Προς το περιεχόμενο

μικρή βοήθεια για Visual Basic

nathanas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά,

όταν μέσα στην ίδια φόρμα έχω ένα textbox kai ένα command button,πως γίνεται να γράφω κάτι στο textbox και μετά πατώντας το enter να τρέχει την command click εντολή?

έχω το visual basic 6 και δεν ξέρω πως να το κάνω...

Δημοσ.

Εγώ το έκανα έτσι αλλά δεν είναι ο σωστός τρόπος και θέλω να μάθω πως καλώ την command1_click

Private Sub search_Keypress(Keyascii As Integer)

If Keyascii = 13 Then

SendKeys "{TAB}"

SendKeys "{ENTER}"

End If

Δημοσ.

όχι δεν το δοκίμασα..δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την call...

φίλε μου ξέρεις που μπορώ να μάθω την visual καλύτερα?

στην σχολή μας μαθαίνουν παπαριές....

Δημοσ.

If (Keyascii = 13) Then

Call Command1_Click

End If

End Sub

Έτσι το δοκίμασες??

τρέχει και έτσι αλλά όταν πατάω το enter κάνει έναν ήχο σαν error...

τον κλασσικό ήχο όταν πατάς πλήκτρο και δεν κάνει τίποτα.

Δημοσ.

Κατ'αρχήν θα προτιμούσα έστω την προσφώνηση "φίλη" ή ακόμα καλύτερα narbi...Κατά δεύτερον εγώ δυστυχώς παρ'όλο που είμαι σε ΤΕΙ Πληροφορικής δεν το έχω διδαχτεί ποτέ μου γιατί δεν το έχουμε ως μάθημα ή εργαστήριο.Ό,τι έμαθα το έμαθα από ένα φίλο μου και από το διαδίκτυο κατά κύριο λόγο. Γράφε κάθε φορά αυτό που ψάχνεις στα Αγγλικά και δίπλα κόλλα ένα "Visual Basic" και ο καλός γούγλης πάντα κάτι θα σου βρίσκει... Αν δεν σου βρίσκει και απελπίζεσαι τότε χρησιμοποιείς το plan B,δηλαδή εμάς τους διαδικτυακούς σου "φίλους" που είμαστε πρόθυμοι σε ότι ξέρουμε να σε βοηθήσουμε...

Δημοσ.

καταρχάς γεια σου φίλη narbi!Το ονοματάκι σου αν επιτρέπεται πιο είναι?

κατα δεύτερον, όντως με ένα search στο google βρίσκεις λύση...

έτσι έχω κάνει ότι έχω κάνει ως τώρα..

όσο για τον ήχο ξέρεις γιατί γίνεται?είναι σαν να κάνω κλικ κάπου που δεν μπορεί να κάνει το mouse και βγάζει τον ίδιο ήχο...

Δημοσ.

Όχι, δυστυχώς ο ήχος δεν γνωρίζω που οφείλεται.. Μπορώ να υποθέσω όμως το προφανές (για μένα) ότι ίσως ο κωδικας με το KeyAscii δεν είναι 100% σωστός και γι'αυτό ακούγεται αυτός ο ήχος..

~Χριστίνα

[ΕDΙΤ] Κάνε υπομονή μέχρι αύριο μήπως το δει κάποιος από αυτους που ξέρουν πολύ καλύτερα απο εμενα και σε βοηθήσουν..

Δημοσ.
Όχι, δυστυχώς ο ήχος δεν γνωρίζω που οφείλεται.. Μπορώ να υποθέσω όμως το προφανές (για μένα) ότι ίσως ο κωδικας με το KeyAscii δεν είναι 100% σωστός και γι'αυτό ακούγεται αυτός ο ήχος..

~Χριστίνα

Τελικά το βρήκε η φίλη narbi και ήταν ως εξής:

If (Keyascii = 13) Then

keyascii = 0

Call Command1_Click

End If

End Sub

+1 για την χριστίνα!

Δημοσ.

καλησπερα

Φιλε nathanas μπορεις σε παρακαλω να ολοκληρωσεις το παραδειγμα και να το ποσταρεις εδω .

Αν μπορεις να ειναι πληρες επεξηγηματικο

Θα βοηθησει αρκετους που ισως τουσ απασχολεικατι παρομοιο η θα υπαρξει στο μελλον κατι τετοιο .

Καλο βραδυ

Δημοσ.
καλησπερα

Φιλε nathanas μπορεις σε παρακαλω να ολοκληρωσεις το παραδειγμα και να το ποσταρεις εδω .

Αν μπορεις να ειναι πληρες επεξηγηματικο

Θα βοηθησει αρκετους που ισως εχουν καποιο παρομοιο προβλημα .

Καλο βραδυ

Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχε μπει η "keyascii = 0"

και δεν ξέρω γιατί αλλά έκανε τον ήχο.με αυτήν την εντολή όλα πάνε ρολόι.

-----

If (Keyascii = 13) Then

Κeyascii = 0

Call Command1_Click

End If

End Sub

---------

Δημοσ.

άλλο πρόβλημα τώρα...

πως μπορώ να βάλω μία φόρμα να έχει όταν τρέχει το πρόγραμμα, εικόνα (.ico) στο πανω αριστερό μέρος της μπάρας δίπλα από τον τίτλο της φόρμας?

έχω δημιουργήσει .ico αρχέιο από web generator αλλά δεν βρίσκω στην VB6 πως να το βάλω να εμφανίζεται...

Δημοσ.

Όταν έχεις επιλεγμένη τη φόρμα στις διάφορες επιλογές (properties) στα δεξιά σου δε λέει κάπου Ιcon? Το φορτώνεις από εκεί..

Δημοσ.

Μπραβο σας και παλι

Οτι εχει σχεση με την Φορμα φορτωνονται απο τις ιδιοτητες της

καλο απογευμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...