Προς το περιεχόμενο

Δολοφονία φoιτητή στο Ρέθυμνο

jason_rethymno

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα ,αλλά μερικά μηνύματα μόνο (το αναφέρω για αποφυγή παρεξηγήσεων).

1)Ο ένας που θα κάνει μια μαλακία δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο λαό,περισσότερο δε όταν αυτός ο ένας αποδείχθηκε ότι ήταν ένας κατάδικος... (θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας)...Ακόμα και η μια χούφτα 30 ατόμων στα Ζωνιανά δεν είναι ικανά να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το λαό, ΔΙΟΤΙ :

2)Η ιστορία έχει καταγράψει ξεκάθαρα και την ποιότητα και τον ηρωισμό του λαού (βλέπε μάχη της Κρήτης,κατοχή) , όπως και η μουσική παράδοση έχει αποδείξει περίτρανα τον πολιτισμό της Κρήτης..Αυτά είναι οι αποδείξεις...Αυτά αφορούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πληθυσμό της Κρήτης.Τα υπόλοιπα είναι μελανά σημεία...

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πριν πας για ύπνο, ας δούμε τι έγραψες για το φοιτητή συγκεκριμένα.

Μπορείς να συνεχίσεις τον ύπνο σου.

Καλα εσυ εχεις μεγάλο πρόβλημα..

Δε πας λεω γω να κανεις κανενα μαθημα να ξελαμπικαρεις; εδω μεσα δεν ειμαστε μαθητούδια σου να μας βάζεις τιμωρία. Την ιδια τακτική απ'οτι βλεπω εκανες και σ'αλλο θεμα, αυτο για τους Δημοσιους Υπαλληλους.. Εισαι κολλημένος, θες να βγαινεις απο πάνω πασει θυσία και ψάχνεσαι σε κάθε ευκαιρία χωρις να διαβάζεις τι γράφει ο αλλος! Περαστικά, τωρα συνεχισε και εσυ τον υπνο σου.

Αντι να κάθεσαι να ψάχνεις σ'αυτα που γράφω πως μπορουν να παρερμηνευθούν για να βγεις εξυπνος (εξυπνάκιας για την ακρίβεια), καλυτερα θα ηταν να οργανώσεις με την τοπικη κοινωνία που μένεις κάποια σχετική δράση. Αλλα αυτα ειναι ψιλά γράμματα για εσας τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του εθνους (ας γελασω!). Κοιτα εκει το μπαγιόκο να πέφτει καθε μήνα , τα ρεπό μη μας χαλάσουνε, το σαβκυριακο για μπάνια κτλ να πουλάτε μούρη ο ενας δημόσιος με τον αλλο και να δεις πως θα παρεις καμια μετάθεση.. τα γνωστά κομπλεξικά του δημοσίου. Επανάστατης στα forum & τα blogs και κοτούλα στο σχολείο, κοιτα μη βγάλεις γλωσσα και σε μαχαιρώσουνε σε κανενα διαλειμμα. Αυτα τα ολιγα και πρόσεχε πως θα συνεχίσεις μαζι μου. Δεν ειμαι μαθητούδι σου , την εξουσία σου να την ασκεις στα 40λεπτα του σχολείου οχι παραεξω.

Με τέτοιους "δασκάλους" και τέτοια εκπαιδευση σαν την δική σου,

μη σου πω και λιγα κανουνε με τα κουμπούρια και τις μαχαίρες..

Δημοσ.

Τουφα παντού χρησιμοποιήσα ενικό οπότε δε γενικεύω. Εκτός και αν γουστάρεις κατσικούλες και εσύ και παρεξηγήθηκες επειδή σας τον φόρτωσα :P οπότε δεκτόν

Δημοσ.
Τουφα παντού χρησιμοποιήσα ενικό οπότε δε γενικεύω. Εκτός και αν γουστάρεις κατσικούλες και εσύ και παρεξηγήθηκες επειδή σας τον φόρτωσα :P οπότε δεκτόν

Νομιζω το σχόλιο του Toufas ήταν σαν αστειο και οχι οπως το πηρες.

