Προς το περιεχόμενο

DVD-Amazon

Viperalus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

(δεν ξέρω που αλλού να δημοσίευα το θέμα-δεν βρήκα καταλληλότερο φόρουμ)

Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα DVD του Amazon Αμερικής. Συγκεκριμένα σε ένα που θέλω να αγοράσω γράφει οτι παίζει σε NTSC και Region: All.

Η Ευρώπη παίζει σε PAL σύστημα αλλά από τη στιγμή που γράφει οτι παίζει σε όλες τις περιοχές με μπερδεύει...κανείς να με ξεμπερδέψει;

Ευχαριστώ hi.gif

• Super Moderators
Δημοσ.
(δεν ξέρω που αλλού να δημοσίευα το θέμα-δεν βρήκα καταλληλότερο φόρουμ)

Ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα DVD του Amazon Αμερικής. Συγκεκριμένα σε ένα που θέλω να αγοράσω γράφει οτι παίζει σε NTSC και Region: All.

Η Ευρώπη παίζει σε PAL σύστημα αλλά από τη στιγμή που γράφει οτι παίζει σε όλες τις περιοχές με μπερδεύει...κανείς να με ξεμπερδέψει;

Ευχαριστώ hi.gif

Άλλο οι περιοχές DVD (DVD Regions) κι άλλο το σύστημα εικόνας που χρησιμοποιείται.

Το Region: All σημαίνει ότι δεν χρειάζεται DVD player με Region 1 για να αναπαράγεις το DVD. Το NTSC σημαίνει ότι εάν η τηλεόρασή σου δεν αναπαράγει σωστά σήμα NTSC, θα τα δεις όλα ασπρόμαυρα.

Δες λίγο εδώ:

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD_region_codes

http://en.wikipedia.org/wiki/PAL

Δημοσ.

Το Region: All σημαίνει ότι δεν χρειάζεται DVD player με Region 1 για να αναπαράγεις το DVD. Το NTSC σημαίνει ότι εάν η τηλεόρασή σου δεν αναπαράγει σωστά σήμα NTSC, θα τα δεις όλα ασπρόμαυρα.

Ωχ! οπότε για DVD...μόνο από Amazon Αγγλίας, να προλάβω να συμπληρώσω-μην αναφέρει κάποιος φίλος για Ελλάδα διότι ζητάω εξειδικευμένα πράγματα που δεν υπάρχουν στα Ελληνικά.

:-(

• Super Moderators
Δημοσ.
Ωχ! οπότε για DVD...μόνο από Amazon Αγγλίας, να προλάβω να συμπληρώσω-μην αναφέρει κάποιος φίλος για Ελλάδα διότι ζητάω εξειδικευμένα πράγματα που δεν υπάρχουν στα Ελληνικά.

:-(

Μπορείς επίσης να μετατρέψεις το DVD player σου έτσι ώστε να αναπαράγει DVD από όλα τα Regions - τότε το DVD player σου θα είναι Region Free.

Έτσι δεν θα περιορίζεσαι στα DVD της περιοχής 2 (Ευρώπη και Ιαπωνία) αλλά θα μπορείς να αναπαράγεις και DVD περιοχής 1 (Βόρεια Αμερική), τα οποία πολλές φορές είναι ανώτερα και πολύ πιο πλούσια σε πρόσθετες παροχές.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
Μπορείς επίσης να μετατρέψεις το DVD player σου έτσι ώστε να αναπαράγει DVD από όλα τα Regions - τότε το DVD player σου θα είναι Region Free.

Έτσι δεν θα περιορίζεσαι στα DVD της περιοχής 2 (Ευρώπη και Ιαπωνία) αλλά θα μπορείς να αναπαράγεις και DVD περιοχής 1 (Βόρεια Αμερική), τα οποία πολλές φορές είναι ανώτερα και πολύ πιο πλούσια σε πρόσθετες παροχές.

Πως μπορεί να γίνει αυτή η μετατροπή στο pc?

δηλαδή θέλω να παίξω video απο Αμερική (region 1) στο pc μου, (windows vista Ελλάδα region 2)

• Super Moderators
Δημοσ.
Πως μπορεί να γίνει αυτή η μετατροπή στο pc?

δηλαδή θέλω να παίξω video απο Αμερική (region 1) στο pc μου, (windows vista Ελλάδα region 2)

Στον υπολογιστή είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Κι αυτό γιατί οι υπολογιστές με Windows και MacOS X* έχουν διπλό κλείδωμα regional code: ένα κλείδωμα στο λειτουργικό (software κλείδωμα) κι ένα κλείδωμα στο drive (hardware κλείδωμα). Οπότε πρέπει να ξεπεραστούν και τα δύο.

Αμφότερα τα κλειδώματα συνίστανται σε δύο μετρητές (έναν στο hardware κι έναν στο software κλείδωμα), οι οποίοι αφήνουν τον χρήστη να αναπαράγει μέχρι πέντε (5) φορές δίσκους DVD από οποιοδήποτε region. Την πέμπτη όμως φορά τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και το DVD-ROM 'κλειδώνουν' σε ένα region και δεν μπορούν να αλλάξουν! Και μάλιστα κλειδώνουν στο region του δίσκου που αναπαράγεται την πέμπτη φορά! Δηλαδή εάν αναπαράγω τις 4 πρώτες φορές τέσσερα DVD που ανήκουν στην περιοχή 2 και την πέμπτη φορά βάλω DVD που ανήκει στην περιοχή 3, τόσο το DVD-ROM όσο και το λειτουργικό μου θα κλειδώσουν στην περιοχή 3 και θα είναι αδύνατη η αναπαραγωγή δίσκων από άλλες περιοχές.

