Προς το περιεχόμενο

Δολοφονία φoιτητή στο Ρέθυμνο

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δεν μας τα λες καθόλου καλά.Πετάς τα πυροτεχνήματά σου καί την κάνεις γιά ύπνο με ελαφρά πηδηματάκια.

Εσύ άνα δείς απέναντί σου έναν τέτοιο άνανδρο προκλητικό βρωμιάρη πού είναι βάρος της κοινωνίας θα κάνεις την προσευχή σου καί θα περιμένεις?Έτσι αποθρασύνονται τελείως.

Καί στο φινάλε δεν κατάλαβα εσύ με ποιούς είσαι γιά να ξέρουμε.

Αλλά φαίνεται είσαι κι εσλυ από αυτούς πού θεωρούν την κάνη τού πιστολιού τους προέκταση τού πέους τους.Γιατί έτσι μόνο μπορεί να την φτάσεουν οι καί καλά άντρακλες 50 εκατοστά όπως λές.Ή μήπως δεν έχουν καθόλου καί χρείζονται τα καλάσνικοφ?:cry::lol::shock:

Ειρωνικά μιλούσε αν δε το καταλαβες...:fear:

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Και καταδυναστεύουν με τον χείριστο τρόπο οποιονδήποτε δεν τους κάτσει καλά...

Ισόβια το λιγότερο... Να σαπίσει... Ποιός ξέρει ποιός άλλος καημένος θα τον σκουντήξει στον δρόμο...

Δεν μιλάμε κάν για έγκλημα επάνω στα νεύρα.. προμελετημένο κανονικότατα...

burn..

Όπως έστρωσε κανείς ας κοιμηθεί...δεν θέλω εγώ να γίνω η Νέμεση στη μαύρη συνείδησή τους, αλλά οι πράξεις μας μας κυνηγάνε σε όλη μας τη ζωή...ήδη είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του στη συμπαντική αρμονία...

Δημοσ.

Αλλά φαίνεται είσαι κι εσύ από αυτούς πού θεωρούν την κάνη τού πιστολιού τους προέκταση τού πέους τους.

Mosquitto Princess :shock: drug queen? :P

Όπως έστρωσε κανείς ας κοιμηθεί...δεν θέλω εγώ να γίνω η Νέμεση στη μαύρη συνείδησή τους, αλλά οι πράξεις μας μας κυνηγάνε σε όλη μας τη ζωή...ήδη είναι προδιαγεγραμμένη η πορεία του στη συμπαντική αρμονία...

Ναι καλά.. μάμησε την συμπαντική αρμονία.. η μάνα του χ φοιτητή μάλλον χεσμένη την έχει...

Μακάρι να ήταν απλά κωλόπαιδα και να σάπιζαν... Το πρόβλημα είναι οτι παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους... Χάθηκε να σκοτώνονται μεταξύ τους να μειωθούνε κιόλας;

Δημοσ.

αν καποιος πει οτι εχει αρκετους μαλακες στην κρητη σας πιανει το πατριωτικο μερικους

το οτι ειναι πραγματικότητα δεν το κανει λιγοτερο λαθος

Δημοσ.
Mosquitto Princess :shock: drug queen? :P

Ναι καλά.. μάμησε την συμπαντική αρμονία.. η μάνα του χ φοιτητή μάλλον χεσμένη την έχει...

Μακάρι να ήταν απλά κωλόπαιδα και να σάπιζαν... Το πρόβλημα είναι οτι παίρνουν και άλλους στο λαιμό τους... Χάθηκε να σκοτώνονται μεταξύ τους να μειωθούνε κιόλας;

Ο θάνατος είναι αμίληκτος...το ίδιο και η Νέμεση...έρχεται απρόσκλητη χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας...έχετε πίστη...ο καθένας παίρνει αυτό που του αναλογίζεται...οι πράξεις μας μας κυνηγάνε σε όλη μας τη ζωή.

Δημοσ.

Σιγά. Με τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς -ακόμα και τους πιο φαφλατάδες- είναι μια χαρά ευγενέστατοι οι Κρητικοί.

Έχουν ένα πρόβλημα με τους Έλληνες.