Δημοσ.
Παιδιά δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα ,αλλά μερικά μηνύματα μόνο (το αναφέρω για αποφυγή παρεξηγήσεων).

1)Ο ένας που θα κάνει μια μαλακία δεν μπορεί να χαρακτηρίζει έναν ολόκληρο λαό,περισσότερο δε όταν αυτός ο ένας αποδείχθηκε ότι ήταν ένας κατάδικος... (θα μπορούσε να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας)...Ακόμα και η μια χούφτα 30 ατόμων στα Ζωνιανά δεν είναι ικανά να χαρακτηρίσουν ολόκληρο το λαό, ΔΙΟΤΙ :

2)Η ιστορία έχει καταγράψει ξεκάθαρα και την ποιότητα και τον ηρωισμό του λαού (βλέπε μάχη της Κρήτης,κατοχή) , όπως και η μουσική παράδοση έχει αποδείξει περίτρανα τον πολιτισμό της Κρήτης..Αυτά είναι οι αποδείξεις...Αυτά αφορούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το πληθυσμό της Κρήτης.Τα υπόλοιπα είναι μελανά σημεία...

Για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, δεν είναι 30 τα άτομα που μένουν στα Ζωνιανά, αν και πιστεύω οτι περίπου τόσοι είναι αυτοί που το πρώτο που σκέφτηκαν όταν άκουσαν για έφοδο της αστυνομίας, ήταν η ενέδρα με όπλα.

Από την άλλη το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα Ζωνιανά αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης (και της Ελλάδας), και είναι πρόβλημα το οποίο έχει διογκωθεί για διάφορους λόγους που δεν είναι μόνο θέμα των Ζωνιανών ή των Κρητικών αλλά όλων των Ελλήνων.

Γιατί η κοινωνική απομόνωση ολόκληρων χωριών στη περιοχή της Κρήτης (από τους υπόλοιπους Κρητικούς) και ο χλευασμός που γίνεται απ' τους "Αθηναίους" και όχι μόνο προς τους κατοίκους της κάθε περιοχής που μιλά την τοπική διάλεκτο, αυτά έχει ως αποτελέσματα. Απλά στην Κρήτη οι εν λόγω απομονωμένοι είχαν τα μέσα και τη θέληση να τα χρησιμοποιήσουν για να επιβάλουν τη παρουσία τους εκεί που ήταν ανεπιθύμητοι.

Αυτή η αύξηση της παραβατικής συμπεριφοράς δεν είναι αντιληπτή μόνο στη Κρήτη άλλα σε όλη την Ελλάδα, όπου πλέον όλοι το έχουν καμάρι να "κοροϊδεύουν" τουλάχιστον το κράτος και αν μπορούν και όποιον άλλο τους κάτσει.

Απλά στη Κρήτη τα τοπικά ήθη και έθιμα που είχαν να κάνουν με την Ιστορία της Κρήτης, έχουν προσδώσει μια ιδιαίτερη επικινδυνότητα στην κατάσταση, λόγω των πολλών όπλων. Άλλα η κατάσταση δεν είναι εμφανής μόνο στη Κρήτη, αλλά σε όλη την Ελλάδα

Και δεν είναι μόνο η μάχη της Κρήτης και η κατοχή φίλτατε laskos, αλλά ο χαρακτηρισμός λεβεντογένα για την Κρήτη προσδόθηκε για τις σκληρές μάχες και αποτυχημένες επαναστάσεις του Κρητικού Λαού κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, όπως και για το γεγονός οτι οι Κρήτες ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή της Ελλάδας για να πάνε στη Μακεδονία, και να πεθάνουν εκεί για τους Έλληνες που έμεναν και μένουν εκεί.

Μπορεί πολλοί να έχουν ξεχάσει, και σίγουρα είναι και Κρητικοί μεταξύ αυτών, γιατί η Κρήτη είναι λεβεντογένα, αλλά υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που θυμούνται και τιμούν το προσδιορισμό αυτό. Και αν μη τι άλλο είναι κρίμα και ασέβεια να τους τσουβαλιάζετε με τους αγνώμονες και εγκληματίες.

