Προς το περιεχόμενο

Dreamweaver (div tag) HELP!!

No_one

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω φτιάξει ένα div tag (δηλαδή μια μπάρα) στην index.html. Εδώ και αρκετές ώρες προσπαθώ χωρίς αποτέλεσμα να βρω πώς τη βάζω και στις υπόλοιπες σελίδες του site (χωρίς να τη ξαναφτιάχνω απ' την αρχή.) Βρήκα απάντηση στο help, αλλά δεν βρήσκω αυτά που λέει να κάνω. Καμιά Ιδέα;;

Δημοσ.

Αυτό που κάνω εγώ είναι να δημιουργώ μια σελίδα μέσα στη οποία βάζω οτιδήποτε θέλω να υπάρχει σε όλεσ τις σελίδες (ή μια ομάδα σελίδων) του site. Δηλαδη menu, κουμπιάκ.τ.λ. Στη συνέχεια αποθηκεύω αυτή τη σελίδα ως template,με την κατάληξη .dwt .

Όταν αργότερα θέλω να φτιάξω μια σελίδα η οποία να έχειτα menu και όλα αυτά που έβαλα στην template κάνω NEW->HTML για δημιουργια της σελίδας και μετά αφού ανοίξει η σελίδα Modify->Templates->Apply template to page.

Το καλό είναι πως αν μετά θέλεις να αλλάξεις κάτι στο menu το αλλάζειςμέσα στο template και ο Dreamweaver ενημερώνει μόνος του όλες τις σελίδες που το χρησιμοποιούν χωρίς να τα κάνεις όλα εσύ manual.

Αν ενδιαφέρεσαι να το κάνεις έτσι πες μου να σου γράψω πως μπορείς μετάνα αλλάζεις πράγματα μέσα σε αυτή τη σελίδα ή να προσθέτεις κείμενο...

Δημοσ.

Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση :-)

Γιατί όχι; Αφού θα δουλέψει θα ήθελα να το κάνω έτσι, απλά με ενδιαφέρει μόνο και μόνο ένα div tag menu να υπάρχει σε όλες τις σελίδες και να μπορώ να το αλλάζω αν θέλω να διορθώσω κάτι.

Δημοσ.

Ωραία κάνε ότι γράφωπιο πάνω και ρώτα ότι θέλεις.

Απλά στο σημείοόπου θέλεις να είσαι ελεύθερη να βάζει διαφορετικά πράγματα στην κάθε σελίδα κάνε:

Βάλε τον cursor σ'αυτό το σημείο.

Insert->Template Objects->Editable Region.

Ετσι δημιουργείς περιοχές μέσα στην teblate που είναι επιλέξιμες.

Κάθε φορά που αλλάζεις το περιεχόμενο τις template και πας να το σώσεις οdreamweaver θα σε ρωτάαν θέλειν να κάνεις update τις σελίδες που την χρησιμοποιούν. Εσύ θα τοδέχεσαι και οι αλλαγές θαγείνονται αυτόματα σε όλεςτις σελίδες.

Καλή συνέχεια...

Δημοσ.

Σώσε το σε ένα αρχείο html και σε όλες τις σελίδες που θες να περιέχεται γράψε:

>
<?php include ('εδώ/το/path/του/αρχείου.html') ?>

Οι σελίδες που θα το περιέχουν θα πρέπει να έχουν πλέον κατάληξη .php και όχι την κλασσική .html όμως...

Δημοσ.

Θα μπορούσες και να το κάνεις φτιαχοντας το div μέσω CSS και μετά απλά να κάνεις include το style, εφόσον στο css έχεις ορίσει position γράφεις όπου θες την γραμμή του div και εμφανίζεται εκεί που θες.

Δημοσ.
μετά απλά να κάνεις include το style, εφόσον στο css έχεις ορίσει position γράφεις όπου θες την γραμμή του div και εμφανίζεται εκεί που θες.

Αυτό ακριβώς προσπαθούσα να κάνω τόσες ώρες, αλλά κάτι δεν έκανα σωστά προφανώς. Μήπως μπορείς να γράψεις τί κάνω πιο αναλυτικά;

Δημοσ.

Ορίζεις την κλάση σε ένα αρχείο css

>
.όνομα_κλάσης {
 ...
 ...
}

και στη συνέχεια αφού θα έχεις φορτώσει στο head του html αρχείου σου το συγκεκριμένο css, πχ

>
<link href="style.css" type="text/css" ref="stylesheet" />

δίνεις σε κάποιο div μέσα στο body την κλάση:

>
<div class="όνομα_κλάσης">
...
</div>

Δημοσ.

Βασικά, επειδή αυτό το χρειάζομαι για μια εργασία σε ένα μάθημα στο οποίο δεν κάνουμε κώδικα, μήπως είναι δυνατόν κάποιος να μου πει πως το κάνω από το γραφικό περιβάλλον του dreamweaver; Έχω ήδη δημιουργήσει το div tag (από το "insert tag" - και μέτα στο "new css style" πατάω advanced και γράφω #tag_name για αλλαγές) και απλά πρέπει να το βάλω και στις άλλες σελίδες.

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Λυπάμαι μα δεν έχω ιδέα πως να το κάνω γραφικά, το DW το χρησιμοποιώ σαν text editor με preview.

Δημοσ.

Δοκίμασε να κάνεις αυτά που σου έγραψα παραπάνω από τον κώδικα και αν δεν τα καταφέρεις εδώ είμαστε να βρούμε εναλλακτικές.

Δημοσ.

Αυτό που θες δε γίνεται γραφικά!!! Όσον αφορά το style του κουτιού div πρέπει να το κάνεις απο CSS, αν θέλεις να το εισάγεις και σε άλλες σελίδες. Επίσης αν θες να εισάγεις μόνο τις γραμμές του κουτιού που το δημιουργούν έτσι:

<div id="kati" class="tostyle">

...

</div>

σε άλλη σελίδα το κάνεις με το include της php. Μετά όμως δε μπορείς να εισάγεις καμία πληροφορία μέσα στο κουτί αυτό.

Οπότε σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις CSS και να διαβάσεις 5 πράματα για κώδικα γιατί με γραφικά δε κάνεις τίποτα!

Αν θες ψάξε για το εργαλείο BlueVoda, είναι για πολύ αρχάριους και παράγει μη οργανωμένο κώδικα. Να θυμάσαι οτι αποθηκεύει τις σελίδες στο temp folder.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά και με τη βοήθεια ενός ακόμη παιδιού το έκανα. Τώρα όμως χρειάζομαι οποσδήποτε μέχρι την Τρίτη μια παράγραφο που να εξηγεί περίπου τί έκανα (για να την παραδώσω μαζί μ' αυτό).

"Για να το φτιάξω χρειάστηκε πρώτα να φτιάξω ένα CSS style και μετά έφτιαξα ένα div tag και χρησιμοποίησα το CSS style που είχα φτιάξει για να του δώσω τη μορφή του style..."

Κάτι τέτοιο και λίγο πιο περιεκτικό. Μάλλον όμως αυτά που έγραψα δεν είναι σωστά. Τί μπορώ να γράψω;

Χίλια ευχαριστώ !!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...