Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές για Home network και Dreambox

angelheart.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλο τον κόσμο στο forum

Βρίσκομαι μπροστά στο εξής θέμα/πρόβλημα :

Διαθέτω έναν router USR9108 (192.168.1.1) ο οποίος δίνει internet ενσύρματα στο desktop μου και περιστασιακά και στο laptop ασύρματα.

Σημειώνω εδώ ότι

1 το USR ΔΕΝ κάνει IP to MAC binding, οπότε όλοι οι clients παίρνουν αυτόματα ΙΡ από τον DHCP server του router. ΔΕΝ έχουν δλδ σταθερές ΙΡ.

2 Έχω τοποθετήσει άλλη κεραία στο router/USR9108 με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμβέλειά του.

Το router/USR9108 βρίσκεται στον 2ο όροφο μεζονέτας. Στον πρώτο όροφο έχει τύχει να χρησιμοποιήσω το laptop χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Θέλω λοιπόν να συνδέσω το dreambox 500 που διαθέτω στο (υπό κατασκευήν) δίκτυο του σπιτιού μου. Θέλω επίσης στο (πολύ άμεσο) μέλλον να συνδεθώ στο TWMN.

Προτεινόμενες λύσεις

α) Παίρνω ακόμη ένα router, το βάζω κάπου στον πρώτο και του συνδέω το dreambox (Διαθέτω ένα Linksys WRT54GL που θα του περάσω DD-WRT). Η πρώτη ερώτηση λοιπόν είναι η εξής : Να δημιουργήσω Wireless Bridge ή wireless client με το linksys και το USR ? Ποιά η διαφορά και γιατί να προτιμήσω το μεν από το δε ?

β) Ακούω προτάσεις...

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Σίμος

ΥΓ : Θέλω αν είναι δυνατόν να περιορίσουμε τα άσκοπα posts στο thread ώστε αυτό να μετατραπεί σε ένα είδος howto. Αρκετά παιδιά έχουν/θα έχουν αντίστοιχες φιλοδοξίες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...