Όσον αφορά τα λόγια για ανεξαρτησία του νησιού, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούω από νησιώτη. Αν μη τι άλλο έχω ακούσει και Ροδίτες να τα λένε (εγώ τα έχω ακούσει). Και βασικά είναι αποτέλεσμα της πικρίας που νιώθουν για τον υδροκεφαλισμό του Κράτους (με έδρα την Αθήνα). Αμφιβάλλω αν όντως τα εννοούν ή το αποζητούν ενεργά (κάτι σαν την Χρυσή Αυγή που θέλει πίσω την Κωνσταντινούπολη).

Δημοσ.
Καλα εσυ εχεις μεγάλο πρόβλημα..

Δε πας λεω γω να κανεις κανενα μαθημα να ξελαμπικαρεις; εδω μεσα δεν ειμαστε μαθητούδια σου να μας βάζεις τιμωρία. Την ιδια τακτική απ'οτι βλεπω εκανες και σ'αλλο θεμα, αυτο για τους Δημοσιους Υπαλληλους.. Εισαι κολλημένος, θες να βγαινεις απο πάνω πασει θυσία και ψάχνεσαι σε κάθε ευκαιρία χωρις να διαβάζεις τι γράφει ο αλλος! Περαστικά, τωρα συνεχισε και εσυ τον υπνο σου.

Αντι να κάθεσαι να ψάχνεις σ'αυτα που γράφω πως μπορουν να παρερμηνευθούν για να βγεις εξυπνος (εξυπνάκιας για την ακρίβεια), καλυτερα θα ηταν να οργανώσεις με την τοπικη κοινωνία που μένεις κάποια σχετική δράση. Αλλα αυτα ειναι ψιλά γράμματα για εσας τους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του εθνους (ας γελασω!). Κοιτα εκει το μπαγιόκο να πέφτει καθε μήνα , τα ρεπό μη μας χαλάσουνε, το σαβκυριακο για μπάνια κτλ να πουλάτε μούρη ο ενας δημόσιος με τον αλλο και να δεις πως θα παρεις καμια μετάθεση.. τα γνωστά κομπλεξικά του δημοσίου. Επανάστατης στα forum & τα blogs και κοτούλα στο σχολείο, κοιτα μη βγάλεις γλωσσα και σε μαχαιρώσουνε σε κανενα διαλειμμα. Αυτα τα ολιγα και πρόσεχε πως θα συνεχίσεις μαζι μου. Δεν ειμαι μαθητούδι σου , την εξουσία σου να την ασκεις στα 40λεπτα του σχολείου οχι παραεξω.

Με τέτοιους "δασκάλους" και τέτοια εκπαιδευση σαν την δική σου,

μη σου πω και λιγα κανουνε με τα κουμπούρια και τις μαχαίρες..

Αν και εχει ξεφύγει το θέμα , οφειλω να απαντήσω σε ορισμένους:

[...]

Καλα ασε τις ηθικοπλασίες και τον λαικισμό, δεν τον σκότωσα εγω! Εγω εγραψα το αυτονόητο, ας πρόσεχε περισσότερο να μην τσακώνεται με βλαμμένους. Αλλωστε φαίνονται απο μακριά αλλα πρεπει κι εσυ να εισαι νηφάλιος για να τους ξεχωρίσεις.. Αμα τα εχεις κοπανήσει ή εχεις "πιει", εισαι ενα και το αυτο. Το οτι υπάρχει πρόβλημα δεν το αμφισβητεί κανεις!

[...]

Αν θέλεις να ανακαλέσεις ή να διορθώσεις κάτι από τα παραπάνω, ελεύθερα. Αν πάλι θέλεις να μας δείξεις πως ακριβώς σε παρερμηνεύω, ακόμα καλύτερα. Διαφορετικά απλώς δείχνεις τι είσαι, δε χρειάζεται να σε χαρακτηρίσω.Τα καταφέρνεις μια χαρά μόνος σου.