Ούτε οι πρώτοι είναι, ούτε οι τελευταίοι που δεν συμπαθούν το γείτονα.

Παραδείγματα? Πολλά.

Δημοσ.
Σιγά. Με τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς -ακόμα και τους πιο φαφλατάδες- είναι μια χαρά ευγενέστατοι οι Κρητικοί.

Έχουν ένα πρόβλημα με τους Έλληνες.

Ούτε οι πρώτοι είναι, ούτε οι τελευταίοι που δεν συμπαθούν το γείτονα.

Παραδείγματα? Πολλά.

τί εννοείς όταν λές "έχουν ένα πρόβλημα με τους Έλληνες";:mad:

anyway, ας μην ανοίξουμε εθνικιστικό θέμα τώρα

Το άδικο στις περιπτώσεις αυτές, είναι πως αν κάποιος Αθηναίος έκανε ένα παρόμοιο έγκλημα, δε θα βγαίναν όλοι να πούνε "τον σκότωσε ένας Αθηναίος", όταν όμως γίνεται στην Κρήτη, αμέσως το πρόβλημα εστιάζεται στον τόπο καταγωγής του εγκληματία.

Μακάρι να τον βρούνε και να δικαστεί και να τιμωρηθεί όπως πρέπει.

Δημοσ.
a-->τί εννοείς όταν λές "έχουν ένα πρόβλημα με τους Έλληνες";:mad:

b-->Το άδικο στις περιπτώσεις αυτές, είναι πως αν κάποιος Αθηναίος έκανε ένα παρόμοιο έγκλημα, δε θα βγαίναν όλοι να πούνε "τον σκότωσε ένας Αθηναίος", όταν όμως γίνεται στην Κρήτη, αμέσως το πρόβλημα εστιάζεται στον τόπο καταγωγής του εγκληματία.

c-->Μακάρι να τον βρούνε και να δικαστεί και να τιμωρηθεί όπως πρέπει.

a-> μια μερίδα κρητικών ακόμα κ σήμερα ψήνεται για ανεξάρτητη κρήτη. παρόλα αυτά όμως ο φίλος π το είπε αυτό δν εννοούσε αυτό που κατάλαβες, με το να το παρεξηγείς, σημαίνει οτι εσυ θεωρείς άλλο έλληνες κ άλλο κρητικούς, οπότε άσε στην άκρη τα :mad: :-)

b-> αθηναίος δν υπάρχει, κάτοικος αθήνας ναι, αλλά αθηναίος σε μια πόλη 5εκ με τον σημερινό της πανικό δν υπάρχει με την έννοια π λέμε, σαλονικιός (κ παλι παίζεται), κερκυραίος κτλ. επίσης η κρήτη είναι πραγματικά πολύ μπροστά κ δικαίως φημισμένη για τον πανικό που γίνεται με τα όπλα (βλ. τη συζήτηση σε αυτό το thread).

c-> μακάρι να μη μείνουμε στο μακάρι, γιατί με τα κονέ που έχουν τα παληκάρια εκει κάτω και τους δικούς τους βουλευτές δν παίζει να γίνει κάτι.

βασικά θέλω να πάθουν καρκίνο οικογενιακώς τα μνπανα, αφού το θεωρούν κ καλό αυτό που κάνουν (βλ. ποστ πιο πάνω κάποιου π έλεγε για τον βοσκό πατέρα), έτσι ίσως να δικαιωθεί η μάνα του αδικοχαμένου παληκαριού.

Δημοσ.

Lomar με την 1η σου πρόταση μου δείχνεις ότι και εσύ κατάλαβες πως ο livewire αναφέρετε ξεχωριστά σε Έλληνες και Κρητικούς. Και στη συνέχεια μου λες ότι δεν κατάλαβα καλά ότι εννοούσε αυτό; Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας;;;

Ωστόσο, άκουσα πριν από λίγο στο mega, πως ο τύπος μόλις αποφυλακίστηκε για ένοπλη ληστεία (τον είχαν κλείσει μέσα για 25 χρόνια) και η αστυνομία ξέρει ποιός είναι, οπότε είναι θέμα χρόνου να πάει εκεί που πρέπει και να μη βγεί, ελπίζω, ποτέ.

