινε.

Δημοσ.

τελικά πήρα καινούριο.

Να πω την αλήθεια δεν είδα μεγάλη διαφορά.

Για κάποια ώρα που το είχα μόνο με μπαταρία για να ξεφορτήσει δεν έκανε το σφύριγμα και άρχισε να το κάνει μόνο όταν η μπαταρία πήγε στο 6% και μέχρι να κλείσει. Έκανε όμως ένα ανεκτό βουητό το οποίο μπορεί να ήταν και από την μπαταρία.

Τώρα περιμένω να γεμίσει για περαιτέρω δοκιμή αλλά δεν ελπίζω σε τίποτα :-( .

Δεν πρόκειται να πάω και για άλλη αλλαγή αλλά σκέφτομαι προς το παρών να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα που μου πρότειναν από την dell(αν και έχει κάποια μειονεκτήματα) και ίσως σε κανένα χρόνο τους πω να μου αλλάξουν τη motherboard(αν έχουν καταφέρει να λύσουν αυτό το πρόβλημα όπως άλλοι κατασκευαστές).

Κάτι άλλο θετικό είναι ότι το προηγούμενο λάπτοπ δεν κούμπωνε καλά από πίσω και έκανε συνέχεια ένα κλικ. Αυτό που έχω τώρα είναι μια χαρά.

Πάντως μου φαίνεται παράξενο που εσείς δεν ακούτε τίποτα γιατί κατάλαβα ότι αυτός ο ήχος είναι καθαρά θέμα σύνθεσης του λαπτοπ. Ίσως εσάς διαφέρει σε ένα άσχετο εξάρτημα πχ cd-rom και δεν εμφανίζει το σφύριγμα.

Πάντως αν ψάξετε το forum της dell για high pitch noise θα δείτε ότι γίνεται ψιλοχαμός με παράπονα.

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα συνεχίζει και υπάρχει αλλά μειώνεται κάπως αν αφήσω ανοιχτό το bluetooth οπότε το αφήνω όπως είναι.

Κάτι άλλο. Αν και δεν είχα ασχοληθεί πολύ με αυτό που άλλαξα δεν θυμάμαι να ένιωθα δόνηση εκεί που ακουμπάς τα χέρια. Είναι φυσιολογικό αυτό; Ο δίσκος δεν δουλεύει και εννοείται δεν έχω βάλει κάποιο cd.

Δημοσ.

Λογικά εκεί που ακουμπάμε τα χέρια υπάρχη "αίσθηση" δόνησης από τον δίσκο - όχι όμως δόνηση...

πάντως εγώ το δούλεψα μέχρι αργάμιση χτες, με πολύ ησυχία στο σπίτι και επιβεβαίωσα οτι δεν ακούγεται κάποιος high pitch noise... να μην το ματιάσω.

Μου φαίνεται όμως και κουφό να έχει και το δευτερο που σου έδωσαν το ίδιο πρόβλημα! Μήπως όλη η παρτίδα που έχει το συγκεκριμένο multirama είναι "βλαμμένη" οπότε όσα και να αλλάξεις θα είναι προβληματικά? Εκτός και να έχεις καμμιά συγγένεια με γνωστό πολιτικό από την Κρήτη και γιαυτό σου τυχαίνει πάντα το καλύτερο (lol).

Αν θες στείλε με ΡΜ το σειριακό σου να το συγκρίνουμε ....

Δημοσ.

Κοίτα άμα αισθάνομαι δόνηση σε όλο το palmrest(μέχρι αριστερά) πάει να πει ότι υπάρχει δόνηση :lol: και ντάξει μπορεί να είναι φυσιολογικό αφού οι διαστάσεις του είναι πολύ μικρές. Πάντως είναι κάτι που δεν θυμάμαι να παρατήρησα στο προηγούμενο λάπτοπ.

Δεν μπαίνω στον κόπο να το ξαναλλάξω γιατί είμαι σίγουρος πως θα μου ξανατύχει..

Από την dell μου είπαν ότι είναι συχνό φαινόμενο αλλά δεν παύει να θεωρείται ελαττωματικό. Τέσπα ίσως αργότερα που δεν θα χρειάζομαι το λαπτοπ να κάτσω να τους πω να μου αλλάξουν Motherboard όπως μου πρότειναν. Το καλό είναι ότι κάνουν τις εργασίες μπροστά σου και έτσι δεν θα έχεις έξτρα άγχος μήπως ο τεχνικός κάνει καμιά πατάτα και δεν θα περιμένω και πολλές μέρες.

Γενικά σε αυτό τον τομέα η dell δεν παίζεται!!