Δημοσ.

Πάντως σε αυτό που λέει ο pigeon για το αν τα έχεις κοπανίσει και αν έχεις "πιει" (φαντάζομαι οτι εννοεί το μαγικό χορτάρι), είναι τελείως λάθος.

Δε μιλάω για οδήγηση, αλλά για οτιδήποτε άλλο εννοείται οτι ο πιωμένος υπερέχει του μεθυσμένου πάρα πολύ (για να μην πω οτι υπερέχει και ξεμέθυστων σε κάποια πράγματα).

Δημοσ.
Πάντως σε αυτό που λέει ο pigeon για το αν τα έχεις κοπανίσει και αν έχεις "πιει" (φαντάζομαι οτι εννοεί το μαγικό χορτάρι), είναι τελείως λάθος.

Δε μιλάω για οδήγηση, αλλά για οτιδήποτε άλλο εννοείται οτι ο πιωμένος υπερέχει του μεθυσμένου πάρα πολύ (για να μην πω οτι υπερέχει και ξεμέθυστων σε κάποια πράγματα).

Γιατι εχω λάθος mithrantir μαλλον δεν κατάλαβες τι ειπα.. Αν εχεις "πιει" ή πιεί και τύχει να συναντήσεις κανενα τετοιο βλαμμένο κουμπουροφόρο, θα εχεις την οξυδέρκεια να τον αποφύγεις εγκαίρως; η θα κανεις καμια μαλ... να του απαντήσεις (το πιθανότερο δηλαδη) και θα το μετανιώσεις μετα;

(Δεν απαντώ στον agpr, ημουν σαφής και στις 5-6 απαντήσεις μου. Αμα κάποιος ψάχνεται τα λόγια πάνε περίπατο..)

Δημοσ.
Όσον αφορά τα λόγια για ανεξαρτησία του νησιού, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ακούω από νησιώτη.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα πιο πολλά που λες φίλε Mithrantir...Για το θέμα της ανεξαρτησίας που ανέφερες,πιστεύω πως δεν υφίσταται καν τέτοιο θέμα...Μπορεί ,κάπου,κάποιος,κάποτε να αναφέρει κάτι τέτοιο αλλά ως εκεί..Είναι αυτό που λέμε : "λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα :-)

Δημοσ.
Συνελήφθη ο δολοφόνος του φοιτητή στο Ρέθυμνο απο ΕΝΑΝ αστυνομικό

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/199363.html

κ μετα λενε οτι εχουν βεντετες...

τον τυπο αυτον πρεπει να τον φανε(χωρις να μπουν κ αυτοι μεσα)...η δικαιοσυνη ξεκαθαριζει οτι δεν του ειναι αρκετη για να τον περιορισουν.

Δημοσ.
Γιατι εχω λάθος mithrantir μαλλον δεν κατάλαβες τι ειπα.. Αν εχεις "πιει" ή πιεί και τύχει να συναντήσεις κανενα τετοιο βλαμμένο κουμπουροφόρο, θα εχεις την οξυδέρκεια να τον αποφύγεις εγκαίρως; η θα κανεις καμια μαλ... να του απαντήσεις (το πιθανότερο δηλαδη) και θα το μετανιώσεις μετα;

(Δεν απαντώ στον agpr, ημουν σαφής και στις 5-6 απαντήσεις μου. Αμα κάποιος ψάχνεται τα λόγια πάνε περίπατο..)

Όσον αφορά τις διαφορές μεταξύ των δύο μπορώ να πω οτι ναι αν έχεις καπνίσει το χορταράκι, έχεις πολύ μεγαλύτερη οξυδέρκεια από έναν μεθυσμένο. Και δεν είναι και απίθανο να έχεις και καλύτερη οξυδέρκεια και από ξεμέθυστους ανθρώπους. Δε συμβαίνει με όλους αλλά σίγουρα μεταξύ των δύο, το χόρτο είναι πολύ μαλακότερο όσον αφορά τον έλεγχο των κινήσεων σου και του σώματος σου.