Δημοσ.

Στο Ρέθυμνο σπούδασα και εκεί γνώρισα μερικούς από τους καλύτερους ανθρώπους που γνώρισα στη ζωή μου. Απέκτησα δεσμούς ψυχικούς και συγγενικούς με το Ρέθυμνο και τώρα ζω στο Ηράκλειο. Όμως δεν μπορώ να υποκριθώ πως δε βλέπω το πρόβλημα, κλίμα γενικευμένης ανομίας και έλλειψη σεβασμού προς τον συμπολίτη. Η αποκορύφωση και ταυτόχρονα η ρίζα του προβλήματος είναι η εμπεδωμένη και μέσω της οικογενειακής ανατροφής (κυρίως, αλλά όχι μόνο) διαιωνιζόμενη αντίληψη πως ο Κρητικός είναι διαφορετικός από τους άλλους Έλληνες, πως έχει παραπάνω λεβεντιά και πιο ευαίσθητο φιλότιμο.

Αυτή η αντίληψη τελικά θα ηρωοποιήσει το δράστη (αυτόν, τους προηγούμενους και τους επόμενους) στα μάτια της τοπικής κοινωνίας. Θα τον αγκαλιάσει και σε πρώτη φάση θα τον προστατέψει. Αργότερα θα χαίρει ιδιαίτερου σεβασμού και έτσι θα καταστεί παράδειγμα και για τους υπολοίπους. Σε μια υγιή κοινωνία δε θα έβρισκε συμπαράσταση ούτε καν ανοχή, αργότερα δε θα τον συνόδευε το στίγμα του φονιά (του χασισέμπορου, του ζωοκλέφτη). Δυστυχώς, στον τόπο μας βασιλεύει η omerta και λειτουργεί το κρητικό αντίστοιχο της cosa nostra. Και geovard δεν είναι μόνο στον Ψηλορείτη το πρόβλημα, έχουμε και στη Μεσαρά τα ίδια φυντάνια, και με τις δύο έννοιες του όρου.

Έχω καταλήξει και εγώ, στο απαισιόδοξο συμπέρασμα της msquitoprincess πως μόνη λύση είναι να μας βομβαρδίσουν ή τέλος πάντων κάποια φυσική καταστροφή να μας χαρίσει την κάθαρση.

Δημοσ.

Όλη μου την ζωή που κατεβαίνω Κρήτη και συγκεκριμένα κυρίως στο Λασίθι δεν έχω συναντήσει τέτοιες καταστάσεις. Έχω ακούσει φυσικά περιγραφές και έχω βρεθεί σε μέρη όπου οι πιο σχετικοί στην παρέα λέγανε αυτός είναι Βοριζανός ή από Μυλοπόταμο κτλ. Δεν ξέρω πόσο δόκιμο είναι να ανοίγουμε τέτοια κουβέντα με αφορμή αυτό το ακατανόητο έγκλημα, δεν θέτω ζήτημα αξιοπιστίας π.χ. στο σχόλιο του agpr αλλά νομίζω δίνονται λάθος εντυπώσεις. Να θυμίσω μόνο το πρόσφατο φονικό που έγινε στην Αθήνα μεταξύ δύο οδηγών, θα μου πείτε σε σχέση με τον πληθυσμό και γενικότερα την εγκληματικότητα και το είδος της στην Κρήτη είναι άξιο σχολιασμού, δεν διαφωνώ. Έχω μείνει ελάχιστα στο Ηράκλειο, θα κάνω απλά μια πενιχρή διαπίστωση για την ένταση τέτοιων φαινομένων, μόνο και μόνο απ'την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους με το κυκλοφοριακό και αν λάβω υπόψιν τους πολλούς ευέξαπτους οδηγούς που συνάντησα αν κάποιος σχημάτιζε μια αρκετά αρνητική εντύπωση απ'την περιγραφή που κάνεις agpr (και του δίνεται το δικαίωμα, ειδικά αν έχουν προηγηθεί άλλες που την προετοίμαζαν) θα περίμενε να γίνεται ένα αντίστοιχο έγκλημα κάθε βδομάδα.

