χάπι Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Εντάξει ! Έπιασα το point σου αλλά, στην προκειμένη περίπτωση του παιδιού που δολοφονήθηκε, ο φονιάς δεν ήταν κάποιο βοσκάκι που την είδε δεσπεραδο πιστολάς αλλά, ένας δηλωμένος εγκληματίας. Προσωπικά συμφωνώ με την τοποθέτηση της Μοσκίτο Πρίνσες : Η βία φέρνει βία. Καλό είναι να προσπαθείς να αποφεύγεις τις κακοτοπιές κι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό δεν είναι να οπλοφορείς...
raven360 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Όχι,έχεις ένα δίκιο.Αλλά να το εφαρμόσουμε στην απόλυτη μορφή του.Ήτοι από ένα όπλο καθείς.Πιστεύω σε ένα μήνα θα επερχόταν η κάθαρση. Εγω βασικα προτεινω να μπουν τα ΕΚΑΜ και να κανουν μια σοβαρη εκκαθαριση στα παρανομα οπλα να τελειωνουμε. Εμενα δε με νοιαζει κρητη δε μενω μια φορα εχω παει μονο, απλα λεω οτι ο φοβος δεν ειναι καλο πραγμα τι σημαινει δηλαδη "προσεχτε μην αντιμηλησετε γιατι ειναι δολοφονοι" και εγω ειμαι τρελος και δεν υπολογιζω τιποτα αν το παμε ετσι.. αποτελεσμα..? Ναι σιγουρα η βια φερνει βια και δεν ειναι καλο πραγμα αλλα αν ζεις σε μια κοινωνια που ειναι ετσι τι κανεις..? δε μπορει μια δυο φορες θα καταπιεις της προκλησεις μετα καποια στιγμη θα σε βαρεσει η περηφανεια στο κεφαλι και θα τρελαθεις και θα κανεις ασχημα πραγματα, ειναι ανθρωπινη φυση και λιγο τεστοστερονη..:-D Αν μια ζωη κατεβαζεις το κεφαλι επειδη ο αλλος ειναι δυνατοτερος εχει οπλο κ.α δεν ειναι αυτος τροπος να ζεις αυτο λεω απλα, αμυνα τιποτα παραπανω.. Τωρα βεβαια ολα αυτα συμβαινουν γιατι η αστυνομια δεν κανει καλα τη δουλεια της, οποτε μοιραια θα αναγκαστεις να προσπαθησεις να προστατευτεις μονος σου.
balux13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Ηθελα να'ξερα..εκει που ειναι ολοι σκληροι, παραδοσιακοι, μου πετας το σουβλακι και σε καθαριζω κτλ κτλ, τι κανουν στα Μαλια και στην Χερσονησο που γινονται τα εκτροπα απο τους ξενους καθε καλοκαιρι? Αλλα μαλλον εκει πεφτουν τα λεφτα και χαλαλι ο τοπος να γινεται @@ρδελο ε? Το γελιο ειναι οτι την προηγουμενη εβδομαδα πηγα Κρητη με την κοπελα μου (Ρεθυμνιωτισα..αμαν) και μου ελεγε τι να προσεξω και πως να φερθω. Κατι σαν ταξιδιωτικη οδηγια ενα πραμα, δεν ειμαστε καλα.. Παντως ωραια η Κρητη αλλα εχει πολλους Κρητικους
MsquitoPrincess Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Εγω βασικα προτεινω να μπουν τα ΕΚΑΜ και να κανουν μια σοβαρη εκκαθαριση στα παρανομα οπλα να τελειωνουμε. Χωρίς παρεξήγηση ε :
pigeon Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Κατι σαν ταξιδιωτικη οδηγια ενα πραμα, δεν ειμαστε καλα.. Παιδιά, παντού υπάρχουν αυτα τα πράγματα -λιγοτερο ή περισσότερο- .. Στη Θεσ/νικη δεν πρεπει να εισαι Ολυμπιακός, στην Αλεξ/πολη να μην εισαι Αθηναίος, στα Γιαννιτσα να μην εισαι φοιτητής ή φαντάρος (κυριώς!). Στην Κοζάνη και στα Γιαννενα γουστάρουν τους φοιτητές αλλα εχουν αλλα κουσούρια. Αφου δεν αλλαζει η παιδεία και η νοοτροπία αυτόματα, νομιζω οτι μονη λυση ειναι ο επισκέπτης να κάνει "τουμπεκί" και ο μονιμος κάτοικος να το ψάξει συλλογικά με τους υπόλοιπους κατοίκους απο τη μεριά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αλλιως ειναι σαν να πας γυρεύοντας για μπλεξίματα ...
raven360 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Χωρίς παρεξήγηση ε : Γιατι γελας ειπα οτι αν εκανε σωστα τη δουλεια της η αστυνομια αυτο πρεπει να γινει.. Που διαφωνεις..?