Όσον αφορά τους συγκεκριμένους ανθρώπους που λες, αν και έχω πάει πολλές φορές στη Κρήτη και για σχετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα (τρίμηνα) παλαιότερα, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα. Ακόμα και την τελευταία φορά που ήταν πρόπερσι, παρ' όλο που κινήθηκα και στα μέρη τους δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.

Ίσως έχει να κάνει με τη συμπεριφορά μου απέναντι τους και απέναντι σε όλους ανεξαιρέτως. Ίσως εν τέλει να μην είναι αυτοί σώνει και καλά προβληματικοί, αλλά αναγκασμένοι να είναι προβληματικοί.

Ο συλλογισμός μου ίσως να σε ξενίσει, αλλά πιστεύω οτι δεν είναι οι μόνοι υπαίτιοι για ότι γίνεται, και σίγουρα τα πράγματα μπορούσαν να είχαν πάρει διαφορετική τροπή αν υπήρχαν πιο ανοικτά και φιλόξενα μυαλά απ' όλους και όχι μόνο τα αποπαίδια της Κρήτης.

Εν τέλει είναι κρίμα ακόμα και για τις περιοχές αυτές να χαρακτηρίζονται με άσχημα λόγια εξαιτίας ενός ατόμου που έχει περάσει σχεδόν τη μισή του ζωή στη φυλακή και σίγουρα δεν αποτελεί και το απαύγασμα της Κρητικής κουλτούρας, ακόμα και των κακόφημων περιοχών.

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τα πιο πολλά που λες φίλε Mithrantir...Για το θέμα της ανεξαρτησίας που ανέφερες,πιστεύω πως δεν υφίσταται καν τέτοιο θέμα...Μπορεί ,κάπου,κάποιος,κάποτε να αναφέρει κάτι τέτοιο αλλά ως εκεί..Είναι αυτό που λέμε : "λέμε και καμιά μαλακία να περνάει η ώρα :-)

Αυτά τα κάποιος κάπου κάποτε τα έλεγαν κάποιοι και ήταν μπροστά και Δήμαρχος χωριού της Ρόδου (τότε μιλάμε για εποχές 94 αν θυμάμαι καλά) ο οποίος και απλά μας είπε οτι ναι υπάρχουν άνθρωποι που το υποστηρίζουν αυτό, αλλά είναι μειοψηφία. Ήταν η εποχή που η Ρόδος κατακλυζόταν από τουρίστες κάθε καλοκαίρι, και είχαν πάρει τα πάνω τους με τις οικονομικές απολαβές που είχαν (και δήλωναν και άνεργοι το χειμώνα για να παίρνουν το χαρτζιλίκι). Πίστευαν οτι η Ελλάδα στηρίζεται στην δυναμική του νησιού και απλά η Ρόδος χρειάζεται τους φαντάρους για να μην κάνουν ντου οι Τούρκοι το επόμενο πρωί της ανεξαρτητοποίησης.

Σου θυμίζουν κάτι αυτά? Βέβαια οι Κρητικοί δεν μασάνε και πολύ στο ενδεχόμενο απόβασης από Τούρκους, μάλλον θα γούσταραν κιόλας να δοκιμάσουν κιόλας αν μπορούν να τους λιανίσουν.

Δημοσ.

ειχε κ συνεχεια στις τηλεορασεις το σκηνικο...

λεγαν οτι εμπλεξε με ναρκωτικα...(παιζει βεβαια να ειπωθηκε σκοπιμως για να χουν ελαφρυντικα)

κ οτι οι συγγενεις του λεγαν οτι οταν βγει θα ξανακανει προβληματα...

κατι ασχετο αλλα μ κανε εντυπωση αυτο το ξερε κανεις?την εχουν την ρετσινια απο παλια δηλ:P

<<ο Αποστολος Παυλος ειπε για τους κρητικους:<<κρητες αει ψεύσται,κακά θηρία,γαστέρες αργαί>>(οι κρητικοι ειναι παντοτε ψευτες,κακα,ανημερα θηρια και me αχορταστες κοιλιες)προς Tιτον επιστολη Α12

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...