Δημοσ.
Και geovard δεν είναι μόνο στον Ψηλορείτη το πρόβλημα, έχουμε και στη Μεσαρά τα ίδια φυντάνια, και με τις δύο έννοιες του όρου.

Αν προσέξεις λίγο μόνο τα επώνυμα των προβληματικών ατόμων της Μεσσαράς, θα καταλάβεις από πού κρατάνε και αυτοί.

Στο περιστατικό τώρα. Σίγουρα το περιστατικό αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη. Σίγουρα δεν κάνει περήφανο κανέναν κάτω στο νησί.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί με τέτοια περιστατικά αφορμή πρέπει να τσουβαλιάσουμε τις συμπεριφορές όλων των Κρητικών. Δηλαδή στην υπόλοιπη Ελλάδα τέτοιες αψημαχίες αποκλείεται να καταλήξουν σε φονικό? Όταν ο άλλος σκότωσε τους κυνηγούς, δεν μιλήσαμε για Αγρινιώτες αλλά για μπουρτζόβλαχους. Όταν πάλι σκοτώσανε το συνοδηγό σε μια μοτοσυκλέτα γιατί τσακωθήκανε για την προτεραιότητα, δεν μιλήσαμε για Αθηναίους αλλά για μαφιόζους που κουβαλάνε όπλα. Εδώ γιατί πρέπει να μαυρίσουμε όλη την Κρήτη και να μην μιλήσουμε μόνο για την περίπτωση αυτού του ανθρώπου, ο οποίος εκτός των άλλων μπορεί να ήταν μεθυσμένος ή "φτιαγμένος" ?

Δημοσ.

Neurotic_Fest

στο Λασίθι τα πράγματα είναι σαφώς διαφορετικά. Πολύ σπάνια θα ακούσεις για φόνους και ζωοκλοπές. Δε θέλω να δώσω λάθος εικόνα. Σαφώς και δεν είναι όλοι οι Κρήτες φονιάδες-μαφιόζοι ούτε η πλειοψηφία ούτε καν μια αριθμητικά υπολογίσιμη μάζα. Από την άλλη όμως είναι εξαιρετικά διαδεδομένη αυτή η ανόητη αντίληψη περί Κρητικής λεβεντιάς. Αυτή η εκφυλισμένη αντίληψη περί λεβεντιάς (δεν υπάρχει τίποτα ηρωικό όταν πέντε βοσκοί κυνηγούν ένοπλοι ένα φοιτητή ή όταν στήνουν καρτέρι σε ανυποψίαστους) οδηγεί σε φόνους σαν το χθεσινό. Συμβαίνουν κάθε εβδομάδα τέτοια; Φυσικά όχι. Συμβαίνουν συχνά περιστατικά εξαιτίας της ίδιας αντίληψης; Βεβαίως ναι!

Εδώ θα επικαλεστώ τη μαρτυρία του geovard και όσων άλλων ζουν εδώ. Πριν μερικούς μήνες συνέβη ένα ατύχημα στο κέντρο του Ηρακλείου. Ένα αγροτικό παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και παρέσυρε ένα δικυκλιστή μεταφορέα τροφίμων. Ως εδώ η υπόθεση μοιάζει άσχετη με όσα λέω και τυπικά αδιάφορη. Ο οδηγός του αγροτικού αρνήθηκε να σταματήσει έλεγχο των λιμενικών και όπως τουλάχιστον ακούγεται τους απάντησε "κλουθάτε μου". Εγκατέλειψε το θύμα και διέφυγε. Το περιστατικό συνέβη παρουσία αυτοπτών μαρτύρων, που συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας, αλλά είδαν και το δράστη. Αργότερα ο πατέρας του δράστη, μεγάλης ηλικίας, προσπάθησε να καλύψει το βλαστάρι του ισχυριζόμενος πως αυτός οδηγούσε. Η παρουσία των αυτοπτών κατέστησε τη μαρτυρία του ανίσχυρη. Όλα αυτά ξεκίνησαν από που; Από το "φιλότιμο" του άχρηστου, που δεν ανέχοταν τον έλεγχο. Τίποτα άλλο δεν βρέθηκε εναντίον του ούτε ακούστηκε στην κοινωνία.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο Ηράκλειο, πέρνα αν θες από την Δικαιοσύνης και τα γύρω στενά. Εκεί, δίπλα στα δικαστήρια βρίσκεται η Τροχαία. Και από τις δυο πλευρές του δρόμου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. Και στις δυο πλευρές του δρόμου, μπροστά στην έδρα της Τροχαίας θα δεις πως άπαντες σταθμεύουν και σταματούν διαρκώς. Αν μάλιστα προσέξεις καλύτερα στα γύρω στενά θα δεις πως σημαντικός αριθμός οχημάτων και σχεδόν το σύνολο των δικύκλων κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες. Ακριβώς μπροστά στην Τροχαία, που έχει ευτελιστεί και δε μπορεί ούτε την αυλή της να ορίσει. Τι μας δείχνει αυτό; Το κλίμα γενικευμένης ανομίας. Αυτά συμβαίνουν στο Ηράκλειο, που κατά κοινή παραδοχή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι το Ρέθυμνο.