Το σφύριγμα δημιουργείται όταν ο επεξεργαστής "πέσει" σε χαμηλές καταστάσεις ενέργειας για μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Εγώ αφήνοντας το bluetooth και το Wifi ανοιχτό δεν τον αφήνω να πέσει στην χαμηλότερη κατάσταση ενέργειας. Αυτό βέβαια δεν λειτουργούσε στο προηγούμενο λάπτοπ.

Θα σου πρότεινα να αποσυνδέσεις αν έχεις καμιά συσκευή usb και να απενεργοποιήσεις τα bt,wifi και μετά να δεις αν ακούγεται τίποτα.

Θα σου στείλω και το serial number μου μόλις μπορέσω μήπως βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

Πάντως να ξέρεις ότι κάποιοι που έχουν ασχοληθεί πολύ με αυτό το πράγμα ακόμα δεν έχουν βρει την ακριβή αιτία του προβλήματος. Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή μιας συσκευής μπορεί να λύσει ή να προκαλέσει το πρόβλημα.

υγ. Δεν έχω καμιά συγγένεια με τον συγκεκριμένο πολιτικό αν και θα πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι με όσα μου συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.

Δημοσ.

Το σφύριγμα δημιουργείται όταν ο επεξεργαστής "πέσει" σε χαμηλές καταστάσεις ενέργειας για μικρότερη κατανάλωση ρεύματος. Εγώ αφήνοντας το bluetooth και το Wifi ανοιχτό δεν τον αφήνω να πέσει στην χαμηλότερη κατάσταση ενέργειας. Αυτό βέβαια δεν λειτουργούσε στο προηγούμενο λάπτοπ.

Θα σου πρότεινα να αποσυνδέσεις αν έχεις καμιά συσκευή usb και να απενεργοποιήσεις τα bt,wifi και μετά να δεις αν ακούγεται τίποτα.

Θα σου στείλω και το serial number μου μόλις μπορέσω μήπως βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.

Πάντως να ξέρεις ότι κάποιοι που έχουν ασχοληθεί πολύ με αυτό το πράγμα ακόμα δεν έχουν βρει την ακριβή αιτία του προβλήματος. Ακόμα και η παραμικρή αλλαγή μιας συσκευής μπορεί να λύσει ή να προκαλέσει το πρόβλημα.

Το προβλημα δημιουργειται απο τους χαμηλους ποιοτητας πυκνωτες που βαζει ακομα η dell.

Παλιοτερα (απο την εποχη των πρωτων core duo) το ειχαν και αλλοι κατασκευαστες, αλλα τωρα πια οι περισσοτεροι τα ξεπερασαν βαζοντας καλυτερης ποιοτητας πυκνωτες γυρω απο την cpu. (η dell δυστυχως εχει ακομα προβληματα)

Το σφυριγμα εμφανιζεται συνηθως οταν ειναι idle ο επεξεργαστης και ριχνει την συχνοτητα.

Λυσεις(δεν λειτουργουν παντα):

α)μπακαλιστικη και με μειονεκτηματα

Start->Control Panel-> Display->Screen Saver->Power

και διαλεγεις power scheme το "Always On".

Ο υψισυχνος ηχος θα εξαφανιστει, αλλα τωρα πια ο επεξεργαστης θα δουλευει παντα στην μεγιστη συχνοτητα του ,πχ 2.0GHz

και ετσι θα εχεις μεγαλυτερη καταναλωση->μικροτερη διαρκεια μπαταριας

και πιθανον μεγαλυτερες θερμοκρασιες->περισσοτερο θορυβο μιας και το ανεμιστηρακι θα λειτουργει πιο συχνα.

β)καλη λυση που δεν λειτουργει παντα

Go to control panel. Double click on "System." Choose the "Hardware" tab. Choose "Device Manager." Scroll down to "Universal Serial Bus Controllers" and expland it. You should see a bunch of items labeled "USB Root Hub". Right-click on it and choose "properties". Go to the "Power Management" tab. Unclick the option that says "Allow the computer to turn off this device to save power." I only did it for one USB Root Hub, and it seems to have worked, but I suppose you might have to change the setting for every instance of USB Root Hub. My annoying high-pitched sound has not returned since I did it.
Δημοσ.

Η πρώτη λύση δε μου αρέσει και δεν μπαίνω στον κόπο να την δοκιμάσω.

Τη δεύτερη τη δοκίμασα και δεν λειτούργησε. Μάλιστα για κάποιο λόγο τα βίστα δεν αποθηκεύουν και τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Τη δεύτερη τη δοκίμασα και δεν λειτούργησε. Μάλιστα για κάποιο λόγο τα βίστα δεν αποθηκεύουν και τις ρυθμίσεις.

Καντο για ολες τις usb συσκευες, μηπως και τις κρατησει τις ρυθμισεις..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...