Συνήθως κυκλοφορούν firmware updates για τα DVD-ROM drives και ειδικά προγραμματάκια για το software κλείδωμα (το AnyDVD για Windows και το RegionX για ΜacOS X). Αυτά όμως, για να λειτουργήσουν, προϋποθέτουν ότι ΔΕΝ έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των πέντε (5) αναπαραγωγών στο συγκεκριμένο hardware και software. Εάν λοιπόν έχεις δει πάνω από 5 DVD στο τρέχον σύστημά σου, ξέχασέ το...

* δεν γράφω για τους υπολογιστές με Linux γιατί δεν γνωρίζω. Υποθέτω ότι δεν υφίσταται κλείδωμα στο επίπεδο του λειτουργικού.

Δημοσ.

Συνήθως κυκλοφορούν firmware updates για τα DVD-ROM drives και ειδικά προγραμματάκια για το software κλείδωμα (το AnyDVD για Windows και το RegionX για ΜacOS X). Αυτά όμως, για να λειτουργήσουν, προϋποθέτουν ότι ΔΕΝ έχει ξεπεραστεί ο αριθμός των πέντε (5) αναπαραγωγών στο συγκεκριμένο hardware και software. Εάν λοιπόν έχεις δει πάνω από 5 DVD στο τρέχον σύστημά σου, ξέχασέ το...

Σίγουρος paredwse; Γιατί θα ορκιζόμουν ότι πρώτα έφαγα τις πέντε φορές και μετά έβαλα το AnyDVD... Αλλά ρε γμτ δεν είμαι 100% σίγουρος.

• Super Moderators
Δημοσ.
Σίγουρος paredwse; Γιατί θα ορκιζόμουν ότι πρώτα έφαγα τις πέντε φορές και μετά έβαλα το AnyDVD... Αλλά ρε γμτ δεν είμαι 100% σίγουρος.

Για τα Windows δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, τα'χω ξεχάσει πλέον.

Για το MacOS X είναι σίγουρα το Region X και σίγουρα πρέπει να τρέχει πριν τις 5 φορές (αλλιώς δεν δουλεύει).

• Super Moderators
Δημοσ.
Το ψιλοθυμάμαι γιατί πρώτα κλείδωσε και μετά λόγω της ανάγκης έβαλα το AnyDVD, αλλά πάει καιρός όπως είπα. :)

Kι εγώ γαμώτο δεν μπορώ να θυμηθώ πρόγραμμα για Windows γιατί, κανονικά, εάν κλειδώσει το software region lock (στο επίπεδο του λειτουργικού) δεν ξεκλειδώνει.

Eκτός εάν εγώ το θυμάμαι τόοοοσο λάθος. :-)

Δημοσ.

... Αμφότερα τα κλειδώματα συνίστανται σε δύο μετρητές (έναν στο hardware κι έναν στο software κλείδωμα), οι οποίοι αφήνουν τον χρήστη να αναπαράγει μέχρι πέντε (5) φορές δίσκους DVD από οποιοδήποτε region. Την πέμπτη όμως φορά τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και το DVD-ROM 'κλειδώνουν' σε ένα region και δεν μπορούν να αλλάξουν! Και μάλιστα κλειδώνουν στο region του δίσκου που αναπαράγεται την πέμπτη φορά! Δηλαδή εάν αναπαράγω τις 4 πρώτες φορές τέσσερα DVD που ανήκουν στην περιοχή 2 και την πέμπτη φορά βάλω DVD που ανήκει στην περιοχή 3, τόσο το DVD-ROM όσο και το λειτουργικό μου θα κλειδώσουν στην περιοχή 3 και θα είναι αδύνατη η αναπαραγωγή δίσκων από άλλες περιοχές.

* δεν γράφω για τους υπολογιστές με Linux γιατί δεν γνωρίζω. Υποθέτω ότι δεν υφίσταται κλείδωμα στο επίπεδο του λειτουργικού.

Ευχαριστώ πολύ :-)

Καταλαβαίνω ότι θέλει προσοχή το θέμα.

Χθές παρέλαβα απο Amazon usa, το video. το βράδυ το είδα για πρώτη φορά.

Θα δω τι μπορώ να κάνω με το AnyDVD.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:44 ----------

Το κλείδωμα του drive (dvdrom) γίνεται στην 5η αλλαγή και όχι στην προβολή 5 dvd δίσκων..

Σε ευχαριστώ.

Αρα αφου είδα το video μια φορά σημαίνει μια αλλαγή οκ?

Εαν βάλω region 2 (ευρώπη) είναι η 2η φορά.

εαν συνεχίσω εναλλαγές το laptop θα κλειδώσει άρα έχω:

1η φορά region 1

2η φορά region 2

3η φορά region 1

4η φορά region 2

5η φορά region 1

και κλειδωμα στο 1! (μόνο Αμερικάνικα video απο εδώ και στο εξής !!!)

6η φορά region 1

αυτό που λετε (εσυ και ο PareDwse) θέλει πολύ προσοχή.

Μην κλειδωθούμε απέξω !!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:45 ----------

Σας ευχαριστώ όλους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...