Μα ο καλύτερος συνήγορος όσων είπα θα αποδειχθεί η δική σου εμπειρία. Όταν ξανακατέβεις, πρόσεξε καλύτερα τις συμπεριφορές και το λόγο των ανθρώπων. Πολλές φορές όταν θα αναφέρονται στα Βορίζα, στο Μυλοπόταμο ή στην Ασή Γωνιά, θα διακρίνεις ένα περίεργο συναίσθημα, κάτι που θα κυμαίνεται μεταξύ θαυμασμού και συγκατάβασης. Αν μάλιστα είσαι και "τυχερός" θα σου μιλήσουν και γι'αυτή την Κρητική ψυχή και λεβεντιά. Σε τι ποσοστό θα συναντήσεις τη μία ή την άλλη στάση, δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως εγώ στάθηκα πολύ τυχερός και συνάντησα εξαιρετικούς ανθρώπους. Από τα πετσιά πέρασα ξώφαλτσα, αλλά δεν είχα προβλήματα. Ελπίζω να είμαι και στο μέλλον το ίδιο τυχερός.

Δημοσ.
Αν προσέξεις λίγο μόνο τα επώνυμα των προβληματικών ατόμων της Μεσσαράς, θα καταλάβεις από πού κρατάνε και αυτοί.

Στο περιστατικό τώρα. Σίγουρα το περιστατικό αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη. Σίγουρα δεν κάνει περήφανο κανέναν κάτω στο νησί.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί με τέτοια περιστατικά αφορμή πρέπει να τσουβαλιάσουμε τις συμπεριφορές όλων των Κρητικών. Δηλαδή στην υπόλοιπη Ελλάδα τέτοιες αψημαχίες αποκλείεται να καταλήξουν σε φονικό? Όταν ο άλλος σκότωσε τους κυνηγούς, δεν μιλήσαμε για Αγρινιώτες αλλά για μπουρτζόβλαχους. Όταν πάλι σκοτώσανε το συνοδηγό σε μια μοτοσυκλέτα γιατί τσακωθήκανε για την προτεραιότητα, δεν μιλήσαμε για Αθηναίους αλλά για μαφιόζους που κουβαλάνε όπλα. Εδώ γιατί πρέπει να μαυρίσουμε όλη την Κρήτη και να μην μιλήσουμε μόνο για την περίπτωση αυτού του ανθρώπου, ο οποίος εκτός των άλλων μπορεί να ήταν μεθυσμένος ή "φτιαγμένος" ?

Δεν τσουβαλιάζω κανέναν. Δες όμως τις διαφορές. Στο φονικό στο Αγρίνιο η τοπική κοινωνία απομόνωσε και στιγμάτισε το δράστη. Στο φονικό στην Αθήνα κανείς δε μίλησε για την παράδοση και τη λεβεντιά που επιτρέπει/επιβάλει την οπλοφορία. Να μη μαυρίσουμε την Κρήτη, αλλά εμείς που ζούμε εδώ ας παραδεχτούμε πρώτα απ΄ όλα το πρόβλημα. Έπειτα ο καθένας στο μέτρο των δυνάμεων του και στο μικρόκοσμο του ας κάνει ό,τι μπορεί.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...