MsquitoPrincess Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ,δε γελάω μαζί σου. Αλλά όλο αυτό το "αστυνομία-ΕΚΑΜ-KGB-CIA-CSI-NBA" κτλ κτλ.. είναι αστείο σαν ιδέα. Οι τύποι,έχουν για ξεκάρφωμα ας πούμε 500 χιλιάδες όπλα πάνω και μετά έχουν και υπόγεια οπλοστάσια από τα οποία προμηθεύουν τα παραπάνω σώματα. Κάπως έτσι..
balux13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Γιατι γελας ειπα οτι αν εκανε σωστα τη δουλεια της η αστυνομια αυτο πρεπει να γινει.. Που διαφωνεις..? Η αστυνομια κανει καλα τη δουλεια της. Να φανταστεις πριν 4 μερες μου πηραν τις πινακιδες στο Ηρακλειο γιατι ειχα παρκαρει παρανομα σε εναν δρομο χωρις σηματα ουτε τπτ. Παλι καλα που ηταν μισθωμενο αλλιως...Παντως με πιασανε οι μπαγασιδες ενω αυτους με τα οπλα...που να τρεχουμε τωρα :fear:
raven360 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Καταρχήν για να μην παρεξηγηθώ,δε γελάω μαζί σου.Αλλά όλο αυτό το "αστυνομία-ΕΚΑΜ-KGB-CIA-CSI-NBA" κτλ κτλ.. είναι αστείο σαν ιδέα. Οι τύποι,έχουν για ξεκάρφωμα ας πούμε 500 χιλιάδες όπλα πάνω και μετά έχουν και υπόγεια οπλοστάσια από τα οποία προμηθεύουν τα παραπάνω σώματα. Κάπως έτσι.. Δεν ξερω το παρασκηνιο παιζει να εχεις δικιο παντως εγω το τονισα "ΑΝ εκανε σωστα τη δουλεια της" Και μαζι μου να γελας δεν τρεχει τιποτα, γνωριζω ελαχιστα παρα μονο αυτα που εχω ακουσει για την κρητη και το ολο θεμα με τα οπλα, απλα λεω το τι θεωρω πιο λογικο να γινει και να κανει καποιος..
agpr Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Αστο κι ασχολίαστο τι διαφορά εχει, αφου εσυ τελικα εχεις πρόβλημα μαζι μου οχι με αυτον που μαχαιρωσε τον φοιτητη! Εγραψα εγω πουθενα οτι καλως εκανε; ή αντιθετα εγραψα οτι κατεβαίνουν βλαμμενοι που ψάχνονται για καυγα και να τους αποφεύγετε; Μαλλον το 2ο αλλα αμα ειναι κολλημένος ο ανθρωπος.. Καληνυχτα μεγάλε και καλα μυαλα... Πριν πας για ύπνο, ας δούμε τι έγραψες για το φοιτητή συγκεκριμένα. Αν και εχει ξεφύγει το θέμα , οφειλω να απαντήσω σε ορισμένους:[...] Καλα ασε τις ηθικοπλασίες και τον λαικισμό, δεν τον σκότωσα εγω! Εγω εγραψα το αυτονόητο, ας πρόσεχε περισσότερο να μην τσακώνεται με βλαμμένους. Αλλωστε φαίνονται απο μακριά αλλα πρεπει κι εσυ να εισαι νηφάλιος για να τους ξεχωρίσεις.. Αμα τα εχεις κοπανήσει ή εχεις "πιει", εισαι ενα και το αυτο. Το οτι υπάρχει πρόβλημα δεν το αμφισβητεί κανεις! [...] Μπορείς να συνεχίσεις τον ύπνο σου.
MiltoZ Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Έχει χαθεί τελείως η λογική από μερικούς σαν καί σένα καί μάλλον σκόπιμα το κάνεις αυτό καί εκτίθεσαι.Γιατί ενώ ξέρεις ότι το φαινόμενο είναι σε ένα συγκεκριμένο νομό καί μάλιστα από μιά συγκεκριμένη μικρή περιοχή σε σχέση με το εύρος τού νησιού, εσύ πασχίζεις όπως καί μερικοί άλλοι εδώ να το γενικεύσετε.Βγάζοντας έτσι όλη σας τη χολή καί το κόμπλεξ γι αυτό τον τόπο. Δεν βλέπετε ότι με αυτή την τακτική εκτίθεστε ελλείψει επιχειρημάτων?Καί δεν είδα εδώ κανένα πλην των ντόπιων να αναφερθεί στην αστυνομία πού είναι και η αρμοδιότητά της να ελέγξει καί να επιβάλει την τάξη.Παρά μόνο ότι καί καλά φταίω εγώ από την άλλη άκρη της Κρήτης πού κάποιοι παράνομοι κάνουν τα δικά τους.Είναι αστείο να γράφονται μηνύματα έτσι επιπόλαια γιά ένα τόσο σοβαρό θέμα αφού δεν προσφέρουν τίποτα.Έπειτα γιά να το παίζει σύμβουλος κανείς γιά ένα σοβαρό θέμα πρέπει να γνωρίζει καλά πρόσωπα καί πράγματα καί όχι ράδιο αρβύλα ξέρεις μού το είπαν άκουσα, διάβασα.Πολλοί δε από σας δεν ξέρουν κατά πού πέφτει το νησί πού λέει ο λόγος.Ή μήπως δικάζετε με βάση τη δικογραφία? Δεν κάνουμε καλη συζήτηση εδώ γιατί μιλάμε με γενικούς αφορισμούς.Δεν μπαίνουμε στην ουσία.Καί λέω εγώ.Αφού ο δράστης είχε σκοτώσει ξανά πριν δέκα χρόνια ένα ταμία Γεωργικού Συναιτερισμού στις Γωνιές Πεδιάδος Ηρακλείου γιά να τον ληστέψει πως τού δίνεις υο δικαίωμα να βγαίνει χωρίς να είσαι σίγουρος ότι έχει συμμορφωθεί τη στιγμή πού μεσα στη φυλακή δημιουργούσε επεισόδια με συγκρατούμενούς του σε καθημερινή βάση?Φταίει λοιπόν το σύστημα απονομής της διακιοσύνης ή όχι?Παράνομοιθα υπάρχουν παντού καί πάντα.Ο τόπος τι φταίει δεν κατάλαβα.Δεν μας λες όμως εσύ από ού είσαι.Βλέπω γράφεις από Ελλάδα.Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχεις κάποιο λόγο να κρύβεις την ιδιαίτερη καταγωγή σου. Μπορώ να σού πω κάποια άλλη στιγμή τα υπερ καί τα κατά των Κρητικών καί τα ξέρω καλά, αλλά δεν είναι τού παρόντος. Κανείς δεν θέλει να βγάλει χολή γι αυτόν τον τόπο. Όπως ο τόπος σου υμνείται (δικαιολογημένα) για τις φυσικές ομορφιές, την πλούσια παραγωγή, το φαγητό, την λεβεντιά και δε ξέρω γω τι άλλο, έτσι θα πρέπει να ξέρεις ότι κατακρίνεται για την συμπεριφορά μίας μεγάλης μερίδας Κρητικών που είναι υπερβολικά τοπικιστές και που θεωρούν ότι επειδή βρίσκονται στον τόπο τους έχουν νομοτελειακά το δικαίωμα αν κάποια στιγμή το θελήσουν να κάνουν ότι γουστάρουν εις βάρος των υπολοίπων. Και δεν μιλάω για μία μικρή περιοχή της Κρήτης. Ούτε φυσικά αυτό είναι φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στην Κρήτη. Το ότι μία μικρή μερίδα Κρητικών έχει ξεφύγει τελείως απλά κάνει ακόμα χειρότερη την όλη κατάσταση. Είτε σου αρέσει είτε όχι, εσαι κι εσύ υπόλογος γι αυτούς. Όταν θα με κράξει εμένα ο άλλος για το ντόπινγκ πχ στην χώρα μου εγώ θα ντραπώ, κι ας είναι και @ και αδερφή αυτός που θα με κράξει. Δεν θα του πω ότι δεν φταίω εγώ που παίρνουν ντόπες μερικοί Έλληνες ή ότι δεν το κάνουν όλοι, ούτε θα του πω ότι τα ίδια κάνεις κι εσύ γι αυτό τουμπεκί. Θα του πω έχεις δίκιο, είμαστε γτπ και το χειρότερο είναι που πιάνονται και μετά κάνουν τον Κινέζο. Κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη του, if you know what I mean. Υ.Γ. Αν και δεν βλέπω τι σχέση έχει με το θέμα, μένω Αθήνα, είμαι από Αθήνα/ Πειραιά και έχω μακρινή καταγωγή από ορεινή Ναυπακτία. Το Ελλάδα το έχω βάλει γιατί πρώτα ζω στην Ελλάδα και μετά στην Αθήνα και γιατί δεν μου αρέσουν τα τοπικιστικά
vastravoud Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 [...]Είτε σου αρέσει είτε όχι, εσαι κι εσύ υπόλογος γι αυτούς Ότι ντρέπομαι για τα ρεζιλίκια τους ντρέπομαι, αλλά υπόλογος νοιώθω μόνο για τις δικές μου πράξεις.
johnnyestia Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 εγώ πάντως αν ζούσα Κρήτη (και βάσει όσων έχουμε ακούσει τον τελευταίο χρόνο) μάλλον αυτό θα έκανα ... Να λοιπόν που οδηγούν οι ειδήσεις/συζητήσεις που ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Luci, την χολή που βγάζεις κατά καιρούς για το νησί δεν με πείθεις ότι το κάνεις για πλάκα.
Lucifer Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Δημοσ. 19 Μαΐου 2008 Γιατί άλλωστε φημίζομαι για τη γλυκύτητα του λόγου μου για οτιδήποτε άλλο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.